Minister Maxime Verhagen heeft dat net gezegd.*)

Eerlijk gezegd was ik niet op de hoogte hoever het spel van land veroveren in Oost Europa gevorderd was. En diep in mijn hart dacht ik dat ik dat ik er niets mee te maken had wat die mensen daar doen. Maar ja, we zitten in de EU, en zijn dus betrokken. Gelukkig heeft Maxime verklaard dat Nederland met die opdeling kan leven.
Voorkomen we meteen dat er weer een EU land bij komt!

*) NOS, 28 Augustus, Opdeling Kosovo kan, zegt Verhagen
Minister Verhagen heeft gezegd dat Nederland kan leven met de opdeling van Kosovo in een Servisch en Albanees deel als dat de uitkomst is van het overleg tussen Servië en Kosovo. In Wenen begint donderdag de laatste overlegronde over de toekomst van Kosovo.

Tot 10 december hebben de twee partijen de kans het eens te worden.

Kosovo voelt niets voor een opdeling, terwijl Servië niet wil toestaan dat Kosovo onafhankelijk wordt. Premier Ceku van Kosovo verwacht na het overleg op 10 december de onafhankelijkheid van Kosovo uit te roepen. Kosovo staat nu onder supervisie van de Europese Unie.

18 REACTIES

 1. Dit is de reden waarom ik tegen de EU ben. Zodra Europeanen macht vergaren, gaan ze centraliseren en, proberen ze zoals altijd, een nieuw keizerrijk te vormen. Vervolgens verklaren ze andere landen onderhorig, zeker als die niet direct mee willen doen, en gaan ze zich met de politiek aldaar bemoeien — onder het mom van strategische veiligheid natuurlijk.

  Oh Europa, leer toch van je fouten! Altijd probeert men om dit continent in het geheel te bemachtigen en altijd faalt men, al vanaf de Grieken. De EU toont zich hier een ‘waardige’ troonopvolger in die traditie. Waar komt dat toch vandaan, die drang om dat altijd weer te doen?

  Europa werkt alleen als men elkaar met rust en in vrede laat.

 2. Verhagen , de Bilderbergman, met zijn dubbele agenda en zijn grote bek is die zowiezo compleet fout.

  De Albanezen is Kosovo belooft als beloning voor het opzetten van de grootste drugslijn van Europa ,oa lopend door Kosovo

 3. Europa is gedoemd yuit elkaar te vallen, zoals de huidige situatie in België, het gedroomde voorbeeld voor de EU, duidelijk laat zien.

  Lees hier http://www.vrijvanzegel.net… een prachtige ‘afscheidsbrief’ van Luc van Balberghe aan de Belgische Monarch. Doen, is genieten.

 4. Eerst ga je de schurk Clinton helpen om een onafhankelijk land te bombarderen, zonder dat ze ons ooit iets aangedaan hebben. Dan maak je er een islamitische terreurgebied van en dan laat je ze toe tot de Europese Unie, zodat deze terroristen gemakkelijk ons leven zuur kunnen maken. Ik ben verheugd dat Maxime Verhagen hiermee kan ‘leven’. Ik vrees dat wij met een normaal denkvermogen hier toch anders over denken. Tijd voor een revolutie in de EU dunkt mij en de Eurocratie de wacht aan te zetten.

 5. Ik zie niet echt in waarom de EU hier met de haren bijgesleept wordt.. omdat ze in een gebied waar 90% Albanezen en 10% Serven elkaar in de haren vliegen de partijen uit elkaar houdt, totdat men tot een vergelijk is gekomen? Ik vindt dit lovenswaardig! Als er niks zou gebeuren en iedereen daar elkaar de kop af hakte, dan zouden diezelfde mensen die zich hierboven sceptisch uitlaten moord en brand schreeuwen; de EU richt niks uit en is daarom machteloos…

  Je kunt niet makkelijk aan ‘beide kanten van de medaille’ scoren in deze discussie.

