Onderstaande cartoon is een van de acht gewraakte cartoons waarvoor het Openbaar Ministerie Gregorius Nekschot keihard gaat kapotprocederen, alsdus Geenstijl.


Nu ook slavernijmonument voor de blanke autochtone belastingbetaler

Los van het punt dat geen enkele uiting waarin geen (dreiging met) geweld van uitgaat strafbaar zou moeten kunnen zijn, is deze cartoon natuurlijk recht in de roos.

Het gaat over het feit dat:

– Er een soort van erfzonde schijnt te rusten op het slavernijverleden van vele Westerse landen;
– Deze erfzonde nog steeds afgekocht wordt door middel van het besteden van belastinggeld aan allerlei projecten die aan dit slavernijverleden gerelateerd (zouden) zijn;
– Het toch echt de voorouderen van ‘onze’ koninklijke familie waren die slavernij tot een mooie business maakten ten tijde van de hoogtijdagen van de Nederlandsche Handel ende Vlijt (lees er Rothbard maar even op na op pagina 296 ev. van Conceived in Liberty: http://mises.org/books/conceived1.pdf (PDF alert!));
– Die koninklijke familie en de christen-democratische politieke elite één incestieuze pot nat is en de Nederlandse politiek al sinds jaar en dag in zijn greep heeft opdat er in de Nederlandse politiek eigenlijk helemaal geen politieke oppositie bestaat of door deze kliek wordt geduld (zie ook het artikel Balkenende vindt weer eens wat).

Als je niet beter zou weten en je zou van 1-en-1 gewoon zonder omzwervingen twee maken, dan zou je toch gaan vermoeden dat er vanuit de Regering en met name vanuit het CDA en de Kroon (en het gegeven dat de PvdA MUISstil is over de kwestie Nekschot) kwaad spel wordt gespeeld. Net zoals dat in Nazi-Duitsland, Mussolini Italië en de USSR gespeeld werd. Maar wie heeft hier nog de illusie dat deze politieke elite een haar beter is dan deze veroordeelde regimes? Reageer en overtuig me, zou ik zeggen!

13 REACTIES

 1. Goed initiatief! Ik heb beide boeken al besteld en ik hoop van harte dat er VELEN volgen.

  Mochten er mensen zijn die interesse hebben in de cartoons, ik heb een groot deel van het archief van de website Nekschot gisteravond, vlak voordat het OM de site uit de lucht heeft gehaald.

  Het is onduidelijk welke 8 het precies zijn en of deze cartoons op de site stonden.

  Stuur een mail naar: tinus_tweeverdiener@live.nl en je ontvangt alle cartoons (35st. 1,2mb)

 2. [1] [2]

  Wat ook een goede is, is misschien vanaf maandag de verschillende grote boekhandelketens (je plaatselijke filiaal) op te bellen en te vragen of ze de titels op voorraad hebben. En zo niet, te vragen waarom dan niet.

  Deze is trouwens ook goed, ook te bestellen bij Uitgevert Xtra: http://www.theovangogh.nl/c… (even klikken op de pica).

 3. Link naar het plaatje werkt helaas niet…

  Ik zie een rood -AIVD censuur- kruisje.

 4. [3]
  Nja, mijn plaatselijke boekhandel ziet het niet zitten om enkele uren zonder enig resultaat te verblijven op "het" politie buro met het doen van een aangifte wegens een ingeslagen etalage.
  Dat kan (en zal) ik -hem- niet kwalijk nemen.

 5. Uit verschillende bronnen komt het bericht tot mij dat er enkele maanden geleden al een directief van Zijne Excelentie Minister Ernst Mischt Ballen aan het ambtenarenkorps van het OM is gestuurd. De inhoud:
  Betreft: Europees Kampioenschap voetballen.
  Na uitvoerig overleg met Min. President H. Potter de eerste is besloten dat het dragen van oranje shirts en andere parafernalia onwenselijk is. De kleur zou door andersdenkende medelanders als kwetsend kunnen worden ervaren. Aanbevolen kledinmg is stemmig grijs, lange broek en overhemden tot aan de polsen. Het hoofd mag bedekt worden met een bij voorkeur zwarte hoed of hoofddoek. Dames die het plan hebben om dit evenement te bezoeken zullen een vergunning bij het OM moeten aanvragen. De kans dat zij tegen ongewenst blote mannenbenen aanlopen is tijdens het toernooi groot. In de vergunning wordt vastgelegd dat de dames op eigen verzoek en voor eigen risico deze reis aanvaarden.
  Het wetsvoorstel zal met voorrang door de 2e kamner goedgekeurd worden. Middels de Staatscourant zal worden bekende gemaakt wanneer de wet in aktie treed.
  Bij deze bent u gewaarschuwd. Overtreders krijgen een nekschot.

 6. Waren de Arabieren niet de grootste slavenhandelaren, en was menig Afrikaanse stam, niet ook een leverancier van slaven, omdat ze ruzie hadden met een andere stam, of omdat ze ervoor betaald werden…

 7. Als advocaat van de duivel moet ik de overheid hier toch gelijk geven.

  De cartoon zet aan tot haat tegenover de regering.

  Dus "aanzetten tot haat" = schuldig

  10 jaar op water en brood

  Next!

  (zwaar sarcastisch bedoeld, voor de mensen die dat nog niet direct door hadden)

 8. Ik ga het maar eens gewoon zeggen (en dan worden ze maar kwaad kan mij ’t schelen) ik vind die nekschot cartoons niet eens zo veel aan, zo !
  (ze mogen wel van mij, het is net als met pindakaas, als je het niet lust hoef je het niet te consumeren)

 9. [8]
  Dat snap ik Rene, als ik zo vrij mag zijn.
  Alleen, je mist mijn punt in deze kwestie.

  Immers, het is aan allerhande lieden van -geschikt- pluimage blijkbaar voorbehouden legitiem geweld te gebruiken ten einde te strijden voor "de goede zaak".

  Persoonlijk ben ik van mening dat het o.m. nu wel erg simpel "denkt" te kunnen scoren na het debakel rond het verbieden van de helse visclub, de spierballentaal naar aanleiding van Fitna et cetera.

  Over weinig zijn we het met elkaar eens, behalve dan dit:

  Grijs hupeldepup blijkt knetter gek te zijn.

  En daarom begrijp ik mijn plaatselijke boeken boer ook goed.

  (Triest land, het land van de naieve dwazen, Mohamed Rasoel, geschreven in 1990. Sinds 1992 niet meer te koop.
  Dood aan Mohamed Rasoel, Rasoel, is arabisch voor -de profeet-.)

 10. [11]
  Ik vind jouw geraaskal ook nergens op slaan.
  Maar dat ene "gedachten stasi adept" met de nick spynose wat mij betreft de boom in kan moge duidelijk zijn.

  Lang leve de censuur, ga ehb eens de groeten doen.

Comments are closed.