klimaatVanochtend via een tip in de mailbox (dank!): Hadley CRU gehacked waarbij honderden e-mails en documenten vrijgekomen zijn. De documenten zijn vervolgens op een FTP-server geplaatst en daarna door allerlei geïnteresseerden onder de loep genomen. Het is ondertussen bekend geworden dat de hack geen verzinsel is, iets dat eerder werd gesuggereerd.

En wat kunt u zoal verwachten in deze 1079 e-mails en 72 documenten? Nou, opmerkingen als hieronder:

I’ve just completed Mike’s Nature trick of adding in the real temps to each series for the last 20 years (ie from 1981 onwards) amd from 1961 for Keith’s to hide the decline. Mike’s series got the annual land and marine values while the other two got April-Sept for NH land N of 20N. The latter two are real for 1999, while the estimate for 1999 for NH combined is +0.44C wrt 61-90. The Global estimate for 1999 with data through Oct is +0.35C cf. 0.57 for 1998.

Spannende en interessante zaterdagmiddagkost dus.

Voor geïnteresseerden (die net als ik heerlijk willen spitten in deze info), de files zijn uiteraard al de p2p-netwerken opgegaan en daarom onder andere op deze lokaties te vinden:

http://www.fulldls.com/torrent-others-2000188.html
http://www.mininova.org/tor/3168330
http://www.torrentreactor.net/torrents/3568372/Hadley-CRU-FOI2009-zip
http://thepiratebay.org/torrent/5171206

Mocht u geen torrentclient bezitten en toch graag dit bestand inzien, laat dat mij dan even weten.

Kleine update
Ik begreep dat het begrip Torrent niet voor iedereen even duidelijk is en daarom een korte uitleg (via Wikipedia):

BitTorrent (van het Engels torrent, dat stortvloed betekent) is een systeem om peer-to-peer gegevens uit te wisselen, dat gebruik maakt van een centrale locatie (de tracker) die de downloads coördineert maar zelf geen bestanden levert. Het downloaden gebeurt decentraal en bestaat uit het uitwisselen van stukken van bestanden tussen alle gebruikers die op dat moment meedoen aan het up- en downloaden. Zo’n gecoördineerde groep wordt torrent genoemd.

Voor nog meer informatie, zie hier.

Vorig artikelDrie socialisten
Volgend artikelKilometerheffing? NEEN!
Anarchiel
Ik heb mijn "eigen stek" op het internet, te weten Anarchiel.com. Aangezien ik het echter leuk vind om op meerdere plekken mijn vaak als zeer verwrongen beschouwde denkbeelden te verkondigen, was ik zeer verheugd de mogelijkheid te krijgen om ook op Vrijspreker.nl te publiceren. En dat doe ik nu dus met veel liefde. Ongeveer alle artikelen van mijn hand die op Vrijspreker.nl verschijnen, verschijnen ook op Anarchiel.com en vice versa. De reden hierachter is eenvoudig: hoe meer "exposure", hoe groter de kans op discussie, het vergaren van nieuwe informatie en het komen tot bruikbare kennis, zal worden. Doet u gezellig mee?

25 REACTIES

 1. Zitten we nu middenin de discussie over dat kastje van Eurlings(zie ook de Elsevier van deze week!), staat er een nieuw gristelijk dwaallicht uit het Utrechtse provinciehuis op met de gedachtekronkel, om in het kader van dat ellendige klimaat huiseigenaren en bedrijven te DWINGEN tot isolatie. Het begint er echt op te lijken dat deze Wouter de Jong(van de CU)met hetzelfde machtswellustelingensop is overgoten als zijn Haagse politieke vriendjes.En maar blijven volhouden dat die stip op de wereldbol, Nederland genaamd, onder een kaasstolp ligt.
  En dan zou je ook 20.000 euries moeten betalen voor isolatie…
  Als deze meneer erin slaagt om zijn gedachtekronkel tot wet te laten verheffen, kunnen ook huurders hun borst natmaken.Verhuurders zullen namelijk gedwongen worden tot isolatie van alle huurwoningen, welke kosten weer worden afgewenteld op de huurprijs.
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=8637

 2. Die commentaar over die data manipulatie zou uit zijn context getrokken zijn en geen geheim trucje zijn. Wat wel lijkt vast te staan is dat meerdere wetenschappers met opzet data vernietigd hebben die door buitenstaanders opgevraagd werd.

 3. Nou hopen dat er ook iets mee gaat gebeuren, maar weet nu al dat ze alles op alles gaan zetten om dit te weren, of weer een super smoes gaan verzinnen.
  Dit kabinet moet vallen,stuk,afbrokkelen,verpulveren, gewoon opzouten dus.

