Help! We worden aangevallen door de teken en de mijten!
Een extra NOS bericht **) stuurt de waarschuwing dat er in Nederland elk jaar honderden mensen extra dood gaan vanwege milieuveranderingen op aarde.
 
Dit naar aanleiding van een waarschuwing van het (overheids) Planbureau voor de Leefomgeving

Zij zijn HET nationale instituut voor het overheidsbeleid! Zeggen ze zelf op hun site *).

 Zij hebben uitgedokterd dat:
—Mensen gaan dood door milieuveranderingen.
—Duizenden krijgen huidkanker
—En de ziekte van Lyme door tekenbeten
—En astma en allergieën
En huismijten overleven door de zachte winters. (Ik dacht dat huismijten in huizen leven waar zowel in harde en zachte winters verwarming is!) 

Maar gelukkig vinden de onderzoekers dat je je geen zorgen hoeft te maken omdat de (overheids?)gezondheidszorg in Nederland goed is. 

Wat een geluk dat we van onze belastingcenten dit planbureau kunnen financieren dat ons waarschuwt voor al die gevaren van de opwarming.
———————————————-

*) Wat is het Planbureau voor de Leefomgeving?
Het Planbureau voor de Leefomgeving is hét nationale instituut voor strategische beleidsanalyses op het gebied van milieu, natuur en ruimte. Het PBL draagt bij aan de kwaliteit van het strategische overheidsbeleid door een brug te vormen tussen wetenschap en beleid en door gevraagd en ongevraagd, onafhankelijk en wetenschappelijk gefundeerd, verkenningen, analyses en evaluaties te verrichten waarbij een integrale benadering voorop staat.

Het Planbureau voor de Leefomgeving ressorteert onder het ministerie van VROM. Naast het ministerie van VROM verzoeken ook andere departementen (m.n. V&W, LNV, EZ, BuZa) het planbureau onderzoek te verrichten 
———————————————-

**) Het NOS bericht 17 September 2008

Rapport: meer doden door opwarming

De komende decennia gaan in Nederland elk jaar honderden mensen extra dood vanwege milieuveranderingen op aarde. Onderzoekers van twee ziekenhuizen, het Planbureau voor de Leefomgeving en het RIVM stellen dat in een rapport.

Ook worden duizenden mensen extra ziek. Ze krijgen bijvoorbeeld huidkanker of de ziekte van Lyme door een tekenbeet. Ook krijgen steeds meer mensen last van astma of allergie, omdat bijvoorbeeld huismijten de zachte winters overleven.

De hogere temperaturen worden vooral ouderen fataal. De onderzoekers luiden niet de noodklok, omdat ze vinden dat de gezondheidszorg in Nederland goed is.

16 REACTIES

 1. Huidkanker krijg je door de zon. Opwarming = meer verdamping = meer wolken = minder zon.

  Het Libertarisch Planbureau voorspelt daarom minder doden door huidkanker dankzij de klimaatverandering.
  Bovendien zullen er minder ouderen sterven dankzij hogere temperaturen, aangezien ouderen gevoelig zijn voor extreme kou.
  Het Libertarisch planbureau beveelt daarom aan dat zowel autobelastingen als accijnzen drastisch worden verlaagd, om de klimaatverandering te stimuleren.

 2. Jaja, het is onze eigen schuld, NOT.

  Bang maken helpt om de massa onder controle te houden.
  Ik zie het zaaien van angst en het gebruik er van om (politieke) doelen te bereiken gelijk aan het gebruik van geweld om mensen te onderdrukken en van hun vrijheid te beroven.

  Tot slot nog een leuk stukje uit een song tekst:

  he flexed his muscles,
  to keep his flock of sheep in line,
  he made a virus,
  that would kill off all the swine,
  his perfect kingdom,
  of killing, suffering and pain.
  demands devotion,
  atrocities done in his name.

  Lyrics: Heresy
  Artist: Nine Inch Nails

 3. Van de kou krijg je nog meer doden. Dat hoor je wel bij iedere strenge winter.

 4. “Huidkanker krijg je door de zon. ”

  Wordt aan getwijfeld nu door australisch onderzoek zoals je kan lezen in de voorlaatste EOS.

 5. @Johnny:

  “Hoeveel mensen gaan er eigenlijk dood door directe of indirecte gevolgen van het kabinetsbeleid?”

  Ik denk je voor het antwoord o.a. moet zoeken in de sterke groei in de gezinsdrama’s van de laatste jaren.

 6. Eerst zijn de senioren en masse naar Spanje gevlucht voor het lekkere weer, maar wanneer dat lekkere weer naar deze europese regio komt dan gaan we opeens allemaal dood. Ook stom van dat weer. Gelukkig kunnen we die schadelijke effecten opheffen door meer belasting te gaan heffen.