  Daarbij, men gaat er spoorslags aan voorbij dat de partijen in deze kwestie niet alleen zijn de EU en Servie, maar ook Kosovo zelf, Albanie, Rusland, de VN, etc. Het belangenspel gaat verder dan een simpele notie van Europees ‘empire-building’, wil ik maar zeggen..

  Wel even bij de les blijven!

 6. [5] Ja zo moeilijk is dat:
  "Daarbij, men gaat er spoorslags aan voorbij dat de partijen in deze kwestie niet alleen zijn de EU en Servie, maar ook Kosovo zelf, Albanie, Rusland, de VN, etc. Het belangenspel gaat verder dan een simpele notie van Europees ‘empire-building’, wil ik maar zeggen.. "

  Wat een Godsgave dat we Maxime hebben die de problemen voor ons kan oplossen.

 7. Verhagen = Bilderberger.
  Koenders = Bilderberger
  Bilderberg = dubbele agenda
  Mooi land leven we in he…….

 8. [5] Waarom heeft Nederland dan indertijd, evenals veel andere EU-staten geholpen om Servië plat te bombarderen en nu de lieve onschuld spelen, dat wil er bij mij niet in. De EU is gewoon bezig met empire building anders niet. Het is een zaak tussen de Serven en Albanezen.

 9. Belangrijke mededeling voor de redacties van de Vrijspreker en de Libertarian:
  Volgens die KUT-krant NRC zijn vrijspreker.nl en libertarian.nl
  extreemrechtse sites op internet…!!!
  Complete lijst te vinden op:
  http://www.hetvrijevolk.com
  HVV heeft inmiddels een proces aangespannen.
  En die gesubsidieerde IDIOTEN van het MDI zijn ook behoorlijk aan het overdrijven.

 10. [10] Gerrit,
  Eerst even kijken wat er al gepubliceerd is: http://www.vrijspreker.nl/v

  Overigens is dit niet geheel correct weergegeven (Vrijspreker is een ‘vrijspreker’), maar de indruk wordt idd gewekt. Overigens staan er entries in de lijst die helemaal geen websites zijn, dus dat zegt weer iets over de zorgvuldigheid van NSB Handelsblatt dat de lijst ook niet zelf heeft samengesteld. Het nut van die entries, die in alle kolommen behalve de eerste ‘n.v.t.’ hebben staan, ontgaat mij dan ook volledig, afgezien van stigmatisering.

  En een klacht indienen bij wassen neus en papieren tijger Raad voor de Journalistiek is nogal iets anders dan een proces aanspannen…

 11. Wat maakt het nog uit, een land meer of minder? Het is toch een grote bende die allemaal hun hand in Brussel komen ophouden en zich van regels of voorschriften niks aantrekken.
  Hoe meer landen des te eerder stort de bureaucratisch puinhoop in elkaar! Wat mij betreft kan dat niet snel genoeg gebeuren, rampen zijn toch niet meer te voorkomen.

 12. Iedere splitsing is gunstig voor het liberalisme.
  Zie Enrico Spolaore en Hans Herman Hoppe.

 13. "Wat maakt het nog uit, een land meer of minder? Het is toch een grote bende die allemaal hun hand in Brussel komen ophouden en zich van regels of voorschriften niks aantrekken.
  Hoe meer landen des te eerder stort de bureaucratisch puinhoop in elkaar! Wat mij betreft kan dat niet snel genoeg gebeuren, rampen zijn toch niet meer te voorkomen."

  -A- Het maakt wel uit, beste Libertarier. Het gaat om landen, provincies, steden uiteindelijk, en daarin wonen mensen. Onze naasten!
  -B- Regels en voorschriften zijn er om nageleefd te worden, daar hebben we nationale en Europese hoven van justitie voor. Sic.
  -C- Aardig om te lezen dat men hier een voorkeur doet uitgaan naar rampen en dingen ineen doen storten.

  Ik ben als (kritische) pro-Europeaan meer geneigd tot een positieve blik op de wereld. Bange mensen komen niet ver, nietwaar?