 4. @Perik Erikson [4]: RealClimate neem je toch niet serieus? Gavin Smith and Mr Mann. Kom op zeg … daar wil je zelfs als aanhanger van de AGW toch niet mee geassocieerd worden? Dat is net zo erg, als dat je als oprechte scpeticus in bed wordt aangetroffen met de topmannen van Exxon of zo …

 5. Ook hier weinig reacties op deze ontmaskering. Blijkbaar interesseert het de belastingbetalers weinig dat ze al jaren ‘milieuvriendelijk’ beroofd worden van hun zuurverdiende centen. Waarschijnlijk heeft de massale, door hun zelf betaalde propaganda zijn werk goed gedaan.
  Triest maar waar: terug naar de oude oertijd, het uiteindelijke doel van de CO2-criminelen die er niet in slaagden om dit doel op democratische wijze (door een meerderheid van ‘groene’ partijen in een parlement) te verwezenlijken en er nu alles aan doen om de economie om zeep te helpen door astronomische bedragen te verspillen aan allerlei nietsnuttende onzin en riante salarissen van pseudo-wetenschappers.
  Het zij zo.

 6. Ik wist dat er gesjoemeld werd en dat Mann, Briffa en Jones liegebeesten waren. Maar, er zit ook veel rotzooi onder sceptici en niet alle wetenschappers die ongerust zijn, zijn meteen fraudeurs zoals Mann.

  We moeten dit ook weer niet opkloppen. Jones dataserie was invloedrijk, maar niet de enige in de wereld. Er was al langer discussie over Jones satelietmetingen en Hanssens grondreeksen. Echte wetenschappers namen altijd al alternatieven mee in hun analysen.

  Het isdus ook niet zo – sorry datik de advicaatvan de duivel speel – dat nu de AGW definitief dood is. Het heeft alleen een zeer grote klap gekregen in de zin dat de vermoedens van velen nu waarheid zijn. Dat Jones & Co er donkeer praktijken op na hielden wist ik eigenlijk wel. Alleen dat het effect zo groot was, had zelfs ik niet vermoed. Toch is het niet zo dat er nu een daling van de temperatuur te zienwas of zo, zoals op sommige sites gesuggereerd.

  Het is iets genuanceerder. De proxies laten een dalende temperatuur zien. Omdat we weten dat de temperatuur wel degelijk gestegen is (alleen minder dan sommigen beweren) geeft dat twijfel over de lineariteit van proxies (bv T up is dikte boomringen omhoog). Als die niet lineair is zoals aangenomen, kloppen oude reconstructies van Mann/Jones/etc ook niet. Reconstructies die laten zien dat het vandaag historisch gezien ongewoon warm is …

  Seneca [11] reageerde op deze reactie.

 7. @Armin [9]: ongewoon warm ja. Het is meer dan verschrikkelijk, een ramp van ongekende omvang, een catastrofe, wat heet, het einde der Tijden is nabij…huiver, ril en sidder (o nee, zweet want het is warmer geworden).
  Geneuzel op de vierkante millimeter en geoudehoer-waar-men-niets-aan-heeft (om Reve maar te quoten) over boomringen, windkracht en holboomkevers maskeren het absoluut krankzinnige idee dat de mens het klimaat niet alleen kan beinvloeden maar ook kan sturen. Middels belastingen, regelgeving en spaarlampen dwingen wij de wereldtemperatuur omlaag. Hoera ! Voorwaar een prestatie van formaat !

 8. Het belangrijkste is niet of we met de uitstoot van CO2 het broeikast effect zouden hebben veroorzaakt.. ook niet of er een klimaats verandering aan de orde is. Of het nu warmer wordt of kouder vind ik zelfs niet belangrijk…

  Wat ik wel erg belangrijk vind is dat we deze planeet, Moeder Aarde, volledig hebben vervuild, met de meest bizarre stoffen. Hebben leeggeroofd zonder ons ooit echt te bekommeren om diegenen die na ons komen. We hebben er hier gewoon een ongelooflijke smeerzooi van gemaakt!!!
  Dat vind ik belangrijk, dat de zeeën, de lucht en het land door en door smerig zijn geworden. Dat je eigenlijk met elke hap en elke slok en elke ademteug jezelf aan het vergiftigen bent.. Dat vind ik belangrijk, niet of het een graad warmer of kouder wordt…

  De grote multinationals, de zogenaamde beschaafde wereld, onze regeringen, noem maar op wat en wie.. we hebben er allemaal aan meegedaan!!!!!!!

  Willen we voor onze kinderen en kleinkinderen, ik durf het nog niet eens te hebben over onze achter-kleinkinderen, nog een leefbare wereld achterlaten dan zullen we met zijn allen toch eens actie moeten ondernemen…

  Echte groene bedrijven die echt 100% schoon werken, en niet alleen een beetje voor de schone schijn groen zijn, die kunnen zelfs met al de huidige hoaxen niet eens aan de kost komen.
  Het gaat niet om groen, het gaat om GELD!!!!!!!!!

