In Politiemacht velt drugsbende beschrijft Hub het zoveelste bewijs dat de oorlog tegen drugs verloren is; het feit op zich is het zoveelste bewijs dat de overheid de weg kwijt is. Het vermeende middel wordt tot doel verheven, niet ongewoon voor een dwalende overheid op zoek naar een bestaansreden. Een toenemend aantal mensen in Nederland voelt dit aan, maar weet niet precies de vinger op de zere plek te leggen.

En dus heerst er onrust onder veel mensen die ik ken en onder de mensen die zij weer kennen. Niet voor niets was Pim Fortuyn succesvol, en het mag ook geen wonder zijn dat de PVV en de SP het goed doen.
De emmer van de cultuuromslag drupt langzamerhand voller, maar zolang iedereen “het eigenlijk best wel goed heeft”, blijft de rand buiten bereik. Je kunt het ook vergelijken met een kruidvat waarvan de lont nog onzichtbaar is.

Als we nog even naar het drugsverhaal kijken, dan is het feit dat het toch relatief succesvolle alhoewel met dubbele-moraalsaus overgoten lassez-fair drugsbeleid in NL samen met het Zwitserse beleid FEITELIJK BEWEZEN heeft te werken. En ja hoor, wat doen die sukkels? Hard optreden. Regels zijn regels en zo. De poliotiek vraagt erom, met moraalridders als Donner voorop (of loop ik achter ? Ben al een dikke week verlost van de dagelijkse ellende in NL..). Ten slotte moeten ze iets verdienen voor die 30% extra ! De drugsprijzen zullen omhoog gaan omdat het risico toeneemt. De criminaliteit zal toenemen omdat de junks meer geld nodig hebben. En de politie zal te maken krijgen met een toename van de “servicemarkt” die ze bedienen, dus meer blauw op straat, meer geld, meer belasting. Menig gesjeesde mavo-abituriënt kan zijn in de jeugd opgedane frustratie uitstekend botvieren op de machteloze burger (ik heb er ervaring mee) (als burger 😉 ).

Totaal van de pot gepleurd. Te gek voor woorden. En het volk slaapt rustig verder lijkt het, maar de emmer heeft er weer een druppel bij. Onder de duim gehouden door de schijn van individuele zeggenschap, democratie en volksvertegenwoordiging is de drempel voor revolutie vrij hoog. Dat er een kruitvat aan het ontstaan is, is duidelijk. En een kruitvat gaat een keer ontploffen, zodra de thans nog onzichtbare lont aangestoken is. Het is in het verleden al vaker bewezen, dat de volgende dag alles ineens anders was, terwijl eigenlijk niemand de ontwikkelingen van te voren zag aankomen. De vraag is niet óf het gebeurt, maar wannéér het gebeurt. Inspector Clouseau’s woorden worden waarheid: “Do you know what kind of beum it was ?” – “The exploding kind”. Ik lig nu al in een deuk..

10 REACTIES

 1. Prachtig verhaal Andre en ook ik denk dat het niet lang meer zal duren. De enigste lui die slapen zijn de politicie die denken dat de gemiddelde Nederlander blij is.

  Ik ben dan ook gaarne bereid, dat als er echt weerstand onstaat tegen de machthebbers, deze groepering(en) te ondersteunen met de nodige AK47 en C4.

 2. Het meest cynische is dat bonnenjagerij tegenwoordig "politiezorg" wordt genoemd waarop de burger ‘recht’ heeft. Voor andere zaken moet je intussen wel heel veel moeite doen om een reactie te krijgen (gevallen in mijn omgeving).

  Ik wist niet dat het "kruidvat" tegenwoordig ook lonten verkoopt, maar als die tent explodeert zal ik het vast niet erg vinden. En een oproertje lijkt mij ook wel verfrissend. Helpt vast goed tegen de ijdelheid en zelfgenoegzaamheid van de regentenkaste die zichzelf o zo goed bezig vindt zijn…

 3. Het NL Drugsbeleid heeft Feitelijk bewezen gewerkt? Ik weet niet hoe de fabrikant heet, maar de partij die Methadon fabriceert is er volgens mij enorm rijk van geworden. En dat spul wordt verstrekt op onze kosten! Methadon is kwa verslavingseffect nog erger dan de drugs die het moest vervangen.

