In de huidige tijd waarin we zuinig met alles moeten doen, vertelt onze eigen Prins Pils dat hij soms wel 3x per dag doucht. Logisch natuurlijk, zijn koninklijke lijf moet natuurlijk koninklijk schoon zijn. Ook fijn voor prinses Maxima natuurlijk, voor als ze koninklijke sex willen bedrijven of zo.

Voor prinses Maxima is een schone vent duidelijk belangrijker dan een schoon geweten, heeft haar pappa al wel eens excuses gemaakt aan de nog overgebleven Argentijnen?

Het is toch godsgeklaagd dat onze eigen overheid ons aanraadt om ’s winters een extra trui aan te trekken om maar geen CO2 teveel op te wekken, maar dat onze Prins Pils wel gewoon toegeeft 3x per dag te douchen.

Alsof ze in Villa Eikelhorst de thermostaat een graadje lager zetten…

www.elsevier.nl/nieuws/soci…

Verder had hij nog wel een koninklijke tip: drink gewoon kraanwater ipv flessenwater hier in Nederland.
Doet me denken aan dat vorige onderzoek waaruit bleek dat veel ministers niet echt in zuinige auto’s rijden.

Ook zo’n prachtig voorbeeld: nieuwe huisvestingsregels geven aan dat er in iedere kamer van een woonhuis een raam moet zijn dat open kan, omdat blijkt dat van de interne ventilatie mensen ziek kunnen worden.
Prachtig die regelgeving die hun eigen regelgeving weer teniet doet.

En die kwal van een Verhagen maar melding maken van zijn zwakke rug en dat hij daarom in een Citroen rijdt…
Die lul heeft nog nooit een rechte rug getoond, een politicus van zijn kaliber heeft een dusdanige dikke en stugge huid dat hij niet eens een rug nodig heeft (…)

Ik snap in godsnaam niet dat men stemt op dit soort figuren of ze tolereert. De hele overheid + het koningshuis [Beatrix die even melding maakt tijdens haar toespraak dat we niet te egoistisch moeten worden, makkelijk lullen met een toelage van 80 miljoen/jaar], het is toch om kotsmisselijk van te worden?

Hoogwaardige excellenties die niet begrijpen dat 31 november helemaal niet kan bestaan… Niemand die daarop door gaat bij Paul en Witteman…

Prins Pils kan zijn koninklijke tips in zijn koninklijke aars steken. Het wordt tijd voor een revolutie!

Wie doet mee?

ps: volgende keer weer een genuanceerd artikel!

37 REACTIES

 1. De door u op zulk een prozaïsche wijze onder woorden gebrachte gevoelens zijn voor mij buitengewoon herkenbaar.

  Een machtsovername lijkt me beter dan een revolutie.

 2. Ik rij ook Citroën vanwege mijn zwakke rug.
  Al komt dat van al die last die ik op mijn schouders mee moet dragen van al die ambtenaren die de hele dag niets doen, dat dan wel weer.

  En CO2 doet er niet toe, hoort in hetzelfde rijtje thuis als ‘Zure regen’ en de ‘millenium bug’, kost klauwen met geld, maar dan heb je ook niets…

 3. De man schijnt het een en ander over watermanagement te weten. Ik zou zeggen: laat m prins gemeentepils worden en schaf die koninklijke toelages af.

 4. Zorg nu eens enkel voor genuanceerd artikelen. Dit soort praatjes kunnen ook op je prive log. Dit verpest voor mij de toegevoegde waarde van vrijspreker.nl. Ik lees met tegenwoordig met meer plezier meervrijheid.nl. Daar zijn de artikelen helder gevormd en zonder rare persoonlijke emotionele kronkels en onnodige scheldwoorden. Als je een positieve bijdrage wilt leveren aan het libertarisme is dit artikel niet bevorderelijk voor de toevallig passerende lezer.