  GET REAL! Jongens het enige redelijke argument dat ik gelezen heb als reactie op mijn comment was "het is een zaak tussen serven en albanezen". Zelfbeschikking is een principe dat in deze discussie als argument kan dienen. ’t Zijn wel twee zelven (Serven en Albanzen) maar soit! MAar dan nog, als die beschikken om elkaar de tent uit te vechten en de rest van de omliggende landen (inclusief Europa) wordt geconfronteerd met de onmenselijke en kwalijke gevolgen daarvan (ontwrichting, vluchtelingen, economische schade, schendingen van de mensenrechten), dan kan zelfbeschikking voor mij even tijdelijk op het parkeervlak der idealisten geparkeerd worden en is het gewoon zaak om daadkrachtig te zijn en in te grijpen!

  Dus.

 14. [14]
  Het principe ‘verbeter de wereld, begin niet bij jezelf maar eerst bij een ander’, door Maxiempje ongetwijfeld als ‘naastenliefde’ betiteld, is foutief. De resultaten van dat ‘beleid’ worden met name gevoeld door familieleden van soldaten die in Afghanistan het leven laten.

  Zelfbeschikking is dus geen kwestie van ‘soit’. Ze moeten het zelf bepalen, ongehinderd door bemoeials zoals Maxiempje, de EU, en Servie.

  Eens te meer blijkt dat overheden zoals [8] al heeft gesteld over de kop van burgers landjepik speelt; de overheden zijn de ware schuldigen van de bloedbaden in het verleden en als het in dit geval weer gebeurt ook hier; zij zouden daarvoor moeten boeten en niemand anders.

  Daadkrachtig zijn is natuurlijk een fantastische oorlogszuchtige verkiezingsleus. Men dient zichzelf echter af te vragen wie er gediend is met die bemoeizucht.

  Je hebt het over regels en voorschriften die nageleefd moeten worden. Heb jij inspraak gehad op het ontwerp daarvan ? Wat is de morele verantwoording daarvoor ?

 15. [3]"… http://www.vrijvanzegel.net… een prachtige ‘afscheidsbrief’ van Luc van Balberghe aan de Belgische Monarch."

  Bedankt voor de link! Zoiets bloemrijks, humoristisch, ironisch kan alleen maar een Vlaming schrijven!

  Ik vraag me overigens af waarom er op deze site zo goed als niets over deze Belgische kwestie wordt geschreven. Als een Nederlandse politicus maar een scheet laat staat het al op de Vrijspreker!
  Kom op, Vlaamse VS-schrijvers! (Of zijn die er niet??)

 16. Kosovo is van Servie.

  Laten we dat vooral zo houden. Zodra andere landen Kosovo willen gaan verdelen of afpakken van Servie dan zijn de balkanoorlog van ’95 een kleine ruzie vergeleken bij wat er nog staat te komen.
  Niet Nederland,of Frankrijk staat centraal in Europa, maar de Balkan met directe Duitse belangen.
  Zie WOI en WOII beide begonnen als klein vuurtje in "Centraal Europa"

  Thans zijn er weer genoeg Etnische incidenten in Europa om snel van land tot land over te slaan. Niet in de laatste plaats Nederland, Frankrijk, Duitsland en natuurlijk Belgie.

  Als de Balkan weer een Etnische oorlog begint, zal deze als een olievlek over Europa verspreiden. Daarom denk ik dat verhagen hardop droomt van een vreedzame opdeling van Kosovo, tegen beter weten in.
  Servie zal nooit hun bakermat Kosovo opgeven zonder politiek verraad aan hun eigen geschiedenis. Ook al zou het gebeuren, op die oorlog kun je dan wachten.

 17. [4] Zo worden Nederlanders ook oorlogsmisdadigers. Over de collateral damage bij het bombarderen van die tv-toren hoor je ze niet meer, die Nederlanders. Ze hebben het alleen over de collateral damage die Amerikanen in Irak aanrichten.
  VUILE HYPOCRIETEN!!!!

Comments are closed.