20 REACTIES

 1. Zeker inspirerend, maar waar sloeg dat: "He was elected with 98% in Austria-Hungary" op? Hitler was wel in Oostenrijk-Hongarije geboren, maar hij heeft nooit in Duitsland 98% van de stemmen gekregen zonder geweldsdreiging, als ik me niet vergis.

  Bovendien, hij heeft uiteraard in zekere zin gelijk, maar hoe zinvol is het om je in je eentje in het pad van een staatsmoloch te werpen? Hoogstens bereik je ofwel je eigen dood, waarbij je misschien een min of meer schuldige politicus of onderdeel van het repressieapparaat met je meeneemt, of je eindigt in de gevangenis, met nog minder vrijheid dan je al had. Bovendien zal jouw drieste actie ook nog eens gebruikt worden als propaganda tegen vrijheidslievende mensen. De Joden zouden bijvoorbeeld helemaal in de hoek worden geplaatst van "Zie je wel, het zijn criminelen die zich niet aan de [discriminerende] wet willen houden!". De optie voor Joden in Duitsland was, vrees ik, naast in het begin misschien verbaal en politiek zich verzetten, hoogstens een keus tussen vluchten naar een vrijer land, of de onderdrukking en uiteindelijke dood lijdzaam ondergaan.

  Zolang er niet voldoende mensen zijn die van vrijheid zijn overtuigd, tenzij je je misschien in een ongebruikelijk machtspositie verkeert, bereik je waarschijnlijk niet veel met een gewelddadige opstand of staatsgreep. Niet dat ik geen bewondering heb voor mensen die voor hun principes opkomen, zolang deze principes tenminste moreel zijn en de vrijheid van de mens respecteren, maar je zult dan ten eerste je doelwit zorgvuldig moeten uitkiezen om maximaal effect te bereiken in het verstoren van de onderdrukkingsmachine, ten tweede moet je zien te voorkomen dat je daad wordt gebruikt als "legitimatie" van diezelfde machine, en ten derde moet je toch wel vrij suïcidaal en wanhopig zijn als je een zinloze daad van verzet wilt plegen zonder dat dit echt verbetering zal brengen.

 2. [1]
  P.S.

  En uiteraard uitkijken dat je geen onschuldige mensen doodt. Het lijkt me gezien de huidige toestand van de wereld zinvoller om de overheid te saboteren via het ontkrachten van hun propaganda met tegen-argumenten, het ontwijken of ontduiken van belastingen, emigreren naar vrijere landen, enzovoorts.

 3. Een inspirerend verteller deze man,

  maar …

  ‘White shoes don’t make it’

  [vrij naar F. Zappa]

 4. ‘No, I will not comply! Period’

  Er staat wel ‘I will not’ maar deze keiharde boodschap zegt: wanneer vinden WIJ het genoeg.

  Hoe lang blijven WIJ nog lijdzaam toezien hoe een gevestigde politieke maffiosi ons land veranderd in een anarchistische vrijstaat. In een soort Derde Wereldland waarin de politieke elite zich vooral concentreert op een zich steeds meer uitdijend handophoudend stemvee. Een elite die zich niet alleen politiek verijkt ten koste van de belastingbetalende burger maar ook gewoon lak heeft aan de toestanden die hij of zij aanricht.

  Wanneer is het moment aangebroken dat WIJ ons organiseren en dat wij zeggen, ‘No, I will not comply! Period’, het is genoeg geweest?

 5. [1]
  Het is idd merkwaardig dat Michael Badnarik die vreemde cijfers noemt. Hitler had bijzonder veel mensen die hem vrijwillig volgden, maar zeker niet zoveel als Badnarik zegt. Ik kan mij niet voorstellen, dat hij niet goed op de hoogte is.

  Hitler’s NSDAP haalde in de verkiezingen van 5 maart 1933 bijna 44% van de stemmen. Dit resulteerde in 288 zetels van de 647 in de Reichstag. Hij moest samenwerken met de nationalisten en de centrumpartij om de wetten goedgekeurd te krijgen die het parlement buitenspel zetten (http://en.wikipedia.org/wik… ).

  Badnarik heeft overigens een prima Wiki-page:
  http://en.wikipedia.org/wik
  http://en.wikiquote.org/wik

 6. [4]
  Het is maar net wat je wil. 😉

  Linkse activisten hebben zich in het verleden wel verzet tegen overheidsmaatregelen (denk aan de Beweging Weigering Defensiebelasting, die steevast gerechtsdeurwaarders over de vloer kregen, of de mensen die weigerden de 3% Kalkar-heffing te betalen en die door het GEB werden afgesloten) maar deden dit zoveel mogelijk georganiseerd. Bij libertariërs ligt dit veel minder voor de hand en dan is de effectiviteit waarschijnlijk gering, zoals Owl hierboven terecht aangeeft.

