Wanneer Uw bank/ financiële instelling/ makelaar/ financieel adviseurfa

U  vertellen:

“ U   verdient wanneer ik verdien”

vergeet hij hij  er bij te zeggen,dat  hij ook verdient:

-wanneer u niets verdient

-wanneer u verliest

-wanneer u  niets doet met   Uw geld

Van de totale nominale vermogenstoeneming per jaar  valt naar grove schatting  20 procent in handen van de financiële industrie die u daarom  aanmoedigt:

–         te  kopen

–         te verkopen

Aan het einde van het jaar  hebben u en  uw  beleggende vrienden totaliter nog dezelfde fondsen,  maar Pietje heeft nu, wat   Jantje eerst had en Jantje heeft nu wat   eerst in het bezit was van Klaas.

De enige die per saldo rijker is geworden is de financiële  adviseur,

-wiens voornaamste  activum vaak zijn keurig gestrikte das is

-die vaak de vorige financiële crisis niet heeft meegemaakt

-die als een  papegaai herhaalt wat het hoofdkantoor er gisteren tijdens een conference call  ingestampt heeft

-die , gevraagd naar de  beleggingsresultaten van zijn eigen portefeulle  , vaag begint te mompelen

Hugo van Reijen

21 REACTIES

 1. @Romee [1]:

  Een verkoper dus in de vermomming van adviseur.
  Maar die verkoper is soms ook nog makelaar ( de derde functie).
  Daarenboven is hij, zoals hierboven reeds uiteengezet, ook nog papegaai.
  hugo van reijen

 2. En dan nu het echte probleem.
  Rente op geld betalen wat maar voor 10% is gedekt.

  Geld voor de rente is er niet, moet wel ergens vandaan komen

  Optie 1.: we halen het bij een ander vandaan (prijsverhoging)
  Optie 2.: we drukken het bij (geldhoeveelheid)

  In beide gevallen krijgen we geldontwaarding.

  Om dit tegen te gaan wordt de rente verhoogd.

  Dit noemen ze marktwerking. En ons noemen ze
  “useful idiots”

  Tijd voor een nieuw systeem!

  Rothschild [8] reageerde op deze reactie.

 3. @Anno Zijlstra [5]: Niet mee eens. Althans niet onvoorwaardelijk. Wie op zijn 45 nog in een rijtjeshuis woont, als financieel adviseur, is misschien verdacht. Maar als een adviseur reeds op zijn 30e te riant woont, is de kans groot dat hij ofwel teveel verdient (via allerlei ondoorzichtige commissies en de klant dus teveel betaalt, of althans meer dan hem voorgespiegeld wordt tenzij hij zich in de kleine lettertjes verdiept) ofwel dat ie een te forse hypotheek heeft. En zo’n roekeloze kerel die teveel schuld aangaat, moet dan een ander adviseren bij zijn financien?

  Zelf hou ik niet van schulden, zelfs niet voor de aanschaf van vastgoed. Ik huur en zal ooit mijn woning contant betalen. Overigens zou ik dat nu reeds kunnen, maar ik wacht liever op een verder instorten van de markt. Dan koop ik wel van iemand die zijn hypotheek niet meer kan betalen en die gedwongen werd op korte termijn te verkopen aan een forse discount. Je weet wel: zo’n figuur die dacht dat lenen voor een vakantie weliswaar onvoorzichtig was maar voor een eigen huis wel prima. Nou ja, daar zal zijn zoontje dan trauma’s aan overhouden die hem weer zo voorzichtig maken als zijn (over)grootouders destijds, die ook niet leenden voor een huis.

  Anno Zijlstra [7] reageerde op deze reactie.

 4. @Hub Jongen [9]:

  goede ? er zijn adviseurs op ieder gebied die meer en minder weten, zijn die meer weten en bewezen hebben door eigen handelen succes te hebben kan men beter aanhoren dan de amateurs en wood be rijken van nu, zie de recente ontwikkelingen in finacieel Nederland.
  hele z.g. banken blijken complete oplichters organisaties te zijn.

  hugovanreijen [11] reageerde op deze reactie.

 5. @Anno Zijlstra [10]:

  In de praktijk is iedere bank is een zakkenrollersorganisatie die het beheer over de gelden van de klanten misbruikt door op velerlei wijze crediteringen, debiteringen, valutadata en andere zaken zodanig te manipuleren dat er vele kruimels door de zeef vallen, die dienen ter vergroting van het vermogen van de bank.

