Escape!“Het gaat slecht met de economie. Pijnlijke maatregelen horen er dan eenmaal bij. Dat voelen we met z´n allen en en dus moeten we ook met z´n allen de broekriem aantrekken en de last samen dragen. Iedereen moet wat inleveren en dan komen we er samen wel uit.” Klinkt bekend? Dan hier eentje uit de oude doos:

“Are we not the government?” In the phrase “we are the government,” the useful collective term “we” has enabled an ideological camouflage to be thrown over the naked exploitative reality of political life.

For if we truly are the government, then anything a government does to an individual is not only just and not tyrannical; it is also “voluntary” on the part of the individual concerned. If the government has incurred a huge public debt which must be paid by taxing one group on behalf of another, this reality of burden is conveniently obscured by blithely saying that “we owe it to ourselves” (but who are the “we” and who the “ourselves”?).

If the government drafts a man, or even throws him into jail for dissident opinions, then he is only “doing it to himself” and therefore nothing improper has occurred. Under this reasoning, then, Jews murdered by the Nazi government were not murdered; they must have “committed suicide,” since they were the government (which was democratically chosen), and therefore anything the government did to them was only voluntary on their part.
But there is no way out of such grotesqueries for those supporters of government who see the State merely as a benevolent and voluntary agent of the public.

And so we must conclude that “we” are not the government; the government is not “us.”

Page 60, “For a New Liberty” by Murray N. Rothbard.

1 REACTIE

 1. De broekriem aanhalen .
  Een handdruk van 8 Miljoen voor een bankier die recht op 16 had is een voorbeeld van aanhalen .
  Gelukkig dat dankzij de staat hij kreeg waar hij recht op had.
  Die bankier en nageslacht is voor altijd onder de pannen.
  Goed belegd geeft het hem en zijn nakomelingen een leven zonder arbeid,wel plezier .
  De enigste riem die zij ooit moeten aanhalen is de financiële strop om uw nek.
  Die top ambtenaar die zei dat de AOW leeftijd omhoog moet had het niet over deze mensen ,die zijn zo grootmoedig [hulde]dat zij van rechten daarop afzien .
  Dat G.S bericht verschijn een dezer dagen.
  Ook dat zij [ de genietende klasse mens] veel weggeven aan liefdadigheid [hulde] wat ik niet doet.

Comments are closed.