Het goede, het slechte en de gekte van Marxisme met Robots! Zeitgeist: Moving Forward – Het Freedomain Radio Review. Marxisme in een modern jasje met een startrek-sausje.[HTML1]

freedomainradio.com * The largest and most popular philosophical conversation in the world.

116 REACTIES

 1. Net als de tweede Zeitgeist (adendum) film is deze derde film heel verhelderend tijdens de eerste helft. Zeer de moeite waard om te zien en te overdenken en door te geven opdat een ieder tijdig kan gaan zien waarom er wel iets verandert moet worden om met elkaar duurzaam door te kunnen leven hier op deze planeet. Echter het tweede gedeelte, wanneer het Venus project erbij gehaald wordt, gaat m.i. de mist in, hoe begrijpelijk het ook is om techniek als oplossing van onze tekortkomingen te zien. De uitspraak : “de natuur is onze dictator waaraan wij hoe dan ook onderworpen zijn” illustreert de misvatting over de werkelijkheid.
  “De natuur is altijd je vriend” zou een uitspraak zijn die wellicht meer waar is, alleen is die herkenning van deze waarheid weggezakt bij ons technocraten, want ja, de natuur heeft weinig op met technocratie en wij wel.
  Een natuurvolk weet zich nog deel van de natuur en ziet die als haar beste vriend evenwel. Niet als slaaf van een dictator dus. Zou het de natuur kunnen zijn (geweest) die ons moeiteloos en liefdevol in alles voorzien kan?
  Gaan we duizenden jaren terug in de menselijke geschiedenis op aarde, en uit de aangeleerde verwarring sindsdien dan komen wij toch terug thuis als onderdeel van de natuur !
  De boeken van “de zoemende ceder reeks van Anastasia” geven ons dit gedachtegoed weer terug (www.schildpadboeken.nl).
  En laten ons ook zien dat technocratie precies niet de weg is uit deze verwarring, maar meer hel. En voel je dat dan al niet wanneer je je voor stelt dat je in zo’n Venus gebouw en park je leven zou moeten slijten…!? Dat lijkt mij iets heel wezenlijks te missen: Het één zijn met de natuur zelf.
  Maar lees zelf eens over die droom van Anastasia, een vrouw met kinderen die leeft wat zij zegt en demonstreerd hoe indrukwekkend onze menselijke mogelijkheden zijn juist zonder die technocratie.
  Maak het goed, Johan Peter

  Liberty 5-3000 [4] reageerde op deze reactie.

 2. @Johan Peter [3]:
  Dit is dus ook precies de kern van het probleem met het socialistische wereldbeeld.
  Men is zeer goed in het beschrijven van het probleem aan de oppervlakte.
  Men ziet de symptomen, maar faalt totaal in het zien van de oorzaak.
  Men kijkt naar het aquarium waar 7 dunne vissen ziek zijn en 1 dikke vis gezond.
  De dikke vis krijgt de schuld terwijl achter de schermen er alleen voer in de tank wordt gegooid waar de dunne vissen ziek van worden en de dikke vis gezond.

  Rogier [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Liberty 5-3000 [4]:

  De dikke vis maakt met zijn hebzucht de leefomgeving van de 7 dunne vissen kapot.Een Amerikaan vreet 7 keer meer dan hij werkelijk zou moeten doen. Hetzelfde doet hij met goederen. Alles moet groter, alles moet dikker. Dat het grotendeels asociale lege omhulsels zijn die moorden in naam van een doek met strepen en sterretjes wordt op de achtergrond geschoven.
  Waarom blijven die dikke westerse vissen niet gewoon met hun poten van de spullen van andere landen af? Waarom trekken die westerse vissen de hele voorraad grondstoffen in hun eentje leeg? Omdat families zo nodig hun huis vol onbenullige hebbedingetjes gevuld moeten hebben?Het westen is een grote afval fabriek. Wij zijn kampioenen in het omtoveren van zuivere grondstoffen in afval. Over 100 jaar zullen de hoogste bergen van de wereld in Europa en Amerika staan. Afval bergen wel te verstaan.
  Wij zijn in de geschiedenis het asociaalste geweest en we blijven dat in het heden ook. Hoe kun je in godsnaam een systeem goed praten waarbij nog geen 10% van de wereld bevolking profiteert. Terwijl die 10% zelf over de armste stukken grond beschikt! Hoe kun je het goedpraten dat het gedrag van die 10% mensen ervoor zorgt dat aan de andere kant van de wereld mensen sterven van de honger? Omdat politici hun eigen producten subsidieren en omdat een stel ziekelijk achtelijke idioten speculeren op voedsel.

