De Italiaanse Eerste minister, Silvio Berlusconi, vertelt dat deze optie van sluiting van de markten op dit moment wordt besproken. 
 
De markten zouden gesloten moeten worden totdat de regels voor het internationale handelen opnieuw uitgevonden zijn. Dit omdat de oplossing voor de financiële crisis niet gevonden kan worden binnen één land.

De groep van 7 Ministers van Financiën vergaderen vandaag in Washington en praten dit weekend met het IMF en Wereldbank. EU-opperhoofden vergaderen zondag in Brussel, drie dagen voor een officiële geplande vergadering. De grote 8 zullen waarschijnlijk ook binnen een paar dagen bij elkaar komen.

Dit alles heeft toch wel heel erg veel gelijkenis met een wereldregering.
En reken er maar op dat die “Nieuwe Financiele Orde” al vast veel meer centrale overheidscontroles en regels zal hebben dan de nu bestaande.
Zie ook: New World Order.

10 REACTIES

 1. De oplossing is vrij simpel en daar hoef je geen deur voor te sluiten. STOP DE OORLOG IN AFGHANISTAN EN IRAK!!

 2. Ik heb het idee dat we naar een nieuwe vorm van economie moeten en dat de tijd daarvoor is aangebroken. Als dit gaat plaatsvinden zal het met horten en stoten gaan, waarbij voorzieningen zullen stagneren. Enige extra eerste levensbehoeften in voorraad is dan geen overbodige luxe.

 3. Het sluiten van markten? Ik heb moeite om het te geloven. Ze hebben het over het globaal sluiten van markten dus. Dus er moet dan een overeenkomst komen tussen de USA, de EU, Aziatische landen waaronder India en China, Rusland en Brazilië.

  Brazilië zegt (al enkele weken): it is not our problem. En vandaag zei Lula, dat het einde van de virtuele economie is ingeluid:
  http://g1.globo.com/Noticias/Economia_Negocios/0,,MUL793871-9356,00-CRISE+FINANCEIRA+ATINGE+TODOS+OS+CONTINENTES+DIZ+LULA.html

  Ik zie een globale shutdown nog niet gebeuren.

 4. Het onderstaande bericht is een gerucht maar waarom zou het in de huidige chaos niet een waarheid kunnen worden?

  ****
  As operator of the gold website http://www.hartgeld.com today I received several messages that the European Union now wants to go after gold. They fear that a massive run into gold cannot be controlled in any other way.

  There are several rumors in banker circles:

  Rumor 1 (from a high-ranking banker in Germany)

  If the current last ditch system rescue fails and there is a massive stock market crash happens tomorrow Friday, severe limitations will be implemented EU-wide over the weekend:

  the sale and ownership of gold will be prohibited
  withdrawals from accounts will be limited, companies will need to prove the purpose of transfers
  even if this doesn’t happen now, planning is underway

  Rumor 2 (a former banker with excellent contacts:
  http://www.mmnews.de/index.php/200810091252/MM-News/Gold-ausverkauft.html) – There is a directive to banks to not any longer sell gold to the public
  – Also there are efforts to reduce the amount of gold and silver which goes into the retail market to lessen the strain on the 400oz bullion bar market in London – this one determines the price. In this way they decouple demand from the price finding mechanism.

  The system is now on its last legs on both sides of the Atlantic. More desperate measures are on the way as it looks. But according to Richard Russell: inflate or die. If rumor 1 becomes reality next week, it will be definitely “die” for the elites, because there will be a general uprising.

  There is almost no gold available here in Europe. In Germany now banks decline sales (because they have no supply or because of this directive, I don’t know). But here in Austria, gold is still available from some banks, although the quantities are limited. There is also a massive run on banks for cash everywhere, even central bankers admit it.
  ****

  Hub Jongen reageerde op deze reactie.

 5. @Hub Jongen:

  Ik heb het gerucht opgepikt van edelmetaalinfo. Normaal gesproken ben ik er een beetje voorzichtig mee omdat het voor mij totaal niet te verifiëren is. Te beredeneren of het reeël scenario is kan ik echter wel.
  De ongewone crash gisteren van zowel goud als -vooral- zilver gaf mij te denken.
  Er is werkelijk nergens nog fysiek edelmetaal te koop of je betaalt er vergeleken met de officiële koersen astronomische bedragen voor.
  Deze totaal uit het lood geslagen verhouding tussen officiële en officieuze koers geeft mij te denken.
  De overheid verliest het vertrouwen en het lijkt er op dat ze de controle op de koersen beginnen te verliezen.
  Aangezien de overheid de monopoliepositie op geld en het creeëren ervan kosten wat kost wil behouden zou het eindspel tov goud en zilver wel eens kunnen beginnen.
  Zomaar een theorie mijnerzijds hoor want ik kan er ook helemaal naast zitten 😉

  Trouwens heb ik ook nog een linkje naar goldseiten.de over dit onderwerp;

  http://www.goldseiten.de/modules/mylinks/visit.php?cid=1&lid=85399

  Hub Jongen reageerde op deze reactie.

 6. is dit misschien uiteindelijk de bedoeling ?
  Project L.U.C.ID — het 666 universeel controlssysteem van het beest:
  Het 666 universeel controle systeem van het beest is ontworpen en wordt in de Verenigde Staten en over de hele wereld ingevoerd. We wisten dat het eraan kwam. Het is er nu en spoedig zal er geen plaats meer zijn om u te verbergen. Een griezelige nachtmerrie — een totalitaire politiestaat — is nabij. Dat is de grondige en goed gedocumenteerde boodschap en gewichtige waarschuwing van dit boek. Denk vooral niet dat u en uw geliefden zullen kunnen ontsnappen aan dit reusachtige computersysteem dat op ons pad ligt. Als project L.U.C.I.D eenmaal volledig operationeel is zal iedere man, vrouw en kind in de afschuwelijke cyberelektronische greep van dit computersysteem vallen. Lees verder: http://www.openbaring.org/lucid.html

 7. Lach mij maar uit. Maar de oplossing voor alle problemen bestaat. Het is een fundamenteel gezond geldsysteem zonder rente.

  De fundamentele oorzaak van alle financiële instabiliteit is de rente. Silvio Gesell heeft een monetair systeem beschreven dat ook al in gebruik was bij de Egyptenaren in de tijd dat de piramides werden gebouwd. De beroemde econoom Keynes heeft gezegd dat Gesell geniaal was. Bernaerd Litaer heeft beschreven in zijn boek “Het geld van de toekomst” dat dit geldsysteem de onvermijdelijke opvolger is van het huidige.

  Ik heb jarenlang onderzoek gedaan en heb mijn conclusies zo beknopt mogelijk opgeschreven. Dit nieuwe systeem zal leiden tot maximale welvaart en maximale stabiliteit. Tevens is het vrijwel onmogelijk om de komst van dit nieuwe systeem te stoppen.

  http://www.naturalmoney.org/

  Sorry, voor het geval dit bericht overkomt als spam. Ik ben erg fanatiek (inderdaad).

  Hub Jongen reageerde op deze reactie.

 8. @niphtrique:
  Ik weet hier (nog) te weinig van.
  Maar zou je het interessant vinden om er een Nederlands artikel over te schrijven? (max 2 A4)
  Dan wil ik dat aan onze meer economische schrijvers voorleggen en het (na advies!!) waarschijnlijk plaatsen op de voorpagina.
  Stuur maar rechtstreeks aan mij: hub@vrijspreker.nl

Comments are closed.