Als Harry Reid kan zeggen: “Gemiddeld sterft er elke 10 minuten een Amerikaan door gebrek aan zorgverzekering“, dan kan ik met evenveel recht zeggen: “Gemiddeld sterft er elke 3,5 minuten een Amerikaan door links stemmen“. Beide statements zijn even geldig.

Op American Thinker staat een prachtig artikel van Randall Hoven, die onder het motto Studies Just as Valid as Studies Cited by Democrats een ‘studie’ publiceert waarin hij het verband tussen links stemmen en het krijgen van kanker aantoont. Uitkomst van de studie is dat als iedereen zou stoppen met links stemmen dit jaarlijks 150.000 sterfgevallen ten gevolge van kanker zou schelen. Dat zijn 105.000 sterfgevallen meer dan door Obamacare vermeden gaan worden, want volgens een linkse studie zijn jaarlijks 45.000 sterfgevallen gelinkt aan het ontberen van een zorgverzekering.

De ‘studie’ van Hoven is een geweldig staaltje liegen met statistiek, en zeer herkenbaar voor wie de in de politiek gebruikelijke wijze van ‘onderzoeken en rapporteren’ en beetje kritisch volgt. Volkomen waterdicht en geen speld tussen te krijgen, totdat je de uitgangspunten onder de loep neemt, natuurlijk. Door twee losstaande fenomenen te presenteren als zijnde gerelateerd kun je grafieken maken als deze:met als toelichting:

The correlation coefficient between cancer mortality and votes for Al Gore is 0.594. That is statistically significant from zero when taken over the fifty states. In fact, the 95% confidence interval on the slope of the trend line is 1.241 + 0.014, indicating that voting Democrat is associated with at least 1.22 cancer deaths per 100,000 person-years.

Also, the 0.594 correlation coefficient indicates that about 35% of cancer mortality is “explained” by voting Democrat. (The amount of explanation is the square of the correlation coefficient.) Thus, not all cancers are caused by voting Democrat.

Het klinkt allemaal zeer wetenschappelijk, maar het is natuurlijk apekool. Een lesje linkse ‘logica’. Anders dan in linkse kringen gebruikelijk geeft Hoven wel inzage in zijn bronnen en gebruikte methodiek.

Lees het hele artikel op American Thinker; veel plezier.

16 REACTIES

 1. Het is veel erger. In Nederland links stemmen betekent het land waar jij en je voorouders hard voor gewerkt hebben kwijt raken aan een invasie van brute wilden.

  Door het land te verlaten wordt je een vluchteling zonder land. Net als zigeuners en Joden, waarbij de vergelijking met Joden het dichtst aansluit.

  hugovanreijen [7] reageerde op deze reactie.

 2. volgens mij leidt links stemmen (in NL is dat een pleonasme) daadwerkelijk tot meer doden. de welvaart gaat voor iedereen achteruit en dus is er minder geld voor goede gezondheidszorg, goed eten (dus meer kanker?) , een veiligere auto (ipv de koekblikken zonder bijtelling of de tweedehandsjes waar die arme Nederlanders nu mee in de file staan). Verder valt te denken aan een gezonder milieu (er is ook een correlatie / causaal verband tussen rijkdom van een land en een schoner milieu), hoogwaardiger (= meestal veiliger) arbeid, minder depressiviteit door het hebben van een baan ipv uitkering.

  De overheid maakt meer kapot dan je lief is.

 3. Rechts stemmen is denk ik meer gecorelleerd met hart aanvallen. Mary Ruwart heeft hier ook wat over geschreven. Mensen die klagen en om agressie roepen tegen hun vermeende tegenstanders (kankeraars), krijgen kanker, mensen die daarop reageren en de agressie uitoefenen zijn meer de hart aanval tpyes.
  Dat wil natuurlijk idd niet zeggen dat als je dat stembiljet invult, dat je daar dan van gevrijwaard blijft.

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 4. @pcrs [5]:

  “Dat wil natuurlijk idd niet zeggen dat als je dat stembiljet invult, dat je daar dan van gevrijwaard blijft.”

  Maar het is (nog!) een feit dat er meer mensen dood gaan die een stembiljet invullen dan mensen die de Vrijspreker promoten!

 5. Wat is het toch mooi dat Rechtse gebrul.Er is in die duizenden jaren weinig veranderd in het brein van een handje vol van dit soort lieden.

  De media staat bol van de westerse propaganda want alles wat westers is wordt verheerlijkt maar dezelfde situatie of daad door een niet westers land vericht wordt al snel met hele andere ogen bekeken en beoordeeld.

  Maar het maakt niet uit want zelfs het NCTB is er nu van overtuigd dat het de komende verkiezingen heet aan toe zal gaan.Alle geschillen zullen de komende tijd worden vereffend.De daad van Karst T wordt door iedereen veroordeeld maar hij heeft wel het startsein gegeven voor het vrije denken.

  Maar wat nu als die burgers niet getroffen waren maar hij had wel enkel blikschade aan de bus toegebracht.