  Helaas zullen de ogen in rijke landen pas opengaan wanneer ze zelf niet meer kunnen vreten.Bij een crisis waarbij voedsel ook hier onbetaalbaar zal worden.Zoals men zag in Egypte en Chili, moet men eerst hongerlijden om in opstand te komen. Dan pas zullen de ogen van de naievelingen open gaan. Pas als ze zelf niks te vreten hebben zullen ze denken dat er weleens iets heel erg mis zou kunnen zijn met die 90/10 verhouding. Maar wat kan hun het op dit moment schelen, ze behoren tot die 10% die waarschijnlijk als laatste problemen zullen krijgen met die voedsel prijzen.
  Dus ja, het beste wat je dan kan doen is je gedrag goed praten en oogkleppen opzetten.

  Zeitgeist is top! Dat filmpje van hierboven heeft het alleen maar meer bevestigd.

  Liberty 5-3000 [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Rogier [5]:

  …..Dus ja, het beste wat je dan kan doen is je gedrag goed praten en oogkleppen opzetten.

  Jij mag van mij prima je zeitgeistplannen doorzetten en je eigen stukje wereld in de toekomst inrichten zoals jij en je zeitgeistvrinden willen.
  Het lijkt mij zeer interessant voor de generaties daarna om dit experiment te documenteren namelijk.
  Alleen.
  Mogen wij van jou wel geld en andere goederen als ruilmiddel blijven gebruiken zonder dat wij gedwongen worden ons aan te passen?
  Ik geef jou die keuze!
  Krijg ik alleen van jou hetzelfde respect?
  DAT is namelijk waar het om gaat!

  Rogier [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Liberty 5-3000 [6]:

  Zolang jij van iemand anders zijn spullen afblijft en niet vervuild zul je mij niet horen. Maar de realiteit is anders, dat geld vloeit voort uit die 2 dingen en wordt weer aan die 2 dingen besteed.

  Ik moet me aan jou aanpassen terwijl jij bij die 10% hoort die maling heeft aan de toestand van 90% van de wereld bevolking? Alsof jij al niet genoeg hebt en alsof de wereld en de natuur zich al niet genoeg aan westerse mensen aanpast.

  Beetje asociaal vind je niet?

  Van mij mag je dus in je artificieel fabrieks-leventje blijven leven en je artificieel voedsel blijven consumeren maar val daar anderen niet mee lastig. En respecteer de aarde want die is niet van jou alleen.

  Doompie [8] reageerde op deze reactie.
  Liberty 5-3000 [12] reageerde op deze reactie.

 6. @Rogier [7]:

  Best Rogier, koop jij kasgroenten?

  Kassen zijn voedsel fabrieken waarin de mens het voor elkaar heeft om ZONDER gebruik te maken van KOSTBARE voedingsbodem gezond voedsel te creeren.

  En wat dacht je van champion kwekerijen?
  Eet je champions?

  In de toekomst zullen meer en meer overgaan op voedsel fabrieken, om ze maar een naam te geven..

  Dat is het resultaat van technische vooruitgang. En nu hebben we die vruchtbare grond niet eens meer nodig om voedsel te produceren..

  Wat vervuilt dit “onze” aarde?

