Zie zelf hoe er geritseld wordt om een nieuwe regering te vormen door lieden die de burgers voorhouden dat ze moeten samenwerken. Eerder schreven we al dat politici daarmee “gehoorzaam volgen” bedoelen. Maar kijk nu eens naar het geheime plan van “linkse” politici om hun “rechtse” (?) collega’s een loer te draaien.

Een artikel uit de Telegraaf zegt alles:

De PvdA gaat op oorlogspad. De partij van Job Cohen legt zich neer bij een oppositierol en zal de komende jaren alles op alles zetten om een massale opstand tegen een verwachte coalitie van VVD, CDA en PVV te organiseren.

Dat blijkt uit het geheime strategisch plan van de sociaaldemocraten, dat in het bezit is van De Telegraaf en rechts van deze pagina is te lezen. In het stuk, getiteld ‘De oppositiestrategie’, staat dat de PvdA nu alle kaarten zet op het bestrijden van wat men consequent ‘het kabinet-Wilders’ zal gaan noemen. “Het is aan ons om voortdurend de spanningen in deze coalitie bloot te leggen en het kabinet zo in de problemen te brengen”, staat in het memo dat als handleiding moet gaan gelden voor de PvdA-Tweede Kamerfractie.

Vechtlust
Het document, dat vorige week is besproken op een besloten fractiebijeenkomst in het Limburgse Vaals, beschrijft ook hoe de partij het land wil mobiliseren tegen een rechts kabinet. Volgens de PvdA willen kiezers ‘vechtlust’ zien.

“Het rechtse afbraakbeleid gaat de komende jaren veel maatschappelijk verzet op de been brengen. Oppositie voeren we daarom niet in een Haags isolement, maar in nauwe samenwerking met de sociale beweging, de milieubeweging, ouderen en jongerenorganisaties etc. Die samenwerking zoeken we steeds actief op.”

UIT: PvdA op oorlogspad door door Paul Jansen en Wouter de Winther

P.S. De Vrijspreker ontving al enkele Commentaren op het “Geheime Plan”.

Onder andere van Reiny, (zie hieronder) en van Peter Siebelt (zie a.s. maandag)

Reiny: Partijbelang gaat boven Staatsbelang.

De PvdA in de Tweede Kamer gaat de komende jaren een massale opstand tegen een verwachte coalitie van VVD, CDA en PVV organiseren. Als dat uit de koker van wijze mannen komt die ons land moeten leiden, dan kun je beter maar gelijk het hele regeringsspul opheffen. Hoe asociaal zijn de sociale mensen die ons land al met veel ellende opgezadeld hebben.

In een “geheim” plan ,wat uitgelekt is, van de Partij van de Arbeid staat dat opportunisme voorrang krijgt boven consequent optreden ‘om het kabinet te ondermijnen’ Hoe bedenk je zoiets negatiefs en hoe achterbaks ben je als bestuurder dan wel bezig. Slechte verliezers die landsbelang verkwanselen aan Partij belang..

[Hub:Laten we het hier maar niet over het “landsbelang” hebben.
Dat is een heel ander onderwerp!!]

32 REACTIES

 1. Haha, die Jobje met z’n spin-doctors toch!!! ’t Zijn zúlke slechte verliezers

  Ik heb de reacties gelezen op bovengenoemd plan in De Telegraaf. Dit is zelfmoord van PvdA.

  En uit humanitair oogpunt, vind ik dat we hen daarin moeten steunen: “toe maar, je kúnt het” etc.

  Heeft onze Koningin ook nog Tjeenk Willink wederom aangesteld als informateur… Éen goede colum in Elsevier over dat onderwerp vandaag: zelfmoord van de monarchie.

  Twee vliegen in 1 klap.
  Ik blijf er bij: Aanmoedigen, steunen, prijzen. We prijzen ze zó het graf in 🙂

 2. PvdA doet al jaren niks anders dan partijbelang boven landsbelang stellen. Een smerigere partij is er niet in Den Haag en dat wil wat zeggen!
  Samen met Bea,EUSSR en de oude machtspolitici is men achter de schermen een smerig spel aan het spelen om een rechts kabinet te dwarsbomen.

