Michel Barnier, binnen de EU verantwoordelijk voor marktverstoring, heeft in al zijn naïviteit of eigenbelang een nieuw onzinvoorstel gelanceerd om onnozele EU-burgers schijnzekerheid te geven. Bij een bankcrisis moet de aandeelhouder voortaan bloeden. Klinkt goed, tot je het leest. Feitelijk komt het neer op meer regulering en meer macht voor toezichthouders. De zieke kern van het bankenkartel, namelijk dat het opereert op fractionele basis zonder dekking, beschermd wordt door centrale banken en inherent failliet is, wordt niet aangepakt. Uiteraard neemt het FD dit voorstel weer klakkeloos over zonder het kritisch te beschouwen. Wat is deze krant inmiddels meer dan de officiële spreekbuis voor staatsinstellingen. De monetaire sector moet volledig worden geprivatiseerd en er moet vrije concurrentie tussen private munten ontstaan. Dat is het werkelijke medicijn.

4 REACTIES

  1. Waarom zou je aandeelhouder willen zijn, als je uiteindelijk de rekening betaalt?
    Als ik al aandelen had, gingen ze nu nog weg.
    Ik hoop dat veel aandeelhouders inzien wat dit betekent.
    Ik begrijp trouwens sowieso niet wat ze zien in aandelen.

  2. Uit het artikel: “De financiering van het reddingfonds moet komen van bankenheffingen”

    Dat is duidelijk. Uit uw beurs dus.U kreeg al 1.5% rente voor uw spaargeld. Zometeen mag u bijbetalen. Gelukkig is er (nog) goud.

Comments are closed.