  Tevens stel je dat wij “Wij zijn kampioenen in het omtoveren van zuivere grondstoffen in afval”

  Je vergeet te vermelden dat momenteel zo’n 90% wordt gerecycled..En dat dit in de toekomst alleen nog maar meer zal worden..

  Dus je verhaaltje van giga bergen afval gaat helaas niet op.

  Ieder mag zijn leven invullen hoe die wenst, maar gun jij het de andere ook, welke materialistische zaken WEL waarderen.

  Ps.
  Waarom predik je socialistische?
  ofwel: waarom stel jij iemand hoofdelijk aansprakelijk voor de wantoestanden in 90% van de rest van de wereld?

  Rogier [11] reageerde op deze reactie.

 7. Maar ik begreep dat je in Zeitgeist gelooft, Zeitgeist welke het socialisme en communisme predikt..

  Ik wil je daarom deze link adviseren te lezen:

  http://pccapitalist.wordpress.com/2009/01/28/the-new-marxist-movement-zeitgeist-movement/

  en daarvan wil ik het volgende aanhalen:

  er wordt verteld:

  Social problems result from scarcity. When a few nations control most of the world’s resources, there are going to be international disputes no matter how many laws or treaties are signed. If we wish to end war, crime, hunger, poverty, territorial disputes, and nationalism, we must work toward a future in which all resources are accepted as the common heritage of all people.”

  It is utopian to believe that you can get rid of scarcity. This is a nice way of saying that communal ownership is better that private ownership..

  En om terug te komen op het voedsel:

  de docu stelt:

  Simply stated, a resource-based economy focuses on resources rather than money, and provides an equitable distribution thereof in a humane and efficient manner. It is a system in which goods and services are available without the use of money, credit, barter, debt, or servitude.”

  This is Socialism and Communism at its best. Instead of people producing and exchanging, everything is distributed. They either believe in only one of the two things. Either they believe that robots can do all the work and they can live off of it or Communism.

  GB [10] reageerde op deze reactie.

 8. @Doompie [9]:

  *This is Socialism and Communism at its best. Instead of people producing and exchanging, everything is distributed. They either believe in only one of the two things. Either they believe that robots can do all the work and they can live off of it or Communism.*

  Het lijkt een beetje een moderne variant van de agrarische heilstaat die Pol Pot in Cambodja wou opzetten.
  Steden met intellectuelen werden ontvolkt om mee te helpen op het land om de honger uit te bannen.
  Idealen te over maar het resulteerde uiteindelijk in de procentueel grootste massamoord vanuit de staat in de wereldgeschiedenis.
  Maar misschien ben ik gewoon te oud en te vastgeroest om in deze technologische heilstaat te geloven 😉

  Leuke review die me nieuwsgierig maakt naar de film.
  Iets voor in het weekend.

 9. @Doompie [8]:

  Tja, als een Fransman of een Italiaan mij dat zou zeggen zou ik er nog wel even over willen nadenken. Maar iemand die zijn voeding uit een muur haalt? Of uit kant en klare magnetron menuutjes? Moet ik daar naar luisteren als het om voeding gaat? Een Amerikaan moet zich net als een Nederlander en een Duitser niet bemoeien met voeding. Daar krijg je alleen maar ellende en vooral smakeloos voedsel van.Kunstmatige voedsel, ja daar heb je hem weer! Artificieel, net als hun luxueuse vervuilende levens. Artificiele relaties,Artificiele voeding, en een Artificiele levenswijze!
  (Alles met logica en niks met het hart!
  Ik hoorde laatst een koppel zeggen dat ze gingen trouwen omdat ze dan minder belasting gingen betalen. Geweldige westerse reden zeg!)
  En als je het redt tot bejaarde mag je straks lekker kunstmatig in leven gehouden worden door onze oh zo geweldige technologie. Helemaal geweldig joh!

