fahne_hoch Tja en hier dan het eerste curieuze berichtje van 2009 uit ons buurland, de bananenbondsrepubliek Duitsland. Een Duitse staatsburger (Erich Dierolf, 62 jaar) van beroep decorateur – en die naar eigen zeggen nog nooit iets crimineels heeft gedaan en ook niet politiek is geïnteresseerd, kreeg voor zijn verjaardag een Duitse vlag (zwart-rood-goud) cadeau waar een banaan opgedrukt was. – Deze vlaggen zijn in Duitsland gewoon te koop.

Hij hing de vlag in zijn tuin aan de vlaggenmast op en het lokale suffertje publiceerde september 2008 een foto van de vlag. Een ijverige ambtenaar van de “Kripo” vermoedde een delict en nam de vlag in beslag. De belediging van de Duitse staat en haar symbolen kan tot maximaal 3 jaar gevangenis leiden.

Drie maanden had het Openbaar Ministerie nodig om deze kwestie te beoordelen. Het heeft de rechtbank van Ellwangen (Zuid-Duitsland) echter behaagd om het proces toch maar te seponeren.

Nu staat het vast: “Het openbare hijsen van deze vlag is, anders dan bijvoorbeeld het provocerende neerzetten van de bondsvlag op een mesthoop, geen belediging van de vlag. Doordat er een banaan op is gedrukt wordt niet de vlag gevoelig verguisd of verachtelijk gemaakt, maar wordt slechts concludent de Bondsrepubliek Duitsland als “Bananenrepubliek” aangeduid. En deze aanduiding is noch een kwalijke belediging noch een kwaadwillende verachtelijkmaking.”

10 REACTIES

 1. Kunnen we nu ook een drol op ‘onze’ vlag borduren ( ik heb er schijt aan)
  of iets subtieler de vlag opvrolijken met wat WC rolletjes?
  of nog beter, dit op de EU vlag: want dat is volgens de geheel vernieuwde en verbeterde geen-grondwet, geen symbool etc meer

  TerrierBram [3] reageerde op deze reactie.

 2. @s-tokkie [1]:
  Ik dacht eigenlijk aan een groot Cannabisblad, met een groene wimpel er bij ( Overtuigd libertaan en republikein ).

 3. Is een goeie grap. Goed doordacht.
  Ik vraag me wel af of je in NL met dit initiatief ook was weggekomen met oppergristen Hirsch Ballin als minister van Justitie.
  Ik wacht op de eerste nederlandse vlaggen met een banaan erop geborduurd.
  Leuk hebbedingetje.

  TerrierBram [7] reageerde op deze reactie.

 4. @Spy-Nose [2]:

  Ja dat kan, maar dan zet je eronder hoe goed de nagel geknipt is, want dan pas is het geen belediging meer. Hetzelfde is dat zeggen tegen een ambtenaar in functie, dan gaat hij nat bij evt een bekeuring. Het ging immers over de nagel…

 5. @GB [4]:
  Ik weet 1 ding van vlaggen en bananen, als je ze graag wilt hebben komen zij gans toch niet aankloppen.

 6. @Michel [6]:
  Waarheid is de waarheid. De gevolgen kunnen hard zijn, maar ook in tijden van geluk en voorspoed is er de waarheid. De waarheid is als het moment nu, het is er altijd en altijd waar.

 7. Men zou bijna van ieder land in de wereld een vlag gedrenkt in bloed kunnen uithangen, dat lijkt me treffender dan een banaan…Alleen een land dat zich nog nooit heeft schuldig gemaakt aan onderdrukking, moord en doodslag of oorlog zou het verdienen een nationale vlag met trots uit te hangen…

Comments are closed.