  Toen een keer bij het overboeken tussen twee banken de valutadata niet klopten, zag ik, ook na herhaald klagen en teefoneren, geen kans, deze data te laten corrigeren.

  Het geld was een of twee dagen helemaal nergens geweest en de interest was foetsie.

  hugo van reijen

 6. ergens lijkt me een eigen bank ook wel wat, de AZB , ik wil dan eerlijk bankieren, lage rente bij lenen en hoge rente bij sparen geen Scheringa kunsten, fair bankieren, inleg start ton eu want het moet wel een beetje een klant zijn natuurlijk…..

  Anno Zijlstra [13] reageerde op deze reactie.

 7. @Anno Zijlstra [12]:

  en geen dure hobby’s, geld wat verdiend wordt gaat de bank weer in zodat de bank een mooi eigen vermogen krijgt/heeft, ik kom ook niet op TV of bij iets wat met sport heeft te doen, ik haat sport trouwens, dat gezeur , beweeg gewoon voor jezelf val mensen er niet lastig mee, zeker geen geld aan geven, ook niet aan goede doelen, AZB is de meest egoistische bank van alle banken, alleen goed voor eigen klanten doel, enige doel geld verdienen en de klanten ervan laten mee proffiteren, ik denk dat ik in Nice start Sarkozy zal me beter snappen dan een Bos .-:)

 8. Oorlog is altijd het laatste middel om wat van een ander is jouw eigendom te maken.
  Daarvoor is het een aaneenschakeling van individuen die proberen met inzet van al d,r vermogen baas of rijk te worden.
  Het rijk willen zijn resulteert in een strijd wat het soort dag en nacht bezig houd met activiteiten zoals een medemens belazeren waar hij bijstaat.
  De winnaars zijn altijd rechtse de verliezer linkse mensen.Linkse en gelovige mensen kan je van alles wijsmaken, en word altijd gedaan door rechtse mensen, soms vermomt als linkse vakbond of geloof leiders die eenzelfde agenda hebben.
  De laatste parel is het klimaat en wie er rijk van gaan worden.
  Als goede slaven zijn de linkse mensen bezig om de rekening van rechtse te spekken door hard er tegen aan te gaan door een planeet, maar niet zichzelf te helpen.
  Lang geleden werden piramides ook gebouwd met een nu vergeten motivatie en ook door de links mens voor rechts.
  Niets nieuws onder de zon.

 9. wat nu te oordelen over financiele adviseurs die helpen dat u minder belasting betaalt?
  wat nu met fin adviseurs die wel uit uw winst betaald worden en steeds eerst kosten en verliezen moeten goedmaken?
  Er wordt iets te gemakkelijk gegeneraliseerd en dat begrijp ik best, want het systeem leidt ook tot de gesignaleerde ingebakken fouten: de regelgeving, controles en toezicht en de achteraf claims zijn zo enorm toegenomen, dat wil een bank of tussenpersoon nog wat verdienen, er enorme opslagen op uw financiele product gezet moeten worden. Dit alles voor uw veiligheid natuurlijk.
  Of je dan als ‘adviseur’ een woekerpolis oid moet verkopen is iets waar Hugo terecht tegen ageert, maar de suggestie dat er niks anders/beters te koop is of wordt geadviseerd (al is het maar een belegging in goud) is wat kort door de bocht.

  hugovanreijen [16] reageerde op deze reactie.

 10. @Overnight [15]:

  De moeilijkheid is dus het scheiden van het kaf van het koren.

  Niemand zal er bezwaar tegen maken, een financiele adviseur te gebruiken die hem CONSISTENT rijker maakt dan hij dat zelf kan bewerkstelligen.

  Als er zo iemand is, zal hij heel veel klanten trekken ten gevolge van mond tot mondreclame.

  Een vermoedelijk zal een dergelijke adviseur ook reclame maken door over een reeks van jaren zijn resultaten te publiceren.

  Hugo van Reijen

 11. @Anno Zijlstra [7]: Oh, als het gaat om onafhankelijken, ben ik het met je eens.
  Ik bedoelde slechts de “financiele adviseurs” (eugenlijk gewoon verkopers) in loondiesnt bij een bank (omdat ik dacht dat het artikel eigenlijk daarover ging).

