In het Europees parlement gaan stemmen op om Nederland straffen omdat het een akkoord over de EU-begroting voor 2011 heeft geblokkeerd.

CDA- europarlementariër Esther de Lange zei dat bij geruchte te hebben vernomen.

Een aantal europarlementariërs zou volgende week in Straatsburg een stemming willen uitstellen, waardoor Nederland geld uit Brussel misloopt.

Het gaat om een bedrag van ruim 10 miljoen euro voor de re-integratie van werklozen in de grafische sector.

“Ik weet niet of het ook gaat gebeuren, het is een gerucht”, aldus de Lange. “Maar als het waar is zou ik het erg kinderachtig vinden.” Vooralsnog staat de bewuste stemming nog op de agenda van het europarlement voor volgende week.

De EU-lidstaten kwamen vorige week niet tot overeenstemming met het europarlement over de nieuwe EU-begroting. Nederland leidde met het Verenigd Koninkrijk het verzet.

Tot zover de media.

Het is niet belangrijk of dit gerucht werkelijkheid wordt, maar het geeft aan hoe de machtsstrijd tussen europarlement en nationale overheden, op kinderlijke manier wordt gestreden.

Het geeft ook aan dat de EU een volkomen overbodig instituut is.

Want wat gebeurt er nou in werkelijkheid. Een legertje Nederlandse ambtenaren dienen een verzoek aan het europarlement in, waar een ander legertje EU-ambtenaren het verzoek uitpluist om te kijken of het aan alle regeltjes voldoet.

Deze acties hebben totaal geen enkele toegevoegde waarde voor de Europese burger.

Integendeel, het zorgt er alleen voor dat ambtenaren zichzelf werk verschaffen, tegen veel te hoge kosten en inlevering van uw individuele vrijheid.

Op deze manier hoopt Nederland dan iets van het aan de EU betaalde, van u afgenomen, geld terug te krijgen. Met andere woorden: het enige wat de EU doet is het rondpompen van geld en gedurende de cyclus van dit project wil de EU uw en mijn leven controleren.

Natuurlijk zal dit ook door voorstanders van de EU worden ontkend, want tenslotte is dit een bijkomend onderdeel van het grote geheel, namelijk dat de EU de veiligheid van iedere Europese burger en de bescherming van de consument voor ogen heeft.

En dat zijn nou precies de doelstellingen die de EU nooit kan verwezenlijken.

Zelfs niet met een totalitair gedrag.

Wat de EU doet, net als alle overheden, is het creëren van schijnveiligheid en de onmogelijkheid om de consument hoe dan ook te beschermen.

Zelfs als de EU zou besluiten om elk individu door een politieman te laten begeleiden, dan nog is het de vraag of de politieman wel te vertrouwen is! (Schijnen zich ook verkrachters en moordenaars onder te bevinden.)

Maar misschien moet “Nederland” zich ook kinderachtig gedragen en tegen het europarlement zeggen, dat als die 10 miljoen euro niet toegewezen worden, “Nederland” ophoudt om de contributie nog langer te betalen.

Beter zou natuurlijk zijn dat de EU zichzelf opheft.

4 REACTIES

  1. “Beter zou natuurlijk zijn dat de EU zichzelf opheft.”

    Zichzelf opheffen zal nooit gebeuren. In tegendeel, ze willen groeien.
    Alleen gezond verstand van de burgers en actie kan dat verwezenlijken.

  2. http://www.europa-nu.nl/id/vi8rm2z4q7z9/wijziging_wat_traditionele Maar wel even gauw een wetje er doorheen jensen die ons ons recht ontneemt om geneeskrachtige kruiden te gebruiken. Die noemen ze vanaf 01-04-11 geneesmiddelen. Kijk maar eens op de link. Wat willen die corrupte lui, die onder de plak van Monsanto staan? Burgeroorlog? Hoe lang blijven we deze kliek nog accepteren. Ooit eens naar Barasso en Van Rompuy gekeken. De ene is nog arroganter dan de andere en erg slim kijken ze ook niet uit de ogen. Geef mij Nigel Farrage maar, die zegt tenminste waar het op staat. Oja, straks zijn de vitamines aan de beurt. Dosering zo laag dat niemand ze nog neemt. En dit alles om de natuurlijke vitamines uit te bannen. Weg uit dat corrupte EU en wel onmiddellijk, voordat we meegezogen worden in de neergang die al gaande is, alleen de pluche ziet het nog niet. En ik ben benieuwd wat er op 7 december gaat gebeuren. Zo, het is eruit.

  3. Het beleid van EU loopt finaal uit de hand en moet stop gezet worden willen wij onze vrijheid behouden.
    Het zal beginnen met een europese belasting invoeren, zodat er weer een schakel in de keten van parsieten bijkomt.

  4. ik zag in een u tube filpje dat barroso zijn haar op dezelfde manier in een scheiding schuift als een hele bekende dictator uit de vorige eeuw! misschien zijn er meer overeenkomsten.

Comments are closed.