NORWAY/Het begon met de Amerikaanse hypotheken en banken, dat mondde in een globale financiële crisis – er werd onder andere een G 20-top georganiseerd, daar werden afspraken gemaakt en nu rollen er her en der wat wetten uit. Duitsland gaat woensdag a.s 22-4-09 in het kabinet over zo’n “bliksem-afleiderwet” broeden en deze wellicht al aftikken

Ik noem het bliksem-afleider omdat het gevolg weinig meer met de aanleiding te maken heeft.Maar de SPD heeft sterk op de komst van deze wet zitten hameren, en de CDU/CSU moest wel.

De nieuwe wet gaat over de “Steuerflucht” (belastingontduiking) en over “Steueroasen”(belastingontwijking) – want dat moge duidelijk zijn: er zal en moet een einde komen aan de vlucht van het kapitaal naar landen met bankgeheim.

Dat hebben ze op de G 20 op 10 April 2009 afgesproken. Eigenlijk wilde men de wereld nieuw ordenen. Maar dat kan altijd nog. En mw. Merkel moet nu maar eens de daad bij het woord voegen want men vindt dat ze thuis ook moet naleven wat ze internationaal beweert.

In concreto behelst het wetsontwerp onder andere de volgende – de vrijheid van het individu aantastende – voorzieningen :

:de bewijslast blijft bij de burger en de bedrijven – dat zijn gewoon normale verplichtingen tot medewerking- geen sprake van een omgekeerde bewijslast

: wie voortaan zaken met partners in de “Steueroasen” (zeg maar ontwijklanden) wil doen, dient te bewijzen dat deze zaken NIET het ontwijken dienen – en indien de persoon in kwestie zijn medewerking met de Duitse belastingdienst wijgert – kan hij bepaalde kosten niet meer als bedrijfskosten opvoeren.

:de belastingdienst mag bij top-verdieners in Duitsland d.w.z. met een jaarinkomen vanaf 500.000 € “verdachtsunabhängige Prüfungen” uitvoeren. Even voor de duidelijkheid: ook al is er überhaupt geen verdenking, dan nog mag de belastingdienst gewoon even een kijkje komen nemen, gewoon “omdat het kan” en omdat iemand meer dan 500.000 € verdient.

Als troostpleistertje heeft men bedacht dat met de diverse landen (“Steueroasen”) waarheen uitgeweken wordt apart verdragen gesloten moeten worden – en dat duurt natuurlijk nog even “Schonfrist für die Schweiz” (zeg maar uitsel van executie), maar het is natuurlijk een schrale troost omdat de countdown loopt.

Het schrijnende aan deze wet blijft, dat alles op één hoop geveegd wordt: “Steuerflucht” en “Steuerhinterziehung” (wat illegaal is – zeg maar de ontduiking) en Steueroase/Steuerparadies, wat wel legaal is (zeg maar ontwijking). Iedereen die meer dan 500.000€ verdient, komt in het vizier.

In Duitsland is dit jaar overigens “Superwahljahr”: EU-verkiezing, Parlementsverkiezing, deelstaatverkiezing in 5 deelstaten; gemeentverkiezing in 8 gemeentes en de Bondspresident wordt nieuw gekozen. In het licht hiervan gezien is het te begrijpen dat men een beetje wat voor de bühne wil doen; “de rijken aanpakken”, want er zijn nog altijd meer Hartz IV stemmers, dan miljonairs. Maar er wordt al gespeculeerd dat de CDU/CSU als zij de verkiezing winnen, de aparte overeenkomsten met de diverse landen laten zitten.

Kunnen ze zich beter met de “Neue Weltordnung” bezig houden!

Es grüßt euch

Euer Detlef Schnellspritzer

2 REACTIES

 1. Hoe kan een mens (eerlijk of niet eerlijk, ontwijker, ontduiker of brave betaler) toch ooit zijn eigen financiële levensloop plannen en ten uitvoer brengen?

  “Jeetje, ik spaar lekker voor m’n ouwe dag” – Nee, de staat zorgt ervoor dat je belasting op het box-3 vermogen betaalt.

  “Oh, dan doe ik toch lekker in aandelen?” – Nee, doordat de overheden massaal fiatgeld hebben gemaakt, zijn je aandelen geen … meer waard.

  “Okay…, dan zet ik mijn spaarcentjes heel legaal in een ander landje op de rekening, zodat ik minder belasting betaal” – Neehee, dat gaat de overheid nu ook nog eens lekker controleren en belemmeren.

  “Nou, dan wordt ik gewoon lekker onafhankelijk. Ik begin een eigen bedrijf en kan ik het geld, MIJN EIGEN ONTWIKKELDE GELD, zelf reserveren voor m’n ouwe dag” – Fout, ook daar mag de staat, in Duitsland, zijn vingers tussen steken en je bij voorbaat al als verdachte betitelen.

  Neue Weltordnung? Nieuw totalitair dictatoriaal bewind, communisme zul je bedoelen!

  Nederland: denk na en kom in opstand. Nu kan het nog. Tot na je dood peutert de staat je laatste cent nog uit je grafkist. Ze moeten het gewoon allemaal hebben.

Comments are closed.