Hebben Nederlandse militairen gemarteld?


Welnee, zoiets doen “wij” niet!

En hoe zou dat überhaupt kunnen?

Zij mogen toch immers geen gevangenen maken?

Zij hebben alleen maar een beetje gespeeld met Talibaanse Afghanen.
Ze hebben hen nat gespoten. Met schijnwerpers fel in de ogen geschenen en lekker harde muziek met hoge tonen voor hen gedraaid. Soms hen een zwarte bril opgezet. Waarschijnlijk om verstoppertje te spelen.
Dat is toch geen martelen? Dat alles zijn toch maar kinderspelletjes?

Verhoren? Welnee, daar hadden de militairen geen bevoegdheden voor. Die hebben DUS nooit plaats gevonden.
Bovendien heeft het OM, waarvan eerst gezegd werd dat het de zaak niet had onderzocht, later gezegd dat het ze wel had onderzocht. En het OM kunnen we helemaal vertrouwen.

En dan is dat alles ook nog drie jaar geleden.
Als er echt wat aan de hand was geweest, had Henk Kamp ons dat al lang verteld! Hij weet immers al drie jaar wat er daar gebeurd is. Maar om je helemaal gerust te stellen, laat Henk alsnog een onderzoek doen!
En de politici die de vele reisjes naar Afghanistan gemaakt hebben, hebben er ook niets van geweten. Zeggen ze zelf, dus dat is ook zo.

Dat dit nu, een paar dagen voor de verkiezingen op tafel wordt gebracht, hoeft ook niet verdacht te zijn! Dat komt gewoon doordat ze allemaal een zwarte bril op hadden en door de muziek geen slechte dingen konden zien of horen.
En bovendien komt het bepaalde politici wel aardig in hun kraam te pas om de tegenpartij vlak voor de verkiezingsdag nog even een flinke trap te geven.

Ja, hoor, als je nog steeds in die nette politici gelooft, ga dan woensdag gerust stemmen!
Bij twijfel, niet doen!

10 REACTIES

 1. Dit gaat toch helemaal nergens over? Wat ik uit de gedragingen afleid is dat daarmee vergeleken de gemiddelde rekruut (zeker in de officiersopleiding) veel harder wordt aangepakt. Wat het geheel veel erger maakt is dat zaken die drie jaar geleden hebben plaatsgevonden een week voor de verkiezingen in het nieuws komen. De geur van scrupules in het (linkse) ambtenarenapparaat komt boven walmen

 2. [4] guppenklup,
  Militaire apparaten staan in het algemeen niet erg bekend om hun hoge standaarden op het gebied van de handhaving laat staan naleving van grondrechten.

 3. zorgwekkend dat dit 3 jaar lang buiten het nieuws is gebleven. Als dit al geen nieuwswaarde meer heeft.

 4. Waarom missen mensen toch steed het punt. Het gaat er niet om hoe zwaar de verhoren waren, ze mochten het niet doen en hebben het toch gedaan met medeweten van Kamp, dat is het probleem. Je kunt zelfs kamp niet vertrouwen op zijn woord, laat staan als de informatie eerst gefilterd is om het verkoopbaar te maken zoals een commandant van de plaatselijke troepen wist te melden.

 5. Waarom missen mensen toch steeds het punt. Het gaat er niet om hoe zwaar de verhoren waren, ze mochten het niet doen en hebben het toch gedaan met medeweten van Kamp, dat is het probleem. Je kunt zelfs kamp niet vertrouwen op zijn woord, laat staan als de informatie eerst gefilterd is om het verkoopbaar te maken zoals een commandant van de plaatselijke troepen wist te melden.

 6. Ik heb er geen enkel probleem mee als de duimschroeven eens flink aangehaald worden, het is geen theekransje daar !

 7. Over de verhoortechnieken:

  In mijn korte dienstperiode (dienstplicht) heb ik dankzij mijn plaatsing bij de Inlichtingen Dienst meerdere ondervragingsoefeningen meegemaakt. Ik kan u allen vertellen dat de in het nieuws beschreven methoden al jarenlang in gebruik zijn en geoefend werden op onze ‘eigen’ jongens die op hun beurt aan het oefenen waren. Ik heb het allemaal gezien en zelfs nog geholpen. Er werd altijd bij verteld: "Verder mogen we niet gaan", de rest is psychische druk (verbaal geweld in diverse gradaties)".

  Dus alle schijnheilige praat over "doen wij dat?" in de hoge kringen is een grote hoop onzin, weinig geheim zou ik zo zeggen.

  Dat het leger dan geen mandaat scheen te hebben voor dat soort verhoren is dan de grove fout.

  Ik schaar het onder het kopje: Verkiezingsgelul

Comments are closed.