  Daarnaast kan je besluiten om het systeem van binnenuit te ontmantelen. Dat is feitelijk wat Hitler indertijd heeft gedaan. In New Hampshire proberen ze dat nu ook: http://www.youtube.com/watc

 7. [6]
  F.Z.:
  "Brown Shoes Don’t Make It" is a song about the people who run the governments, the people who make the laws that keep you from living the kind of life you know you should lead. These unfortunate people manufacture inequitable laws and ordinance, perhaps unaware of the fact that the restrictions they place on the young people in a society are a result of their own hidden sexual frustrations. Dirty old men have no business running your country.
  en voor wat betreft de ‘white shoes’, check het filmpje met nog 1:44 te gaan.

 8. [5]
  Inderdaad.

  [7]
  Grappig, had ik net bekeken. Niet mijn avond, te langzaam met reageren..

  Overigens zeer de moeite waard om naar toe te gaan.

 9. [8]
  Ah ok, lol
  Ik dacht even dat je dacht dat Badnarik zelf deel uit maakt van de bruine-schoenen brigade. Niet mijn avond, zoals ik al zei..

 10. [4]
  Siebelt: ‘Hoe lang blijven WIJ nog lijdzaam toezien hoe een gevestigde politieke maffiosi ons land veranderd in een anarchistische vrijstaat.’

  Werd nederland maar veranderd in een anarchistische vrijstaat, dan zou ik een stuk gelukkiger zijn. Wat is er trouwens mis met een anarchistische vrijstaat??
  Anarchisme gaat echt wel wat verder dan alleen maar die dreadlocks en versleten truien dragende, redelijk fascistisch opererende anti-globalisten hoor.
  Of zie jij nederland toch liever als een strak georganiseerd collectief van conservatievelingen waarbij het dragen van een andere kleur overhemd al voor gefronste wenkbrauwen en een extra functioneringsgesprek zorgt?

 11. ….het is genoeg geweest? Het griezelige is dat het WIJ ons nooit zullen organiseren, daar zijn WIJ veel te laf voor en dat weten de politici donders goed, immers bestaan WIJ -de Nederlanders- toch niet volgens de toekomstige koningin, tevens wordt zij dan een van de rijkste vrouwen ter wereld, het lijkt wel of de geschiedenis zich herhaalt….heel griezelig dat WIJ zaterdag a.s. weer met deze hele familie worden geconfronteerd, inclusief (GROTE GRIEZEL) junta-aanhanger Jorge Zorreguieta, schoonpapa van….. [4]

 12. [12]
  Bedankt voor de link Bud ! Ook veel dank aan Francisco voor dit item. Ik zie het materiaal voor het eerst en ik ben erg onder de indruk (maar ik ben dan ook geen libertariër ;-).

  Badnarik geeft glashelder weer wat er ook in NL en de EU aan de hand is. Zijn diverse voorbeelden uit de dagelijkse praktijk zijn erg duidelijk. Het is informatie die veel breder beschikbaar zou moeten zijn (op NL scholen bijv.) samen met de animatie van Ken Schoolland.

  Hub, kan je misschien een officiële link naar deze constitution classes plaatsen op de homepage van Vrijspreker ?

  ===

  Student: “Would you have a defence for not having a licence plate if you got the manufacturer statement of origin (MOS document that only the owner of the car has) ?”
  Student: “And then when you would try to register it (i.e. the car) but you would not give it (i.e. the MOS document) to the state, they will not give you the license plate.”
  MB: “Why would you register it ?”
  Student: “Well, to try to comply with their laws I guess.”
  MB:”Why would you try to comply with their laws ?”
  Student: “So that I would have an excuse or a reason …”
  MB:”Why do you need an excuse ?”
  Student: “If a policeman stops me and prosecutes me to take it (i.e. the car) then I can cite: I did try to register it, I did try to get a licence plate. That’s my defense.”
  MB: “A better defense is, that you don’t need a drivers license, you don’t need a license plate. The manufacturer statement of origin, that’s all you need. The fact that the police officer is uneducated and does not understand that, that’s just kind of the way life is.”
  MB: “Your life will be a whole lot easier if you get the drivers licence and you get the license plate. If you want easy, go along with the flow. If you want freedom, you’re going to have to buck the system.”
  MB: “Freedom is not free, it’s not easy. And freedom (-) isn’t for everybody. And I understand, if you do not want to spent the time and the hassle and you don’t want to be arguing with police officers on the side of the road, have a drivers licence get your licence plate, keep everything up-to-date. Not everybody is prepared or ready to go through that kind of hassle. Because it is. The government is going to make your life as miserable as they possibly can. Because you are not following the system. And that’s what they want, they want you to follow the system. Because that way they can control you and put you where they want you. That’s not freedom. Freedom is not free, it is a lot of work.”

