Dat zegt onze kampioen draaikonten, liegen en bedriegen: demissionair premier JP Balkenende. Hij uitte deze kreten afgelopen maandag tijdens een campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen. Het zal wel weer een gevalletje “hoe-wordt-ik-vlak-voor-de-verkiezingen-weer-populair” zijn.

Draaikont JP had het over het omvangrijke pakket bezuinigingen dat de overheidsfinanciën weer op orde moet brengen.
Toch vreemd, dat we hem daar niet over hoorden, toen hij nog met zijn draaikont diep in het pluche zat. De onderzoekscommissies konden niet op: huppekee, smijt er maar weer miljoenen tegenaan. Voor rapporten waar we later ons achterwerk mee af kunnen vegen, want JP accepteert de uitkomsten toch niet als ze meneertje niet welgevallig zijn.

Er zijn momenteel werkgroepen, die bekijken waar en hoe kan worden bezuinigd.
Nou geachte lezer, ik wil mij graag beschikbaar stellen voor een (voor mij) passend uurtarief om deel te nemen in die werkgroepen. Nee wacht, ik hoef niet per uur betaald te worden: ik doe het voor 1% van de door mij voorgestelde bezuinigingen, die moreel en praktisch haalbaar zijn in de ogen van rationeel denkende mensen.

Vervolgens stelt bedrieger JP of we het niet met minder ministeries kunnen stellen en of er niet meer zaken overgelaten kunnen worden aan gemeentes.
Wel wel, wat een inconsistentie. Ten eerste is dat dus geen bezuinigen, maar eerder een verschuiving van het “werk” van landelijke overheid naar gemeenten, met (de overheden nu een beetje kennende) eveneens een verschuiving van personeel en kosten. Dat noem ik bedriegen, JeePeetje. Dat is sjoemelen.
Ten tweede strookt dat in het geheel niet met de voorgenomen doelen van de EU, Obama, Bilderberg (waar Bea en JP ook deelnemers van zijn) en de algemene wens: 1 wereldregering, 1 wereldmunt en 1 wereldreligie te creëeren. Doet JeePeetje nu een beetje liegen naar die machtige clubjes en mensen boven hem? Of doet hij een beetje liegen naar zijn slaafjes: wij, de brave burgertjes waar hij zo heerlijk denigrerend tegen kan oreren?

Verder ging “normen en waarden”-JP tijdens die bijeenkomst in Nijmegen niet verder in op zijn eigen beweringen.
Waren het dan maar losse flodder-opmerkingen, zonder onderbouwing? Zoals we gewend zijn van onze JeePee?

Hij vond het tijdens die bijeenkomst nog wel even nodig om even te bevestigen, dat het CDA geen partij van weglopers is, hiermee duidelijk een sneer uitdelend aan de PvdA. Om in bijna één adem te zeggen, dat hij niet aan “zwartepieten” doet. Heeft hij die speech eigenlijk wel gelezen, voordat hij hem uitkotste? Die twee beweringen vallen een kind van drie toch al op? Is hij echt zo achterlijk om te denken dat wij nog achterlijker zijn? (Laat maar, ik weet het antwoord al.)

Tjonge, wat een ongeloofwaardig, normenloos, waarde(n)loos, leugenachtig, draaikonterig, verwend kleutertje is dat toch. Ik vind het af en toe echt zo’n eigenwijs, verwend kleutertje van 5, dat stamvoetend niet accepteert dat hij zijn zin niet krijgt.

En na 4 opeenvolgende kabinetten Balkenende die VOORTIJDIG gestrand zijn, wil meneertje “ik zit zo lekker in dat pluche” gewoon voor de vijfde keer premier worden. Is er dan niemand die de overeenkomsten ziet tussen 4 achtereenvolgende gevallen kabinetten en de centrale rol van “een” premier hierin?

Hij wil, net als de voorgaande keren, weer vrolijk met iedereen in het kabinet gaan zitten. ALS hij er maar weer in zit. Dat geeft toch het totale gebrek aan ruggegraat weer? CDA is (sinds de periode Fortuyn) een echte “draai met alle winden mee”-partij. Het sluit een kabinet met de PVV niet eens uit. Evenmin met partijen aan de zijde van SP en Groen Link (de “s” met opzet weggelaten).

Wedden dat het klootjesvolk dit jaar wéér naar de stembussen gaat rennen? En wéér voor een groot deel op (“gelukkig hebben we scheiding van kerk en staat”, duhuh) het politieke christentuig gaat stemmen? En weer het mandaat geeft aan mensen die een land moeten besturen én die in sprookjesboeken geloven?

