Er zijn al in alle landen wetten over zwangerschapsverlof. Maar in zijn overgrote wijsheid wil de EU dat overal gelijk maken op 18 weken. Dat betekent praktisch overal verlengen.
 
We laten in het midden wat er echt nodig of goed is. Dat zal ook wel van ieder individu afhangen. Waar we op wijzen, is het verder aanzuigen van macht naar Brussel.
Nu is de termijn in Nederland 16, in België 15 weken.

De NRC: “De werkgeversorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf, het MKB, wil dat de Nederlandse regering het voorstel moet afwijzen. De koepel vreest een extra kostenstijging voor werkgevers van rond de 300 miljoen euro. Nu de Nederlandse arbeidsmarkt kampt met krapte, zou de discussie moeten gaan over langer werken in plaats van meer verlof, zegt Mariet Feenstra, secretaris sociale zaken van het MKB.”

Wij zijn benieuwd of “onze” regering nu de wens van “onze” werkgevers gaat verdedigen en of ze eventueel durft te zeggen dat anderen maar moeten doen wat zij willen; “wij” bepalen onze koers zelf en doen niet mee!

P.S. Ik zag nog niet of dit voor de moeders EN de vaders geldt.

3 REACTIES

 1. Grote probleem van EU harmonisatie is dat het altijd opwaards is om maar geen enkele overheid tegen d eborst te stoten. BTW harmonisatie is alle tarieven ophogen. Zwangerschapsharminisatie is ophogen naar die van de langste in de EU etc.

  Daarnaast is harmonistie zelf slecht, want juist diversiteit brengt de mens vooruit. Allemaal hetzelfde is een grotere kans op nergens optimaal dan allemaal iets anders proberen en de winnaar zijn systeem overnemen.

 2. Als werknemer en a.s. vader zeg ik doen! 18 weken voor zowel moeder als vader 🙂

  Anders zeg ik: Bemoei je er niet mee! niet alles moet worden voorgekauwd door de overheid.

 3. De EU is er op uit om ons allemaal gelijk te maken.
  Opdat wij uiteindelijk onze eigen identiteit als land zullen vergeten.
  Al deze voorstellen zijn irrelevant, men wil alleen hun macht vergroten. En die wordt vergroot bij elk besluit wat men accepteert.

  Nog niet zo lang geleden, wanneer je door een vreemde macht bedreigd werd overgenomen te worden dan ging dat nog gepaard met strijd en gevecht en moest er ergens een grens overtreden worden. Je kon je verdedigen of niet.

  Tegenwoordig gaat het allemaal geruisloos en stukje voor stukje.
  Stukje bij beetje steeds meer EU.
  De grenscontroles zijn al weg.

  Het is met recht een ´informatieoorlog´…

  De New World Order gaat gevormd worden uit instituten zoals de EU, North American Union, African Union, VN etc. etc.

  Worden wij wakker? En zo ja, wanneer??

Comments are closed.