RTL 4 meldt dat de PvdA een “blaastest voor jongeren” op straat wil invoeren.

Omdat nu de politie pas kan ingrijpen als het al te laat is!

Zij zijn de overlast meer dan zat!Terecht zijn ze “overlast” zat.

Maar die moeten ze gewoon aanpakken en streng straffen. En dan niet te veel rekening ermee houden of die jongere in zijn jeugd een te kleine zandbak gehad heeft.

Overlast is overlast. De politie hoort de burger daartegen te beschermen en de eerst stap daartoe is dat in de opvoeding, voorlichting, scholen, pers enz. heel duidelijk wordt gemaakt dat ELKE overlast door de schuldige zal moeten worden vergoed.
Maar het is natuurlijk te bezopen voor woorden als daarvoor mensen die geen overlast bezorgd hebben, gedwongen kunnen worden om te gaan blazen. Straks zeker willekeurige wandelaars checken net als nu willekeurige automobilisten!!

Het is misschien lastiger om de echte lastbezorgers te pakken, maar wel honderd keer zo belangrijk als het uitschrijven van boetes voor iemand die even te lang zijn auto parkeert.

3 REACTIES

 1. De Depla-blaastest zeker! Het meest a-sociale gespuis is vogelvrij, maar meestal worden met dit soort acties gewoon de verkeerden aangepakt. Ik had vanmiddag nog een aanvaring met een randdebiel die vond dat zijn hond een onschuldige pitbull was…..mag hopen dat mijn auto straks nog schadevrij is. Maar de politie die liever bij dit soort gespuis even de andere kant op kijkt pakt de doorsnee werkende burger graag in zijn portemonnee. De politie mij beschermen?? Geef me dan maar even de vrijheid om met dit soort gespuis af te rekenen dan is er weer een beetje minder rommel in de wereld….Klaar! Volgende patiënt!

 2. Ik heb wel begrepen dat het jongeren zijn onder de leeftijd van 16 jaar.
  Het is dus eigelijk gewoon de wet naleven.
  Of die wet klopt of een onnodige inbreuk op de vrijheid van elk individu is is weer een andere discussie.

 3. Idd te bezopen voor woorden.

  Het lijkt steeds normaler te worden om iedereen maar lastig te vallen en van hun kleine portie rechten te ontdoen of een ander (de burger) uiteindelijk op kosten te jagen..

  In dit geval dus om de kleine ’terrorist’ aan te pakken… Maar echt wat doen aan het probleem kan je wel vergeten…

  ID plicht, is er ook zo een.. iedereen dient ze paspoort maar mee te slepen en bij het miste af te geven.. gevolg… duizenden boetes aan ‘wel welwillende’ burgers… zaak gesloten..

  Eerlijk er moet iets gebeuren… Maar de jongere en burgers(je kan er verzekerd van zijn dat dit voor meer groepen zal gaan gelden) opjagen is geen goed plan… daar het verleden ons ook kan vertellen dat het alleen maar aanschroeven van de duim schroeven uiteindelijk niet helpt…

  Laat het duidelijk zijn dat dit veelal komt door de opvoeding(niet bij alle, maar bij de meeste), ze lijken derhalve niet welwillend maar vliegen zelf ook tegen de muren op uit frustratie om dit & dat… terecht of on terecht, doet er gewoon niet meer toe in deze gevallen….
  We kunnen allemaal op onze vingers uittellen dat gefrustreerde(zeker de gene die, net slim genoeg is om geweld te kunnen toepassen) vroeger of later wat doen aan die frustratie, wat meestal gepaard gaat met ‘rellen’ en ander sociaal onacceptabel gedrag als stelen of joden de straat uit jagen omdat je Palestina je wel aanspreekt..

  Raar is, dat we allemaal plannen bedenken om ze langer op te sluiten op kampen te sturen etc, maar vergeten daarbij vaak, dat we ze gemiddeld al meerdere jaren op school het een en ander hadden kunnen bijbrengen… maar goed, maatschappijleer is natuurlijk altijd nog de les die het eerste komt te vervallen…

Comments are closed.