Wat een land is het toch geworden, dat Nederland… Bijna iedereen slaapt en maar enkelen zijn wakker. De “slapers” zullen weer naar de stembussen rennen, want ze zijn “zo gelukkig met hun vrijheid om mening te uiten”. Met hun “vrije mogelijkheid invloed uit te kunnen oefenen”. Zonder te weten waar ze mee bezig zijn, zonder te weten wat ze in stand houden. Weer stemmen voor de voor hun belangrijkste sociale en financiële vangnetjes. Het domme en onterechte vertrouwen in de politiek en politici weer omarmen, als was het een warme en behaaglijke deken.

15 REACTIES

 1. Dit land democratisch? Dacht het niet. Nieuwe partijen worden geweerd en krijgen geen geld uit de pot om campagne te voeren. En zo blijven de heersende partijen zitten en gaan weer handjeklap doen. Geen enkele partij is geschikt om het roer om te kunnen gooien. Daarvoor zijn al die leden te gewend aan het lid zijn van het gezellige groepje, en vergeet even niet het royale salaris en de bijkomende voordeeltjes. We moeten hard werken om dit zootje te kunnen veranderen (lees: weg tr krijgen). En de sheeple zal wel weer stemmen zonder na te denken. Het merendeel dan, al zijn er heel voorzichtig andere geluiden te horen.

  HJ [5] reageerde op deze reactie.

 2. Wat maar steeds door mijn hoofd blijft spelen is de vraag waartoe dit kabinet moest vallen.

  Dat het ’toeval’ is omdat een paar het niet met elkaar eens konden worden lijkt mij volslagen onzin.

  Welke agenda heeft onze Bilderberg koningin?
  Welke zaken moeten er straks worden doorgedrukt?
  Welke marionetten moeten op welke plaatsen zitten?

 3. Kan het bijv. eens zo zijn, dat Afghanistan misbruikt is om zo het kabinet te laten klappen, en Balkende daardoor nu onder de conclusie en de eventuele aanklacht tegen hem inzake het rapport Davids uitkomt?

 4. Ben benieuwd welke poppetjes straks weer in de regering zitten. Elk weldenkend mens zou na 4x falen weg wezen, maar onze JPB niet, die is een echte doorzetter. Hij loopt niet weg :-). Deed die dat maar. Hoop op een ander Nederland (lees: regering) blijf ik houden.

 5. @MareJane [1]:
  Nieuwe partijen worden geweerd en krijgen geen geld uit de pot om campagne te voeren
  Waarom zouden politieke partijen geld en zendtijd dienen te krijgen? Natuurlijk is het niet eerlijk de ene wel te geven en de andere niet (bijvoorbeeld de lokale partijen moeten nu de strijd aan tegen landelijke partijen die wel subsidie ontvangen). Ik vind het een groter schandaal dat politieke partijen geld krijgen.

 6. Het [CDA] sluit een kabinet met de PVV niet eens uit
  Dit vind ik een zwak argument, als ze een cordon sanitaire zouden voorstellen zou dat ook als argument tegen een partij gebruikt worden.

  het mandaat geeft aan mensen die een land moeten besturen én die in sprookjesboeken geloven
  Iemand die in een imaginair vriendje (God) gelooft en vervolgens stelt dat een mens niet zonder geloof volwaardig kan functioneren, 8 jaar je land laten besturen zegt toch wat over het gebrek aan rationaliteit van de Nederlander.

  Weer stemmen voor de voor hun belangrijkste sociale en financiële vangnetjes
  Men zoekt inderdaad die warme deken. Een bescherming die net zo twijfelachtig is als de bescherming die een hoer van haar pooier krijgt. Een hoer met pooier draagt ook het grootste deel van haar inkomen af. En als ze oud is blijkt er geen AOW achtige regeling getroffen te zijn door de pooier. Als ze eens een keer in opstand komt en weigert inkomsten af te dragen wordt ze bedreigd met geweld.

  Tony [10] reageerde op deze reactie.
  Paul Martens [11] reageerde op deze reactie.

 7. ” Elk weldenkend mens zou na 4x falen weg wezen, maar onze JPB niet, die is een echte doorzetter. Hij loopt niet weg”

  Dat komt omdat hij een VOC mentaliteit heeft met Normen en Waarden, waar ik hele dunne stront overheen schijt.

  Dat heeft hij over gehouden aan een (schijn) geloof en opvoeding, waar een varken nog niet van wil dromen.

  Als hij werkelijk gelovig is, dan zal ie toch vaak moeten biechten lijkt mij zo.

  En dan zijn er nog genoeg mensen die hem graag horen spreken en geloven wat hij uitkraamd.