  Even het woord PVV vervangen door de PvdA in Cohens retoriek zodat het geheel dichter bij de waarheid komt;

  PvdA is de partij die een splijtzwam is in de huidige maatschappij. Ze zetten steeds een deel van de bevolking (belastingbetalende produktieve burgers) weg als 2e rangsburgers en zullen daarmee de polarisatie in de samenleving alleen maar doen toenemen.

  Er is trouwens op zich niks mis met de term landsbelang zolang die term niet wordt misbruikt.
  Opkomen en versterken van het landsbelang is het eerste piketpaaltje (populair woord tegenwoordig 😉 ) in de strijd tegen de steeds verder uitdijende macht van de totalitaire EUSSR.
  Dat is ook de belangrijkste reden dat er vanuit Brussel grote ongerustheid is tov het oprukkende nationalisme.

 3. Inderdaad hele slechte verliezers. Toch denk ik dat Geert Wilders en Mark Rutte er erg blij mee zullen zijn: Iedere PvdA-actie is een zeteltje extra voor “rechts”, dus ik zie er nog van komen dat ze Cohen als campagneleider gaan inhuren 😀

  En laten we wel zijn: Die Cohen is zo’n minkukel dat ie in de oppositie direct door de mand valt. Ik zie hem ruim voor de volgende verkiezingen vertrekken.

 4. Volgens mij gaat dat wel werken. De Griekse ‘hervormingsplannen’ liggen ondanks de plechtige belofte van Jan Sjees de Jager niet op schema, dus de AOW leeftijd gaat omhoog, de sutidfinanciering wordt afgeschaft, er is geen geld meer voor infrastructuur, alle uitkeringen omlaag en premies omhoog, alle belastingen omhoog.
  Als je dan nog geen volksopstand kunt mobiliseren met de belofte dat jij om de kleine man geeft en de regering alleen maar om rijke stinkerts, dan weet ik niet wat je nog meer nodig hebt. Daarnaast begint het al gammel, dus appeltje, eitje

 5. Zover komt het niet.
  VVD, CDA en PVV komt er niet.
  Via Willink zal de invloed van Beatrix op de
  democratie weer duidelijk worden.

  Rijken mensen zijn het meest gebaat bij een socialistisch systeem.

  Rijk kun je alleen worden door :
  Zelfbedachte Titels en regels: bv koning, koningin, etc

  Patenten, octrooien : Fabrikanten (software/medisch)

  Buma stemra rechten : Artiesten, uitgevers
  filmmaatschappijen en uitgeverijen

  Belasting Miljonairs : Voetballers, managers/topfuncties bij de overheid/publieke media.

  Vrijheid belemmerde regels: Eigenaren van uitzend-detacheringsbureau’s (zonder ontslagrecht bestaan ze niet meer)

  etc,..

  Bovenstaande zouden het immers een stuk
  slechter krijgen in een echt liberaal systeem.

  En de armen zijn allemaal tegen liberaal
  en voor een socialistisch systeem.

  De armen houden dus zelf de rijken in stand
  zonder het zelf door te hebben.
  Het is zo jammer.

  Eén van deze rijken heeft invloed op de democratie
  en is niet gebaat bij een te liberale regering.

  Devidas [11] reageerde op deze reactie.

 6. @Peter de Jong [6]:
  Maar Melkert wint op het gebied van meest toepasselijke naam!

  Gelukkig is het VARA propaganda monopolie een beetje doorbroken op de PO. Ik hoorde dat grietje van Ochtendspits vandaag tegen Rouwvoet: “Maar is dat linkse kabinet niet nog gevaarlijker dan het rechtse?”

  Zo een vraag hoor ik Clairy Polak in geen triljoen jaar stellen.
  Natuurlijk, het blijft gerommel in de marge, de molen van het links-rechts paradigma. Maar tenminste hebben we dat nu, vroeger was het puur socialisme indoctrinatie.

 7. @Romee [9]:

  “Vrijheid belemmerde regels: Eigenaren van uitzend-detacheringsbureau’s (zonder ontslagrecht bestaan ze niet meer)”

  Dat zijn helden. Zonder hun was het bedrijfsleven morsdood, niamand zou nog personeel durven aan te nemen.

