Congressman Ron Paul, die in 1988 een gooi naar het presidentschap van de VS deed voor de Libertarian Party, heeft op 12 maart aangekondigd deel te nemen aan de race door zich kandidaat te stellen om voor de Republikeinse Partij aan de presidentsverkiezingen van 2008 deel te nemen. Ron Paul, die ook aanwezig was op het Liberty Forum van het Free State Project in Concord, New Hampshire (zie ook hier), is een bijna onwerkelijke politicus die niet in de categorie “draaikonten” thuishoort. Als je de Constitution kent, dan weet je z’n standpunt !

De Amerikaanse grondwet is een uitstekend concept voor een maatschappij met een kleine overheid. Een overheid die ten dienste staat van het volk in plaats van andersom. Door de eeuwen heen is de grondwet stukje bij beetje uitgehold door collectivistische neigingen op zowel federaal niveau als op het niveau van onderlinge staten. Het Amerikaanse volk is het direkte slachtoffer van deze wijzigingen, die de Founding Fathers verachtten.
Omdat in vergelijking met de EU er tóch meer mogelijkheden bestaan om vanuit de decentrale positie van de staten de federale overheid een halt toe te roepen, bestaat er bij mij tóch de hoop dat de collectivistische tendensen in de VS zich langzamer ontwikkelen dan in de EU.

Iemand als Ron Paul, die de Constitution letterlijk neemt en deze verdedigt, zijn op dat niveau de speld in de hooiberg. Vaak wordt hij verguisd voor zijn standvastige, eenduidige standpunten, en het is dan ook nog maar de vraag in hoeverre zijn kandidaatschap voor het presidentschap voor de Republikeinen in 2008 succesvol zullen zijn. Er zijn een aantal Republikeinen die zijn bloed wel kunnen drinken dus hij zal het niet makkelijk krijgen. De strategie is om met zo weinig mogelijk geld de boodschap zo goed mogelijk te verkopen.

Zijn minimale doelstelling is het, dat de aandacht die op hem gevestigd wordt, zal leiden tot het wijzigen van standpunten van de overige kandidaten. En dat is iets dat ons hier ook kan helpen ! Ook wij zijn gebaat bij een land waarin de economie vrijer wordt, zodat het succes de EU-politici dwingt om maatregelen te nemen. Dat kan alleen gerealiseerd worden door méér individuele vrijheid en níet door het herverdelen van welvaart die er niet is omdat de mensen die het moeten trekken, gestraft worden voor hun succes.

Ik wens Ron Paul dan ook alle succes toe, en ik zal zijn verrichtingen op VS op de voet blijven volgen. Stay tuned !

De aankondiging op CNN is hier te zien: KLIK

Officiële Ron Paul website: KLIK

Waarom de FED slecht nieuws is: KLIK

En: Ron Paul leest Paul Bernanke de les vanwege het feit dat de FED onconsitutioneel is: KLIK

Zie ook deze draad: KLIK

7 REACTIES

 1. Kan die foto niet wat kleiner gemaakt worden? Op mijn compu gooit hij de layout in de war.

 2. [1] Ja, bij mij ook.
  Ik vind Ron Paul wel belangrijk, maar niet zooooooo belangrijk!!
  Mogelijk kan André het iets kleiner maken.

 3. Ron Paul is een heel goede libertariër; hij lijkt me zo te zien ook een aardige man, maar dat zou ik ook kunnen constateren als zijn foto minstens de helft kleiner op mijn scherm zou staan!

  Overigens een positief artikel. 🙂

 4. [6] Fantastisch, Andre. En ik zie nog steeds dat Ron Paul me wel een aardige man lijkt!!
  Hoewel ik nooit stem, zou ik, als ik Amerikaan was, nu toch echt overwegen om dat wel op hém te doen (niet vanwege dat aardige, maar omdat hij heeft bewezen door de jaren heen, de libertarische zaak heel goed te kunnen verdedigen).

Comments are closed.