  Hoe zou het toch komen dat hij in een gepantserde dikke BMW met lijfwachten vervoerd word ?
  Een eerlijk mens heeft die blabla allemaal (gelukkig) niet nodig.
  Maar ja wie is daar eerlijk die daar zit.

  Ik heb zelf nog nooit een goede tegenprestatie van hen allemaal gehoord en gezien die mijn verplichte belasting afdracht rechtvaardigen.

  Stemmen waar op, op leugens ??

  Stemmen is niks meer dan je persoonlijke macht uit handen geven.

 8. De BMW wordt zeer binnenkort vervangen voor een gigantisch bepantserde dikke vette (aosicale) Mercedes huppeldepup. Hij heeft deze n paar maanden voor dit debacle al besteld. Moet hij m dadelijk dan wel teruggeven als zijn feestje niet doorgaat 🙂

  @Romee, klopt haha

 9. @HJ [6]:

  Het [CDA] sluit een kabinet met de PVV niet eens uit
  Dit vind ik een zwak argument, als ze een cordon sanitaire zouden voorstellen zou dat ook als argument tegen een partij gebruikt worden.

  Paul wil er mijns inziens slechts mee aangeven dat Bakellende niet op enige inhoudelijke consistentie te betrappen is. Hij heult net zo makkelijk met de PVDA als hij open staat voor de PVV. Zo is hij tegen een generaal pardon, zo is hij voor. Enzovoorts.

  Paul Martens [11] reageerde op deze reactie.

 10. @HJ [6]: @Tony [10]: Precies. Ik herinner me namelijk nog het gedoe toen Pim Fortuyn nog leefde. CDA (Balkenende) hield toen de mogelijkheden open om met LPF en VVD samen te gaan, alsook met de linkse partijen.

  Dus precies wat Ton zegt: geen eenduidigheid, meewaaien met alle winden, geen ruggengraat, geen duidelijkheid. Toen vond ik het al een partij voor mensen zonder mening en rosé-drinkers.

  Wat rosé daar mee te maken heeft? Dat is wijn, dat niet weet of het rood of wit wil zijn. Precies het clubdrankje voor CDA’ers, lijkt me.

  HJ [12] reageerde op deze reactie.

 11. @Paul Martens [11]:

  Dank voor de verheldering.
  Het CDA heeft bij coalitie besprekingen inderdaad vaak weinig last van principes, zolang ze maar kunnen reageren.

 12. Minder ministeries, verpakt als bezuinigingsmaatregel… Zou het kunnen zijn, dat (ervan uitgaande dat CDA de grootste partij wordt) er dan minder belangrijke plekjes over blijven voor ministers afkomstig van een andere partij? Of zie ik dat verkeerd?

  Meer overlaten aan de gemeentes…
  Dat zegt ‘ie nu. Maar wat zal ‘ie zeggen na de gemeenteraadsverkiezingen?

 13. Dat is CDA een kretologiemixer partij is, behoeft geen verder betoog. Tevens kunnen ze niet betrapt worden op enige visie. Eerst laten ze andere partijen met voorstellen komen, die getorpedeerd worden. Later komt het Wetenschappelijk bureau van het CDA met hetzelfde punt in een ander CDA jasje en dan denken ze nog te scoren. Wat een lozers.

  M.b.t. gemeentes. Hier heeft het CDA/JPB zeker macht, meer macht hebben allerlei privaatrechterlijke- en publiekrechterlijke samenwerkingsverbanden over de gemeentes heen. Elke gemeente werkt tegenwoordig in tientallen regio’s samen met andere gemeenten. Gemeenteraden hebben er nauwelijks greep op. Hier wordt de democratie ook al de nek omgedraaid.

  De macht ligt bij BNG, energie- of afvalbedrijven, hierin participeren gemeentes door aanhouden van aandelen en leveren een commissaris (bij faillissement is de gemeente het geld kwijt) recreatieschappen, milieudiensten, enz.

  Waarschijnlijk hebben dit soort commissies CDA/CU bestuurders en kan het CDA/CU zo heel veel invloed uitoefenen zonder dat hier een inwoner van een gemeente zicht op heeft.

 14. Dit postte ik vandaag bij de Telegraaf (werd zowaar niet geweigerd):
  Het blijft opvallend hoe het CDA in no-time na het vallen van het kabinet blijkt geeft WEL te weten wat er speelt onder de bevolking, maar toen zij nog over het machtsmonopolie beschikte daar keihard lak aan had. Nu gauw aansluiten op de wensen, om na herverkiezing gewoon door te gaan met de eigen agenda. Mensen, stink er niet in. Beloften zijn er om verbroken te worden, zoveel heeft men wel bewezen. Stem NIET!

Comments are closed.