  Mischien dat de eigenaar toch wat redactie kan voeren over de inhoud.
  (waarbij de afgekeurde artikelen in een apart stukje komen om transparant te blijven en de opmerkingen over censuur te voorkomen)

 5. [6]
  Zo’n Vaclav Claus. Op een land met zo’n politicus kan men jaloers zijn.
  Maar hier is het loutere feit dat iemand politicus is al voldoende de persoon met bagger te overladen, want het schijnt een pricipe te zijn dat elke politicus behoort tot de untermenschen.
  Ziet ook hier weer, hoe men geen onderscheid weet te maken tussen de mens en de functie van leden van het koninklijk huis.
  Alsof de kroonprins de wetten maakt.

 6. GELD MAAKT DE(ZE) MAN! Groot, sterk, bronzig, onoverwinnelijk, beschermer, prins-uniform, prins-pils, manager, piloot, …enz. Zonder (ons) geld wat is de man dan? Een piep klein muisje, zielig, puistje, uitzuigertje, wormpje, slapjes, burgermannetje, wim-gebitje……"Geld muss man haben!"

 7. Er zijn genoeg nuances in de wereld…waarom toch altijd de platgetrapte paden bewandelen…of omdat het moet volgens hoog intellectueel gehalte? Mag men niet zeggen wat men denkt? Moet men weer rekening houden, met!

  Ik ken veel kunstenaars die schilderen volgens het boekje. Deze mensen maken schilderijen waar de Japanners de vingers bij aflikken…..maar de schilderijen missen één ding…en da’s bezieling…de ziel van de kunstenaar zit er niet in…gewoon weg! Ja dat vinden de Japannertjes dan weer leuk, zonder ziel! En zo is het ook met schrijvers…..
  Geef MIJ dan maar het lekkere kliederwerk….maar met meer ziel en zaligheid erin…..maar dat is dan mijn mening en jouw mening staat hierboven. [6]

 8. Wie legt mij uit wat een ‘plofkop’
  ( misschien een verwijzing naar de beruchte cartoon van Mohammed ?)
  Van mij mag de hele koninklijke poppenkast vandaag ontslag nemen/krijgen, maar dit is me toch een te rigoureuze en mensonvriendelijke methode..
  De foto bij het artikel trouwens.. is die soms bewerkt bij Adobe filters? Het is verdorie net of onze aanstaande koning daar onder de douche staat.
  Niet dan?

 9. [9]
  Last van projectie?

  [11]
  Niks gephotoshopped, gewoon een te grote vergroting van een te kleine uitsnede.

 10. [10] ik zeg niet dat er nuances moeten zijn in de zin die jij voor ogen ziet (zijnde toegeven aan heersende meningen). Maar overdenken van wat je onder de aandacht wilt brengen en daar de juiste argumenten bij aandragen. Dit soort persoonlijke aanvallen zeggen mij niks…schiet ook niemand wat mee op. Het is inderdaad een mening, maar dit soort verhalen vind ik de goede inhoudelijke stukken naar de achtergrond drukken.
  Mijn respons was meer gericht op het verbeteren van de bekendheid van libertarisme en dit soort stukjes geeft mensen juiste de gelegenheid om te snel een mening te vormen over de gehele site.

  Je mag altijd je mening geven, maar soms zitten mensen niet op jouw mening te wachten 😉

 11. Martijn.nl bestaat ook nog steeds, vreemd? Zou toch denken dat Willem deze site had aangepakt, met zijn sterke, stoere mannen knuisten had vermorzeld!!….niet dus.
  Libertarisch gezien doed hij het in dat opzicht goed….vijheid om te schrijven wat je wilt…alleen had Martijn.nl niet het recht een foto van zijn kiddy op de site te plaatsen. Mij benieuwd hoeveel rechten de andere kiddy’s hebben met hun vrolijke Mamas and the Papas.

 12. [13] Dank voor de les. Wel toepasselijk trouwens voor het object des afbeeldings. Alles immers rond deze persoon wordt dermate uitvergroot en opgeblazen, dat de hierbij optredende hiaten een vertroebelend effect geven. Mooi gezegd, vind ikzelf.
  Maar nu weet ik nog steeds niet wat een ‘plofkop’ is.
  Wel jammer.

