Een paar dagen geleden vroeg ik mijzelf eens af waarvoor ik nou belasting betaal. Ikzake de belasting heb ik het nu alleen over de 19% BTW en de inkomstenbelasting.

Het is namelijk momenteel zo dat je bijna voor elke publieke dienst gewoon moet betalen. Een kleine opsomming:

– Gebruik van wegen: Wegenbelasting, hoge accijnzen op brandstof, 60% BPM op de aanschaf van een auto, een minimale waarde van 1 a 2 (onschuldige, slachtofferloze) bekeuringen per jaar en dadelijk ook de inkomsten van het rekening rijden.
– Gerbruik van openbaar vervoer: zeer hoge prijzen voor treinkaartjes, strippenkaarten, etc. Een retourje Rotterdam <=> Amsterdam zal zo’n 18 euro kosten.
– Verlengen van rijbewijs (tegenwoordig een plastic kaartje waar je een week voor moet wachten): ca 43 euro in Rotterdam. Mocht je het ongeluk hebben ouder dan ca 70 te zijn, moet je rekenen op 150 euro in de paar jaar.
– Gebruik bibliotheek: een kleine 30 euro in het jaar
– Uitkeringen: Betaling van hoge sociale premies bij je werkgever.
– Medische kosten: premie ca 1000 euro in het jaar met daar bovenop 6.5 % van je brutoloon. Reken in totaal maar op zo’n 3.000 euro. Leuk aan te denken als je net voor het eerst in twee jaar naar de huisarts moet. N.B.: Met deze hoge kosten is het goedkoper en zelfs veilig om je gewoon niet te verzekeren.
– Verlengen paspoort (per 5 jaar): Kleine 50 euro
– Schoonhouden van je straat: Per jaar duizenden euro’s aan gemeentebelastingen, OZB, etc.
– Extra kosten van gezondsheidsklachten door roken: Torenhoge accijnzen voor sigaretten.
– Politie: Gefinancierd door een hoop bekeuringen.

Gelet op bovenstaande publieke diensten, resten er nog maar weinig dingen te bedenken waarvoor we nou die BTW en inkomstenbelasting betalen. Ik zal toch ’s een gooi doen:

– Zinloze missies in Verweggistan (Irak, Afghanisatan, etc). Goed voor vele miljarden
– Top-salarissen bij de publieke omroep (Ik had laatst nog gehoord van een of andere presentatrice die een miljoen per jaar verdiende bij ik geloof de Vara). Ook goed voor miljarden
– Een koninklijkhuis met een hoop arrogante/luie lieden (parasieten) er in. Eveneens goed voor miljarden
– Aanleg nieuwe (zinloze) HSL-lijn. Hoeveel? Te veel om op te noemen. Zal ook wel in de miljarden lopen
– Lidmaatschap bij de EU, VN, etc. Tientallen miljarden. Inderdaad vrij veel.
– CBS (There are lies, big lies, hugh lies, and there is the CBS institution. Vele verhalen zijn er over dit instituut bekend. Denk maar aan het beroemde inflatie verhaal na de euro. Een ander (onbekend) verhaal was dat het CBS het percentage terugkomende emigranten waardeerde op 50%. Incorrect echter omdat het CBS elke Nederlander die voor een half jaar naar het buitenland vertrok en hierna weer terugkwam, waardeerde als een terugkomende emigrant) – Zal wel minimaal een miljard aan kosten zijn met bovendien nog een hoop ergenissen op de koop toe.
– Joint Strike Fighter: Vele miljarden en inderdaad net als de HSL lijn gedoemd te mislukken
– etc

Een leuk aandenken voor de volgende keer u naar de stembus wordt gewezen en verleidt wordt door verschillende politici. Als u in de Verenigde Staten woont, is het natuurlijk simpel: Vote Ron Paul!

13 REACTIES

 1. Tendens: stijgend. Lees de kranten van deze week er maar op na: koopkracht gaat er op achteruit volgend jaar. Maar mooie achterstandswijken dat we krijgen, helemaal te gek !! Zum Kotzen.

  Ook vanuit Nederland wordt Ron Paul moreel ondersteund via http://www.holland4ronpaul….
  De strijd voor individuele vrijheid is er bij gebaat !!

