carnaval-clownOok op de carnavalsfeesten zal de overheid het rookverbod controleren. Zij zal vermomde controleurs rondsturen om u in de gaten te houden.

Zo diep zijn we al gezonken in dit land.

18 REACTIES

 1. Al wat ik kan zeggen is.
  Laten we allemaal wat in de verzamel ton doen, zodat de kroegbaas na de carnaval zijn boete kan betalen.
  Want het rookverbod gaat masaal overschreden worden.

 2. Als deze vorm van camouflage zich maar niet gaat verplaatsen naar het leger…. Dan lopen ze straks door je straat te marcheren zonder dat je ’t weet, en komen ze aan je deur in jehova-uitrusting om te checken of je gedachtengoed al rijp is voor Guantánamo Bay.:) 0.o

 3. Dit zal dan toch wel onder de catagorie “onwettig verkregen materiaal” vallen?

 4. Maakt toch niet uit?
  Ik ben ook vermomd, dus geen NSB-ambtenaar (want dat vind ik van die controleurs) die weet dat IK hem op zijn gore bek heb geslagen.

  Ik zou het risico niet durven lopen, als ik rookverbod-NSB-controleur was.

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Roy [3]: Hoewel ik zelf niet veel op heb met flitsers, met name degenen die flitsen op plekken waar de verkeersveiligheid niet in gevaar komt door (iets) te hard rijden, hebben ze in zekere zin nog wel iets nut. Mits goed ingezet dus. Maar die NSB-ers die mensen bekeuren omdat ze roken… daar heb ik echt geen goed woord voor over…

 6. Niks aan de hand. Dit is een promotiestunt om controleurs binnen te krijgen. Hebben ze te weinig. Het geheel zal ook in de kroegen worden gefilmd voor de promocommercial. Zoiets als wat ze op de tv laten zien voor de luchtmacht maar dan gezeggiger. Voor deze actie hebben de controleurs opdracht om gelijk bij binnenkomst een paar rondjes voor de hele tent te geven en zelf een peuk op te steken want zien roken doet roken. Een paar weken later krijgt de kroegbaas gewoon zijn bekeuring met een gratis cd waarop de fim staat. Makkelijker kunnen we het toch niet maken maar wel leuker.

 7. Deze controleurs zijn idd gewetenloze verraders; voor de vele smerige baantjes in WW II stonden er echter ook genoeg “landgenoten” in de rij!!
  Bij de politie is er ook nog steeds geen leegloop aan de gang ondanks dat ze het volk terroriseren met schofterige bekeuringen voor onbenullige “gedragingen” puur ten gunste van de schatkist!
  Deze misstanden kunnen nog steeds voortbestaan door de asociale en laffe volksaard van de Nederlanders ; je ziet veel reacties op dit soort stukjes als “je moet je ook aan de regels houden”, “je weet toch dat je fout zit”, “het “mag” gewoon niet” en “dat hebben we nou eenmaal met elkaar zo afgesproken” !!

  In een democratie heeft dit volk dus ook zeggenschap en aan gezien er nogal veel domme figuren zoals deze rondlopen in NL…………………………..

 8. “Zo diep zijn we al gezonken in dit land.”

  Het is maar net waar je een begrip als bv. “meewerken” (collaboratie)wilt neerleggen.

  In verband daarmee breng ik iedereen een uitspraak van Edmund Burke in herinnering: “All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing”

 9. Als ik mijn geld zou moeten verdienen zoals die ambtenaar dan zou ik mezelf nog liever een nekschot laten geven.
  Miezerige in- en intrieste figuren zijn het.

  Trouwens ik haat roken en mensen die daarbij helemaal geen rekening met hun medemens houden.

 10. Wie zegt dat een sigaret tabak bevat. Misschien rookt men wel oude schoenveters gedraaid in vloei?…Laat men eerst maar aantonen dat een sigaret een sigaret is. Kunnen kroegbazen de inkomstenderving door het rookverbod verhalen op de overheid?….De kroegbazen moeten de zaak aanhangig maken en een behoorlijke schadevergoeding eisen.

  “Is dat een sigaret meneer?”….”Nee rat, ik verbrand mijn schaamhaar!!”….

  Ik maak me trouwens meer zorgen over het gif in mijn voeding….Maar daar ligt de overheid niet van wakker, daar hebben ze tolerantiegrenzen voor bedacht….
  peterk [16] reageerde op deze reactie.

 11. Carnaval is toch traditioneel het feest waarin het gezag drie dagen belachelijk mag worden gemaakt? Waarin de rollen tijdelijk worden omgedraaid? M.a.w. deze verklede controleurs zouden eigenlijk gedurende deze drie dagen voortdurend moeten roken waar het niet mag. Het liefst verkleed als sigaret. Ach, als het een beetje meezit zijn de meeste controleurs van boven de rivieren en vallen ze alleen al daarom op.

 12. Bezopen achter het stuur en hard rijden is toch ook verboden, zelfs met carnaval.
  Wat een discussie van zieke (griep?) mensen!

Comments are closed.