Eerder deze week wist Louis ons al te vertellen, dat politici toch maar vreemde ideeën hebben. Ik wil daar graag een schepje bovenop doen: ze zijn compleet gestoord en zouden geisoleerd moeten worden van produktieve mensen, zoals ook te doen gebruikelijk met een kankergezwel.

De Telegraaf van 8 april j.l. vermeldt dat een linkse kamermeerderheid aangevoerd door de Partij voor de Afvalbergreductie, thans aangevoerd door Herr Obersturmbahnbürgermeister Job “Teemütze” Cohen, statiegeld op kleine petflesjes voor frisdranken en water wil invoeren. Feldwebel Boelhouwer van diezelfde mafiaclub verwacht dat er “wel 10 eurocent statiegeld op kan”. De arrogantie van deze fascist moge blijken uit zijn bewering dat “dit een stok achter de deur is voor als de verplichte (!) inzameling van plastic verpakkingsmateriaal onvoldoende heeft gewerkt in 2009. Ik heb geen zin om dan eerst weer met het bedrijfsleven te overleggen“.

Een dag later doen, wat velen aanzien voor politieke opponenten van deze arrogante, mafiose, incestueuze regentenclub, leuk mee aan het politieke toneelspel: dezelfde krant meldt dat VVD, PVV en CDA er geen heil in zien. De argumentatie: gemeenten hebben “geinvesteerd” in grijze inzamelbakken, winkeliertje pesten, rompslomp voor kleine ondernemers, en kamerlid De Mos vraagt zich af wat er nog volgt (“statiegeld op een pakje TicTac of een Marspapiertje “) en vindt, als lid van de club die zich Partij voor de Vrijheid noemt, dat “we gewoon strenger moeten handhaven en hogere boetes uitdelen aan wie de rommel weggooit”.

Dat alles speelt terwijl het land gebukt gaat onder een begrotingstekort dat het afgesproken- en in marmer gebeitelde maximum van 3% meer dan 100% te boven gaat, WC-eend ambtenaren hun bezuiningsvoorstellen zo inrichten dat deze niet-produktieve groep hun destructieve werk gewoon kunnen continueren, het onderwijs en de gezondheidszorg achteruit holt en gebukt gaat onder enorme kosten dankzij de vele “managers” en “consultants” die zich er mee bemoeien, en ga zo maar door.

Niet één van die krankzinnigen die op de gedachte komt dat het wel eens zou kunnen zijn, dat de overheid als beheerder van de openbare ruimte zélf schuld is aan het ontstaan van wat men ziet als “het zwerfafvalprobleem”, door het niet adequaat op te ruimen terwijl de burger wél financieel moet bloeden voor diezelfde overheid, bestuurd door voornoemde politici. In plaats daarvan klopt men de burger liever nóg meer geld uit de zak en wil men de burger nóg meer gaan controleren en beboeten. Wanneer houdt dat gedonder nou eindelijk eens op  ?

13 REACTIES

 1. Ja, triest, he? Echt niet te filmen. Maar zolang het overgrote deel van de bevolking ronkend doorslaapt kun je ze niet massaal van het pluche stoten.

 2. Vind u nou ook dat:

  Griekse ambtenaren met pensioen moeten kunnen op hun 58ste

  ?

 3. NAVO doodt opnieuw burgers

  Militairen van de NAVO hebben gisteren vier burgers gedood in de provincie Kandahar in het zuiden van Afghanistan. Dat hebben de provinciale autoriteiten van Kandahar laten weten. Circa twintig burgers zouden door de actie gewond zijn geraakt.

  Volgens Afghaanse functionarissen namen militairen een bus onder vuur. Het is niet bekend waarom de militairen het vuur openden. De doden zijn een man, twee vrouwen en een kind.

  Volgens de Verenigde Naties vielen er in 2009 bijna zeshonderd doden door aanvallen van buitenlandse militairen. De Afghaanse president Hamid Karzai heeft de NAVO herhaaldelijk gevraagd extra maatregelen te nemen om dit soort collateral damage te voorkomen.