  De angst die nu door het NCTB wordt vespreid gaat toch hoofdzakelijk weer om extreme groepen en niet over gewonen burgers die witheet zijn geworden van alle politieke leugens.Collectief geheugenverlies is sinds jaar en dag een stroming die alle ongewenste gebeurtenissen weg wrijft

  R. Hartman (NI) [10] reageerde op deze reactie.
  Oscar [11] reageerde op deze reactie.
  Tony [12] reageerde op deze reactie.

 6. @hugovanreijen [7]: Mee eens. Probleem is dat een land jou wel nodig heeft en dat de club der landen een kartel gesloten heeft. Probeer maar eens als statenloze “vrij” over deze planeet te bewegen een een normaal leven te leiden. Zonder paspoort zal je nagenoeg overal geweigerd worden. Je komt dus nergens binnen en je vrijheid is dan nog kleiner, ook al moet je niet in legerdienst.
  Dat is dit het verschil tussen is en ought. Er behoren geen staten te zijn (mee eens!), maar ze zijn er wel en zolang dit voortduurt kan je maar beter wel formeel een nationaliteit/paspoort hebben. Let wel: formeel, dus NIET tussen de oren.
  Beter nog: best kan je er 2 hebben, i.v.m. uitwijkmogelijkheden. Als een overheid besluit je paspoort in te trekken, heb je er nog een ander.
  En bovendien leef je best niet in het land waarvan je de nationaliteit hebt. De autoriteiten en fiscus waar je dus in het dagelijkse leven mee te maken hebt (en mogelijk mee in de clinch komt), zijn dus niet dezelfde die je paspoort kunnen intrekken. Bovendien zouden ze bij het al te grof schenden van je rechten (bv. zomaar zonder proces de gevangenis in) mogelijk een diplomatieke rel veroorzaken en dat willen ze liefst vermijden.
  De aanbeveling lijkt dan ook: heb 1 of 2 paspoorten en woon in nog een ander land.

 7. @kolonel valk [8]: Geen idee waar u da afgelopen jaren gebivakkeerd heeft maar onderweg bent u behoorlijk de aansluiting kwijtgeraakt.

  alles wat westers is wordt verheerlijkt

  Ik stel voor dat u de wetten van Croughs even doorneemt. Alles wat westers is wordt verketterd ten faveure van de uitheemsen, en dan met name de islamitische uitheemsen. Uitheemsen die wel assimileren zijn net zo abject als de inheemsen. Wie dat nog steeds niet kan waarnemen moet misschien maar eens een geleidehond overwegen.

  De daad van Karst T wordt door iedereen veroordeeld maar hij heeft wel het startsein gegeven voor het vrije denken.

  Karst Tates heeft niets anders gedaan dan de Oranje parvenuen een populariteitsinjectie geven, met dank aan de media, en de belastingbetaler opzadelen met nog meer belastingen, omdat de staat nu een excuus heeft om met veel machtsvertoon het 30-april-circus te ‘beveiligen’. Als Bea straatvrees heeft moet ze gewoon lekker thuisblijven.

  Karst Tates heeft zeker niet het ‘vrije denken’ gepromoot. Denken is namelijk geweldloos. En als Tates nagedacht had had hij ofwel deze actie niet ondernomen, ofwel de zaak wat professioneler aangepakt. Als ‘aanslag’, wat de MSM er graag van maakt, was dit volmaakt kansloos.

  NCTB is een nutteloze functie zonder inhoud die slechts is gecreëerd om een megalomane ambtenaar die teveel wist om te kunnen ontslaan aan een ander luxebaantje te helpen, een functie die aantoont dat als de staat eenmaal een overbodig instituut creëert dit nooit meer opgedoekt wordt, maar opvolgend bevolkt met te parkeren nutteloze types, op kosten van anderen, uiteraard.

  Als u werkelijk kolonel bent (waarom twijfel ik daar nou toch aan) moet u maar eens overwegen wie uw salaris betaalt, en wie of wat u nu eigenlijk verdedigt. De conclusie zal waarschijnlijk zijn dat dat de verkeerden zijn.

 8. @kolonel valk [8]:

  “….wat westers is wordt verheerlijkt maar dezelfde situatie of daad door een niet westers land vericht wordt al snel met hele andere ogen bekeken en beoordeeld.”

  Juist precies andersom. Alles wat als westers beschouwd wordt ziet men als abject en wat niet als westers beschouwd wordt krijgt het voordeel van de twijfel. Daarom wordt het liquideren van een Hamas-bommenmaker (niet-westers) door Israel (dat wordt gezien als westers) veel erger gevonden dan het massaal afslachten van de negerbevolking, mannen, vrouwen en kinderen, in Darfur door millities van gearabiseerde hamieten en de Soedanese overheid (niet-westers).

  Als niet-westerling kun je dus alleen maar op progressieve sympathie rekenen wanneer je wordt gedwarsboomd door westerlingen. Niet-westerse slachtoffers van niet-westerlingen moeten het zonder vooruitstrevende sympathie stellen. Daarom wordt Mandela en zijn strijd op handen gedragen en houdt men de schouders op wat mensen als Tsvangirai betreft.

