Morgen, 29 mei zal in Den Haag een (eerste??) TEA Party worden gehouden. Aanvang 5 voor 12. En de grote vraag is of deze net als de oorspronkelijke Boston Tea Party een belangrijke stap zal zijn voor een grotere vrijheid.toekomst ligt nog open. Ik zou ze nu graag de zegen van de twijfel geven en aan libertariërs aanraden om te trachten mee te werken aan het geven van een impuls in de goede richting van individuele vrijheid. Neem deel, oordeel zelf en neem actie!  Na eerdere aankondigingen kwamen er uit libertarische hoek nogal sceptische reacties. Die kwamen er voor een deel op neer dat men vond dat de Vrijheidsgedachte van de oorspronkelijke TEA Parties verkracht werden als daar sprekers gaan optreden vanuit politieke partijen als de VVD en PVV en CDA.

Enkele libertarische personen die werden uitgenodigd om te spreken, weigerden zelf om aan een halfzachte happening mee te werken. De vraag is nog of dat een juist besluit was. Toine Manders oordeelde anders en stelt dat het net een unieke gelegenheid is om de libertarische idealen over het voetlicht te brengen. Toine zegt: “Het zou erg dom zijn om deze kans om het libertarisme te verspreiden weg te gooien.”
En ook Eline van de Broek zal een poging in deze laatste richting doen.

De eerder aangekondigde sprekers zijn ondertussen vervangen door andere en onze meest recente informatie nu is:

Inmiddels is duidelijk geworden dat Hero Brinkman PVV de dag zal openen, nummer 24 van de VVD kieslijst, Anne Mulder zal als tweede spreken en Eddy Bilder CDA als derde.

Ik voeg de antwoorden van de sprekers die al gereageerd hebben hier even bij.

Eddy Bilder – “Ik zou het willen hebben over de noodzaak nu de overheids financiën op orde te brengen, teneinde onoplosbare problemen in de toekomst te voorkomen. Het is nu of nooit, wanneer het gaat om behoud van welvaart. Een rechts kabinet is de enige garantie voor een goed beleid en voor een gezonde financieel-economische basis voor de toekomst.”

Eline van den Broek – “Ik ga het kort maar krachtig hebben over hoe de zorg gefinancierd moet worden ZONDER die achterdeurtjes in het belastingsysteem.

Toine Manders – “Ik zal de volgende stelling verdedigen: Belasting is gelegaliseerde roof.

Ik zal uitleggen waarom belastingheffing niet alleen schadelijk is, maar ook immoreel.”

Dit kan een belangrijke gebeurtenis worden en de vraag is alleen maar of libertariërs de kans zien om er een keerpunt van te maken voor grotere individuele Vrijheid.

SITE:
http://dutchteaparty.wordpress.com/

19 REACTIES

 1. Als je principeel tegen slavernij bent ga je niet “discusieren” met slavendrijvers.
  Het is geen kwestie van hoe de slaven prettiger binnen de hekken kunnen worden gehouden, maar de hekken zelf die besproken zouden moeten worden.
  Dat doe je dus niet met de hekkenbouwers.
  Er is dus geen enkele haar op mijn hoofd die denkt dat dit een vooruitgang is. Sterker. Het is een afbraak.
  Op deze manier associeer je je dus voor de mensen die er niets van weten met deze hekkenbouwers.
  Heel erg destructief dus voor de vrijheidsbeweging.

  Dit gaat namelijk puur over financiële vrijheid, met genoeg dwang en regulering over het persoon om andere “vrijheden” te beperken.
  Maar. Er is geen keuze tussen “vrijheden”.Het is totaal of geen.

  .M [3] reageerde op deze reactie.

 2. Ik denk dat ik wel even ga kijken morgen, als ik tijd heb.

  Het is toch fantastisch dat Toine Manders een dergelijk podium wordt geboden. Zo voor het hol van de leeuw. Dit vind ik getuigen van lef van de organisatie. Het brede publiek komt zo met het libertarisme in aanraking. Met een beetje geluk komt het zelfs op de staatstelevisie.

  Ook Eline van den Broek zal vermoedelijk een libertarisch geluid laten horen als het om de zorg gaat.