  ~ Michael Badnarik Constitution Class Part 1 (start 45:12 http://www.archive.org/deta… )

 13. [14] Ook zijn boek "Good To Be King" is een aanrader, Peter. De Constitution Classes zijn erop gebaseerd.

  http://www.amazon.com/Good-

  Ik heb persoonlijk wel een boon voor de man, hij is net als ik een freelance informaticus in dezelfde specialisatie als ik en ik heb in m`n job wel eens gebruik gemaakt van oplossingetjes die hij op professionele fora had geplaatst.

  Bovendien betaalt hij al jaren op dissidente wijze geen belastingen. Moedig. Doet me denken aan de POSSE COMITATUS die geen macht erkennen boven the power of the county.
  http://en.wikipedia.org/wik

 14. [7] De Beweging Weigering Defensiebelasting was te eenzijdig in haar aanpak en was als buitenparlementaire groepje een speeltje van de linkse politiek.

  De libertaische gedachte is veel breder en heeft meer kans mits zij de financiele misstanden binnen overheden bloot legt met harde en actuele feiten.

 15. [11] Voor een echte anarchist heb ik respect. Hij of zij erkent geen gezag maar heeft dat ook niet nodig en dwingt anderen niet zijn ‘geloof’ te volgen.

  Het linkse anarchisme gaat inderdaad verder dan dreadlocks en versleten truien dragende, redelijk fascistisch opererende anti-globalisten. Het linkse anarchisme is – in je eigen woorden, maar dan met een ander uitgangspunt -‘een strak georganiseerd collectief van conservatievelingen’ waarbij de gebalde vuist en goelagkampen de meerderheid moet intimideren om hun linkse koers te volgen.

 16. [16]
  Michael Badnarik wijst er terecht op, dat je ongelooflijk veel gezeur over je heen krijgt als je je tegen het systeem verzet. Ik heb een natuurlijke neiging om me tegen onredelijke autoriteiten te verzetten, maar ik heb er zowel goede als zeer slechte ervaringen mee (waarbij de slechte overheersen). Heb je veel vrije tijd en een goede kennis van de spelregels (á la Volkert van der Graaf, of Hitler zo je wil) dan kan je winnen. Heb je dat niet, dan kan ik het eigenlijk niemand aanraden.

  En als zo’n verzet grootschaliger wordt, loop je het risico ingekapseld te worden. Gelovige gewetensbezwaarden hoeven geen premies te betalen, maar betalen een hogere inkomstenbelasting. De mensen die indertijd de 3% Kalkar-heffing hebben geweigerd, kregen vervolgens te horen dat hun 3% niet naar de kerncentrale zou gaan maar in een speciaal fonds voor groene stroom. Als je dan nog weigerde ging je eigenlijk tegen je eigen principes in. 😉

  Daar staat tegenover, dat de invoering van het generaal pardon voor uitgeprocedeerde asielzoekers een typisch voorbeeld is waar een fanatiek actiegroepje werd gesteund door brede lagen van de bevolking (zelfs mensen in Wassenaar namen onderduikende asielzoekers in huis).

  Zo’n breed draagvlak maakt ongetwijfeld dingen mogelijk. Voor mijn gevoel is het draagvlak in NL voor liberale ideeën nu groter dan ooit. Dat dit niet vertaalt in de politiek komt IMHO omdat de afkeer van de politiek nu ook groter is dan ooit.

  Je hebt gelijk, dat als de enorme geldverspilling en contra-productiviteit van de overheid duidelijker wordt gemaakt er zeker meer mensen zullen komen die om meer eigen verantwoordelijkheid en minder overheidsbemoeienis zullen vragen.

  Je zult dan echter ook serieus de angsten moeten wegnemen van de mensen die zich nu tot de socialisten aangetrokken voelen. Die willen immers geen harde, onpersoonlijke samenleving waar mensen niets voor een ander over hebben.

  ===

  Mr Burns: Ah LOVE ! The heart is the most powerful muscle of man.
  Homer Simpson: How about the wiener ? On tv there was a guy who lifted a can of paint with his.

 17. [5] Klopt inderdaad, Hitler behaalde 44% van de stemmen in 1933, en kon een regering vormen met de Deutsch-Nationalen, de oude machthebbers van vóór 1919 – die hadden 8%, samen 52%.
  De spreker heeft het nog over Oostenrijk-Hongarije, dat in 1938, tijdens de "Anschluss", al lang niet meer bestond. Hitler annexeerde Oostenrijk in 1938 en hield een referendum om de steun van de Oostenrijkers te suggereren – dat referendum werd door de nazi´s vervalst, en zo leek het alsof Hitler in Oostenrijk nagenoeg alle (98%)Oostenrijkers achter zich had.
  In Duitsland zélf heeft hij via verkiezingen dus nooit de meerderheid behaald.
  Doet niet af aan het feit dat ik de strekking van het filmpje wel heel juist vind: "genoeg is genoeg" kan gelden, ook al leef je een zgn. parlementaire democratie. Ik ben dit multi-culturele drama in Nederland en Europa meer dan zat, en velen met mij.

Comments are closed.