 2. ten nulde –
  belasting is afzetterij. Ja natuurlijk, wat zou het anders moeten zijn?
  ten eerste –
  Ik ga niet naar de stembus
  ten tweede –
  niemand zou meer naar stembussen moeten gaan
  ten derde –
  WTF is dat toch met die Ron Paul?
  Heeft hij al iets gezegd over die wet die het legaal maakt dat het leger van de VS ons grondgebied binnen mag vallen en at random slachtoffers mag maken in het geval dat er alhier een VS-burger vastgezet is. Wanneer hij zich daar niet over uitgesproken heeft zie ik niet in waarom NL-ers hem zouden willen steunen, aangezien hij dan net zo (potentieel) gevaarlijk is voor mij als de rest van dat schreeuwende zooitje.
  ten vierde –
  WTF is dat toch met die Ron Paul (again)?
  mijns inziens hebben de libertariërs in de VS slechts 1 redelijke kans gehad op een presidentskandidaat die ook maar iets zou hebben kunnen betekenen in de media. En dat was Frank Zappa. Kans is niet verzilverd.
  http://www.youtube.com/watc
  ten vijfde –
  WTF is dat toch met die Ron Paul(one more gain)?
  Het is een politicus. En zoals genoegelijk bekend mag zijn, zijn dat verfoeilijke personen. Geen enkele politicus is de steun van een zichzelf respecterend individu waardig. Een met minachting geladen goedkeurend knikje is het hoogste wat zij zouden moeten kunnen verwachten.

 3. Ten a-de Frank Zappa is dood, helaas. En het is nu eenmaal lastig leven in het verleden. Jammer.
  Ten b-de Ron Paul is een politicus. In zijn verdediging kan gezegd worden dat hij altijd consequent volgens libertarische beginselen heeft gestemd. Daarmede is hij de enige politicus die consequent is. En een aandracht-trekker voor libertarisme. Een beetje extra aandacht kan niet schaden, en dat is het minste wat er aan resultaat behaald wordt.
  Ten c-de bepaalt iemand zelf of hij al dan niet naar de stembus gaat, ongeacht wat jij of ik er van vinden
  Ten d-de stel ik voor dat je de vraag betreffende het indringen van ‘ons’ grondgebied in een joetjoep video verwoordt en hem aan Ron Paul stelt.
  Overigens vraag ik mij af, waarom je NIET wilt gaan stemmen en WEL vindt dat je tot het Medelandse tokkievolkje behoort (‘ons grondgebied’). Dat laatste is sowieso al een illusie, er bestaat niet zoiets als ‘ons grondgebied’.

 4. nachtwaker

  belasting is- AANTOONBAAR- diefstal !

  1)Gebruik van wegen : ONmiddelijk privatiseren != geen kerntaak overheid
  2)Gebruik van openbaar vervoer: privatiseren! GEEN kerntaak NL.staat
  3)Gebruik bibliotheek:gevaarlijk is medium (media) in handen van de staat.
  4)Uitkeringen:vervangen met belasting-
  vrije INKOMENSverzekering m. contract!
  5)Medische kosten:onder private contract
  6)Schoonhouden van je straat:prima maar
  wel belastingvrij& partikulier bedrijven
  7) Politie: privatiseren! , bij arme
  wijken nachtwakerstaat tussenoplossing!
  8)publieke omroep : levensgevaarlijk!
  9)Aanleg nieuwe (zinloze) HSL-lijn.,is
  absoluut GEEN (kern)taak overheid!
  10)CBS institution. AFschaffen!

  Belasting = Diefstal !=,..aangetoond ,
  oa. met dit mooie – duidelijk artikel!

 5. [1] Totaal overbodige vraag wschnlk André: ben jij de bezieler van de Nederlandse site voor Ron Paul?

 6. haha, prachtig stuk. Ik denk dat uiteindelijk de overheid uiteindelijk helemaal gaat vergeten om de huidige taken uit te voeren. Al het geld gaat op aan Melkertbanen in den Haag, bouwfraudes en rente op staatsschuld.
  Sommigen beweren nog dat Den Haag de organisatie doet, maar als je ziet dat Koenders gewoon een organisatiebureau inschakelt als er wat georganiseerd moet worden, weet je dat ze dat ook niet kunnen . En die vakbonden maar denken dat ze daar een koopkrachtknop hebben.

 7. [7]
  Zoals genoegzaam bekend moge zijn, is de vakbond slechts een opleidingscircuit voor klojo’s, ook wel bekend als politici.