  Nou weet ik dat het voor de meeste Nederlanders niet uitmaakt of er smaak in iets zit. Zolang het maar de vorm van de desbetreffende stuk fruit of groente heeft is het allang goed voor de meeste.Dat er tegenwoordig in de meeste stukken fruit en groente totaal geen smaak meer zit heb je vast niet in de gaten.( pesticide smaken wel natuurlijk)
  Kast groente…..tjonge jonge jonge laat me niet lachen man! Hoe kun je zoiets smerigs promoten?
  En dan zeg je er ook nog achterna: dat is technische vooruitgang? Ik weet gewoon niet wat ik lees man, ik kan wel huilen als ik die voeding proef en zie. En dan lees je: dat is het resultaat van technische vooruitgang. Pure ondergang van de gastronomie is dit! Waanzinnig gewoon!

  Geloof jij nog steeds in die recycle excuses? Ik weet niet hoor, maar die reusachtige bergen afval zie ik toch echt ieder jaar bijna verdubbelen. En dan zeg jij dat we 90% recyclen? Jammer joh! Even met iets beters komen aub.Minder overbodig consumeren is het antwoord!

  Je hebt er schijnbaar geen benul van hoe sommigen dagelijks moeten vechten om voedsel op deze wereld. Dat sommigen hun eigen kinderen nog niet eens kunnen voeden. Terwijl
  punt 1: 40% van alle voedsel productie direct in de vuilnisbak beland.
  Punt 2; Dat enkele procenten prijsstijgingen van voedsel simpelweg hun dood betekend.
  Punt 3: Dat er op deze aardbol voor 10 duizenden miljarden per jaar aan wapens wordt besteed terwijl de werkelijkheid is dat 3 kwart niks te vreten heeft, terwijl er ruim voldoende vreten is voor iedereen.
  Punt4: dat die zwakkeren op deze aarde vaak bovenop die ellende die ze al hebben nog eens door geweld plaats moeten maken voor multinationals.Of dat hun grond zwaar vergiftigd wordt.
  Punt5: boeren in armere landen( die net op het randje hun gezin kunnen voeden) vaak tot op het bot uitgeperst worden door multinationals.

  Maar ja , wat moet ik nog zeggen. Jij vindt het getal 90/10 prima.En ik vind het niet prima, ik vind het zelfs te gek voor woorden en schandalig.
  Als het op 50/50 zou liggen zou ik het nog begrijpen dat je het niet ziet. Maar 90/10? Ben je dan blind? Of wil je het niet zien? Of wil je het niet begrijpen? OF ben je gewoon asociaal en egoistisch?

  En dan lees je: Die mensen hebben risico’s genomen dus mogen ze daar ook de vruchten van plukken. Walgelijk gewoon! Gewetenloos volkje!
  Hetzelfde gaat ook op met die lang studeerders, ze hebben zo lang gestudeerd dus rijk zullen ze worden na die studie. Want daar hebben ze recht op. Dat de meeste over lijken gaan , bedriegen en besodemieteren om rijk te worden maakt niet uit. Dat zit tegenwoordig in onze cultuur en dat wordt alleen maar erger.
  Ik zal jou nu iets heel duidelijks vertellen, jij hebt niet meer of minder recht op voedsel als wie dan ook op deze wereld. Dat jij meer risico’s hebt genomen of langer gestudeerd hebt levert jou helemaal niet meer rechten op als een ander! Die rechten eigen je jezelf toe!
  Je wordt kwaad als de regering 40% van je salaris inhoud maar dat 90% van de wereld bevolking niks te vreten heeft doet jou niks. Je verdedigt zelfs die speculeerders die ervoor zorgen dat hun voeding nog duurder worden.

  Hoc Voluerunt [14] reageerde op deze reactie.
  Doompie [37] reageerde op deze reactie.

 10. @Rogier [7]:

  Zolang jij van iemand anders zijn spullen afblijft en niet vervuild zul je mij niet horen.

  Hier zijn we het over eens dus.

