Enige tijd geleden werd er op de Vrijspreker al bericht over het steeds gekker worden met de (in 99.99% van de gevallen) gesubsidieerde kunst. Het lijkt er tegenwoordig wel op dat tegenwoordig de kunstwereld wordt bevolkt met psychopaten die de ‘kunstwerken’ fabriceren, de ‘interlectuelen’ die het prulwerk als ‘kunst’ bestempelen en politici die naar het zooitje zakken met (geconfisqueerd) geld toeslepen.

Hier is bijvoorbeeld een dergelijk kunstwerk. Een fimpje van een jong katje dat met de hand wordt verdronken. index.hu/kultur/cinematrix/… Ik vraag me af welk bedrag de heren en mevrouwen politici hier weer naartoe hebben doorgesluisd.

**Voor de (libertarische) dierenliefhebbers onder ons of gewoon voor de overige lezers die meer de tekeningen van bijvoorbeeld Mickey Mouse als kunst beschouwen: Op www.petitiononline.com/fasz… is het mogelijk om een petitie te tekenen in protest tegen dit ‘kunstwerk’.

3 REACTIES

  1. Ziek filmpje, jammer dat m’n Hongaars niet zo up-to-date om na te kunnen gaan of de Hongaarse belastingbetaler aan deze film hebben meebetaald. (Kon ook niet echt nagaan of het als kunst wordt voorgesteld – Flodder is toch ook geen kunst.)

  2. Uhhh, de meeste kunstenaars zijn toch gewoon kunstenmakers, of niet?

  3. [2] Kan je je nog de opening van het Holland Festival herinneren, ergens midden jaren tachtig. Een boze kunstenaar in het publiek verstoorde Freek de Jonge. Freek ging niet in discussie maar vroeg of de man kunstenaar was. Die beantwoordde bevestigend, waarop De Jonge zei:"Nou, doe dan eens een kunstje!"

    Je mag van Freek de Jonge/Neerlands Hoop houden of niet, maar hij is nooit gesubsideerd.

Comments are closed.