We zijn de afgelopen decennia al enkele keren verblijd met de mededeling dat de film over het beroemde boek van Ayn Rand: “ATLAS SHRUGGED” binnen afzienbare tijd zou verschijnen. En elke keer weer was het een teleurstelling.*)

Maar nu is er iets gebeurd. Er gaat een film verschijnen! En op 7 december is er een eerste presentatie met receptie.

Er is meer nieuws dan nu tijd om te vertellen. Maar hier een poging met verwijzingen die heel veel mensen meer dan enthousiast zal maken:

Om te beginnen is er een uitgebreid interview beschikbaar met John Aglialoro, de producent van de film.
U kunt dat hier lezen. En hier.

Ten tweede is het mogelijk om op 7 december in New York City deel te nemen aan een receptie van de Atlas Society waarbij Aglialoro zal spreken over de productie van de film, en bovendien een 10-minuten clip van de film zal vertonen.

Informatie hier.  http://www.atlassociety.org/atlas-shrugged-movie-event

Atlas Shrugged: The Making of a Movie

What: Spend an evening with select cast members and the producers of the new Atlas Shrugged movie and view an exclusive 10-minute preview clip.

When: Tuesday, December 7, 2010  from 6:00 p.m. – 9:30 p.m.

Where: The Millennium Broadway Hotel

Hudson Theatre,
145 West 44th Street
New York, New York 10036

Register for Atlas Shrugged: The Making of a Movie in New York, NY on Eventbrite

The Atlas Society is proud to present Atlas Shrugged: The Making of a Movie. After years of anticipation John Aglialoro has completed filming Part I of what will be a trilogy. David Kelley, Atlas Society founder and CEO, consulted on a script that is true to the characters and philosophy of Ayn Rand’s epic novel.

The program will feature a ten minute first time viewing of an Atlas Shrugged film clip, which will include the first scene from the movie. You’ll hear special remarks from producers John Aglialoro and Harmon Kaslow, Kelley, and select cast members. The event will be followed by a general cocktail reception.  There will also be a VIP reception with an opportunity to meet and mingle with the producers and cast members.

Don’t miss this opportunity to celebrate the cinematic achievement of Aglialoro, Kaslow, and their team in bringing Rand’s great literary achievement to the screen. Join us in the historic Hudson Theatre for an evening to remember.

HELP SPREAD THE WORD. GET OUR COUNTDOWN WIDGET!

ATLAS MOVIE NEWS

OFFICIAL FACEBOOK PAGE FOR ATLAS SHRUGGED MOVIE

Leadership Sponsors:

John Aglialoro and Joan Carter

David Kelley
Jay and Sally Lapeyre

Cliff and Laurel Asness

Frank and Shelda Bond

Ashwin and Mari Vasan

Fred and Sandra Young

Scott and Leslie Jacobs

Ed Snider

————————————————-
Zie ook

http://www.theatlasphere.com/columns/101123-aglialoro-atlas-shrugged-movie.php

Deel van wat er in het verleden gebeurd is vindt u hier.

*) http://www.theatlasphere.com/columns/071013-bidinotto-atlas-shrugged-movie.php

Wij vermoeden dat we binnenkort nog veel meer over deze film kunnen vertellen.

6 REACTIES

 1. $250-$500 betalen om een filmclip van 10 minuten te zien? Nou ja, ik was toch al niet van plan om daar heen te gaan.

 2. Leuk dat er iets komt, al lijk ik niet gevoelig voor het Ayn Rand geloof. Ik zal een van haar boeken kopen als ik weer eens in Amerika ben. Dat zal zijn wanneer het TSA-schorem in de gevangenis zit en je als toerist weer gewoon het land in kan en niet meer moeite hoeft te doen dan een groen formuliertje in te vullen in het vliegtuig.

 3. @Zé [3]:

  Ja, Zé, ik deel dat gevoel met je.
  Maar hoe negatief de mensheid zich ook ontwikkeld, de hoop mag je nooit verliezen.
  De zonzijde is dat er toch ook een (nog te kleine) groeiende hoeveelheid mensen is die nadenkt en de slechtheid van het collectivisme inziet.

 4. Hoi Hub,

  Polariteit, het negatieve kan niet zonder het postieve.
  Licht heeft weinig betekenis als we het duister niet kennen.
  Niets is perfect of absoluut, daar alles aan verandering onderhevig is. Ook de visie van Ayn Rand niet in Atlas Shrugged ( Wereldschok), maar sinds ik de eerste uitgave las, 20 jaar geleden, ( uitgeverij Cristian Morgenstern 1990, opl. 1000 exemplaren), zie ik de door haar geschetste wereld wel werkelijkheid worden.
  Namelijk een wereld waar een groot gebrek is aan Liefde. Voor de mens zelf en de medemensen. Alles komt hier uit voort.

  Op de achterkant van deze uitgave staat te lezen:

  “Alleen voor wie zichzelf durft te zijn”

  Van velen kreeg ik het boek niet uitgelezen terug, voor sommige veranderde het hun leven voorgoed.

  De tijd waar wij nu in leven staat mooi verwoord in het voorwoord, nl;

  “Het schokkende verhaal over de man, die de motor van de wereld stopzette. Een beschrijving, niet van de moord op het menselijk lichaam, maar van de moord op- en de wedergeboorte- van de menselijke geest.”

  Ik denk als ieder van ons zich daar mee kunnen verbinden we al een eind op de goede weg zijn.
  We zullen het echt zelf moeten doen, we kunnen duidelijk zien nu, wat er gebeurd als we onze macht in de handen van anderen leggen, we dragen dan bij via onszelf aan het geestelijk failliet van onze wereld. dat is pas echt Crisis!!

  Vrede.

 5. Ik ben reuze benieuwd!

  Een bekentenis hierbij: ofschoon ik “The Fountainhead” en al Ayn Rand’s non-fictie in een adem uit heb gelezen en ik meer Objectivist dan Libertariër ben, ligt Atlas nog steeds te wachten tot ik hem uitlees (ik ben niet verder gekomen dan pakweg de helft).

  Het merkwaardige is dan wel weer dat ik zelf sinds drie jaar de methode John Galt in praktijk tracht te brengen.

  Inspirerend is het zeker, maar ‘we’ hebben (in ieder geval in NL) te weinig navolging in economisch relevante kringen. Met de opkomst van de Tea Party beweging in de VS bestaat daar een enorme impuls waarbij veel van de slogans zelfs rechtstreeks op Atlas zijn terug te voeren.

  In heel veel opzichten zijn Nederlanders eenvoudigweg te gecollectiviseerd en gehersenspoeld. Met denkt niet anders dan in collectivistische termen (zoals op school geleerd) en de notie van individuele ‘vrijheid’ is beperkt tot exclusief niet-economische zaken. (BTW, wisten jullie dat CHOCOLADE-sigaretjes uit de handel zijn verdwenen?!)

  De Renaissance zal niet in Nederland starten en of die hier zal aanslaan? Hub, blijf je goede werk doorzetten, aan jou zal het niet liggen!

Comments are closed.