Ik hoor al tijdenlang politici verkondigen dat we niet bang moeten zijn voor een crisis. Nederland staat er goed voor. Maar dan moeten we wel de economie aan de gang houden en niet op ons geld blijven zitten. Geld laten rollen dus!

En vandaag komt het bericht dat we onze kinderen moeten leren om te sparen. Dus daar moeten wij dan ook een goed voorbeeld aan geven.

Ik was al bezig om ook de kinderen te leren dat ze de economie op gang moesten houden. Door zoveel mogelijk maar te kopen. Uiteraard zolang ze nog geld hadden dan! Want op de pof kopen moeten ze natuurlijk niet doen.

Wat moet ik ze nu vertellen? Is het een goede methode om de kinderen nu toch maar dat sparen te leren, en dan dat gespaarde geld terugvragen om allerlei uitgaven voor het gezin te doen: Eten, reizen, nieuwe meubels, nieuwe auto enz.
Dan slaan we twee vliegen in één klap: Sparen en uitgeven.

——————————————————————–
NOS 11 nov. CDA: Sparen bij kinderen stimuleren

Het CDA wil stimuleren dat kinderen meer sparen. Kamerlid Sterk pleit voor herinvoering van de spaarweek. In die week zouden jonge kinderen bij banken kleine cadeautjes moeten krijgen als ze hun spaargeld op een rekening zetten.

De voordelen van sparen zouden ook op school aan de orde moeten komen. Het CDA maakt zich er zorgen over dat veel kinderen schulden hebben. Tweederde van de jongeren vindt het moeilijk om met geld om te gaan, blijkt uit onderzoek.

Ruim de helft zegt dat hun ouders hun niet genoeg hebben bijgebracht over de waarde van geld en over de keuze tussen sparen en uitgeven

7 REACTIES

 1. Tja, je kunt ook een mening van de SP naast een mening van de VVD zetten, en je dan vertwijfeld gaan afvragen: help, wat moet (moet??) ik nu doen? Flauw en onnozel verhaaltje.
  Kinderen leren sparen is niet verkeerd. Of dit een overheidstaak is? Lijkt me niet. Hooguit kan zij aanbevelingen doen.

 2. Het is niet de taak van de overheid om kinderen te stimuleren, ze kunnen hooguit de ouders inlichten.

 3. De overheid kan hier beter zijn grote mond dicht houden.

  – Op momenten dat het goed gaat moeten we allemaal mee doen met spaarloonregelingen en is dit zeer belangrijk voor onze toekomst.
  – Op het moment dat het economisch slecht gaat proberen ze het spaarloon weer vrij te geven zodat we maar luxe-goederen gaan kopen om de economie te stimuleren. De oude dag boeit dan weer even niet.
  – Vervolgens moedigen ze aan om te sparen
  – Maar als je te veel spaart dan moet je wel weer belasting betalen!

  De overheid is een grote bende hypocriete criminelen en is de laatste die iets zou moeten durven roepen over sparen. Ze kopen Fortis, redden ING en verhogen hiervoor simpelweg de staatsschuld.

  Iedereen in Nederland kan een gulden maar 1x uitgeven. Behalve de staat, die drukken simpelweg meer geld bij en kunnen vrolijk verdergaan met uitgeven.

  beek [4] reageerde op deze reactie.

 4. @beek [4]:

  Beek,

  Het is meer een wens dan een Karikatuur. Totdat er iemand met verstand begint te praten heb ik liever dat ze zwijgen. Op die manier kan verdere schade misschien voorkomen worden.

  Of todat er een partij in de kamer komt die voor Minder overheidsingrijpen, Minder belastingen, en Minder regels pleit. Dan zal ik direct naar het stemhokje rennen om mijn genoegen kenbaar te maken 🙂

 5. Je wordt al jarenlang gedwongen om geld uit te geven en niet te sparen door de overheid.
  Sparen wordt belast (direct en via inflatie) en schulden maken wordt gestimuleerd (hypotheekrenteaftrek).
  Dit alles om die waanzinnige economische ratrace aan de gang te houden en de spendeerdrift van de overheid aan de gang te houden.
  De Balk heeft enkele dagen geleden nog gezegd dat geld moet rollen om de economie aan te wakkeren en nu komt Sterk met dit???
  Hypocrisie ten top.

  Een tip voor het Sterk; waarom laten we kinderen niet gewoon werken vanaf pakweg 8 jaar om hun schulden af te laten betalen? Twee vliegen in één klap want het wakkert de economie namelijk ook aan!
  Partijgenoot Balk is dan ook blij.

 6. Je moet geen van beide doen.
  Sparen is dom, de pleuro gaat net als de drollar over niet al te lange tijd fors kelderen ten opzichte van goud, de yuan RMB en Indiase rupee.
  Geld uitgeven is ook dom, daar word je arm van.
  Het beste is dus te investeren en dan niet in spaargeld, financiële oplichtersproducten als koopsommetjes of aandelen (teveel zakkenvullers bij beursgenoteerde bedrijven) maar in kostenbesparende zaken.
  Hier wat tips.

Comments are closed.