Het lijkt er op of “het klimaat” met de ondergang van onze hele wereld niet langer op de hitparade staat. Nadat een aantal onjuistheden en zwendels van de klimaathippies aangetoond waren, moeten ze zich wel even koest houden.

Daarom is het toch wel goed dat er nu een conferentie wordt georganiseerd waarin de feiten van de huidige kennis nog eens objectief geanalyseerd en bekritiseerd kunnen worden.

Deze conferentie is op 3. – 4. December 2010, Berliin en meer gegevens vindt u op:

http://www.berlinmanhattan.org/umwelt/veranstaltungen/3-internationale-Energie-und-Klimakonferenz-%28IEKK%29-Berlin-2010

14 REACTIES

 1. Ik denk dat men wat tijd nodig heeft om een nieuw offensief van klimaatzwendel in te zetten. De toon zal wellicht agressiever zijn. Misschien zullen we spoeding in de fase terecht komen waarin wetenschappers, die niet de hoer uithangen en uit blijven dragen dat invloed van menselijke activiteit op het klimaat te gering is om een substantiele bijdrage te kunnen leveren aan de verandering van het klimaat, hun remmen moeten controleren voordat zij wegrijden. Hoewel de antropogene klimaatsverandering allang is doorgeprikt kom ik in mijn omgeving toch aardig wat mensen tegen die er aan geloven. Propaganda heeft effect. Blijf bepaalde onzin herhalen, beleg conferenties, schakel media in om verslag te doen van die conferenties, hou projecten in de schoolklassen en de massa’s slikken de meest grote onzin voor zoete koek. Het is stuitend te merken hoe onnozel en manipulatief de meeste mensen zijn.

  Conferentie Berlijn, eredoctoraat voor El Goor….de Groene Khmer lijkt aan een nieuwe aanval te beginnen.

  Peter de Jong [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Oscar [2]: “en de massa’s slikken de meest grote onzin voor zoete koek”

  Ja, er zijn ook hele volksstammen die in een god geloven, dus zo vreemd is dat niet. 😉

  Klimaatwetenschap wordt gebruikt om een geloof te staven, net als theologie.

  @pcrs [1]: “De nieuwe trend is biodiversiteit”

  Meer dan 98% van alle bekende soorten die op aarde hebben geleefd zijn inmiddels uitgestorven. Dat is echter niet van nadelige invloed geweest op het voortbestaan van het menselijk ras.

  Integendeel, als de dino’s 65 miljoen jaar geleden niet het loodje hadden gelegd vanwege die astroïde-inslag dan zat hier nu een intelligente hagedis te posten. 😉

  http://en.wikipedia.org/wiki/Extinction_event

  Oscar [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Oscar [4]:

  Met geloven dat iets er niet is, is niets mis Oscar. Het is immers vrij eenvoudig te bewijzen dat iets bestaat als het ook werkelijk bestaat. Zolang dat bewijs niet is geleverd, heeft een dergelijke gelovige een sterke zaak.

  Maar geloven, dat iets er wel is, terwijl er geen bewijs van het bestaan is, is tamelijk absurd. Je kan onmogelijk bewijzen dat iets niet bestaat, dus zolang het bestaan niet is bewezen is de claim van deze gelovige uiterst onzeker.

  Dat is ook de makke met AGW. Alarmisten hangen een onzeker geloof aan. Zij moeten immers aantonen, dat er een temperatuurstijging is en dat die ook nog door de mens is veroorzaakt. Sceptici hebben het veel makkelijker. Die hebben altijd gelijk, totdat de alarmisten hun onomstotelijke bewijs hebben geleverd.
  Oscar [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Oscar [6]:

  Dat is de lakmoestest om de zweverige New Agers van de ware gelovigen te scheiden Oscar. 😉

  Natuurlijk bestaat er een absolute waarheid, los van hoe deze door diverse individuen wordt ervaren. Als iets werkelijk bestaat gaat het niet plotseling weg als niemand het meer waarneemt, iets verandert ook niet qua eigenschappen als mensen er verschillend tegenaan kijken.

  Alleen op subatomair niveau kan je hier enkele kanttekeningen bij plaatsen. Waarneming behelst immers een interactie tussen waarnemer en waargenomene. Dat betekent altijd een energie-overdracht, hetzij rechtstreeks via straling hetzij via een botsing van deeltjes. Als die energie-overdracht groot genoeg is kan dit een verandering teweeg brengen.

  In de dagelijkse praktijk zijn dit soort effecten echter verwaarloosbaar klein.

  ===
  “If a man speaks in the forest, and there is no one who can hear him, is he still wrong?”
  ~ Peggy Bundy

  Oscar [8] reageerde op deze reactie.
  Oscar [9] reageerde op deze reactie.

 5. @Peter de Jong [7]:

  “Dat is de lakmoestest om de zweverige New Agers van de ware gelovigen te scheiden Oscar.”

  Inderdaad. Een paar jaar geleden sprak ik een New Ager die zei dat God energie was. Waarop ik concludeerde dat haar, het was een vrouw, godsbeeld puur materialistisch was en dat derhalve ‘haar god’ niet eeuwig was, omdat alle materie vervaldata kent en dat energie voort komt uit materie. Bij het woord materialistisch trok zij een bitterzuur gezicht en ze wou mij gelijk onderbreken. Toen wist zij me te vertellen dat het om niet-materialistische, eeuwige energie (!) ging. Ja, het bedriegelijke van de New Age is wel dat hij (New Age is een mannetje) vist uit het vocabulaire van de fysica, zonder de definities die in de natuurkunde aan woorden worden gegeven over te nemen. Dit terzijde.