  Zelf ken ik iemand die al jarenlang niet meer werkt maar van zijn beleggingen leeft (sinds zijn 28). Hij is officieel geen financieel adviseur en staat dus onder geen enkel toezicht maar vermarkt zijn diensten ook helemaal niet. De hele dag volgt ie zijn aandelen en leest ie allerhande kranten en financiele websites ca. 10 newsletters per dag. Hij belegt voor zichzelf en adviseert wat vrienden en familieleden – gratis. Hij heeft geen zin om een bedrijf op te richten om 2 redenen, ten eerste zou het zoeken van klanten (en het vervolgens regelmatig aan hen rapporteren/ met hen communiceren) hem slechts van zijn kernactiviteit afhouden en ten tweede zouden allerlei overheidsregeltjes en voorschriftjes zijn vrijheid van handelen dermate inperken dat ie niet meer vrijelijk kan doen wat ie wil (bv. radicale shifts) en dus begint ie er niet aan. Maar als ik hem af en toe wat vraag, neemt ie altijd uren de tijd om zijn visie uiteen te zetten.

  Hij ziet er zeker niet arm uit, maar evenmin rijk, al is ie dat wel (althans niet extreem d.w.z. ’t is Warren Buffet niet). Hij huurt bv. een flat, maar zou die makkelijk 3 of meer keer kunnen kopen – cash.
  Dat heeft met een veelheid aan zaken te maken: a) hij vond vastgoed overgewaardeerd (en vindt dat nog steeds) maar ook b) hij wil dat zijn geld liquide is, zodat hij desnoods van de ene dag op de andere zijn biezen kan pakken (bv. i.g.v. oorlog) en de EU vaarwel kan zeggen zonder 3 maand geduld te moeten hebben voor zijn huis zonder al te forse discount verkocht is.
  Dat vind ik een sterk punt. Zelfs als de vastgoedmarkt crasht, is het maar de vraag of je tonnen wil steken in een asset dat je niet zomaar binnen de 24u (liefst binnen de seconde) kan verkopen en binnen de 48 uur naar het buitenland hebt overgeboekt. Als t.z.t. de vastgoedmarkt aantrekkelijk geprijsd lijkt, zijn er vermoedelijk nog wel andere opportunities (desnoods aandelen van vastgoedmaatschapijen die dan eveneens laag staan). Hoe dan ook, punt is dus: hij lijkt een heel gewone dertiger in een huurflat, maar is in werkelijkheid veel rijker dan de gemiddelde leeftijdgenoot die in een huis van 5 ton woont met een hypotheek van nog 400k te gaan. Als je hem niet echt kent, heb je gewoon geen idee.
  Ergens heeft ie dus toch iets gemeen met Warren Buffet. Ook die woont vrij eenvoudig in relatie tot zijn rijkdom en zou je vermoedelijk onderschatten als zijnde een bejaarde man met een bescheiden pensioentje.

  hugovanreijen [18] reageerde op deze reactie.

 12. @Scrutinizer [17]:

  Supereenvoudig woont Warren Buffett in hetzelfde huis dat hij hij eens voor 31000 dollar kocht.

  En de piloot van een gecharteerde jet is doorgaans zeer verbaasd, dat hij zelf zijn tas aan boord brengt.

  Supereenvoudig rijdt hij ook, wat hij is doorgaans zijn eigen chauffeur en vult de parkeermeter als ieder ander, wanneer hij in Goratt’s restaurent zijn “rare steak” en dubbele portie “hash browns” gaat eten.(vergezeld door een cherrie cola)

  hugo van reijen

 13. Buffet is een paar jaar gelden gehuwd met een dame waarmee hij al decennia langs samenleefde, ze hebben het huwelijks diner gedaan bij Burger King.
  Een rijke mijnheer die ik ken en in Montreux woont heeft kippen, die leggen meer eieren dan hij samen met zijn echtgenote kan consumeren, het te veel verkoopt hij aan een naburige zuivelwinkel.
  Ook trok hij een keer toen we gingen wandelen in de buurt een oud stokbrood uit een zak voor een huis, voor de kippen , zonde om weg te gooien.

  hugovanreijen [20] reageerde op deze reactie.

 14. @Anno Zijlstra [19]:

  Eveneens vallt het aan te bevelen:
  01.
  gebruikte theezakjes aan de waslijn te drogen voor toekomstig gebruik
  02.
  tubes tandpasta in tweeen te knippen teneinde er de aanzienlijke resten uit te kunnen knijpen
  03.
  bij Blokker een stokje aan te schaffen met een rubberen plakje aan het einde om resten van yoghurt en vla uit flessen en dozen te kunnen verwijderen
  04.
  koffers te vullen tot ze 24/ 26 kilo wegen, teneinde van vervoerde bagage de vervoersprijs per kilo te drukken
  05.
  hotelschakelaars aan te schaffen voor een meer efficient gebruik van stroom
  hugo van reijen

Comments are closed.