  Maar de realiteit is anders, dat geld vloeit voort uit die 2 dingen en wordt weer aan die 2 dingen besteed.

  Hier snap ik niets van. Leg uit.

  Ik moet me aan jou aanpassen terwijl jij bij die 10% hoort die maling heeft aan de toestand van 90% van de wereld bevolking? Alsof jij al niet genoeg hebt en alsof de wereld en de natuur zich al niet genoeg aan westerse mensen aanpast.
  Beetje asociaal vind je niet?

  Ik wist niet dat we elkaar kenden. Beetje rare uitspraak vind je niet? U kent mij niet. Projectie lijkt dus aan de orde hier.

  Van mij mag je dus in je artificieel fabrieks-leventje blijven leven en je artificieel voedsel blijven consumeren maar val daar anderen niet mee lastig. En respecteer de aarde want die is niet van jou alleen.

  Zelfde verhaal. Wie heeft het over deze toestanden? Projectie dus.

  Het leuke van bepaalde denkbeelden die in je hoofd zitten is dat je ze persoonlijk uit kunt testen in je eigen leven.
  Niet zomaar dus wat zeggen, maar kijken hoe dat in je eigen leven werkt.
  Hoe leef je dus zelf volgens je eigen waarden?
  Je schrijft hier je reactie met je eigen handen. Je gelooft dus in eigendom. Je reactie is helemaal van jezelf. De vruchten dus van je arbeid. Je arbeidsvruchten zijn ook eigendom.
  Deze productie kan men omzetten in ruilmiddelen zoals eten.
  Aangezien eten behoorlijk fragiel is qua bewaren is het handiger om alvast wat ruilmiddelen terzijde te leggen als het eten benodigd is.
  Of je nu met kralen, schelpjes of met goud ruilt. Dit kan allen als valuta gezien worden.
  In een vrije maatschappij welteverstaan.
  Dat wil zeggen een schoon aquarium met 8 gezonde vissen en een vrije handel dus zonder geweld.
  Wij leven echter in een maatschappij waarin valuta gemonopoliseerd is door een gewelddadige groep individuen die zich de staat noemen. Deze gemonopoliseerde valuta zorgt voor ongelijkheid van Waarden.
  Het is maar een enkele vis die dus profiteert ten gunste van de rest.
  De oplossing is dus geweld uit te bannen zodat de vissen allen kunnen profiteren.
  In het zeitgeistverhaal zullen alle vissen worden gedwongen om hun ruilhandel te staken. Dit levert geen succes op, maar zorgt dat ALLE vissen zullen sterven van de honger.
  De reden is dat mensen niet zo goed functioneren met een kalasjnikov op hun gericht. Zie de geschiedenis. De reden dat er nu meer welvaart is komt door meer vrijheid. Onze meesters zijn niet gek.
  Voorbeeld.
  Men kan nu naar onze maatschappij kijken en dan een misstand zien in voedselvoorzieningen.
  De rijke mensen eten bijvoorbeeld in luxe tenten en bestellen voor tonnen aan voedsel terwijl de arme mensen bij de mc Donalds belanden.
  Als we nu het voedsel zouden distribueren volgens het beproefde “iedereen gelijk” systeem dan zou je zien dat een ieder genoegen moet nemen met een barre soep van vissenkoppen.
  Dat is ook de reden dat in de oude USSR miljoenen mensen de hongerdood stierven.
  Praktijktesten.
  Ik denk dat elke Rus in die tijd zou springen van geluk als hij die soep voor een Big-Mac kon ruilen.
  Perspectief.
  Voordat je dus al die leuke plannen in je hoofd hebt die potentieel miljoenen mensen de dood in zouden kunnen jagen lijkt mij een juist perspectief hier goed aan de orde.
  Hoe leef jezelf? Leef je zelf volgens Zeitgeist?
  Of is het alleen maar voor anderen?