  “Natuurlijk bestaat er een absolute waarheid, los van hoe deze door diverse individuen wordt ervaren.”

  Nou, dat is in ieder geval al iets…ik kom ook mensen tegen die het bestaan van waarheid ontkennen, alle ethische normen beschouwen als ‘een mening’ gelijkwaardig aan elke andere mening en beweren – aantoonbare flauwekul – dat ruimte en tijd geen aanvang hebben gehad.

 6. @Oscar [9]:

  Bestaat een vacuüm? Lijkt mij wel. 😉

  Of die absolute waarheid er nog steeds is als het universum er niet meer is, lijkt mij een ander verhaal. Kan een absolute waarheid een metafysisch begrip zijn, los van al het bestaande?

  Dat lijkt mij niet, omdat iedere waarheid aan universele wetmatigheden gebonden is. In dit universum bestaat bijv. een zwaartekracht. Die zorgt er voor, dat een appel omlaag valt en niet omhoog.

  In een ander universum gelden mogelijk andere wetmatigheden, dus ook andere absolute waarheden, maar wij kennen geen ander universum, dus onze absolute waarheden zijn ook daadwerkelijk ‘absoluut’ (tot het tegendeel is bewezen).

  Ik hoorde overigens laatst een onderzoekster op de radio die een andere opvatting had over de juiste vertaling van de oorspronkelijke tekst van Genesis. Zij stelde, dat het Hebreeuwse werkwoord ‘bara’ in de gebruikte context niet ‘scheppen’ maar ‘scheiden’ betekent. God scheidde hemel en aarde, wordt het dan.

  Blijkbaar bestond het universum al in de oervorm en heeft God er slechts wat mee gerommeld. Dat zou dan aannemelijker maken dat ook God onderdeel is van het universum en niet een daarvan losstaande entiteit of absolute waarheid.

  http://www.kerknieuws.nl/debat.asp?oId=25

  Peter de Jong [11] reageerde op deze reactie.

 7. @Peter de Jong [10]:

  Het zou zelfs kunnen, maar dit is pure speculatie vanuit mijn transhumanistisch gezichtspunt, dat God letterlijk een creatie van de mens is en dat God uiteindelijk weer nieuwe mensen heeft gemaakt.

  De huidige mens en zijn machines worden immers steeds machtiger. Goede kans dat die scheppingen van de mens uiteindelijk zijn ondergang zullen betekenen (denk bijv aan nanobots en AI, zie ook De Garis en zijn waarschuwing voor artilect wars: http://en.wikipedia.org/wiki/Hugo_de_Garis ), waarna de intelligente machines weer alles zullen doen om hun roots te kennen. Net als de gelovige mensen nu die op zoek zijn naar God en daar weer één mee willen worden.

  Het Hindoeïsme kent de cyclus van het leven en de wedergeboorte. Het christendom wijst op de recycling van materie als vehikel voor de geest (‘Ashes to ashes, dust tot dust’). Zo’n eeuwige cyclus zou je ook op het universum kunnen betrekken (CSNY: ‘We are stardust’). De oerknal geeft dan een uitdijend heelal dat echter stopt en weer implodeert, waarna er weer een explosie volgt en alles opnieuw begint (ad infinitum).

  De huidige theorie maakt dit echter onwaarschijnlijk. Volgens de tweede wet van de thermodynamica kan de entropie (dwz de hoeveelheid energie die NIET meer beschikbaar is voor het verrichten van arbeid) van een geïsoleerd systeem nooit afnemen, wel gelijk blijven of toenemen. Astronomen veronderstellen, dat de entropie van het universum alleen maar toeneemt, zodat het uiteindelijk ten onder zal gaan in een ‘koudedood’ ingeval van een alsmaar uitdijend heelal, of een ‘warmtedood’ ingeval van geen (verdere) expansie.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Heat_death_of_the_universe

  Dat dan aan alles een einde komt is natuurlijk nogal een deprimerend vooruitzicht. Voor die tijd is de aarde allang verworden tot een verschroeide rots zonder enig leven vanwege het opzwellen van onze zon tot een rode reus. Zoveel te meer reden om haast te maken met de kolonisatie van Mars en andere planeten en manen in (en buiten!) ons zonnestelsel. Dat zou de AGW alarmisten ook de wind uit de zeilen nemen. Never carry all your eggs in one basket! 😉

  ===
  Bomb #20 learns a little phenomenology
  http://members.fortunecity.com/cybercinema/bomb20.htm

 8. Ik zou zeggen, op naar de volgende hype!!!

  Eerst de zure regen, dan het klimaat en nu de biodiversiteit!
  En ja, alle grote bedrijven heb het tegenwoordig over “Sustainibility”. Is op moment een hele goede marketingstunt.

  Ben blij dat ik al bijna 61 ben en de hele gekte op deze aardbol niet meer al te lang mee hoef te maken.

  Er zijn heel veel mensen die zich dagelijks onvoorwaardelijk inzetten voor goede doelen en vooral het milieu, maar ze komen er meestal bedrogen uit. Ze geloven allemaal in de leuzen van en Al Gore of andere zakkenvullers.

  Maar er zijn gelukkig nog anders denkende mensen en wetenschappers die er anders over denken en vooral kunnen relativeren!!!

 9. When you’re in uncomfortable position and have no money to get out from that, you would have to take the credit loans. Because it will aid you definitely. I get collateral loan every single year and feel fine because of it.

Comments are closed.