 8. @Devidas [11]:

  “Helden” lijkt me sterk overdreven.
  Ze maken gebruik van de vrijheidsbeperkende regels van de overheid.

  Zonder deze extra schakel zou de grondstof “arbeid” een stuk goedkoper zijn.
  Het is dus een zeer slechte zaak voor de Nederlandse economie.

  Als men toch niemand meer aan neemt, kan men net zo goed het ontslagrecht laten vervallen

 9. De meeste arbeiders zijn rechts. Ze willen wel een sociaal vangnet en goede gezondheidszorg, maar geen directeuren van woningcorporaties die in Maserati’s rondrijden. De PvdA heeft allang geen arbeidersaanhang meer. Die zitten allemaal bij de SP of de PVV. De PvdA draait op ambtenaren, subsidieclubs en allochtonen. Het is de indoctrinatie- en graaipartij bij uitstek.

  Ook onder links moet de AOW naar 67, gaan de premies en belastingen omhoog en gaat de overheidsdienstverlening verder omlaag. Het grote verschil met rechts is dat ze die gaten nooit door de vrije markt laten opvullen maar door hun duurbetaalde subsidieclubs. Nog meer semi-overheid directeuren in Maserati’s dus. Het wordt dan uitstel van executie.

  Links heeft electoraal ook geen enkel belang in nieuwe verkiezingen. Die arbeiders zijn wel goed, maar niet gek. De PVV wordt dan de grootste partij (33 zetels) en als het CDA blijft hangen op de harde kern van 15 zetels en de VVD op 28 zetels dan wisselen Rutte en Wilders gewoon als premier en geven CDA/SGP gedoogsteun. Links haalt never nooit meer een meerderheid.

  Cohen kan beter een pensionado villa aan de Zwarte Zee in Bulgarije gaan regelen. 😉

  http://www.politiekebarometer.nl/

  GB [14] reageerde op deze reactie.

 10. @Peter de Jong [13]:

  Juich niet te vroeg, Peter.
  Links kan een minderheid hebben maar hebben altijd Bea nog als joker achter de hand.
  Tegen de EUSSR was ook een meerderheid maar je ziet hoe de “boven ons gestelden” daarmee zijn omgegaan.

 11. @Maserati Teun [1]:

  Dat blijkt uit het geheime strategisch plan van de sociaaldemocraten, dat in het bezit is van De Telegraaf en rechts van deze pagina is te lezen. In het stuk, getiteld ‘De oppositiestrategie’, staat dat de PvdA nu alle kaarten zet op het bestrijden van wat men consequent ‘het kabinet-Wilders’ zal gaan noemen. “Het is aan ons om voortdurend de spanningen in deze coalitie bloot te leggen en het kabinet zo in de problemen te brengen”, staat in het memo dat als handleiding moet gaan gelden voor de PvdA-Tweede Kamerfractie.

  Nee echt….denk je echt dat er geen plannetjes worden gesmeed bij andere partijen…echt ?

  Weet je nog het oproer van Hoero Brinkman zo kort voor de verkiezingen , en zou die Hoero nu eens niet een onstabiele factor binnen de PVV kunnen zijn ?

  Of was dit een trucage om het totaal afwezig zijn van enig democratisch gehalte van diezelfde PVV te maskeren ?

  Wat denk je ?

  En dan nog de bron….een blad met onmiskenbaar fascistische sympathieën , mooie uniformen hadden die kameraadskes van de Mussert brigade (NSB) aan he!

  Jip en wie had dan nu eens allemaal mogelijk gemaakt…en wie is daarom veroordeeld tot een verschijningsverbod van 20 jaar ( Volk en Vaderland tot 30 jaar ), en wie is hier ook al weer met behulp van een ook nu nog in de politiek actieve groepering aan ontkomen ?

  Veel vragen he…zoek nu de antworden er maar eens bij ?

  kanoekel [16] reageerde op deze reactie.
  Devidas [17] reageerde op deze reactie.