  De oplossing is dus minder geweld in plaats van meer geweld.
  Ik kan je absoluut deze aanraden:
  http://www.youtube.com/user/stefbot?gl=NL&hl=nl#p/u/13/P772Eb63qIY
  Rogier [13] reageerde op deze reactie.
  Rogier [21] reageerde op deze reactie.

 11. @Liberty 5-3000 [12]:

  JE had 3 vragen

  Uitleg:
  1)”Die 2 dingen: uit het niet afblijven van iemand anders zijn spullen en uit vervuiling. Daar vloeit geld hoofdzakelijk uit.

  Door het gedrag van de meerderheid van de westerse mens worden hele stukken van de wereld vernietigd.Overmatige consumptie maakt alles stuk en vervuild enorm.Bovendien gebruikt men grondstoffen die wij zelf helemaal niet beschikken. Die komen vaak uit landen waar mensen sterven van de honger.Landen waar mensen heel vaak onderdrukt worden door dictators die wij ,het westen, ondersteunen.Het westen is al honderden jaren kampioen in uitbuiten van mens en natuur.Verder hebben alle rijke industriele landen zich schuldig gemaakt aan massa vernietigingen door middel van oorlogen. Als je je dus aan dit gedrag schuldig maakt ben je het niet met mijn zin eens:

  ‘Zolang jij van iemand anders zijn spullen afblijft en niet vervuild’

  Er zijn namelijk hele grote delen van de wereld waar men niet meer van de natuur kan genieten omdat die of weg is of zwaar vervuild is. Oorzaak hiervan is altijd geld.
  Geld komt dus voort uit gewonnen grondstoffen en draagt bij aan vervuiling.

  2)In jouw reactie nr 6 heb je het over gedwongen aanpassen. Daar had mijn reactie betrekking op.Als je het niet snapt hoor ik het wel.

  3) Ik ben het die het over deze toestanden heeft. Westerse mensen die het allemaal zo goed denken te weten met hun technologie leven in een grote illusie wereld waarin nog net niet alles kunstmatig is. Voedsel, relaties en gezondheid van lichaam en geest zijn grotendeels nep en kunstmatig.Dit is een samenleving gebaseerd op leugens en bedrog en je wordt met valse normen en waarden plat gebombardeerd via tv en reclame. Mensen jagen hun hele leven lang het verkeerde na. En dit terwijl de mooiste dingen in het leven gratis zijn.Maar in het westen worden juist de mooiste dingen in het leven over het hoofd gezien. De mens is nog nooit zo leeg geweest als nu. En de meeste denken dat ze enorm rijk zijn omdat ze veel goederen bezitten. Precies datgene wat tv en reclames ons onze hele leven hebben wijsgemaakt. Ik wil die mensen nog weleens aanhoren als er straks zoiets mocht gebeuren als in Spanje of Ierland.

  Je beklaagt je veel over de staat.Alle rijkdommen gaan naar hun vind je. Je bent wijs genoeg om dat in te zien. JE vindt het oneerlijk en noemt het misbruik van macht.Je noemt het zelfs ongelijkheid van waarden en zegt zelfs ook nog dat er maar een enkele vis profiteert ten gunste van de rest.

  Wijze woorden maar vind je je zelf niet een beetje egoistisch? Ok, de grootste egoist is de staat.Daar geef ik je gelijk in. Maar wat moeten die miljarden echte arme mensen wel niet denken op deze wereld. Zoals jij tegen de staat aan kijkt zullen zij ook wel tegen het westen aankijken. VAn die grote vis ben jij ook aan het smullen. Een stuk minder dan politici maar misschien wel 100 keer meer dan 3 kwart van de rest van de wereld bevolking.
  Alle welvaart en rijkdom wordt onder 10% van de hele wereld bevolking verdeeld. En die 90% staan uit te hongeren. En wij behoren tot die 10%. Wij kennen geen misere en kennen geen honger zoals zij. Hoe kun je het nou wel zo goed zien als het om jezelf gaat en hoe kun je nou zo blind zijn als het om die 90% gaat?
  Hoe doe jij dat?

