22 januari 2011,

Lieve mensen van Nederland. Mijn naam is Cassandra en ik woon in Haïti, het land dat vorig jaar door een aardbeving getroffen werd. Met deze brief wil ik iedereen bedanken voor jullie hulp. Zonder de hulp van alle Nederlanders had ik dit nooit kunnen schrijven.

Onze regering heeft ons verteld dat jullie een enorm bedrag voor Haïti hebben opgehaald, wel 5 miljoen euro! Dank jullie wel! Ik ben er zeker van dat al dat geld goed besteed is. Dat kun je volgens mijn meester ook zien omdat onze minister nu een veel grotere villa heeft.

De meester vertelde wel dat die 5 miljoen euro toch niet genoeg was maar dat jullie en andere landen zo lief waren om ons meer geld te lenen. En dat hoeven wij dan ook nog niet eens in één keer terug te betalen! Ik word er helemaal vrolijk van als ik denk aan zulke lieve mensen!

Ook ben ik blij dat mijn jongste broertje Webster in Nederland nieuwe ouders heeft gekregen. Hij kon niet meer bij ons blijven nadat een meneer van de verenigde naties papa betrapt had op het stelen van een banaan en hem daarom doodgeschoten had. Webster maakt het goed en schrijft brieven waarin hij een oom Joris noemt die hem altijd zo nat kust en hard knuffelt. Dat lijkt me een hele lieve man.

Toen mama overleed nadat zij overreden was door een Coca Cola-vrachtwagen mocht neef Josue voor dit bedrijf gaan werken om de schade aan de truck terug te betalen. Van het extra geld heeft neef Josue later een heel mooi glimmend pistool gekocht. Hij was er heel blij mee en ik dacht dat hij het aan de baas van Coca Cola ging laten zien. Ik heb nooit begrepen waarom neef Josue dacht dat je ook fluit kon spelen op een pistool.

De ramp heeft ons ook vriendschap gebracht. Vriendschap met landen als Amerika, waar alles mooi en goed is. Anerika is ook nog steeds onze vriend en ze zijn daarom ook nog steeds in Haïti om ons te helpen. De meester vertelde ons dat er nu ook buitenlandse bedrijven zijn om ons te helpen met drinkwater. En dat we misschien over vijf jaar wel een aansluiting kunnen betalen! Ik word daar zo blij van!

Oh, daar is die Amerikaanse meneer weer die het licht elke avond uitdoet in ons kamp. Dat schijnt beter voor het milieu te zijn. Ik moet stoppen.

Dank jullie wel!

Cassandra.

9 REACTIES

 1. heeft iemand een idee waarom er zo’n grote militaire invasie van de UD is in Haiti? Cuba venuzuela?…ideeen?

 2. @Hugo uit Utrecht [2]:
  Als Haiti drijft op olie en andere dingen die All Gore helemaal niet leuk vind, waarom hebben we dan een inzameling georganiseerd?

  Waarom heeft Bos niet een ice-safe achtig iets gedaan..

  Gewoon nou roep eens wat.. 2 miljard uitlenen met als borg een miljoen vaten olie ofzo.

  Of is hier de volgende actie help ijsland bos betalen?
  giro 555..

 3. wat een diep triest verhaal zeg, het kon zo maar waar zijn. en het zal me niks verbazen als dit verhaal realiteit is/zal (zijn) voor mensen uit haiti.

  when does the hurting stop ?

 4. “when does the hurting stop ?”

  Na de 3e Wereldoorlog, die nu al weer zijn tiende jaar ingaat, zal het wss eventjes beter gaan. De 500 miljoen die dan (binnen een jaar of drie, vier) nog leven zullen elkaar misschien even met rust laten. Maar niet lang. Zo zit de mens niet in elkaar.

 5. Jij (en minister dinges) geeft sowieso veel meer aan afghanistan dan aan haïti, dat wil je toch ook niet? nee.

  afghanistan = tadsjikistan – india olie-gaspijp, onze premier balkenende zijn grote broer is CEO van een organisatie die daar hele grote belangen heeft, lees veel geld.

  Afghanistan, Iraq, (Jemen) is (redelijk) goedkope energie.

  Het E woord is gevallen betreffende Haïti, wel sneu voor die meer dan 75000 lijken die in massagraven liggen, sinds kort. Ook wel sneu dat daar een aardbeving voor nodig was, afgezien van de voedselcrisis. Jammer dat die honderd adoptie haïtianen in de toekomst jouw zoon of dochter zouden kunnen tegenkomen, die van mama of papa duidelijk te horen hebben gekregen:

  LAAT JE NOOIT MAAR DAN OOK NOOIT IN MET EEN ADOPTIE HAÏTIAAN, HET ZIJN OPVRETERS, HET ZIJN PARASIETEN, HET ZIJN AL GORE TYFUSLIJDERS, ZIJ WAREN ER VOOR VERANTWOORDELIJK DAT WE NU NIET MEER IN ONZE GROTE AUTO KUNNEN RIJDEN!

  WANT ZO IS HET WEL HOOR!!

 6. @IIS [8]: Dat is toch diep triest… Grote goden, wat een laag niveau.. schrikbarend. En dan maar roepen dat je kind naar school moet “anders leert het toch niks??”

  Nou, geef mijn portie maar aan fikkie..

Comments are closed.