NL-regering (25 april): Terreurdreiging is afgenomen. Maatregelen blijven van kracht.

LSR: Libertarische Schaduw Regering: De tijd is gekomen om een totale analyse te maken van de hoeveelheid belastinggeld en particuliere kosten van de terreurbestrijding in vergelijking met wat het heeft opgeleverd en in vergelijking met andere uitgaven en noden.

———————————

*) LSR: Libertarische Schaduw Regering: zie WOORDENLIJST

9 REACTIES

 1. Batenanalyse:

  Wat is een mensenleven waard?

  Wat is het waard dat de rust binnen een land gewaarborgd blijft?

  Redelijke abstracte begrippen.

  Veel beter: Geef al het belastinggeld terug: en de belastingbetaler kan zelf bepalen hoeveel hij aan terruerbestrijding wil geven.

  Probleem: free-rider probleem > niet iedereen zal meebetalen, maar profiteert wel van andermans geld.

 2. [1] Hier is er een die geilt op databestanden, zgn om het terrorisme te bestrijden.
  Mij zien ze voorlopig niet in het vliegtuig naar de USA stappen.
  Nu heb je natuurlijk altijd simpele zielen die zeggen: "ik heb niks te verbergen".
  Zij moeten hun pincode maar aan mij geven…(grapje)
  http://www.volkskrant.nl/bu

 3. [2] Dapper manneje om zich (als eerste Amerikaan) door het EP te laten grillen, maar om de verkeerde reden. De man praat poep. Al die ‘daders’ van 9/11 die zo welgevallig ware hun paspoorten onbeschadigd terug te laten vinden bleken voor het grootste deel gewoon nog te leven in niets met 9/11 van doen te hebben.

  Bovendien is er nu al een groot technisch probleem met die opslagverplichting: de enorme hoeveelheid data maakt het vrijwel onmogelijk om nog iets terug te vinden, ook al omdat 99,9% van die data prietpraat is. Wil je al iets terugvinden, dan moet je precies weten wat je zoekt, zodat je een heel gerichte vraagstelling kunt hanteren.

  En dat betekent dan weer dat je die data hooguit kunt gebruiken voor onderbouwing van zaken waar je al voldoende informatie hebt voor redelijke verdenking. Een complot zal zich nooit spontaan vanuit die brei aan je aanbieden.

 4. De enige terreur waar wij last van hebben is die van "regel is regel" en "50 km/u is geen 54 km/u" waar het gehele Nederlandse volk intensief en met zero tolerance op wordt gecontroleerd door een compleet leger van controleurs, BOA’s, politieagenten, stadswachten enz.enz. De zaken die het meeste geld in het laatje brengen hebben hoge prioriteit, voor ernstige zaken heeft men meestal "geen tijd"!

  Al die heisa om terroristische aanslagen dient slechts om de aandacht af te leiden van de manier waarop de overheid de bevolking terroriseert (lees ook de stukjes over de bonnenfabriekmachine en politiestaat Nederland!).
  "Echte" terreur is incidenteel, overheidsterreur nog steeds structureel!

 5. De enige terreur waar wij last van hebben is die van "regel is regel" en "50 km/u is geen 54 km/u" waar het gehele Nederlandse volk intensief en met zero tolerance op wordt gecontroleerd door een compleet leger van controleurs, BOA’s, politieagenten, stadswachten enz.enz. De zaken die het meeste geld in het laatje brengen hebben hoge prioriteit, voor ernstige zaken heeft men meestal "geen tijd"!

  Al die heisa om terroristische aanslagen dient slechts om de aandacht af te leiden van de manier waarop de overheid de bevolking terroriseert (lees ook de stukjes over de bonnenfabriek en politiestaat Nederland!).
  "Echte" terreur is incidenteel, overheidsterreur nog steeds structureel!

 6. Off topic

  @Hub

  Waar kun je Reason magazine in Nederland krijgen. Op het net kan ik alleen via de site bwv creditcard betalen.

  Groet

 7. [7] Als CC betaling een zaak is die je wilt vermijden, kan het Libertarisch Centrum misschien wel wat voor je regelen.
  Laat maar weten wat je precies wil.

 8. Op de website van de Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding (u weet wel: Tjibbe Joustra, de man die reeds een spoor van vernieling bij diverse andere overheidsinstellingen heeft achtergelaten) staat de volgende definitie van terrorisme:
  "Terrorisme is het plegen van of dreigen met op mensenlevens gericht geweld, of het veroorzaken van ernstige maatschappij ontwrichtende zaakschade. Het doel is om maatschappelijke veranderingen te bewerkstelligen of politieke besluitvorming te beïnvloeden."

  Ik wil vooralsnog niet beweren dat onze overheid bezig is met het plegen van of dreigen met op mensenlevens gericht geweld, maar de rest van de definitie is onverkort van toepassing op ons overheidsapparaat. We kunnen dus vaststellen dat het woord "staatsterrorisme" geen loze kreet is….

Comments are closed.