Dingen waarvan je al van tevoren het bordje “kansloos” op kan zetten, blijken bij de politiek een uitermate epd_rabbit_pe1aantrekkingskracht te hebben. Niet natuurlijk de aantrekkingskracht om de kansloze mislukkeling te liquideren. Neeh, dat zou te makkelijk zijn. Wat de politiek daarvan in de plaats doet, is het juist extra doordrukken ervan met al dan niet het impompen van extra cash cash.

Dit fenomeen is wijdverspreid. Strooit u maar ’s een blik op Afghanistan, JSF, HSL, de meest gekraakte kaart ter wereld genaamd de OV Chipkaart, of  natuurlijk het EPD. Het kabinet wil het EPD namelijk, ontdanks de vele  bewezen tekortkomingen op meedere terreinen, toch doordrukken.  Elke arts moet er aangeloven, indien hij/zij het nou wil of niet. Tevens moet blijkbaar ook elke burger eraan believen. Het is namelijk gebleken dat iedereen, of je nu wel of geen bezwaar hebt gemaakt, altijd in het systeem geregistreerd wordt. Het begint er daarom steeds meer op te lijken dat tegenwoordig de enigste (inderdaad lekker HEEL FOUT geschreven dat woord enigste) manier om bezwaar tegen iets te maken, is om te emigreren naar een ander land (planeet??) waar het desbetreffende iets niet is ingevoerd en ook niet zal worden ingevoerd.

6 REACTIES

 1. >>”enige manier om bezwaar te maken is emigreren”

  Toch zie je dat verkeerd.

  We leven in een democratie, dus je MAG bezwaar maken.

  Dat daar vervolgens niks mee gedaan wordt …. tja … daar kunnen we over een jaartje of 60 wel een keer een parlementaire enquete aan wijden.

  Ga nu maar weer rustig slapen

  Nico [5] reageerde op deze reactie.

 2. Wij hebben al maanden geleden bezwaar gemaakt tegen dit onzinnige systeem en hebben een bevestiging van het Ministerie terug ontvangen.

  Als straks blijkt dat mijn gegevens toch in de databank staan, dan ga ik terstond een proces beginnen. Wij willen niet en zullen niet in het systeem komen.

  De laatste hoop is gevestigd op de HH hackers. In mag hopen dat ze het systeem afkraken tot onder de grond. Ik begrijp de regering ook niet dat ze dit doorgedrukt hebben zonder de resultaten van de hackers af te wachten. Deze regering begint zich steeds vaker zwaar te misdragen en is in mijn ogen ook een criminele organisatie.

  De voorbeelden van de laatste weken spreken boekdelen. Denk onder andere maar aan het niet willen beantwoorden van Kamer vragen over Irak.

  De tijd is rijp dat er erg hard ingegrepen moet gaan worden; niet in de economie, maar in de regering. Laat de hele handel maar zo snel mogelijk opstappen.

 3. Ik maak eerdaags een afspraak met mijn medisch adviseur om er voor te zorgen dat met een mooi verhaal mijn dossier wat meer franje krijgt. Mocht het dossier wel in verkeerde handen vallen dan heb ik toch liever dat men een goed beeld van me krijgt. Het kan ook een zeer positieve uitwerking hebben bij eventuele sollicitaties.

 4. @KlaasDenHelder [2]:
  Helaas, je kan/mag geen bezwaar maken, niet officieel. Volgens onze overheid is het namelijk geen besluit volgens het AWB. Weliswaar mocht tot een bepaalde datum aangeven of men wel of niet een EDP wilde, maar tja, een ontvangst bewijs heb ik persoonlijk niet ontvangen, Teun is blijkbaar een van de weinige, dus is het wel mogelijk dat deze gewoon is aangemaakt onder het motto ‘niet ontvangen’, niemand die het weet tenslotte.

 5. Op zich is er geen valide argument tegen een EPD. Wie in de rimboe wil leven zit nu in het verkeerde land. Het is een links complot om tegen elke registratie te zijn. Bedenk wel: de veiligste plek is onder de grond!

Comments are closed.