Meneer Gore heeft tijdens zijn vice-presidentschap, waarin hij verantwoordelijk was voor milieu-zaken, een spoor van vernielingen achtergelaten. Dezelfde meneer Gore intimideert nu zijn publiek met zijn slecht onderbouwde pulpfilm, die in de race is voor een Oscar.

Bekend was al, dat deze film gebruikt wordt voor intimidatie onder de jeugd, zoals in de gemeente Oss, waar 1700 jeugdigen op kosten van de belastingbetaler deze film gaan aanschouwen. Onder het motto “dit is gebaseerd op wetenschappelijke gegevens” wordt ze naast een foutief beeld van de wetenschappelijke feiten betreffende het klimaat, terloops ook nog even geleerd hoe het winstgevend kan zijn om wetenschap te verkrachten.

Deze propaganda-pulpfilm is dus in de race voor een Oscar in de categorie “beste documentaire”. Het zegt veel over de politieke inclinatie van The Academy, de hypocrisie in de filmindustrie en het waarheidsgehalte van de film. De Amerikaanse filmindustrie, die nogal “liberal” minded is, wil blijkbaar de extravagante levenswijze van haar sterren goedpraten, en Jan in de Straat dwingen om de dingen niet te doen die zij wél doen, zoals rondrijden in grote limo’s, met privé-jets van hot naar haar vliegen, met helikopters rondzoeven, etc. Hypocrisie en elitairisme ten top. Dit plaatst de nominatie voor een Oscar in het juiste perspectief: de categorie zou beter “beste propagandafilm” kunnen heten.

Om deze verschrikkelijke CO2-vervuiling te neutraliseren, leven zowel Cameron Diaz als Al Gore CO2-neutraal. Dat doen ze door de door hun voortgebrachte CO2 (niet dat dat precies te bepalen is) te compenseren door te investeren in onderzoek naar “milieuvriendelijke” energieopwekking, boomaanplant, etc. waarvoor ze “credits” krijgen. Dit is natuurlijk krankjorem, ze zouden er beter aan doen om helemáál geen CO2 meer te genereren, in plaats van “schade” te veroorzaken en die grosso modo te compenseren en dat ook anderen door de strot te willen douwen.

Binnenkort zal Al vast wel ergens een ere-doctoraat in de klimatolologie ontvangen. Dr. Al zal dan in het twijfelachtige gezelschap verkeren van wijlen Dr. Joop den Uijl, zodat dát ook alvast in het juiste perspectief geplaatst is.

8 REACTIES

 1. Gisteravond op het 8 uur journaal een ten hemel schreiend stukje over luchtpassagiers die hun CO2 vervuiling kunnen afkopen a euro 20,20. Monty Python had het niet banaler kunnen verzinnen…

 2. Zelfs mensen die wel geloven in het broeikaseffect zullen na enig onderzoek moeten toegeven dat de film van Al Bore wetenschappelijk gezien gewoon nonsens is.
  En toch blijven we kinderen naar die film toesturen alsof het werkelijk klopt. En toch wordt overal gedaan alsof die film op waarheid berust.

  Het treurigste is nog dat als over 50 jaar blijkt dat er geen sprake was van een broeikaseffect, de milieu-goeroes gewoon zullen roepen dat hun maatregelen overduidelijk geholpen hebben.
  Het zijn net een stel gelovige fundamentalisten die beweren dat ze door hun gebeden de wereld van de ondergang gered hebben. Verschil is alleen dat zij ook nog geloofd worden door de meeste mensen …

 3. [2]
  Om dit belachelijke milieu-fanatisme moet ik in tegenstelling tot Monty Python eerder huilen dan lachen. Ik zou willen dat ik de keuze had om níet met CO2-compensatie geconfronteerd te worden, maar dat gaat straks ook niet meer. De religie heeft stevig voet aan wal.

 4. [2] Overigens vindt ik dat nog een goede manier van oplossen. Laat zij die dat willen het doen. Het is immers op 100% vrijwillige basis. Niet voor niets werd door MilieuDefensie dit voorstel daarom afgekraakt. "Vliegen was te goedkoop" zij men. Hoe duur het dan zou moeten zijn, weet men vast niet, maar goed.

  Ikzelf heb overigens ook wel eens naar die CO2-neutrale creditcard gekeken. Niet omdat ik geloof in de CO2-doembeelden, maar omdat men daadwerkelijk bomen plant. Dus geen eco-taksen die in de pot algemene middelen gaan of het geven van miljoenen aan Rusland in ruil voor CO2-certificaten. Nee, echte bomen worden geplant. Ik als natuurliefhebber ben daar niet tegen.

  Enige vraagteken is wat men na 20 a 30 jaar doet als de boom volgroeit is. Als men het bos daarna kapt is de hele besparing weer weg. Ik moet daar toch eens informatie over gaan zoeken …

 5. [6] na een korte zoektocht blijtk dit project echt een goed project. Niet zozeer omwille van de CO2, maar goed zie dat als een mooie marketingtruc om ons over de streep te trekken. "Wast nog zachter".

  Wie echter kijkt naar

  http://www.greencardvisa.nl

  ziet dat er echte natuurgebieden herstelt worden. Alles gebeurt onder de FSC supervisie, hetgeen positief is omdat die in hun projecten de lokale bevolking leert duurzaam met dit bos om te gaan (zoals in Scandinavie en de VS al gebeurt). Ik wordt helemaal enthousiast 🙂

  Alleen jammer dat die CreditCard wel wat aan dure kant is, maar goed ze vragen geen jaarbijdrage.

  De liberale moraal: tenzij je anti-bos bent, zie ik dit als een érg goed initiatief. Zo zie je maar dat de markt betere oplossingen biedt dan de overheid.

 6. De Oscar is in de pocket, nu het ere-doctoraat nog..

  Je zou die Al toch met een hockeystick om de oren moeten meppen voor zoveel leugens, of niet dan..

Comments are closed.