  Binenskamers wordt er gekonkeld met de bewindslieden; er wordt een tijdspad uitgestippeld waarin de te nemen akties/reakties overeen gekomen worden; alles in het kader van de p/r poppenkast. Het volk zit uiteraard aan de buis gekluisterd als zou het een nieuwe aflevering van GTST betreffen. Een beetje spanninng moet er zijn tenslotte. In dat kader moet men ook het gezeur over de koopkrachtknop plaatsen. Niks nieuws onder de zon, de tokkies betreuren thans de dood van Jos Brink. Da’s veuuul belangrijker..

  Kortom: niet mokken, lekker wokken. Maar niet te lang, want da’s slecht voor de CO2, snap je.

 8. Ik snap het allemaal niet meer zo. Met grote regelmaat vind ik op deze website de zelfde onderwerpen in een andere verpakking.

  Belastingen. Ik heb hier al eerder over geschreven maar goed voor de nieuwkomers hier nogmaals. Stop met betalen van belastingen. Vecht het uit met de rovers van de overheid. Schroom niet om geweld, chantage, gijzeling en te moorden. Dit is namelijk wat ze ook op jouw zullen afsturen. Behandel de overheid zoals ze jou behandelen. Hardvochtig, grof, laks en met een overdaad aan geweld. Misschien leg je het loodje in deze actie maar je familie kan in ieder geval zeggen dat je ballen had en je verzette. Nu ben je de pispaal van een ieder die profiteert van jouw arbeid. En dat zal je blijven tot de dag dat je sterft tenzij je eens echt wat gaat doen.

  Ron Paul, Yan Rand en nog vele anderen. Sommige vrijdenkers hier zijn nu eenmaal geil op deze verguren die ze zien als leiders, redders van het liberale gedachten goed. Een soort Hitlers, Mussolinie&#8217;s, Haile Selassie&#8217;s, Napoleon&#8217;s , Lenin&#8217;s, Stalins&#8217;s en weet ik niet meer van dit soort boegbeeld figuren. Het is zo gemakkelijk om je achter het gedachte goed van anderen te scharen en dan hard te gaan staan brullen dat deze mensen de waarheid in pacht hadden. Ik hoop alleen dat je kinderen nooit vragen &#8220;en wat heeft u nu echt gedaan pa/ma ?&#8221;.

  Slaap lekker allemaal, God, de monarchie en de overheid waakt voor u.

 9. [9]

  En zeg eens, GN.

  Wanneer heb jij nog voor het laatst een ambtenaar je huis uit geknuppeld of de keel doorgesneden?

  En waarom hoorden we daar niets over op het nieuws en lazen we niets in de krant?

 10. MOOI!!
  Dit stukje heeft ook op NUjij de frontpagina van Meest gewaardeerde artikelen (uit 250+) gehaald. Zie
  http://www.nujij.nl/belasti

  Aardig om ook daar de commentaren te lezen, en als je daar tijd voor hebt, STEM dan ook even om het nog hoger op de lijst te krijgen

 11. [10] Een Hagenaar die ik ken heeft met zijn pistool eens een ambtenaar van de FIOD het huis uitgejaagd, waarop zijn wapenvergunning ingetrokken werd.Want daar mag je zo’n pistool net voor gebruiken.
  Maar zo’n verdrijving schijnt zelden voor te komen.

 12. [3] beste andre,
  ik was in een klotebui toen ik mijn reactie schreef. Dat wil niet zeggen dat ik er niet achter sta, maar normaal hou ik dan gewoon mijn muil.

  ad. D
  >Overigens vraag ik mij af, waarom je NIET wilt gaan stemmen en WEL vindt dat je tot het Medelandse tokkievolkje behoort (‘ons grondgebied’). Dat laatste is sowieso al een illusie, er bestaat niet zoiets als ‘ons grondgebied’.<

  Integedeel Andre. Er bestaat wel zoiets als ‘ons grondgebied’. Noem het een land of regio, of bezit of verzin een andere term, maar er is nu eenmaal plekje op aarde dat omschreven kan worden als mijn plekje. En naast mijn plekje liggen weer plekjes van anderen die daar datzelfde gevoel bij hebben.
  Dat heeft allemaal niets te maken met regeringvorm en/of de regering die er toevalligerwijs de scepter over denkt te mogen zwaaien. Dat heeft te maken met het feit dat ik mij hier, in Nederland en om precies te zijn in het westen van Nederland aan de rand van het veenweidegebied dat ook wel bekend geworden is onder de naam van het groene hart, thuis voel. En met mij doen de mijnen dat ook. Ergo, ‘ons grondgebied’.

  ps.
  sorry voor de late reactie

Comments are closed.