  Arie..

 9. Onvoorstelbaar…
  Interessante collectie. Alleen wat veel om allemaal door te lezen.
  met grep kom je anders wel één en ander tegen.

 10. @surfer [14]:

  Voor zover ik weet is HLN de enige krant in België die er aandacht aan heeft besteed. Andere media lijken het te negeren, wat wel raar is aangezien ze anders allemaal zo happig zijn om op schandalen te springen.

  Jammer want deze e-mails tonen aan dat sommige klimaatwetenschappers het als religie zien en er geen probleem met hebben om de wetenschap te verkrachten om hun global warming verhaal te pushen.

  surfer [16] reageerde op deze reactie.

 11. @TomB [15]:
  RTL nieuws
  http://www.rtl.nl/%28/actueel/rtlnieuws/buitenland/%29/components/actueel/rtlnieuws/2009/11_november/22/buitenland/computers-klimaatonderzoek-gehackt.xml

  “Uit de gepubliceerde informatie zou blijken dat gegevens over verandering van het klimaat zijn gemanipuleerd.”

  Hoe dan ook is het niet ’t belangrijkst of het door NL/BE kranten wordt opgepikt.. Beter in de rest van de wereld en niet hier, dan andersom 🙂

  M.i kan het best zijn dat er andere wetenschappers ook tot global warming vaststellingen komen;; al dan niet gemanipuleerd, toevallig of omdat ze het willen geloven.
  Kan het iedereen wel aanraden om er eens naar te kijken.

  Computer tip:

  In MS DOS kan je ook in bestanden zoeken net als in linux.
  bijvoorbeeld:

  c:\>type “zoekwoord” bestand.txt

  zoekt naar alle lijnen met zoekwoord in bestand.txt

  Met

  c:\>type “zoekwoord” *.txt

  zoek je alle .txt bestanden af met het zoekwoord.

  prompt starten doe je zo:
  1. Click Start.
  2. Click Run.
  3. Type cmd or command and press enter.

 12. Het lijkt er inderdaad op dat de gestolen e-mails gemanipuleerd zijn…

 13. Leuk detail over het milieu is dat verleden week de Asean Top is geweest. U weet wel de regeringen van 2 miljard mensen die over een jaar of 10 de wereld economie leiden. Er is in de 3 dagen durende vergaderingen met geen enkel woord gerept over het milieu global warming of iets wat daarmee te maken heeft. De pogingen van Europa en de VS met hun climate change propaganda zullen de Aziaten niet afleiden van hun doel om een groter deel van de wereld economie te beheersen! Zij kijken niet op wat vervuiling hier en daar.

 14. http://www.spiegel.de/wissenschaft/natur/0,1518,663045,00.html

  Hier iets andere berichten…

  Die Erde erwärmt sich viel schneller, als es selbst düsterste Szenarien vorhergesagt haben, für Gegenmaßnahmen bleiben nur noch wenige Jahre. Diese dramatische Warnung haben jetzt renommierte Klimaforscher veröffentlicht. Kritiker halten den Bericht jedoch für überzogen…

  In den vergangenen 15 Jahren ist der Meeresspiegel um mehr als fünf Zentimeter gestiegen – rund 80 Prozent mehr, als im dritten Weltklimabericht aus dem Jahr 2001 vorausberechnet worden war. Durch den Schmelzwasserzufluss von Eisschilden und Gebirgsgletschern könnte der Pegel bis zum Jahr 2100 global um mehr als einen Meter bis maximal zwei Meter ansteigen. Im nächsten Jahrhundert muss mit einem weiteren Anstieg gerechnet werden.

  Blub. Blub-blub.

  R. Hartman (NI) [22] reageerde op deze reactie.

 15. Sommige mensen kunnen niet lezen (wekt geen verbazing): “De universiteit van East Anglia heeft in een verklaring laten weten, dat de gepubliceerde informatie zorgvuldig is geselecteerd om ‘de algemene overtuiging dat mensen klimaatverandering veroorzaken’ aan het wankelen te krijgen.”

  Er wordt dus met zoveel woorden toegegeven dat het gepubliceerde materiaal authentiek is en niet gemanipuleerd. Er zou slechts ‘zorgvuldig geselecteerd’ zijn. Daar heeft iemand dan wel een berg werk aan gehad…

  Armin [24] reageerde op deze reactie.

 16. @R. Hartman (NI) [23]: Op climateaudit hebben ze dit zorgvuldig selecteren ook vaak aan de kaak gesteld. Als er 4 data sets zijn en 1 ondersteund de AGW hypothese wordt die genomen. Bijnavraag waarom men niet de adere zou nemen, wordt dan enkel geantwoord dat er toch geen reden is waarom die andere 3 beter zijn?

Comments are closed.