Afgelopen week ontving ik een email van een Amerikaanse kennis met een uitleg over hoe Obama de verkiezingen heeft gewonnen.

Het is volgens hem de beste uitleg die hij heeft gezien, geschreven door een anonieme leraar uit de buurt van Nashville.

“We maken ons druk om de koe terwijl het om het ijsje gaat”.

De meest aansprekende les in burgerlijk recht die ik ooit heb gehad was toen ik in 2008 les gaf aan de derde klas. De presidentsverkiezingen waren op hun hoogtepunt en sommige kinderen waren daarin geinteresseerd.

Ik besloot dat we een verkiezing zouden gaan houden voor president van de klas. We zouden de genomineerden kiezen, die een campagne toespraak zouden houden waarna de klas zou gaan stemmen.

Om het proces te vereenvoudigen, werden de kandidaten genomineerd door andere kinderen uit de klas. We bespraken welke karakteristieken deze kinderen zouden moeten hebben.

Er waren veel nominaties, uiteindelijk werden Jamie en Olivia verkozen om voor de hoofdprijs te gaan. De klas had een goede selectie gemaakt, beide kandidaten waren leuke kinderen. Ik dacht dat Jamie een voordeel zou hebben omdat hij nogal wat ondersteuning van zijn ouders kreeg. Olivia’s moeder kende ik niet.

De dag kwam waarop ze hun toespraken zouden houden. Jamie ging als eerste. Hij had specifieke ideeën over hoe de klas verbeterd kon worden. Hij eindigde met de belofte zijn uiterste best te zullen doen. Iedereen applaudiseerde, en hij ging weer zitten.

Nu wat het de beurt aan Olivia voor haar toespraak. Haar toespraak was kort en bondig.

Ze zei: “Als je voor mij stemt, krijg je een ijsje”. Ze ging zitten.

De klas ging door het dak. “Ja, JA !! We willen IJS… !!”

Ze zou waarschijnlijk nog meer gezegd hebben, maar het hoefde niet meer. Een discussie volgde. Hoe had ze gedacht voor het ijs te gaan betalen ? Ze wist het niet helemaal. Zouden haar ouders het betalen of zou de klas er voor op moeten draaien ? Ze wist het niet.

Het maakte de klas niet veel uit. Het enige dat ze interesseerde, was de belofte van het ijsje. Jamie was vergeten, Olivia won met overmacht.

Elke keer dat Barack Obama zijn mond opende, bood hij een ijsje en 52 procent van de mensen reageerden als 9-jarigen. Ze wilden een ijsje.  De andere 48 procent wisten het; zij zullen de koe moeten voeren en de rotzooi opruimen. Dit is het ijsje dat Obama ons heeft aangeboden !

Vergeet niet: de overheid kan niets aan iemand geven voordat ze het van een ander afgepakt hebben !

12 REACTIES

 1. @The Red Pill [3]: LOL 😀 JibJab rocks ! Zag laatst een video over de superheldin Obamagirl. Zij draaide de Hope-knop op haar Powerbelt naar het maximum! Waar blijven de Job Cohen filmpjes?

  Die $19 trillion dollar geloof ik wel. Obama heeft daar een uitgekiende strategie voor:
  http://jcrue.files.wordpress.com/2009/06/obama-economy.jpg

  LibertyStickers heeft een speciale ronde Obama sticker die je op de drukknop van een heteluchtdroger in een openbaar toilet kan plakken. Daar staat op: “Push button and listen to a short message from the President”. 😉

 2. En gaan de mensen die straks nog wel een stem willen uitbrengen (lees: voor het kwaad kiezen) een vakje rood kleuren bij de partij die de minste ijsjes uit hun vrieskist wil pakken? Want het ziet er naar uit dat er uit Den Haag geen loze ijs belofte komt maar slechts een zure appel.
  En daar komt nog eens bij dat bij velen de boden van de vrieskist al in zicht is.

 3. Kortom, door een politicus wordt je per definitie genaaid.
  Maar dit is er één die zelfs door (niet libertarische) hetero’s mooi, danwel aantrekkelijk gevonden wordt, dus so what.
  Een typisch geval van ijsjes verkopen op de noordpool.

 4. Laten ze hem maar doodschieten dan zijn we gered, misschien is er iemand die hem voor een doos met ijs even koud wil maken.
  Boerengelul om boerenijs…Bush was beter, Bush heeft tenminste eerlijk al zijn stemmen geteld…WTF maakt het uit, blekebettenijs of bruinejandoedelijs ze zijn allemaal even koud. De een wil oorlog om de economie en de elite een handje te helpen en weer een ander wil voor zijn elite clubje mileuridder zijn. Links of rechtsom, we gaan toch allemaal naar de kloten, dus waar zullen we ons dan nog druk om maken. Enhu, binnenkort mag Cohen de Amerikaans puriteinse shit verder over ons land blijven uitstrooien…Afslachten en binnenharken wordt zijn motto.

 5. Doordat hij een goed programma geweldig brengt. ’t Zou mij niets verbazen als hij ook de nobelprijs voor de economie krijgt. Hij heeft toen een en ander razend de afgrond in donderde keihard ingegrepen. Maar daar wel zware voorwaarden aan gesteld. Inmiddels is het overgrote deel van de steungelden terugbetaald. Met een flinke rente. TANSTAAFL, dat geldt ook voor de banken.

  mark [12] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.