In een week waarin kwade genius Van Rompuy de euro nog huldigt als een stabiele valuta, wat enkel nog gelooft wordt door zijn geloofsgenoten in Brussel die zonder de euro geen brood op de plank hebben, nemen de geruchten toe dat Portugal binnenkort hulp nodig heeft.

In mei voorspelde ik een noodplan voor Spanje, een voorspelling die te vroeg bleek. Als 1 ding me duidelijk geworden is de laatste jaren, is dat bijna alles trager gaat dan ik verwacht. Misschien wil ik ook te graag dat het huidige, rotte systeem ontploft, ontbindt of wat dan ook. Maar een reddingsplan voor Portugal lijkt nu nabij, aldus bericht mijn favoriete site Zerohedge. Vorige week nog zond Tegenlicht een documentaire uit over de val van de euro die zo meer eens uit kan komen. Helaas was dit pure propaganda voor het verder uitrollen van de EUSSR.

Ik hoor De Jager op tv kakelen over ‘de economie’ alsof het zijn huisdier is. God, wat zou ik hem graag eens ‘Human Action’ van Ludwig von Mises kado willen geven. Niet dat hij het ooit zou lezen, maar toch, het zou een mooi symbool zijn. Hij trekt er ook zo’n kop bij alsof hij een kleuterklas te woord staat. Opvallend veel glimlachen en gebaren gebruiken. Gevalletje mediatraining. Misschien dat het volk er warm van wordt, bij mij wekt het slechts woede op.

Subsidievreters Pauw en Witteman zijn verrassend scherp en stellen zowaar semi-kritische vragen. De Jager komt niet verder dan de dertien in een dozijn argumenten dat we 10 jaar lang hebben geprofiteerd van de euro. Werkgelegenheid, export, liefde, geluk, alles hebben we te danken aan die mooie ongedekte nepmunt. Wat gebeurt er als het parlement niet instemt met het noodplan? Daar ga ik niet op speculeren is het Wellinkiaanse antwoord van Jan Kees. Ze zouden ook eens de waarheid spreken, politici.

Andermaal wordt het een spannende week volgende week. De euro loopt op haar laatste benen, wees voorbereid. Egypte komt naar u toe deze zomer.

4 REACTIES

 1. Alle overheden worden steeds wanhopiger om geld van iedereen af te persen. In Amsterdam (volkomen bankroet, maar officieel nog niet) wil -volgens de Tokkiegraaf- ‘liberale’ partij VVD nu kentekens en belastingen op fietsen invoeren. Dat is vast nog maar het begin van een serie nieuwe belastingen en boetes.

  De Jager gaat er steeds fotogenieker uitzien als maniakale duitendief. Als een variant op de ‘gekke professor’. Daarom is hij voor mij Spekkie geworden. Spekkie het Graaivarken dat net iets gelijker is dan de andere dieren op de boerderij. Mevrouw Amsberg is vast trots om haar knorretje.
  Alex [4] reageerde op deze reactie.

 2. “Ik hoor De Jager op tv kakelen over ‘de economie’ alsof het zijn huisdier is. God, wat zou ik hem graag eens ‘Human Action’ van Ludwig von Mises kado willen geven.”

  Ik vond zijn reactie om door te bezuinigen, ook als het beter gaat, anders niet slecht bij Pauw en Witteman. Witteman probeerde hem meteen weer te verleiden de linkse hobby’s weer op te pakken, maar ieder normaal huishouden gebruikt perioden van voorspoed om financiële orde op zaken te stellen; kortom het anticyclisch beleid van Keynes. Meestal geven politici graag uit in tijden van tegenspoed, maar de broekriem aanhalen in tijden van voorspoed doen ze niet graag.

  Als hij op de vragen van Witteman lachend zwijgt en refereert aan de invloed van woorden van een minister financiën, dan heeft een goed verstaander daar genoeg aan. Zou iemand zwijgen en schamper lachen, als het met de euro goed ging?

  “Wat gebeurt er als het parlement niet instemt met het noodplan? Daar ga ik niet op speculeren is het Wellinkiaanse antwoord van Jan Kees. Ze zouden ook eens de waarheid spreken, politici.”

  Dat kun je ook zelf invullen. of het gaat door zonder Nederland en dan trekt de regering later wel bij of het gaat helemaal niet door en dan stort het kaartenhuisje snel in. Laat ze het lekker rekken, intussen hebben wij nog tijd goud te sparen.

  “De Jager gaat er steeds fotogenieker uitzien als maniakale duitendief. Als een variant op de ‘gekke professor’.”

  Ik heb altijd het idee, dat het Terror-Jaap is.

 3. @Bon Vivant [1]:

  Niet lang na een kenteken op fiets en belasting op fiets, zal er voetgangers kenteken ontstaan, met bijbehoorende belastingen.

  Niet lang gevolgd door een adem tax. Het is nu eenmaal niet eerlijk dat snelle ademhalers meer profiteren van zuurstof dan langzame ademhalers, en dat willen ze graag reguleren met de adem tax. Het is eenmaal in algemeen belang, en het milieu.

Comments are closed.