Spanje is al zover dat de meerderheid in de regering uit vrouwen bestaat *).

Op zich hebben we daar natuurlijk helemaal geen bezwaar tegen. In het libertarisme zien we vrouwen en mannen als gelijkwaardig. (Gelukkig niet als gelijk!)

Wel hebben we bezwaar tegen de manier waarop in onze maatschappij mannen worden gediscrimineerd doordat vrouwen door de overheid een voorkeursbehandeling krijgen.

Zo had premier Zapatero dat al aangekondigd gedurende de verkiezingen. En dan krijgen bij de verdeling van de baantjes vrouwen voorrang. In Spanje werden er zelfs nieuwe ministeries voor in het leven geroepen.

Reken er maar op dat landen die ondergeschikt zijn aan de EU, grote aandrang zullen krijgen om het voorbeeld van de provincie Spanje te volgen. Daarna loop je grote kans dat vrouwenmeerderheid verplicht wordt.
Aan de overheidswaanzin zijn immers geen grenzen.

————————————-
*) NOS: Meerderheid Spaans kabinet is vrouw
In de Spaanse regering zitten voor het eerst meer vrouwen dan mannen. Premier Zapatero presenteerde vandaag zijn tweede kabinet. Het socialistische minderheidskabinet telt acht mannen en negen vrouwen.

Een van de vrouwen is de minister van Defensie;zij is zwanger en verwacht in de zomer haar eerste kind. Zapatero heeft twee nieuwe ministeries in het leven geroepen: voor emancipatie en voor wetenschap en innovatie. Ook die worden geleid door een vrouw.

In zijn verkiezingscampagne beloofde premier Zapatero onder meer om het seksisme aan te pakken.

7 REACTIES

 1. Zapatero houdt zich aan zijn woord blijkbaar, hij beloofde iets (meer vrouwen als minister) en dat komt hij na, dat mag in de krant,meestal beloven ze iets om juist niet na te komen.
  Ik vind vrouw of man niet relevant, wel of ze geschikt zijn voor hun functie.
  Maar dat mag je ook al niet vinden tegenwoordig.
  Dat een minister een kind verwacht, big deal dat deed mijn moeder ook 50 jaar geleden, maar goed die was weer geen minister toen.(gelukkig)

 2. Het lijkt er op dat de ‘dames’ (type Vogelaar?) eerder zijn geselecteerd op hun vrouw-zijn en partijkaart dan op hun merites. Persoonlijk maakt het mij niet uit wie de klus doet zolang het maar de beste persoon is. Daarom ben ik best voor een vrouwelijke premier in Nederland zolang die van het type Thatcher is, maar dan geen oorlogshitser zoals Maggy T. en ‘onze’ Jan Peter B. en zijn knechten.

  Socialisme, je zal het maar hebben…
  Heeft de psychiater er al een pilletje voor?

  [1] "Maar dat mag je ook al niet vinden tegenwoordig." Ik hoop dat je je daar weinig van aan trekt. Dat ‘mogen’ is niets anders dan (poging tot) intimidatie door schreeuwers die menen dat zij de hedendaagse inquisitie mogen zijn.

 3. Ach, welbeschouwd is het alleen maar positief toch, als ministers worden geselecteerd op andere eigenschappen dan hoe geschikt ze zijn.

  Vaak is de incompetentie van politici het enige wat ons beschermd tegen de totale waanzin.

  God verhoede dat we een een capabele socialist aan de macht zouden krijgen!

 4. [3]

  Zou een capabele socialist niet des te sneller aantonen hoe irrationeel het socialisme in volle glorie is?

  Aan de andere kant: het vallen van de muur heeft die platen ook niet voor die koppen vandaan gekregen.

  Ze zijn er blijkbaar van overtuigd dat het systeem wel functioneert als je maar eerst toestemming van het electoraat krijgt.

 5. [4]
  Waaruit bestaat die toestemming ? En is die wel aanwezig ? In NL bijvoorbeeld heeft minder dan 50% van het electoraat voor het huidige kabinet gestemd, nog even afgezien van de valse god die democratie in feite is.

 6. [5] ‘T communisme was een barbaarse anti-moderne vorm van het socialisme. Socialisme via het democratsich proces is precies hoe Marx het gewild heeft, omdat je dan niet met een schok, maar heel geleidelijk de waarden van vrijheid en zelfbeschikking uitholt.

  Democratie op zichzelf, als instrument, is zoals we beiden weten inconsistent met de begrippen eigendom, vrijheid en vrede.

 7. Nog even voor de dromers onder ons:
  Socialisten en communisten kunnen eerlijk zijn, of intelligent zijn. Het is voor een commu/socialist echter onmogelijk om intelligent én eerlijk te zijn. Dan ben je namelijk libertariër.

Comments are closed.