 13. In ieder geval geen last van positieve projectie!

  Het zal je toch allemaal zo in schoot worden geworpen….last van jaloezie? Behoorlijk!
  Heel eerlijk gezegd….geef Willem eens ongelijk…een land vol braaf betalende burgers en ook nog met grote bewondering en verering! [13]

 14. Plofkop = plofkip? of was plofkop, mofkop? lig er maar niet van wakker…. [16]

 15. [14]
  Ja, maar ik persoonlijk heb geen zin om lange stukken te lezen, en vind deze stukjes wel leuk, juist omdat het niet genuanceerd is. Het is voor mij verademend als iemand ns wat lelijks zegt over de prins. Maar ik ben het wel met je eens dat er eventueel een selectie moet komen om de site toegankelijker te maken. De vraag is of het daardoor ook toegankelijker wordt, en voor welke doelgroep.

 16. Ik ben allang opgehouden te volgen wat deze zwakzinnige vetklep te berde brengt. Over die revolutie, volgende week woensdag schikt dat?

 17. …"Je mag altijd je mening geven, maar soms zitten mensen niet op jouw mening te wachten ;)"…

  Lullig dat ik niet weet welke mensen dat zijn….kan er geen zwartelijst opgesteld worden?….Maar goed, eigenlijk is het niet zo moeilijk, ik denk dat ze hier allang spuugzat zijn van mij! Als ik zo door ga dan krijg ik misschien wel en ban?
  Out Across Borders….wihout a cause..i’m realy nuts! [14]

 18. [19] Nee joh…wakker liggen doe ik daar zeker niet van! Waar ik misschien wel wakker van kan liggen is jouw uitspraak "geef Willem eens ongelijk" .
  Wat krijgen we nou dan? Een vrijdenker die zich ook wel, op kosten van hardwerkende, door de overheid steeds maar kaler geplukte burgers, in weelderige overdaad wil baden?
  Zo’n uitspraak binnen deze site staat gelijk met vloeken in de kerk, toch?
  Laat ik maar aannemen dat je het ironisch bedoelt, want (behalve mijn zelfgeschonken vrijkletsuurtje nu) ben ik een tamelijk bezig bijtje en wil s nachts graag een paar uurtjes slapen.
  Ik geloof trouwens niet zo erg in die bewondering en verering van alle burgers ten aanzien van het vorstenhuis.
  Er wordt hen gewoon niets gevraagd.
  Men leest in de krant dat koninklijke toelages ( i.t.t. die van de massa) groter groeien en wordt verrast met de mededeling dat het koninklijke jacht qua alles betaald wordt uit de burgerpot. Uit de pot opgebracht door mensen, waarvan maar een klein deel een klein bootje kan betalen, zelf voor ligplaats en onderhoud moet zorgen en als extra dienst 4x per jaar wc’s moet schoonmaken in de haven.
  Vraag de burgers eens rechtstreeks wat ze hiervan vinden? Ik ben benieuwd, maar heb wel een idee.
  Nu ga ik aan het werk!

 19. Je zou letterlijk in zijn schoenen mogen staan, zou je dan ook niet heel blij zijn en geloven dat je heel belangrijk bent als het publiek bijna hysterisch na je zwaait? Zou je dan ook jezelf ongelijk geven en roepen "ik wil dit niet?" [23]

 20. [24] "Mogen staan..??????"
  Luister wat ik zeg:, beste IIs En neem van me aan dat ik niet als huichelachtig c.q. leugenachtig bekend sta.
  Ik moet er eenvoudig niet aan denken om in de schoenen van Prins Willem Alexander te staan.
  Ver-schrik-ke-lijk!
  En niet alleen omdat ik niet graag een man zou zijn en ook nog eens geacht werd met Maxima te moeten slapen en al dit soort dagelijks gedoe.. maar vooral, echt in de 1e plaats vooral omdat ik me de ogen uit mijn ( niet bepaald ondervoede) kop zou schamen om me op de rechtstreekse kosten van dit bijzonder hartelijke en gastvrije volk (wat mij voor een deel zo lief (en naief) toejuicht..) zo royaal, zo in verregaande overvloed te kunnen bedienen van wat er allemaal te genieten valt in het leven.
  Nee. Ik zou er niet blij mee zijn. Ik zou me kapot generen.