 12. @kanoekel [15]:

  PS. Oh ja…wist je dat ik bewijzen in handen heb dat er op de naam “De Telegraaf” infacto nog steeds een verschijning’s verbod rust.

  Maar ik hoef daar bij justitie niet mee aan te komen , want het is de huidige minister van Justitie welke juist tot dat clubje behoort die dit blad al sinds jaar ( 1949) en dag in bescherming neemt.

  En De Telegraaf is op zijn beurt altijd bereid tot wederdienst .

  Nou ja je weet hoe de hazen lopen in de politiek.

 13. @kanoekel [15]:

  “En dan nog de bron….een blad met onmiskenbaar fascistische sympathieën”

  Laten we het eens hebben over die club waar de PvdA bij aangesloten is

  http://www.socialistinternational.org/viewArticle.cfm?ArticlePageID=931 (klik ook op de wereldkaart met leden)

  De grootste criminele vrijheidsberovende dievengilde ter wereld. Zonder deze club hadden we een economische wereldgroei van 8% ipv 2% en leefde we nu al in de singulariteit, een vooruitgang die we nou als science fiction zouden beschrijven zou werkelijkheid zijn. Socialisme is k*nker dat grondig uitgeroeid moet worden. Tegen propaganda is daar een libertarische middel voor. Ik ben niet bang om te zeggen waar het op staat.
  kanoekel [19] reageerde op deze reactie.
  kanoekel [20] reageerde op deze reactie.

 14. Wat een geteisem, die socialisten, dat blijkt weer.
  Zelfs schofterig gedrag is vooraf tot in de puntjes besproken en overdacht.
  Nog voordat er een regering is, weten ‘milieu’partijen al dat ze ‘rechts’ (Wilders) gaan aanpakken.
  Zo wordt toch weer duidelijk dat ‘milieu’ gewoon een ander woord is voor ‘socialisme’.

 15. @Devidas [17]:

  Het parool van de Franse Revolutie in haar eerste tijd van jubelende geestdrift, ‘Vrijheid, gelijkheid en broederschap’, kan als de eerste definitie worden beschouwd van het liberalisme als ideologisch programma. Het was de bourgeoisie die aan het liberalisme zijn definitieve vorm zou geven. Het liberalisme baseerde zich op de begrippen vrijheid en vooruitgang. Het vrijheidsbegrip had zijn klassieke uitdrukking gekregen in de Franse Revolutie, terwijl de industriële revolutie de materiële grondslag schiep voor een sociale vooruitgang als nooit tevoren was aanschouwd.

  Tegen propaganda is daar een libertarische middel voor. Ik ben niet bang om te zeggen waar het op staat.

  Ik ook….en ik durf zeker het een en ander te zeggen.

  Dit laatste is vooral heel grappig :Het vrijheidsbegrip had zijn klassieke uitdrukking gekregen in de Franse Revolutie, terwijl de industriële revolutie de materiële grondslag schiep voor een sociale vooruitgang als nooit tevoren was aanschouwd.

  http://www.liberal-international.org/

  Nou zouden we hier ook zulks een indrukwekkende lijst kunnen opduikelen gelijk de door u zo verfoeide socialisten…..hmmmmmm.

  industriële revolutie de materiële grondslag schiep voor een sociale vooruitgang als nooit tevoren was aanschouwd.

  Dus de Liberalen reizen niet alleen…zij reizen met vele anderen.

  Ik zou maar weer eens je eigen politieke wortels gaan onderzoeken.

  Devidas [21] reageerde op deze reactie.

 16. @Devidas [17]:

  De grootste criminele vrijheidsberovende dievengilde ter wereld

  Ik heb kort geleden al eens gepost in vrijspreker ( en laten wij koesteren dat het hier (nog?)kan ) dat het mij verbaasde dat de rijkste der aarde zich zo inlieten met het communisme.

  Ze hebben het zelf grotendeels gefinancierd .

  Zou je mij kunnen vertellen waarom de vaandeldragers van het Liberalisme zich zo zouden kunnen inlaten met linkse bewegingen ?