 4. Er bestaat geen ‘drugsprobleem’, net zo min dat er een gokprobleem, of alcoholprobleem, of tabaksprobleem bestaat. alleen een probleem met mensen die drugs gebruiken. Dus je zou de verslaafden kunnen bereiken d.m.v. psychische hulpverlening, of een afkickprogramma, maar dan niet noodzakelijkerwijze door de overheid, maar door private instanties of stichtingen. Dat is mijns inziens een betere aanpak dan via een politie- en justitieapparaat om slachtofferloze ‘misdaden’ aan te pakken. Bovendien is verslaving een keuze. Iedereen weet nu dat de hierboven geschetste zaken verslavend kunnen zijn, dus waarom eraan beginnen?

 5. [1] Een kleine revolutie zou idd geweldig zijn, maar ik denk niet dat die heel snel komt. Nu een nieuwe partij beginnen (EénNL) lukt niet echt, omdat Geert Wilders er al is. Hij is echter te anti-islam om een grote groep te bereiken. Pas als hij zich enigszins terugtrekt komt er ruimte voor een liberale vrijspreker.

  [4] Idd, met gokken is het helemaal belachelijk. De enige die legale poker toernooien mag organiseren is eigendom van de overheid (Holland Casino).

 6. Begrijp je nou waarom je moet stoppen met roken? Anders blaas je het kruitvat op.

  Bovendien zal meer repressie ertoe leiden dat de kwaliteit onderuit gaat met veel meer drugsdoden tot gevolg.

 7. [6]
  In de VS is die kwaliteit door de 20e eeuw heen alleen maar toegenomen, ondanks een toename van de repressie (n.b. in het begin van de 20e eeuw was heroïne voor iedereen te koop als hoestmiddel..).

 8. [4] Het is een beetje dubbel. Enerzijds roepen linkse collectivisten dat verslaving echt niet je eigen schuld is. Goed, je begint wel zelf, maar je kunt er zonder een leger hulpverleners niet meer vanaf en ook het beginnen is niet geheel je eigen schuld. Maar stellen ze, ook al is het evident slecht voor je, je mag het niet verbieden.

  Rechtse collectivisten stellen dat het je eigen keuze is, maar dat het zo slecht is dat het wél verboden moet worden.

  Ik snap het niet, maar dat zal wel aan mij liggen.

 9. [8]
  Verslaafd aan iets zijn heeft met de individuele geestelijke- en lichamelijke persoonlijkheidskenmerken te maken, een attribuut van een individu. De schuldvraag is gerelateerd aan het waardeoordeel van anderen (!!) betreffende een bepaalde willekeurige verslaving, en dus over de persoonlijkheidskenmerken van het onderhavige individu, onder de aanname dat deze schade toe zou brengen aan het collectief, beter bekend als "de maatschappij" in dit geval. Linkse- zowel rechtse collectivisten zitten er naast; het moet niet verboden worden (het helpt niks, de 1.3% verandert er niet door), en je moet er geen leger hulpverleners op af sturen TENZIJ de verslaafde daar ZELF om vraagt. Die hulpverleners gedijen het beste in een concurrerende omgeving, dus vooral geen belastingcenten besteden aan de verslavingszorg.

 10. Uiteraard is NL een kruidvat maar denk aub niet dat jullie de enige op de aarde zijn he!
  De omliggende buurlanden alleen al zijn evenzeer met die lont verbonden hoor! Trouwens daar de wereld een dorp is geworden (waar trouowens zowat de helft perse in bloedconflict met elkaar wil of moet liggen) spreken we niet meer van een kruidvat maar een regelrechte onder en "boven-" mijning!

Comments are closed.