 4. Eerder liet Klink al weten de 19 miljoen teveel bestelde vaccins te willen verkopen aan andere landen. NRC Handelsblad meldt dat dit niet lukt, maar een woordvoerster van het ministerie wilde dat niet bevestigen. De zegsvrouw stelt dat er onderhandelingen lopen met de bedrijven Novartis en GlaxoSmithKline. Naar verwachting halverwege maart wordt de Tweede Kamer geïnformeerd over hoe de verkoop vordert.

  Klink had 34 miljoen doses van het vaccin ingekocht. Wegens het milde verkoop van de epidemie waren die niet allemaal nodig. Volgens NRC Handelsblad hebben de teveel bestelde vaccins Nederland 200 tot 300 miljoen euro gekost

 5. Kan iemand mij even vertellen waarom het me toch doet voorkomen dat overal waar onze meneer Van Baal opduikt hij schijnt te moeten vluchten voor een volksopstand.

  Is het toeval of heeft deze meneer een bijbaan bij het politieke gedeelte van GLADIO.

  Deze week moest hij nog hals over kop vluchten uit Thailand en voorheen uit nicaragua en wat was dat andere land ook alweer.

  Het kan natuurlijk gewoon pech zijn maar met een beetje stout vermoeden ondek je een rode linkse of beter gezegd rechtse draad.

  Laat me raden gezien de huidige situatie verwacht ik dat onze meneer Van Baal rond de verkiezingen in Suriname op gaat duiken in de hernieuwde rol van Kolonel Valk.

  Maar nog even de val van het Kabinet.Ik zat net in de auto het volgende te bedenken.
  Het kabinet is gevallen omdat een langer verblijf politiek niet meer houdbaar was.
  Maar wie het nieuws goed volgt hoort dat ons leger in feite bij haar normale binnenlandse taken en instandhouding van haar materieel al geld te kort komt.

  Hoe kun je dan ook maar dromen over een verlenging van de missie zonder het geld hiervoor weg te halen onder je eigen financiele gebouw.Met andere woorden de voortzetting van de missie in Uruzgan zou betekenen dat de bezuinigingsvoorstel wat nu door de partijen en advies groepen wordt gepresenteerd bij een voortzetting minstens 3x zoveel besparingen elders moesten opleveren om de missie voort te zetten.

  In feite moeten we dus constateren dat men het kabinet heeft laten vallen om maar niet te hoeven zeggen dat ons land finacieel gezien in GRIEKSE wateren is beland en dat ons leger in feite financieel op de rand van de afgrond hebben gebracht.

  Daarmee heeft de Taliban haar zin gekregen door gebruik te makne van de westerse overmoed die de russen in het verleden in afghanistan al hebben ondervonden.De russen leden een nederlaag in het aantal gedode militairen maar wij leiden nu een economsiche nederlaag die zomaar 40 jaar de toekomstige geschiedenis gaat bepalen waarbij de westerse dominantie zomaar in het oosten kan komen ligge met als nieuwe wereldmachten chinaen india

 6. Met deze oenen aan de macht is dat geen wonder, dat wij bankroet gaan een groot hoofd met veel zaagsel erin!

 7. Ik heb 5 volle zakken plasticafval staan, menig keer op de straat gezet op de juiste datum, maar niet opgehaald, wat zeuren ze nou???? Laten ze het maar eens beter organiseren. Ik word hier niet goed van.

 8. Politici compleet gestoord? Nee hoor, mensen die willen ondernemen, zoals Gerard Stinissen, en dat willen doen zonder de nodige toestemming van onze grote en kleine lijers, die mogen als gestoord en onhandelbaar worden afgeschilderd. Maar goed, gelukkig hebben onwillige en zonder vergunning opererende ondernemers altijd nog een uitweg…. http://www.dvhn.nl/search/simple.do DvhN, de krant van en voor de linkse politiek, heeft alle reacties verwijderd bij het laatste artikel.

  IIS [11] reageerde op deze reactie.

 9. Andre, als je denkt dat politici compleet gestoord zijn, zou het een verstandige keuze zijn om bij de komende tweedekamerverkiezingen PvdA te stemmen. Lijsttrekker Job Cohen is in 2006 uitgeroepen tot op een na beste burgemeester ter wereld. Dus je hebt dan een redelijke goede kans op kwaliteit. Job is the best man for the job. Zeg jij op 9 juni ja tegen de PvdA?

  Civil Servant [13] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.