Toen onlangs de regering viel en er een nieuwe moest komen, maakte ik me onmiddellijk zorgen voor die bewindslieden die dan buiten de boot zouden vallen.

Ik vreesde dat die al vlug in de bijstand zouden vallen. Want waar zijn ze buiten de overheid geschikt voor?

Maar, dat was toch voorbarig. Zeker voor die politici die in de goede club zitten. De vorige week vernamen we al dat Joop Wijn een leuke topbaan bij de RABOBANK zou krijgen. En vandaag werd bekend dat Hans Hoogervorst getipt is als de nieuwe voorzitter voor de financiële waakhond, de Autoriteit Financiële Markten. (AFM). Een pseudo overheidsbaan met een salaris van bijna 600.000 euro per jaar. De oud milieuminister Margreeth de Boer zou voorzitter worden van de adviescommissie voor overheidsbeleid MNP. En er gaan al geruchten dat voor oud-minister van Binnenlandse Zaken de functie van Commissaris van de Koningin in Groningen wordt voorbereid.

Neen tot nu toe weinig reden om ons zorgen te maken voor die mensen die zich zo beschikbaar stellen om het vaderland te dienen.
Echter met één uitzondering: Hilbrand Nawijn. Die zat kennelijk in de verkeerde club en wordt niet geholpen. Die moet het op eigen gelegenheid klaren! En Hilbrand zag de miljoenen die popsterren verdienen al glanzen en schreef zich in bij het programma “So you wannabe a popstar?”.
Hij ging optreden en zong: “O, ik verlang zo naar droomland!” Maar zover na te gaan, was iedereen ervan overtuigd dat hij al in droomland was! De jury beoordeling liet geen twijfel, met duidelijke cijfers eindigde Hilbrand helemaal onderaan.
Maar toch, tot ieders verrassing, kwam hij door de stemmen van het publiek(!!) toch een ronde verder. Ook hier weer bleek dat mijn zorgen toch overbodig waren.

2 REACTIES

  1. Ik mis een beetje het punt van het betoog. Is er iets mis mee dat een oud-politicus aan een popstar-programma meedoet? Of dat we geen wachtgeld hoeven te betalen aan Joop Wijn, omdat ie een goede baan bij de Rabo heeft gekregen?

  2. Leuk citaat van Hoogervorst, die nu 600.000 euro per jaar gaat verdienen:

    "De zorgdirecteuren verklaarden dat een salaris van 220.000 euro per jaar maatschappelijk verantwoord is. Hoogervorst en de Kamer vinden dat een salaris van 120.000 euro het maximum moet zijn, gelijk aan het salaris van de minister-president. De zorginstellingen worden betaald uit de publieke middelen en daarom hoeven de managers niet meer te verdienen dan de premier is hun redenering."

    http://www.zorgplanet.nl/ni

Comments are closed.