 21. Als iemand 3 keer per dag wil douchen,.. so what,…. wat heeft willem alexander gedaan dan? hij maakt geen wetten,.. hij heeft geen enkele inspraak op beslissingen van het kabinet,… het koningshuis is laten we zeggen de PR van Nederland,.. geen/weinig invloed op het beleid, alleen een keurig visitekaartje,.. voor mij 10000 keer liever ons koningshuis dan het engelse,.. laat staan een (bananen) republiek.,…

  Ik lees af en toe wat op deze site,.. sommige stukjes zijn leuk,.. maar vaak erg paranoia,… het is vooral leuk om overal tegen aan te schoppen zonder het plaatje geheel te kunnen overzien,.. Jammer, ik had deze site in het begin geschat op een hoger nivo,.. maar,…. helaas,… het is weer rond het gemiddelde met een enkeling erboven.

 22. Wat let je? krik eens met goed doordachte artikelen de boel op en zorg ervoor dat de Vrijspreker weer het niveau krijgt die het volgens jou moet hebben….en iedereen die met zijn reaktie het niveau probeert naar beneden te halen, die moet je onmiddellijk corrigeren. Schrijf bijv. over het mooie en belangrijke, maar vooral onmisbare leven van de royals, misschien overtuig je de platvloersen die het plaatje(?) niet overzien!
  26]

 23. [26] Ha die Paul,
  Even gauw..want het eten voor de familie staat op..
  Wat J W A, onze toekomstige koning gedaan heeft? Niets, wat mij betreft. Helemaal niets.. Zeker niet iets waar wijmetznallen beter van worden..
  Hij is ook maar een schakeltje in het geheel wat zich ( graag?) laat voortbewegen in de richting die zowel historisch als (misschien) futuristisch is bepaald.
  Maar..ik ben maar een eenvoudig mens, met een even eenvoudige (misschien wel dodelijk saaie)mening.
  Ik mag dan hoogopgeleid zijn(zoals men dat pleegt te noemen..) maar kom ook uit een verschrikkelijk hardwerkend middenklassegezin. En ik heb ‘mogen ‘ meemaken hoe mensen (mijn ouders) gedwongen werden te kiezen voor een toetje of oranje sherpen om de koningin op haar verjaardag te eren.
  Ik had liever het toetje gehad!
  Jij wilt graag een overzicht. Op nivo ( ik ben nog opgegroeid met niveau..is dit echt zo vereenvoudigd..??!!)
  Ik ben natuurlijk zeer benieuwd naar jouw plaatje ! Benieuwd naar jouw overzicht!
  Jouw eigen PR.
  Ik ben altijd van harte en gretig op zoek naar meningen/visies van personen die , niet alleen vanwege hun intellectuele maar vooral vanuit hun hervormende en sociale vermogen kunnen helpen aan het verrijken van mijn visie en die van mijn geestverwanten!
  Wij wachten af!

 24. [26]
  Uiteraard mag hij de hele dag onder de douche staan. Punt is, dat hij, als zijnde een belangrijke voetveeg van het establishment, op kosten van anderen die dat niet willen en daar niet voor hebben gekozen, waaronder ondergetekende, moraliserend bezig is. Nu is daar op zich ook nog niks op tegen, moet hij zelf weten, alleen is zijn verhaal wel errug ongeloofwaardig in de trand van ‘verbeter de wereld, begin bij jezelf’.

  Kijk, als jij vindt dat hij goed bezig is voor Nederland, dan mag jij dat best vinden. Ik vind dat een dergelijk iemand deel uitmaakt van een familie die er verderfelijke, soosjalistiese gedachten op na houdt. Je veronderstelling dat ze politiek gezien niks te vertellen heeft, wordt door haar grondwettelijke functie ontkracht. Dat is op deze site terug te vinden, kwestie van zoeken.

  De vraag die jij jezelf zou kunnen stellen is dus: wil ik wel weten wat er aan de hand is ? Of heb je daar wellicht al een antwoord op ?

  Groeten uit een ‘bananenrepubliek’, waar de temperatuur goed is, de mensen vriendelijk zijn, de bananen naar bananen smaken, de tomaten niet waterig zijn, en de ananas naar ananas smaakt. Een pilsje kost een pleurocentje of 65; in het restaurant, dat wel.

Comments are closed.