[HTML1]

Als u vandaag gaat stemmen, weet u dan wat het Europese Parlementslid van uw keuze de belastingbetaler kost?

In bovenstaande video ligt Nigel Farage onder vuur over het declaratiegedrag van MEPs (Members of European Parliament), met een paar verhelderende antwoorden over de verspillingen die de EU met zich meebrengt. Helaas geeft hij bij zijn opsomming van wat er mis is met de EU-gestuurde immigratie niet aan wat het allergrootste probleem daarmee is. Wel doet (en herhaalt) hij een opmerkelijke uitspraak die ik Geert Wilders nog niet heb horen maken.

Weet u nog niet of u wel of niet zult gaan stemmen, bedenk dan dat wel stemmen betekent dat u slechts meewerkt aan het bepalen wie de bijtring van uw Europese fopspeen mag vasthouden. Want meer is het niet. Het Europese Parlement is slechts een tandenloze adviescommissie voor de Europese Commissie, die bij haar beslissingen geheel vrij is om wel of geen rekening met deze adviezen te houden.

U kunt slechts stemmen voor de samenstelling van de adviescommissie, niet voor die van het beslissende orgaan. Wilt u meewerken aan het instand houden van deze illusie van een democratisch instituut? Zoals ik vorige week al heb betoogd is dat niets minder dan een kwaadaardige actie, die slechts de propaganda van de EU van substantie voorziet.

3 REACTIES

 1. Het blijft een dilemma. Mocht in de komende 5 jaar de bevoegheden van dat circus worden uitgebreid dan zie ik daar liever partijen zitten als PVV en Libertas dan PVDA en CDA (en hun tegenhangers over de grens).

  De aanhang van die bende gaat zeker stemmen, voor behoud van hun privileges.

  Maar ja, moeten ‘wij’ om die reden Eline maar tot miljonair kiezen, of die zure meneer die voor Geert Wilders de lijst trekt?
  Spy-Nose [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Bon Vivant [1]:
  Objectivistisch gezien gaat het om een keus uit twee kwaden, waarbij je je eigen positie t.o.v. jouw omgeving centraal stelt. Dan is de vraag, hoe wil je stemgedrag rationeel verantwoorden voor jezelf en eventueel voor degenen voor wie jij op een of andere manier verantwoording draagt?
  M.a.w. hoe denk je de maatschappelijke omgeving te kunnen veranderen t.g.v. jezelf resp. jouw persoonlijke omgeving?

  Politici zien als allerbelangrijkste het opkomstpercentage, daarna de zetelverdeling.
  Mijn inschatting is, dat die afweging meestal leidt tot het besluit niet te gaan stemmen.

 3. In Engeland heeft de media dus een anti-UKIP campagne gevoerd. Jammer dat ik niet op UKIP kan stemmen.
  We zijn toch één Europa?
  Waarom kan ik niet op UKIP stemmen of op de Zweedse Piratenpartij?!

Comments are closed.