In Duitsland is momenteel een heftige controverse rond Thilo Sarrazin aan de gang, die de bekende Wilders-taferelen laat zien:

 • Sarrazin wordt door de ‘elite’ verketterd
 • Sarrazin’s inhoudelijke betoog wordt vermeden
 • Sarrazin wordt door de ontevredenen als een Messias gezien
 • Sarrazin moet een beroepsverbod krijgen
 • Er wordt een anti-Sarrazin media-circus opgebouwd
 • 90% van de Bild lezers wil ‘Thilo for President’

Wie verder kijkt dan de initiële Pavlov-reactie ontdekt in Sarrazin echter een wandelende tegenstrijdigheid, die een ernstige bedreiging voor de (al dan niet individuele) vrijheid inhoudt.

Ik zal hier niet verder op de algemene polemiek ingaan, daar is al voldoende over geschreven. Wat ik wel aan de orde wil stellen is iets dat ik nog nergens aan de orde heb zien komen, ook niet in de blogosfeer:

Thilo Sarrazin is en blijft een socialist in hart en nieren, iets dat hij in interviews niet nalaat te benadrukken. Hij is warm voorstander van de verzorgingsstaat, die aan de basis van de immigratie-ellende ligt. En ook hier ziet hij meer staatsmacht als ‘oplossing’ van de problemen: het laten ‘opvoeden’ van migrantenkinderen door de staat, om het falende ouderschap te compenseren.

Wat in NL dus (voor alle kinderen) ook al gepropageerd wordt: met twee jaar naar de creche, en later naar de na-schoolse opvang. Twaalf uur per dag staatspropaganda, om de jonge aanwas op te leiden tot brave belastingkoeien, terwijl hun ouders beiden (moeten) werken vanwege diezelfde belastingverplichtingen.

Dus hoewel ‘s mans signaleringen aangaande de negatieve effecten van de islam gewoon juist zijn zullen zijn ‘oplossingen’ niet bijdragen aan de verbetering van de welvaart en de (al dan niet individuele) vrijheid van ‘de burger’.

Wat overigens onbelicht blijft is dat een behoorlijk deel van de door hem geconstateeerde neergang gewoon op het conto van de socialistische experimenten met het staatsonderwijs geschreven kan worden. Alleen de socialistische experimenten met immigratie worden belicht, uiteraard zonder die immigratie als zodanig (socialistische experimenten) te benoemen.

Basisoorzaak van alles is dus overduidelijk het socialisme. Desondanks blijft de man er een overtuigd voorstander van.

Zoals Einstein al zei: Hetzelfde soort denken dat de problemen heeft veroorzaakt gaat ze niet oplosssen.

Waarvan akte.

13 REACTIES

 1. Ja wat moet je er weer op zeggen.

  ALWEER!!!!
  Laat hem president worden en wat mij betreft
  Dictator in Perpetuum / Dictator Perpetuus
  En geef hem alle macht.
  des te eerder gaan de belasting koeien loeien dat ze het niet meer aankunnen en eindelijk zien dat ze voor niets goed zijn behalve belastingmelk produceren of gereed zijn voor abattoir.

 2. Wel, ik heb gesproken met Duitsers in de buurt van Gelschenkirchen dit jaar. S’avonds zijn het matpartijen in het uitgangsleven waarbij Russen, Marokkanen en Turken de dienst uitmaken.

  Met het verleden van Duitsland durft niemand er wat van te zeggen daar. Blijf van het venster weg als je dat zou doen, zei die.

  Orde is er om te handhaven. Een spreuk die in ons wapen staat. Je maintiendrai.

  Hoc Voluerunt [3] reageerde op deze reactie.

 3. Socialisten moet je altijd wantrouwen dus ook Sarrazin.
  Hij is echter geen nuttige idioot voor de Islamisten zoals dat wel geldt voor de meeste socialisten. En helaas ook veel libertariers en liberalen.

  Ik zeg maar zo; de vijand van jouw grootste vijand moet je maar even zien als een (tijdelijke) bondgenoot.

  Vanuit het liberalisme of libertarisme zien ik geen effectief antwoord op de collectieve kracht van Islam.
  De kracht van stromingen die uitgaan van individuele vrijheid is helaas ook hun zwakte; ze hangen vaak als los zand aan elkaar en zijn niet bij machte om zich te organiseren tot een sterker geheel.

  We hebben socialisten die het licht hebben gezien vwb de ideologie Islam misschien wel heeeeel hard nodig in de strijd die hooguit nog even uitgesteld kan worden door de dhimmi’s in het westen maar die er vroeg of laat keihard komt.