  Veel landen zitten zwaar in de nesten en miljarden mensen kunnen weinig tot niets eten. Dat is de realiteit. Wat ook een realiteit is , is dat het westen dit alles heel vaak nog erger maakt. Door landbouw te subsidieren of door in voedsel te beleggen.Dit is gewoon te walgelijk voor woorden. Net zoals pensioenen en banken die in wapens beleggen. Ik moet daar gewoon van janken en het maakt mij woedend. Maar het past wel in het beeld van het westen. Totaal geen moraal meer. Geld geld geld en niks anders telt.En daarom noem ik het westen straat en straat arm. En dan bedoel ik niet finacieel arm.

  http://www.refdag.nl/opinie/opinie/speculatie_op_voedselmarkt_desastreus_voor_derde_wereld_1_513466

  Ik weet niet of ik volgens Zeitgeist leef. Ik heb Zeitgeist nooit eerder gezien. En ik moet zeggen dat ik het er compleet mee eens ben. Over het tweede deel dan. Over kapitalisme en wat het met de mens en aarde doet. Laatste stuk heb ik nog niet bekeken.
  Ik heb daar in beeld en woorden gezin wat mij al jaren bezig houdt. Heel veel dingen die zij roepen roep ik ook al een jaar of twee. Je kunt je dus wel iets voorstellen van mijn vreugde over dit filmpje.
  Ik consumeer al ruim 2 jaar alleen nog maar het nodige en ben ook niet van plan om hier nog lang te blijven wonen. In een andere bericht schreef ik al dat het westen een hel is voor iemand die van eerlijkheid houdt. Het is hier een paradijs voor iemand die kan liegen en bedriegen, want de lieg en bedrieg familie is enorm groot in het westen. En vooral in Den Haag en Brussel.

  Dus, op je vraag: of is het alleen voor anderen? Nee dus!

  Hoc Voluerunt [14] reageerde op deze reactie.

 12. @Rogier [11]:
  Weet nioet of je jou zeitgeist gekeken hebt rogier.. maar ARTIFICIAAL!!! is wat zeitgeist wil .

  Zie je die grote pilaren in de film in een ring om de stad.. dat is een kweek kas. Iets wat jij nu ook vreet bij de appie!
  En hoe meer de schaarsheid omlaag gaat hoe goedkoper het wordt.
  En by the way.. Doompie zijn vrouwtje kan heerlijk koken.. dus die magnetron maaltijd zal daar niet goed vallen denk ik ;-P

  Ooit vlees gehaalt bij een islamitische slager… Dat smaakt echt goed, die halen het direct van het kadaver af, ben jij er voor. Waarom koop je dan in hemelsnaam je vlees bij de lidle en de C1000 SCHAAM JE!

  punt 1: 40% van alle voedsel productie direct in de vuilnisbak beland.

  Compost wordt daar ook wel van gemaakt om voedsel te verbouwen.
  Trouwens als jij je bordje pap van de supercomputer niet leeg krijgt, dan gooi je het ook weg.
  Daarbij is voedsel beperkt houdbaar.
  Zeitgeist wil schaarsheid vernietigen.. echter! wanneer je dat doet zal het bedorven voedsel wat weg gegooid wordt vele malen hoger zijn dan dat er daadwerkelijk geconsumeerd wordt. anders zou het schaars zijn en niet iedereen het kunnen hebben in een oneindige hoeveelheid (abundance gebruiken ze als woord)

  Punt 2; Dat enkele procenten prijsstijgingen van voedsel simpelweg hun dood betekend.

  Veelal de schuld van overheden.. omdat die zoas in je andere punt jou belasting gebruiken voor wapens, en jij niet je eigen geld mag uitgeven aan bijvoorbeeld een investering in boeren land om je gewassen o te zetten naar keuze of een nieuwe technologisch onderzoek voor sneller en beter voedsel.
  Of je eigen liefdadigheids organisatie die de mensen in alle landen voedsel komt brengen ten kosten van jezelf.

