U zult wel gedacht hebben, waar is die Hank toch gebleven? Is hij toch naar Afghanistan vertrokken om als embedded reporter verslag te doen van de wederopbouwmissie van onze jongens aan het oostfront? Nee, als een ware Gerrie Eikhof doe ik verslag van een zo groot mogelijke afstand tot het werkelijke gevaar. Embedded betekent bij mij ‘vanuit mijn bed’. Ik waag mijn leven niet om u te informeren. Maar als onofficieel beta-tester van het geweldige Windows Vista loop je nu eenmaal het risico een poosje geheel onvrijwillig off line te gaan.
Ondertussen is de eerste informatieronde van koninklijke gezant Hoekstra op een mislukking uitgelopen en is Jan Marijnissen (de man die alles weet van ijsjes, worsten en van lassen, maar helaas wat minder goed bij de tijd is op het gebied van economie) met lege handen achter gebleven. De linkse winter zal ons dus wel bespaard blijven.

Nu mogen JP en Wouter ‘shake that ass’ Bos het gaan proberen met de appelenmoesvreters van de ChristenUnie. De partij uit de hoek van de Evangelische Omroep en Filternet. De partij die blijkbaar niet weet dat kindjes worden verwekt door het in de vagina van het vrouwtje spuiten van het zaad van het mannetje, maar denkt dat God dit leven creeert; zo leerde ik althans op hun website.

Een onmogelijk coalitie dus, maar mocht het komen tot een kabinet met de PvdA in de sandwich van CDA en CU – een moderne versie van de ‘Staphorst variant’ – dan wacht ons onvermijdelijk een hazenlip-epidemie.

Informateur Hoekstra neemt echter naar nu blijkt, graag de tijd. Dus na twee weken vruchteloos ouwehoeren over een op voorhand onmogelijke coalitie met de SP, gaat Mister Doofpot graag nog wat weken z’n gebit in de volgende mislukking zetten, waarna hij zijn opdracht terug geeft aan de kunnigin en het hele spektakel weer van voor af aan begint.

U kunt dus rustig gaan slapen. Voorlopig is er geen missionair kabinet en dus geen nieuwe regeltjes, belastingen en andere vrijheidsbeperkende maatregelen. Ik denk dat ik wel kan wennen aan een lange kabinetsformatie.

7 REACTIES

 1. What do ye know … Ballekie en Wouter liggen immers inmiddels onder de dekens aan de pieten te trekken. Want het is iemand anders dan een Hoestra die "coalities" verordoneerd … Of niet soms? Terwijl een Hoekstra slechts wat schijnbewegingen mocht maken …

  Ook een Maorijnissen laat zich zometeen een koninklijke neusring aanmeten, want hij heeft het immers nog NOOIT zooo goed gehad… Of wel soms …?

  En sommigen zich maar afvragen wat er hier nu loos is. Niks toch … want het is hier de zelfde feodale toko als vanouds. Daar hoef je inderdaad je bed niet eens voor uit …

 2. [3] Arend demonstreerd even wat met het Nederlands "onderwijs" is gebeurt … Hij stuurt zeker ook andermans voorgeprinte gedichtjes rond voor kerst en nieuw …

 3. [4] Sinds wanneer leer je in het Nederlands "onderwijs" een subtiele manier van ironie toepassen?

  Zelfbenoemd (en bewezen) Proleet en Parvenu ACP, ontworstelt aan de beklemmende calvinistische hoofd-boven-het-maaiveld-af-kappende (nu versie soc-dem 2.4) milieu wordt een Staatpolizei-stichting-subsidiespons achtig keurmerk aangemeten dat hem past en hij als trofee kan meedragen. Inflective irony, mijnheer.
  (Overigens passen de kijkwijzer logo’s altijd wel bij Hanks artikelen. :))

 4. "De linkse winter zal ons dus wel bespaard blijven".
  Als CDA en PvdA samen gaan regeren zal SP toch best vaak met die PvdA gaan meestemmen, dus die linkse winter zou zo nog maar kunnen. Bijkomend voordeel voor Mao is dat hij geen compromissen hoeft te sluiten t.b.v. het regeerakkoord. Zuiver win-win voor Jan. Niet voor niks laat-ie zich zo gemakkelijk opzij zetten, hij kan starks weer klagen zonder risico.

  Alles wat wordt besloten door het nieuwe kabinet (als dat er komt) is besloten door dat kabinet, ongeacht of de oppositie steunde of niet; dat weet later niemand meer. SP kan dus haar gang gaan, ‘goede’ dingen opeisen, ‘slechte’ negeren, wordt toch niet afgestraft. Electoraal zit Jan op rozen, tenzij er alsnog een uitbraak van bewustwording bij de kiezer komt.

  [4] ACP demonstreert wat er met het Nederland "onderwijs" is gebeurd… 😉

Comments are closed.