  Hoc Voluerunt [5] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.

 4. @GB [4]:
  de collectieve kracht van de islam is geen bedreiging, zolang er geen orgaan is wat hun behoefte om collectieve dwang uit te oefenen kan faciliteren.
  Daarbij ook nog enig verzet door die zelfde dwang onmogelijk maakt.

  GB [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Hoc Voluerunt [5]:

  *de collectieve kracht van de islam is geen bedreiging, zolang er geen orgaan is wat hun behoefte om collectieve dwang uit te oefenen kan faciliteren.*

  Pardon? Volgens mij doet de overheid en hun bazen van de grote multinationals niks anders!
  Of vind jij dat die twee-eenheid rond bv de spotprenten en de Fitna affaire niet in de aars van de met geweld en boycot dreigende Islamitische wereld is gekropen?
  Gevolg is dat de besluitvorming en zelfcensuur (en daarmee de afbraak van vrijheid van meningsuiting) in het westen sterk is toegenomen om die dreigende moslimwereld maar niet tegen de schenen aan te schoppen.
  Voorbeelden uit de praktijk? Oppakken van Nekschot, vervolgen van Wilders en nu dus ook het royeren van Sarrazin uit zijn partij zijn voorbeelden van kruipgedrag voor intoleranten.

  Als dat geen faciliteren van collectieve dwang is weet ik het ook niet meer.
  Het wrange is dat het orgaan die de bijl aan de wortel van onze waarden en vrijheden zet onze EIGEN regeringen zijn!
  De Saudische, Iraanse en Indonsische regering hoeven bv nog geen eens een eenheid te vormen en hun oliewapen uit te spelen om het westen verder te onderwerpen met de huidige weekdieren die daar aan de macht zijn!

  Hoc Voluerunt [7] reageerde op deze reactie.

 6. @GB [6]:
  Je zette een stelling neer dat de islam en hun collectieve drang naar dwang een gevaar zouden zijn.
  Ik zeg daarentegen dat dit allen mogelijk is door de staat die dit mogelijk maakt.
  Zonder die staat zou het gebral van de islamisten op dovemansoren vallen en heeft het geen enkel effect, behalve een lichte vonk van irritatie met iedereen die het er niet mee eens is.

  Daarmee bedoel ik dat in een vrije samenleving dit probleem non-existent zou zijn.
  Mochten ze (islamisten) dan nog dwang willen gebruiken dan zou het verzet enorm zijn omdat het element geweld geen sluier van politieke correctheid zou dragen en dus ondenkbaar zijn, en als het dan toch gebeurt direct met opstand te kampen krijgt.
  Nu het via staatswegen gaat vinden mensen het ineens de normaalste zaak van de wereld.

 7. @GB [4]:

  “De kracht van stromingen die uitgaan van individuele vrijheid is helaas ook hun zwakte; ze hangen vaak als los zand aan elkaar en zijn niet bij machte om zich te organiseren tot een sterker geheel.”

  Mooi gezegd! Dat los zand wordt voor een belangrijk deel gevormd doordat vrijheidsminnaars vaan individualisten zijn die hun eigen dien willen doen.
  Als er 4 libertariers zijn, moeten er al twee websites komen!!!
  Of AnarchoKapitalisten die minarchisten tegenwerken met het afbreken van de staat tot 10 %.

  Kan de poging van “de weg naar vrijheid” daar verandering in aanbrengen:
  Zie het artikel dat hierboven verschijnt.

 8. Deze wandelende contradictie toont aan dat men het zowel ter linker als rechterzijde nu beu aan het worden is en dat men aan beide uiteinden van het politieke spectrum nu wakker aan het worden is. Dat is trouwens ruim op tijd denk ik, en ik durf de (islamvrije) toekomst enigszins optimistisch tegemoet zien nu.

 9. @Hoc Voluerunt [3]:

  Het is niet mogelijk om orde te handhaven. Klopt helemaal.

  In mijn straatje zal die orde er wel zijn, en wel volgens de principes:
  – wie goed doet, goed ontmoet;
  – wie kwaad doet, kwaad ontmoet.

  Het is de rood groene kerk niet helemaal gelukt om mij mentaal te castreren.

  Eigen rechter spelen mag niet van onze overheid, weet ik.

  Ga ik wel doen als dat moet.

 10. I had a dream to make my company, however I didn’t have got enough of money to do this. Thank goodness my friend proposed to use the credit loans. Therefore I received the college loan and realized my desire.

Comments are closed.