  Ik denk dat Liberaal Nederland zich maar eens moet gaan herbezinnen waar ze zo hard achteraan rennen ,

  Want als zij zouden terug keren naar ” de bron ” en eens even zich de moeite zouden getroosten de geschiedenis van “het liberalisme “eens nader te bestuderen , net zoals ik zou moeten constateren :

  Dat de door bijv, VVD, PVV en D66 aangesmeerde versie van Liberalisme geen reet ( en ik herhaal ) maar dan ook geen reet met het ECHTE liberalisme te maken heeft.

  100 % goed uitgekookte marketing.

  Echt….meer is het niet.

 17. @kanoekel [22]:

  Ehhh..mijn insteek : # Magna Carta (1215) — Established the principle that no one, not even the king or a lawmaker, is above the law.

  De koning is onschendbaar is 100% in tegenspraak met dit beginsel , en de rechterlijke macht kent ook zijn “onschendbaarheid”principe.

  De “Magna Carta”als ” beginsel ” is redelijk afgeslacht….he !

  Laten wij zeggen dat het eerste Liberaal stuk wetgeving in Europa , tot zijn vezels is misbruikt door zij die zeggen te handelen uit juist die principes welke het tracht te bestrijden.

  Leuk…wij komen bij de Liberale grondbeginselen.

 18. PvdA/D66 versus Nieuw World Order en ik weet genoeg.

 19. Het enigste wat ik hoop maar niet verwacht want daar is die pechtold te laf voor voor.Hij laat die half millioen niet liggen die hij verdient in de komende 5 jaar.Maar dat terzijde de belofte die hij maakte dat hij dit land zou verlaten als wilders in de regering mee ging doen.Politicie houden noooit hun woord.JAMMER WANT IK HAAT DIE LUL MEER DAN HIJ WILDERS OOIT KAN HATEN.

 20. Heeft de PvdA eindelijk eens een plan van aanpak en is het nog niet goed ! U kunt het ook positief bekijken: Met subsidiegeld wordt er een kantoortje afgehuurt met 5 linkse uebermenschen. Prachtig, banencreatie, 5 nieuwe Jobs. En van deze Jobs is StotterJob de baas.
  Wat ik me afvraag, waarom stottert, StotterJob, de hele tijd ?
  Antwoord: Probeer een leugen maar een vloeiend te brengen !

 21. Beste Hub,
  wat is dat toch die machtspelletjes? Het landsbelang is iets wat ver te zoeken is !
  Wat toch jammer , zijn er dan geen mensen meer die zien ,gewoon zien ?
  Moet het altijd de macht of de kennis zijn welke overwint?
  Is er geen rechtvaardigheid ,oprechtheid meer ?
  Wij zijn allemaal nodig ,wij zijn allemaal mensen ,het verschil in inzicht wordt geboren door het denken ,welke dualistisch is en dat voor waarheid aanneemt ,wat de beste aanvulling voor dat brein is!
  waarom niet EEN denken ,volledig denken en zien wat is??
  Volgens mij een onmogelijkheid ,een negatief brein zoekt de schuld bij een ander en denkt niet na ,waarom zijn/haar brein zo negatief is !! Laat dat nou het begin zijn van ZIEN en ZIJN!!
  In zien en zijn ,zie je echt waar het om gaat ,het gaat om vrede en liefde , liefde voor alles wat er is ,zonder voor ingenomenheid ,zonder oordeel of veroordeel ,gewoon zien!
  Uit dit zien wordt het dualisme naar de achtergrond verdrongen!
  Beste Hub , helemaal met je eens,voor het zover is , laten we dan de machtspelletjes achterwege laten en beginnen goed voor het land te zijn ,zonder verborgen dubbele agenda,s!

  Groet Jaap Koopman Schoonebeek.

 22. [Hub:Laten we het hier maar niet over het “landsbelang” hebben. Dat is een heel ander onderwerp!!]

  Oneens. Dit is nou de crux. Er bestaat helemaal geen ‘landsbelang’. Daarmee bestaat dan ook geen mens of groepering die enig ‘landsbelang’ kan dienen.

  ‘Partijbelang gaat boven staatsbelang’. Wat is hier zo opzienbarend aan? Dat de gangbare afpersingspraktijken weer eens anders geformuleerd kunnen worden?

Comments are closed.