  Dus even los van de overige collectivistische sprekers, lijkt de happening morgen absoluut een stap voorwaarts te zijn.

  .M [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Liberty 5-3000 [1]: Toch sluit ik me aan bij de reactie van Zacharias @Zacharias [2]:
  Immers op de happening zullen een hoop ingesuste slaven afkomen die de zaken nog niet helder zien. Hr. Manders, een bijzonder begenadigd spreker, kan met zijn glasheldere betoog hen dan de ogen openen. Op die manier komen er weer wat medestanders bij voor onze zaak. Mooi toch. Bovendien zal door zijn logica wel meteen duidelijk worden dat de 3 politici hoogstens wat kurieren am symptom maar helemaal niet principieel zijn. Ik weet niet of er ook nog een panneldiscussie achteraf voorzien is, maar zo ja, dan zullen die 3 afgaan als een gieter want tegen Hr. Manders’ glasharde logica in combinatie met zijn ontwapende welbespraaktheid kunnen maar weinigen op.
  Mocht ik in Den Haag wonen, ik ging zeker!

  Zacharias [4] reageerde op deze reactie.

 4. En weer is het jammer dat deze besprekingen in het westen des lands zijn. Ik was graag een keer komen loeren maar om 6 uur in de trein te zitten… nehh. Utrecht is nog wel het overwegen waard 😉 Centraal en goed bereikbaar.
  Subtiele hint dus!

 5. Het ideaal van een slaaf is om vrij te wezen.
  Bij veel slaven een uitgangspunt om als vrijmens slaven het werk te laten doen wat de cirkel rond maakt.
  Het is tot vandaag het grootste probleem in ex slaaf landen zowel ex als import met crime als resultaat.
  Crime waar veel vorstenhuizen hun ontstaan aan dankten maar nieuwe lichtingen het licht in de ogen niet gunnen.
  Met het allerbelabberdste excuus mogelijk zoals ontwikkelingshulp wat de soep dikker maar niet dunner maakt om de bodem te zien.
  Sudan als meest succesvolle land op dit gebied met een tweede beste Nederland die kans zag om slaven een ambtenaren [ semi eigenaar] status te geven terwijl de ondernemer [ eigenaar ] het voor gezien houd en een Jager meester borrel drinkt in landen maar niet genoemde.

 6. @ Reteip
  Ik trein ook zolang vanuit Emmen. Gezien de komst van Toine Manders zeker de moeite waard!

  Kijk bovendien eens naar de Amerikaanse Tea Parties, dat zijn echt geen rechts-conservatieve betogingen. Ron Paul heeft via die Tea Parties het libertarisme op de kaart gezet daar, hetzelfde moeten wij hier doen. Ohio, een conservatieve staat, levert al sinds mensenheugenis Republikeinse senatoren. Nu wordt er voor het eerst een Republikein aan de kant geschoven omdat hij destijds Bush zijn bailout steunde. En zie de verkiezing van Rand Paul.

  Nogmaals, maar dat heb ik al eerder gesteld, het zou naïef zijn om deze kans om het libertarisme op de kaart te krijgen te laten liggen.

 7. ADVIES:
  -als je tijd en zin hebt, GA dan.
  -Analyseer kritisch en
  -bedenk wat je kunt doen om de volgende TeaParty (nog) beter de goede kant op te laten gaan!!

 8. zolang mensen nog denken dat je op deze manier meer vrijheid kan krijgen, is meer vrijheid nog een eind weg.

 9. Goed betoog van Toine Manders… Jammer dat het zo rustig was en veel mensen die voorbij lopen het geen bal interesseert.

 10. @Tony [17]:

  “Die drogredeneringen zijn al lang en breed weerlegd”

  Het weerleggen lukt meestal wel bij de Minarchie, maar na discussies over het Anarcho-Kapitalisme heb ik vaak het gevoel dat het niet echt gelukt is.
  Ligt natuurlijk aan mijn overtuigingskracht, maar ik zoek daarvoor nog steeds naar goede hulpmiddelen.
  Is er een goed (kort genoeg) artikel te vinden om nog eens te publiceren?

 11. Jammer dat ik het zo laat weet, maar ik ga wel.

  Goed thema, eindelijk voor het voetlicht.

Comments are closed.