  De ideologie die wandaden van niet-westerlingen minder euvel duidt dient geheel en al vernietigd te worden. Het is simpelweg een cultuur-marxistische propagandatruuk om de westerse beschaving ten gronde te richten.

 9. @kolonel valk [8]:

  De media staat bol van de westerse propaganda want alles wat westers is wordt verheerlijkt maar dezelfde situatie of daad door een niet westers land vericht wordt al snel met hele andere ogen bekeken en beoordeeld.

  Hallo, kolonel Valk. Wilt U even wakker worden?

  De westerse beschaving is de enige beschaving in de wereld die zichzelf in deze mate wegrelativeert of zelfs in deze mate aan eigenhaat doet.

  Dacht U dat cultureel relativisme, zelfreflectie en mea culpa op culturele grond in andere beschavingen voorkomt in deze mate, of uberhaupt?

  Als we even zouden aannemen dat wat u zegt klopt (wat niet zo is), dan nog zouden “we” slechts hetzelfde doen als alle andere beschavingen, namelijk TROTS uitdragen voor eigen cultuur en beschaving.

  U bakt dus kletskoek. Aantoonbare leugens, maar bovendien onzin zelfs als het waarheid zou zijn.

  Multiculturalisme is niet gelijkheid van culturen, maar relativering van eigen cultuur en ophemelen van andere culturen. Het is een politieke vorm van een S/M relatie.

 10. @hugovanreijen [7]:

  “De nadelen die je ondervindt door je aan een land vast te klampen, kunnen gigantisch zijn:”

  Veel mensen uit de derde wereld komen naar hier om deel uit maken van dit land, omdat het ze voordeel oplevert. Het producerende deel van de bevolking krijgt de rekening gepresenteerd. Vandaar mijn wens voor een minimale overheid waarin mensen zoveel mogelijk hun eigen broek ophouden en de vruchten eten van hun eigen arbeid.

 11. “Van links stemmen krijg je kanker”

  R. Hartman beseft niet dat hij met deze kop het libertarisme onderuithaalt.

  rechts: zelf bepalen wat je met je centen doet.
  links: zelf bepalen wat je met je lichaam doet.

  libertarisme= (bovengenoemde) links + rechts

  Als je dat dus zelf doet, en je krijgt er kanker van, is dat bepaald geen aanbeveling voor de vrije wil over het lichaam.

  Oscar [15] reageerde op deze reactie.

 12. @Civil Servant [14]:

  “links: zelf bepalen wat je met je lichaam doet.”

  Als dat zo is, waarom hielden dan zoveel linkse regimes er concentratiekampen op na?

  Wat mij betreft…
  rechts: eigendomsrechten
  links: herverdeling

 13. Van rechts stemmen krijg je oorlog.Voor wie het nog niet in de gaten heeft we zijn hard op weg om een eigen opstand te forceren.Kijk de plannen voor de politiek om de zwaarste lasten weer bij de burger te leggen om de wat rijkere hun mooie PC Hoofdstractor te laten behouden.Het aantal inbraken,berovingen en overvallen neemt nu al toe en het zal u niet ontgaan dat er binnen de samenleving nationaal en internationaal diverse spanningen bestaan en steeds verder oplopen.
  Het economische pact van de euro zone is al aan het bezwijken onder de last van alle leugens en verdraaide feiten over de finaciele toestand van de lidstaten.

  Het kabinet is gevallen over de terugtrekking van de Nederlandse troepen uit uruzgan maar met welk geld hadden we dan willen blijven en met welk materieel.Helicopters zijn nog maar beperkt inzetbaar evenals voertuigen en de marine kan zijn eigen vloot niet meer in stand houden.

  Dus zeg nu zelf van welk geld hadden we in uruzgan moeten blijven en wat zouden de doelen moeten zijn die we daar willen bereiken.

  Nu we als NAVO Karzai al bedreigen als hij niet naar onze pijpen danst en we met onze waarnemers de boel juist wilde flessen ipv controleren is het hek van de dam.

  Maar wat de opstandelingen met glans is gelukt is het westen financieel en dus strategisch te verzwakken.
  Maar het mooiste wat je elke dag weer ziet is dat onze zogenaamde vrije media een geheel ingekleurd wereldbeeld schets waarbij het zogenaamde vrije westen het uitgangspunt is en het hoogst haalbare.

  Maar zeg nu zelf als er in afrika mensen moeten rondkomen van 3 kruimels rijst en het staatshoofd leeft er als een vorst hebben we het al snel over corruptie.

  Maar in een land met voedselbanken die de vraag niet meer aankunnen is toch geen plaats meer voor een koningshuis.Met hun eigen vermogen kunnen ze hun taak toch heel eenvoudig voortzetten als vrijwillers.Ze hebben er de mond van vol over vrijwilligerswerk maar laat ze in deze tijden ook zelf maar eens echt werk van maken.

  Als je straks ouderen zelf hun rollator wil laten betalen ben je toch wel heel erg afrikaans bezig als je wel veel geld uitgeeft aan een groene draak.Van dat geld kun je heel wat rollators kopen.

  Ik zou zeggen laten we het koningshuis per direct dumpen op de beurs.

Comments are closed.