Heel langzaam toont de realiteit aan dat het hele drugsbeleid van de overheid niet werkt en zelfs de situatie alleen maar erger maakt.
Meer gebruik, meer verslaving, meer misdaad, steeds rijkere drugsbarons, kortom een beleid dat ellende veroorzaakt en waarvoor de belastingbetaler kapitalen moet betalen.

Al jarenlang verkondigt het Libertarisme dat het niemand wat aangaat wie er drugs gebruikt. Iedereen heeft het recht met zijn eigen lichaam en eigendom te doen wat hij zelf wil. Uiteraard zolang hij datzelfde recht van anderen erkent en daar geen inbreuk op maakt.

Professor en rechter Theo de Roos zegt in De Pers: “De maatschappelijke kosten [lees belastingen] voor opsporen en vervolgen van drugs zijn gigantisch en de invoer van drugs gaat onverminderd door. … Op deze manier wordt de georganiseerde criminaliteit slapend rijk: de echte grote jongens krijg je nooit te pakken”.

Oud hoofdcommissaris Eric Nordholt:” In de 40 jaar dat ik bij de politie heb gewerkt, is het probleem alleen maar erger geworden. Iedereen binnen de politie en justitie weet dat de strijd verloren is. Het is een krankzinnige situatie en er is nog steeds geen oplossing.”
En de belastingbetaler, hij betaalde voort! En drugs productie en gebruik is tot ongekende hoogte gestegen.

Een idiote situatie die alleen maar erger aan het worden is, en die ontstaan is door politici die zich zo graag bemoeien met andere mensen. Die willen uitmaken hoe jij moet leven, wat jij mag en wat jij moet. En dat alles om hun eigen macht te vergroten. Want door die drugsverboden hebben ze enorme bevoegdheden naar zich toe getrokken.

De enige oplossing is terug naar af en de libertarische filosofie van vrijheid voor ieder individu herstellen. Er moet snel een soort afbouwschema van die verboden komen. Een onmiddellijke opheffing van al die verboden zal wel niet haalbaar zijn. Te meer omdat ook tegen allerlei andere landen en de EU verteld moet worden dat Nederland vanaf nu zijn verstand gaat gebruiken.
Maar een vrijheid voor drugs moet toch wel binnen enkele jaren gerealiseerd kunnen worden.

Maar wat gebeurt er werkelijk in Den Haag?
Vandaag gaf RTL Nieuws het bericht dat de Tweede Kamer “Growshops” *) wil verbieden. Een beleid dat weer de verkeerde kant op gaat.

Op een ander parallelgebied meldt een Teletekst bericht dat de Tweede Kamer gewelddadige computerspelletje wil verbieden. Als dit eenmaal wet is, zal het terrein van verboden spelen zich uitbreiden. Net als nu al niet meer overal “bingo” gespeeld mag worden.
Dit wordt het begin van een nieuw soort drugsmaffia:
“de spelletjesmaffia!”
———————————————–
*) Een growshop verkoopt de benodigdheden voor het telen van wiet

9 REACTIES

 1. Het zou erg mooi zijn als de nieuwe rechtse partij een stuk liberaler gaan denken over dit soort persoonlijke zaken (Fortuyn was daar in theorie wat makkelijker in). Misschien is er dan nog een verbetering in de toekomst te bespeuren, wat vrijheid en decriminalisering van vermaak betreft.

 2. [1] Sja misschien dat het ontkennen van de macht van de overheid (geen geweld maar wel bewapenen, geen belasting betalen etc) door een groep nederlanders misschien wel een oplossing zal zijn. Politici zijn in mijn ogen echt onbetrouwbaar en dus zinloos.

 3. Prachtig plan van de criminele overheid : zogenaamd in de strijd met de georganiseerde criminaliteit het de kleine (niet criminele)man moeilijker maken nog geld te kunnen verdienen aan de teelt van wiet voor de gedoogde verkoop via koffieshops (die hun hoofdverkoop artikel nu nog illigaal moeten inkopen). Naast de intensievere opsporing van kleine kwekers willen ze het hun nu moeilijker maken om aan de spullen te komen.
  De grote jongens krijgen de kweekmarkt steeds meer in handen en hebben ook geen moeite om aan de spullen te komen (in kassen hangen dezelfde spullen).
  Er zijn voorraden wiet bij growshops gevonden : blijkbaar hebben niet alle kwekers toegang tot de afzetmarkt en voldoen ze hiermee aan een vraag voor centrale inkoop/makelaarschap, tuurlijk zullen sommige misbruik maken van de door de huidige wetgeving gedwongen manier van werken.

  Wil de regering echt wat doen aan georganiseerde wiet criminelen dan heb ik wel een ideetje : stel mensen instaat hun kweekkamertje te legaliseren doormiddel van een certificering van de groeiruimte zodat alles veilig (stroom/brand/water) gebeurt en dat alleen iemand met zo’n certificaat zijn/haar wiet bij een koffieshop legaal kan verkopen.
  Hiermee bied je meteen de mogelijkheid dat mensen belasting (he bah) over deze inkomsten kunnen betalen en/of dat dit op hun uitkering in mindering gebracht kan worden. Ook maak je met dit soort regulering de momenteel redelijk gebruikelijke praktijk van rips en diefstal van wietoogsten moeilijker en gewoon onder het normale strafrecht vallend, dus hoeven benadeelden bij gebrek aan aangifte mogelijkheid nu dan niet meer over te gaan tot zelfberechting.
  Ook zou via de regulering de keuringsdienst van waren of iets dergelijks de kwaliteit en THC-gehaltes kunnen controleren.

  Willen we overlast tegen gaan of willen we symbool politiek beleiden ?

  Gezien de al jaren grote verbondenheid van politiek en ‘onderwereld’ denk ik dat de regering alleen maar meer maatregelen zal nemen die het grote ondernemingen/organisaties makkelijker zal maken hun zaken te doen ten koste van kleine concurenten.

 4. wordt dat kaboutertje met dat harkje ( en dat groeilichtje) wat ik net van Sinterklaas bij de Gamma heb gekregen, nu ook verboden??

 5. "De enige oplossing is terug naar af en de libertarische filosofie van vrijheid voor ieder individu herstellen. Er moet snel een soort afbouwschema van die verboden komen."
  Een afbouwschema is verleidelijk, maar het zal niet werken. Net zoals met de afschaffing van het communisme , is de enige oplossing het radicaal vrijgeven van alle drugs : NU!

 6. [5] Bij afbouwschema’s loop je inderdaad het grote risico dat men stopt als een bepaald punt is bereikt. Bij complete afschaffing heb je echter te maken met EU e.d.

 7. [3]
  Hoewel jouw suggestie een stap in de goede richting is, zou ik veel liever zien dat de teelt volledig gelegaliseerd wordt. Door het simpelweg legaliseren wordt het voor tuiners mogelijk hun kassen in te zetten voor de produktie van wiet.

  Ander voordeel is dat kwekers openlijk kunnen concurreren met elkaar op kwaliteit en prijs.

  Het grootste bezwaar met jouw voorstel is het feit dat er nieuwe regels worden instelt, welke ook weer gecontroleerd moeten worden. En juist daar gaat nederland kapot aan, die regel- en controlezucht.

 8. LS…

  Ik heb de troep nooit aangeraakt. Ik heb wel hele aardige mensen naar de kloten zien gaan. Maar dat kan je ook met alcohol. Niets nieuws onder de zon en zo oud als de wereld. Maar ik zou ook zeggen; Als je zo nodig moet verrekken, verrek dan. Maar niet op kosten van de samenleving

Comments are closed.