 7. @Durk: Nou, ik denk dat het toch een beetje anders is: Het hart krijgt het moeilijker als het bloed te dik wordt dor vochtverlies. Dit is te compenseren door extra te drinken en de vochtafdrijvende middelen (die behoren tot het langzame dood pakket dat veel bejaarden krijgen toegediend) te verminderen. Als het koud is, dan moet je lichaam extra arbeid verrichten om op temperatuur te blijven. Te hoge temperaturen, waarbij het lichaam niet meer voldoende kan koelen hebben we hier nooit.

 8. @Durk: Dáárom gaan veel ouderen natuurlijk naar Spanje of Florida, om daar vrijwillig lekker dood te kunnen gaan…

  Dacht ’t niet.

  Kunnen al die gesubsidieerde nutteloze belastingsponzen niet eindelijk eens worden opgedoekt en echt werk gaan doen? Als we subsidies stopzetten vallen dit soort schadelijke parasieten (pleonasme, ik weet het) vanzelf om.

 9. AANVULLING
  OOk de NRC publiceert vandaag over deze gevaren.
  Leuk is o.a.:

  “Om de gevolgen van hittegolven te beperken, suggereren de onderzoekers richtlijnen voor de bouw van koelere woningen, meer groen in steden, maar ook training, kleding en SIESTA. ”

  Zou die verplicht worden?

  “De onderzoekers maken zich vooral zorgen over de periode na 2030. Dan nemen mondiaal gezien sterfte en ziekte verder toe. Nederland lijkt daarbij te worden ontzien.”

  Goed beleid. Nu al zorgen maken voor wat 22+ jaar later zou kunnen gebeuren.
  En dan tot de conclusie komen dat Nederland toch wordt ontzien
  Petje af voor dat gesubsidieerde overheids planbureau!

 10. Zie eerste en laatste zin van dit NOS-bericht:

  “De komende decennia gaan in Nederland elk jaar honderden mensen extra dood vanwege milieuveranderingen op aarde.”
  ……………………….
  ……………………….
  “De onderzoekers luiden niet de noodklok, omdat ze vinden dat de gezondheidszorg in Nederland goed is.”

  Je gaat eerder dood, maar toch weer niet vanwege goede gezondheidszorg.
  De NOS had dit bericht dus helemaal niet hoeven te plaatsen.

  Is het nog komkommertijd, of zo??

 11. Zoals het hier eerder is geschreven; door de regering zijn fouten en cover ups gaan meer en meer lijden aan stress. Immers angst veroorzaken veroorzaakt ook stress, dan krijg je een onverschillige houdingen en daarmee krijg je een domino effect qua opvoeding, het gebrek eraan, hogere alcoholconsumptie bij zowel de zeer jongeren als de ouderen. Kijk maar eens wat er met de Eskimo’s en Aboriginals gebeurde. Immers werd hun habitat dermate aangetast door de ‘vooruitgang’, dat zij hun culturele identiteit kwijtraakten.

  En hetzelfde zien we hier gebeuren, de geest is uit de multiculturele fles en ze zitten met hun handen hun duur gecoiffeerde haar, ‘hoe moeten we dit nu oplossen.’

  En dan over kapsel gesproken, er is er een die de feiten durft te benoemen en wordt dus ook weggezet door de linkse maffia. Het leger krijgt het nog druk; ambulance personeel, buschauffeurs, etc. moeten allemaal beveiligd worden tegen pubers uit Noord Afrika omdat we erg bang zijn. En de regering kijkt toe en wacht tot het uitmondt tot een burgeroorlog.

  En misschien is het ook wel verdienstelijk voor de farmaceutische maffia, immers hoe banger de mensen hoe meer kalmeringsmiddelen en antidepressivum er verkocht wordt. En natuurlijk de daaraan gelieerde dienstverlening. De een zijn dood….

  Bah, en dat noemt men dan beschaving. Wat een rot land is dit geworden.

 12. Ja, je moet heel bang worden: Project LUCID — het 666 universeel controlesysteem van het beest —
  Het 666 universeel controle systeem van het beest is ontworpen en wordt in de Verenigde Staten en over de hele wereld ingevoerd. We wisten dat het eraan kwam. Het is er nu en spoedig zal er geen plaats meer zijn om u te verbergen. Een griezelige nachtmerrie — een totalitaire politiestaat — is nabij. Dat is de grondige en goed gedocumenteerde boodschap en gewichtige waarschuwing van dit boek. Denk vooral niet dat u en uw geliefden zullen kunnen ontsnappen aan dit reusachtige computersysteem dat op ons pad ligt. Als project L.U.C.I.D eenmaal volledig operationeel is zal iedere man, vrouw en kind in de afschuwelijke cyberelektronische greep van dit computersysteem vallen. Lees verder: http://www.openbaring.org/lucid.html

 13. Valt mij op dat een aantal mensen wel erg kort door de bocht met opmerkingen met name Johnny.
  Wanneer het warm is gaat het lichaam meer zweten waardoor er vocht en warmte uit het lichaam verdwijnt. Dus koelt het lichaam af. Zo simpel is het. Wanneer het warm is met een hoge luchtvochtigheid, dan moet het lichaam(lees hart) nog meer extra inspanning verrichten. Het is niet anders.

Comments are closed.