ijspretIn deze tijd van financiele crisis, waarbij banken dreigen om te vallen, andere industrieen ook overheidssteun aanvragen, bedrijven om arbeidsduurverkorting vragen, geeft onze overheid de ambtenaren graag een middagje ijsvrij…

In geen enkel commercieel, zelfstandig opererend bedrijf krijgen werknemers zomaar, vanwege een goede winter, vrij om dan maar te gaan schaatsen.

Maar bij onze overheid, die werkelijk waar steeds verder van de werkelijkheid komt te staan, kan zoiets wel…

Nog afgezien van de vele voordelen die ambtenaren al hebben [korte werkweek, goede CAO’s, “wachtgelden”, bizarre handdrukken na falen], krijgen ze nu ook al extra ijsvrij.

Het enige positieve hieraan is dat ze, terwijl ze “sportief” bezig zijn, geen achterlijke regeltjes kunnen bedenken. En het is ook raar dat maar een paar oppositiepartijen zich hierover buigen (PVV en SP).

Dat is het zoveelste bewijs van de eenpartijstaat waar we in beland zijn…

13 REACTIES

 1. De mensen die het werkelijk moeten verdienen voor dat soort lui zullen met argusogen naar het journaal hebben gekeken.

  Je gaat je eigen dan ook afvragen hoe kan dat, ze zitten de hele dag binnen, in een kantoorruimte die goed verwarmd is.

  En inderdaad de vele voordelen die ze hebben, schandalig.

  Als je dan nog eens kijkt naar het aantal wat daar aanwezig is, ruim 1800 op BuZa, en dan hebben we het nog niet over andere ministeries gehad.
  Google maar eens naar Salaris Ambtenaar en je kijkt met verbazing naar schandalig hoge salarissen.

  En dan hebben we het nog niet gehad over de houding van het gedrag van de meeste ambtenaartjes naar de burger toe.

  In een woord, PROFITEURS.
  HoerenSloep [7] reageerde op deze reactie.

 2. en nu maar hopen dat er ondanks de klimaatverandering!? nog ergens een wakje in het ijs over is….

 3. Goh, en ze hadden ook al zo weinig vrije dagen, dat ze wel ijsvrij MOETEN krijgen, anders zouden ze niet meer 3x per jaar een maand op vakantie kunnen.
  .
  @ M van den Heuvel:
  Het salaris van een ambtenaar valt volgens mij nogal tegen. Ten minste voor een Universitair opgeleide in een ‘zinnige’ (technische) richting. Dan kun je in het bedrijfsleven veel meer verdienen. Staat wel tegenover dat je max 25 vakantiedagen zult hebben en veel harder zult moeten werken. Maar ach, dat is ook wel weer leuk.

  M. van den Heuvel [6] reageerde op deze reactie.

 4. De secretaris-generaal van het departement, heeft de ambtenaren ,,ijs en weder dienende en voor zover de dienst het toelaat” vanaf 12.30 uur vrij gegeven vanwege de weersomstandigheden.

  Vrij wegens weersomstandigheden? Er ligt wat ijs op de sloten en opeens zijn er geen belangrijke zaken meer die door dat schorriemorrie behandeld moeten worden??

  ,,ijs en weder dienende en voor zover de dienst het toelaat”
  Ach het is voor zover de dienst het toelaat. Nu snap ik het. Een mooie manier voor de secretaris-generaal om in kaart te krijgen welk personeel wel en welk personeel niet echt nodig is. Het wachten is op de volgende reorganisatie en dan wordt de lijst van de ambtenaren die ijsvrij genomen hebben er nog eens bij gepakt. Die vliegen er dan als eerste uit.

  Of is dit wishful thinking?

 5. @Freek [4]:

  is het niet zo dat, Universitaire en lagere opgeleiden die bij de overheid in dienst treden dan altijd geprofiteerd hebben.
  Ze hebben altijd van andermans geld gestudeerd en nog geen seconde werkelijke arbeid verricht.

  Hoe kun je dan spreken van ze verdienen minder, vergeleken
  met het bedrijfsleven.
  Ze doen toch bijna niets.
  En alle andere voordelen dan, tel dat is bij elkaar op!!

  Ze worden in veel mensen hun ogen zeer onterecht bevoordeeld.

  En als je nooit genoeg hebt, dan valt het altijd tegen.

 6. In het bedrijfsleven, waarin ik werkzaam ben, zijn er ook veel mensen die vrij genomen/gekregen hebben om te gaan schaatsen. Dat kost die mensen een vrije dag (of enkele vrije uurtjes) en ik mag hopen, dat dat voor die ambtenaren ook geldt; dat het ze wel een van hun vele vakantiedagen kost.

  @HoerenSloep [7]: Inderdaad, we horen nog geen 5% van dergelijke vreemde dingen. Dat wordt allemaal stil gezwegen. Vraag dit maar eens aan een ambtenaar die je vanuit je privesituatie kent. Als die de werkelijke “ins & outs” bekend maakt, zul je weigeren nog gemeentelijke of provinciale belastingen te betalen.

  En ook ja, we kunnen het er niet vaak genoeg over hebben, totdat de ambtenaren uitgestorven zijn.

  M. van den Heuvel [10] reageerde op deze reactie.

 7. Geweldig toch dat dit allemaal kan in dit schone land.
  Men heeft toch zelf gekozen voor deze baan bij de overheid en nu zeuren dat het slecht betaald wordt.
  Een normale man of vrouw neemt indien men dat wil gewoon een snipperdag op en geniet dan dubbel en zij? Gewoon ijsvrij en winkelen in de buurt of thuis bij open haard.
  kijk zij die echt willen schaatsen nemen wel een snipperdag.
  Zo´n puntmuts zegt op TV dat hij gaat schaatsen met zijn kinderenvan 8 en 12 jaar!! Hoe kan dat nou zij moeten naar school, geen ijsvrij dus of blijven zij weg van school?? want ja moet toch kunnen in dit mooie witte winterland!!!!!!!!!!

 8. @Paul Martens [8]:

  We moeten het er inderdaad veel vaker over hebben. Zodat ze een grote Hekel aan zichzelf gaan krijgen en zich de ogen uit hun KOP schamen.

  En het Schaamrood nog heel lang te zien is.

 9. Eigenlijk is het te ziek voor woorden.

  De ambtenaar staat al bekend al LUI en deze luiheid wordt beloond met een middag vrij. Kennelijk zijn alle problemen in Nederland al opgelost want anders laat je je mensen niet massaal de deur uitlopen. In het bedrijfsleven worden dergelijke acties niet gedaan en zijn absoluut not-done. Cliënten moeten geholpen kunnen worden. Daar denk de LUIE ambtenaar duidelijk anders over.

  Het is een grof schandaal dat in deze tijden van crisissen ambtenaren gewoon een middag ijsvrij krijgen op kosten van alle burgers in het land.

  Waarom het JP Bakellende niet ingegrepen? Is hij te bang voor de ambtenaren?

  M. van den Heuvel [12] reageerde op deze reactie.

 10. Het verklaart wel waarom het zo’n bende is in het buitenland momenteel, ze krijgen geen orders van buza uit den haag vanwege het ijsvrij. Die zullen met de handen in het haar zitten: “Call Buza in the Hague, this economy is going down, I need advice and policy” “Sorry, Mr Obama, we are on our own, they have ice free.”

Comments are closed.