zondag, 18 maart 2007
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Gore bekent het: ik heb een beetje gejokt..

Op de website van mijn goede vriend Gardner Goldsmith (www.libertyconspiracy.com) lees ik, dat op website Grist, een Miljeu-website, een interview met Al “net niet” Gore is gepubliceerd waarin hij uit de school klapt.

Hier is het interessante desbetreffende gedeelte:

Q: There’s a lot of debate right now over the best way to communicate about global warming and get people motivated. Do you scare people or give them hope? What’s the right mix?

A: I think the answer to that depends on where your audience’s head is. In the United States of America, unfortunately we still live in a bubble of unreality. And the Category 5 denial is an enormous obstacle to any discussion of solutions. Nobody is interested in solutions if they don’t think there’s a problem. Given that starting point, I believe it is appropriate to have an over-representation of factual presentations on how dangerous it is, as a predicate for opening up the audience to listen to what the solutions are, and how hopeful it is that we are going to solve this crisis.

Niemand is geïnteresseerd in een oplossing als ze niet denken dat er een probleem is.

Probleem ? Welk probleem, Al ? Waar heb je het over ??

libertyconspiracy.com
www.grist.org

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Milieu
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Overnight schreef op : 1
  Overnight

  Gore man!

 2. Frenkelfrank schreef op : 2

  Als politicus is liegen om zijn doel te bereiken er inmiddels echt wel ingesleten. Ik doe hetzelfde als de belastingdienst: omgekeerde bewijslast. Elke politicus is onbetrouwbaar en leugenachtig, tenzij anders bewezen.

 3. Jozef schreef op : 3

  Veel idealisten vinden dat alles geoorloofd moet zijn om een in hun ogen goed doel te bereiken. Met als summum China en de Sovjet-unie waar dissidenten vermoord worden om de lieve vrede te bewaren.

  Zij snappen niet dat je nooit een moreel goed doel kan bereiken met moreel slechte middelen.

 4. Arend schreef op : 4

  "Probleem ? Welk probleem, Al ? Waar heb je het over ??"

  De subtiele lezer begrijpt dat er een discrepantie bestaat tussen het probleem dat Gore voorstelt en het probleem dat volgens hem opgelost dient te worden. De eerste gaat over een probleem met pseudo-wetenschappelijke bewijslast; de tweede is een arbitraire morele kwestie

 5. Unox schreef op : 5

  Lekker sneeuw vandaag… kunnen ze dat broeikaseffect niet wat versnellen?

 6. Hans schreef op : 6

  Overdrijven en de mensen bang maken helpt echt wel. Greenpeace doet er ook aan mee.

 7. nimda schreef op : 7

  Voor een grondige en wetenschappelijke weerlegging van de argumenten van Al "ik heb internet uitgevonden" Gore kijk naar

  video.google.com…

 8. Jan-Joost schreef op : 8

  [5] De afgelopen winter was niet alleen in Nederland de warmste ooit. Wereldwijd zijn gemiddeld nooit hogere temperaturen gemeten dan in de afgelopen wintermaanden. Dat heeft het Amerikaanse klimaatinstituut NOAA bekendgemaakt. De gecombineerde land- en zeetemperatuur tussen december en februari sloeg alle records sinds dergelijke metingen begonnen in 1880. De gemiddelde temperatuur lag 0,72 graden Celsius boven het gemiddelde van de 20e eeuw (12,0 graden).

  "De trend naar warmere temperaturen en een gematigde El Nino in de Grote Oceaan droegen daaraan bij”, aldus de overheidsinstantie in verklaring op haar website. Het vorige record werd gevestigd in 2004. De op twee na warmste winter was in 1998.

 9. Andre (auteur van dit artikel) schreef op : 9
  Andre

  [8]
  Hè gelukkig. Ik was even bang dat we een nieuwe ijstijd tegemoet gaan. Lastig hoor, al die tegenstrijdige geluiden.

 10. Jan-Joost schreef op : 10

  Krijgen we trouwens nog een mooi artikel over de huidige controverse in de VS? De stoute Amerikaanse overheid schijnt gesjoemeld te hebben met wetenschappelijke rapporten om twijfel te zaaien omtrent klimaatverandering, wat heel toevallig uiterst goed uitpakte voor oliemaatschappijen die al vette subsidies mochten ontvangen, ondanks de winstcijfers die in de honderden miljarden dollars liepen. Dat is dus het geld van het Amerikaanse volk. Uitstekend stuk voor Vrijspreker lijkt me dat. Hub?