Wist u dat er jaarlijks ongeveer vier miljoen Nederlanders het slachtoffer worden van een misdrijf? En dat er zo’n 1.000 doden en 100.000 gewonden vallen in het verkeer?

Ik wist dat niet, maar gelukkig kreeg ik vandaag een brief van mr. Pieter van Vollenhoven in zijn hoedanigheid als voorzitter van het bestuur van het Fonds Slachtofferhulp, die mij er haarfijn op wees, dat ook ik een slachtoffer ben. Net als u (en zijn zoon). Want enig rekenwerk leert mij, dat binnen vier jaar iedere Nederlander aan de beurt is geweest. En dan staat Pieter van Vollenhoven voor u en mij klaar!

Een hele geruststelling. Ware het niet, dat Pieter zich bij z’n financiers in Den Haag blijkbaar zeer ongeliefd heeft gemaakt door zich te bemoeien met de affaire Fred Spijkers en de subsidiestroom is opgedroogd. Om u en mij, als slachtoffers, nog van dienst te kunnen zijn vraagt de Stichting Slachtofferhulp om een eenmalige gift.

Want goede hulpverlening kost een paar centen en, zo lees ik in de brief, “Fonds Slachtofferhulp zorgt ervoor dat per jaar ruim 150.000 slachtoffers van een misdrijf of ongeval de hulp krijgen die ze nodig hebben”. En da’s best knap, want de totale begroting van deze stichting is slechts € 3,7 miljoen, oftewel € 24,67 per slachtoffer. Een nadere bestudering van het financiele jaarverslag 2007 (PDF alert) leert mij echter, dat aan ‘hulpverlening’ slechts € 125.000 is uitgegeven (pagina 57); een whopping € 0,83 per zielepoot! En dan te bedenken, dat de Stiching Slachtofferhulp in verslagjaar 2007, onder de bezielende leiding van Mister Rampenplan, hun kantoorpandje aan de Groot Hertoginnelaan te ’s-Gravenhage voor € 38.000 heeft gerestyled (pagina 42).

Als u ook zo’n bedelbrief hebt ontvangen, weet u nu wat daarmee te doen…..

3 REACTIES

  1. Tut-tu-de-tut. Heeft onze weledelgestrenge pianopingelaar s.s.t.t. wellicht een blauwtje gelopen bij zijn schoonzus (ene mevrouw Van Buren) dat hij nu dit soort bedelbrieven laat rondsturen? Hoe vreemd dan toch. Deze mevrouw van B. die meerdere malen per jaar ‘het volk’ stichtelijk en vermanend toespreekt over diens vermeende zelfzucht en andere slechte eigenschappen. Kan zij eindelijk het goede voorbeeld geven, doet se ut niet… Raar toch, want als er ergens in den lande een dijk is doorgebroken (of zo iets) dan loopt zij er altijd ‘heel betrokken’ rond als de camera’s snorren. Die 3,7 miljoen trekt zij – als zij wil – met gemak uit heur handtasje, want Shell boert beter dan ooit. Is Pietje ook weer blij en kan hij bezuinigen op de postzegels.

  2. Is die uitkering van € 0,83 ook naar de zoon Pieter Christian gegaan?

    Waaruit betaalt die jongen eigenlijk die dure autoracesport?
    Of wordt die volledig door de belastingbetaler betaald?

  3. Blijkbaar toch niet zo’n goede strijkstok dat er toch nog wel eens iets vanaf valt.

Comments are closed.