10 REACTIES

 1. Grappig dat het in de VS nog een discussie waard is, terwijl het bij de Nederlandse politici wel vaststaat.

 2. Hij is dyslectisch. Sommige dyslectische mensen gaan woorden omdraaien als ze praten of weten niet de juiste woorden te komen.

  Desondanks denk ik dat Bush wel een idioot is.

 3. Natuurlijk is Bush een idioot.

  De vraag is of hij een grotere idioot is dan de gemiddelde politicus in andere landen.

 4. Hoezo, idioot? Hij is gek en alleen een gek kan zover komen als hij, want een gek gelooft in zichzelf. Of is hij krankzinnig? Kan een krankzinnige een oorlog starten? Volgens mij is hij een krankzinnige gek. Hij gelooft in zichzelf en weet heel de wereld mee te sleuren in een totale oorlog. Eigenlijk ben je dan ook wel weer een beetje slim!
  Het zou mij niet verbazen als na de verkiezingen de Amerikaanse overheid deze man laat verdwijnen in een gesticht. Heil, Caligula

 5. [3] Inderdaad een goed punt. Als Hillary Clinton banken verplicht om ook aan arme mensen zonder inkomen een hypotheek te geven, en de hele financieele wereld dondert in elkaar, zal dat niet snel dom genoemd worden. Nu ze voorstelt om al niet hypotheken maar in de staats entities Fanny en Freddy te stoppen, wordt dat ook niet idioot genoemd. De gevolgen van al die welfare zouden wel eens erger kunnen zijn dan van een oorlog.
  Walter Block gaf een keer een presentatie waarin beargumenteerd werd dat rent controls van huizen ongeveer hetzelfde effect hebben als een bombardement. Hij liet wat foto’s zien waarvan je moest raden of het gebombardeerd was of dat de huren wettelijk begrensd waren. Het was niet gemakkelijk uit elkaar te houden. Het is dan ook beide een vorm van geweld en heeft kennelijk dezelfde gevolgen.
  In europa worden alle amerikanen vaak voor idioot versleten, maar als ik dan lees dat europese banken zich scheel hebben gekocht aan die rommelhypotheken uit de VS en BNP 3 hedgefunds moet sluiten, dan denk ik wel eens:wie is er nu het stomste ?

 6. [5]

  Kort samengevat: idioterie is in "the eye of the beholder".

  Rechtse politici zijn "idioot" voor linkse idealisten.
  Linkse politici zijn "idioot" voor rechtse idealisten.

  Bush (rechts/neoconservatief) bombardeert Irak (geen WMD, Geen bedreiging voor Amerika) en Clinton (links/sociaal democraat) bombardeert de Balkan (geen WMD, geen bedreiging voor Amerika).

  Voor libertariers zijn alle politici idioot en voor atheïsten zijn alle gelovigen idioot.

  Voor klimaat sceptici zijn groene gelovigen idioot, en voor groene gelovigen zijn klimaat sceptici idioot.

  HOE idioot een politicus is, is volledig afhankelijk van waar je persoonlijke prioriteiten liggen.

 7. [6] [6] Ja, dat betekent dus dat de klassificatie subjectief is.
  Wat we echter zouden kunnen proberen, is of het inderdaad mogelijk is om tot een objectief oordeel te komen.

 8. Ik heb Bush erg lang verdedigd, maar het moet gezegd; de man is zo abuis. Hij is niet idioot, maar zeker geen geniaal strategicus, als Nixon of een charmeur als Reagan.

  Afgelopen week vergeleek hij Vietnam en Irak. Omdat ze allebei kansloos waren op voorhand? Nee, hij stelde dat als de Amerikanen niet weg waren gegaan uit Vietnam dat het net zo’n succes als Irak zou kunnen worden. Tsja… Cognitieve dissonantie noemen ze dat wel. Hoe fouter je zit, hoe meer gelijk je meent te hebben.

  Bush is misschien geen idioot, maar zijn inner circle is een gevaar voor de vrede in het Midden-Oosten.

  Zijn opvolgers; Hillary (all options on the table, darfur, Iran, Irak, etc.), Giuliani (bomb Iran), Tancredo (nuke Mekka), Obama (invade Waziristan) of Mitt Romney (more Guantanamo’s) zijn zo mogelijk nóg idioter.

  Weet je dat Giuliani opper-neocon Podhoretz als buitenlandadviseur heeft aangesteld?! Ik bedoel – wat gebeurt er met de wereld!!!!

 9. [5] Walter Block gaf een keer een presentatie waarin beargumenteerd werd dat rent controls van huizen ongeveer hetzelfde effect hebben als een bombardement.

  Klikkerdeklik: http://mises.org/multimedia

  Block heb ik er ook over gehoord maar niet zo uitgebreid en zou ook even niet meer weten in welke lecture hij het er over heeft (had 15 hours of Block this week… :P) –> http://www.mises.org/media….

  Spread the love. 🙂

 10. Ik denk niet dat bush stom is net zomin
  als jp balkenende stom of onhandig is.
  Maar ik denk dat ze dit stuntelige gedrag opzettelijk vertonen om menselijk over te komen en daarmee wat
  sympathie te winnen, en te verbloemen wat voor keiharde koele berekenende
  niets ontziende kopstukken van de illuminatie ze eigenlijk zijn.

Comments are closed.