CO2 kringloopWestelijke CO2- emissies verhogen de agrarische opbrengsten van de Derde Wereld. Dus waarom vragen zij om  compensatie?

In Copenhagen vragen Derde Wereld Landen honderden miljarden aan compensaties van het Westen als gevolg van het verbranden van fossiele brandstoffen door het Westen, waaronder droogte en misoogsten.

Ze lopen achter. Westelijke CO2-emissies hebben de oogsten vergroot en de watertekorten werden gecompenseerd. Derde Wereld regeringen behoren een danklied aan de Voorzienigheid te brengen.

De bureaucraten in Copenhagen betreuren hoge CO2 niveau’s. De biosfeer hunkert ernaar.  Planten ontwikkelden zich toen de CO2-niveau’s in de atmosfeer rond een gezonde 1000 ppm stonden, twee tot driemaal het huidige armzalige niveau van 380 ppm. Planten verlangen zozeer naar CO2, dat commerciële broeikas gebruikers broeikaslucht vaak verrijken met CO2 – ook wel bekend als de natuurlijke fertilizer – tot niveau’s van 1500 ppm, ofwel viermaal die van de huidige atmosfeer.

Sinds de mens begon CO2 aan de plantaardige atmosfeer toe te voegen, waardoor planten van hun hongerrantsoen werden verlost, hebben planten gefloreerd. Data van NASA-satellieten, die sinds de vroege jaren 1980 de hoeveelheid leven op aarde hebben gevolgd, tonen de resultaten op levendige wijze. Terwijl CO2-emissies stapsgewijze groeiden, groeiden de planten mee – de gegevens tonen, dat de Aarde nu groener is dan toen die metingen begonnen.

Groei in plantenkassen varieert van land tot land en binnen landen, omdat er zoveel klimaatfactoren zijn en zo variëren. Maar de overall trend is helder, en vooral in de Derde Wereld. Het Indiase subcontinent, de Amazone, tropische landen in het algemeen, alle vertonen opmerkelijke verbetering, waarbij studies wijzen op verbeteringen in CO2-niveau’s als een belangrijke factor.

China, dat een van de meest hulpbron-arme regio’s omvat, levert de meest dramatische demonstratie van de weldaad voor het leven. Zoals een analyse door academici aan de meest prestigieuze universiteit van het land, de Normale Universiteit van Peking aantoont, steeg de plantengroei een verbazingwekkende 24% over de studieperiode van 18 jaar, van 1982 tot 1999. Vooral de hulpbron-arme regio’s deden het soms bijzonder goed. In het droge Noord-Westen bijvoorbeeld steeg de plantengroei met 29%. In het Noord-Oosten en het Tibetaanse Plateau, waar temperaturen de vegetatie normaliter ernstig beperken, steeg de plantengroei met 30%. Zuid China en Oost-China, waar zonlicht de beperkende factor is, zagen de plantengroei stijgen met een indrukwekkende 19%. Veranderingen in CO2 gedurende deze 18 jaar correleerden goed met de veranderingen in vegetatie.

Dat planten van CO2 houden komt niet als een verrassing – CO2 is niet alleen hun voedsel, het is een gas, waar ze voortreffelijk aan aangepast zijn. Wanneer de lucht rijk is aan CO2, hoeven planten niet zo hard te werken om het in te ademen, waardoor ze het aantal huidmondjes kunnen verminderen of de luchtporiën op de oppervlakte van hun bladeren. Minder poriën betekent dat de planten minder waterdamp verliezen, waardoor ze vocht conserveren en beter droogte kunnen overleven. CO2 helpt ze ook droogten en andere moeilijke condities te overleven door hun wortelstelsel uit te breiden, waardoor ze mineralen en vocht kunnen verzamelen van een afstand. Door andere mechanismen helpt CO2 planten tegen insectenplagen, verzilting en andere milieubedreigingen.

Dit gas – ook bekend als levensgas – is gezond en behulpzaam ook voor mensen. Co2 verhoogt niet alleen agrarische opbrengsten, maar ook het gehalte aan anti-oxidanten en vitaminen, als wel hun essentiële mineralen. Ook belangrijk is, dat CO2 marginale gebieden in de wereld bewoonbaar maakt, die anders onbewoonbaar zouden zijn.

Industrialisatie in het Westen, is samen met verbranding van fossiele brandstoffen dat ermee gepaard ging, een winst geweest voor het Westen en een winst voor de wereld, inclusief de Derde Wereld. Het kleurloze, reukloze, smaakloze gas, CO2 genaamd, is onmisbaar voor het leven en omdat China en India zeker hun CO2-emissies gaan verhogen, zal de wereld er spoedig meer van krijgen. Ze zeggen, dat je teveel van het goede kunt krijgen. Maar wat betreft CO2, zo vertelt ons de wetenschap, is de planeet nog ver, heel ver verwijderd van het potentieel van de hoorn des overvloeds.

Vertaald door Spy-Nose.

Financial Post
LawrenceSolomon@nextcity.com
Lawrence Solomon is executive director van Energy Probe (energy.probeinternational.org) and Urban Renaissance Institute en auteur van De Ontkenners: De wereld-beroemde wetenschappers die op stonden tegen de  global warming hysterie, politieke vervolging en fraude.


Lees meer: http://network.nationalpost.com/np/blogs/fullcomment/archive/2009/12/11/lawrence-solomon-the-gas-of-life.aspx#ixzz0ZsNzohUV
The National Post is now on Facebook. Join our fan community today.

5 REACTIES

  1. Zelfs al zouden we alle fossiele brandstof op aarde verbranden, dan nog halen we nooit de concentraties die de atmosfeer ooit eens bevatte.

  2. Hoe maak je beleidsbeslissers wakker voor andere dan de platgewalste wegen en ideeën?

  3. In sprookjes vertellen zijn de heren goed als het ten koste van de beurs van de burger gaat,zij hebben overal raad op om de beurs leeg te trekken! Zie ook Klink met zijn leuter verhalen te gek voor woorden ordinaire diefstal van de burger ten gunst van de farmacie!!!!!!!!

  4. “In Copenhagen vragen Derde Wereld Landen honderden miljarden aan compensaties van het Westen als gevolg van het verbranden van fossiele brandstoffen door het Westen”.

    Wel, eenvoudig. De opperhoofden in die ontwikkelingslanden zijn sluw genoeg. Ze hebben al lang duidelijk begrepen dat in “het westen” een schuldgevoel en een klimaarhype heerst. Daar maken ze gewoon gebruik van om de slachtoffers in dat westen vele miljarden te laten betalen.

    Tot nu toe gehoorzamen de slaven nog zeer onderdanig.

  5. Wie zegt dat hij van “zijn” (hij bedoelt: andermans) geld af wil, vindt altijd wel liefhebbers, vooral wanneer hij erbij zegt, dat zijn “geweten” knaagt.

Comments are closed.