  Punt 3: Dat er op deze aardbol voor 10 duizenden miljarden per jaar aan wapens wordt besteed terwijl de werkelijkheid is dat 3 kwart niks te vreten heeft, terwijl er ruim voldoende vreten is voor iedereen.

  Klopt dat er genoeg is voor iedereen om te verbouwen natuurlijk, echter gaat een hoop effort verloren in het overeind houden van een staat.
  Als de EU bijvoorbeeld geen subsidies zou verstrekken aan boeren zou het voedsel niet zo duur zijn.
  Maar dit heb ik je in een ander comment op een ander artikel al uitgelegd.

  Punt4: dat die zwakkeren op deze aarde vaak bovenop die ellende die ze al hebben nog eens door geweld plaats moeten maken voor multinationals.Of dat hun grond zwaar vergiftigd wordt.

  Multinationals gebruiken geweld? of de staat gebruikt geweld? het zijnd e multinationals die de welvaart vaak creeren, of ontken je dat sony, philips, HP, Dell, Mazda etc etc een hoop banen hebben gecreerd en technologie die mensen makkelijker aan nieuw werk helpt en betere mogelijkheden.
  Zonder die multinationals van china zou het idd aan de grond liggen. Een multinational met eerlijk verkregen monopoly is niets mis mee.

  JHet zijn demultinationals die zonder staat niet overleven waar je voor moet uitkijken.

  Punt5: boeren in armere landen( die net op het randje hun gezin kunnen voeden) vaak tot op het bot uitgeperst worden door multinationals

  En hoe worden ze dan uitgeperst? doordat de boer besluit zijn grondstoffen of gewassen te verkopen voor een prijs die ongunstig is voor hem, wie is er dan verantwoordelijk voor die prijs.
  DIE BOER NATUURLIJK!
  Daarbij had hij nhet dan net zo goed zelf kunnen houden.
  Een multinational gebruikt geen geweld, hun staat WEL.

  @Rogier [13]:

  Wijze woorden maar vind je je zelf niet een beetje egoistisch? Ok, de grootste egoist is de staat.Daar geef ik je gelijk in. Maar wat moeten die miljarden echte arme mensen wel niet denken op deze wereld. Zoals jij tegen de staat aan kijkt zullen zij ook wel tegen het westen aankijken. VAn die grote vis ben jij ook aan het smullen. Een stuk minder dan politici maar misschien wel 100 keer meer dan 3 kwart van de rest van de wereld bevolking.
  Alle welvaart en rijkdom wordt onder 10% van de hele wereld bevolking verdeeld. En die 90% staan uit te hongeren. En wij behoren tot die 10%. Wij kennen geen misere en kennen geen honger zoals zij. Hoe kun je het nou wel zo goed zien als het om jezelf gaat en hoe kun je nou zo blind zijn als het om die 90% gaat?
  Hoe doe jij dat?

  Uhum….. handelverdragen en invoer rechten en belastingen…
  Waarom komt die rijkdom niet daar denk je.
  DUUUUUUUUUUUUUUUUUH

  Ik ga ook liever naar India om mezelf volledig om te scholen.
  En als ik het geld zou heben zou ik vandaag vertrekken.

  Daarbij is die kant van de wereld nog lang niet zo arm als dat je denkt.
  Waar baseer je dat op?
  Het beschikbaar hebben van middelen? of hoeveel middelen ze hier zouden kunnen kopen in valuta.
  Of omdat wij daar met onze valuta meer kunnen kopen?

  Raad je eens aan naar china te kijken en wat er gebeurt als kapitalisme ineens de kop op steekt.
  China en Japan.


  Veel landen zitten zwaar in de nesten en miljarden mensen kunnen weinig tot niets eten. Dat is de realiteit. Wat ook een realiteit is , is dat het westen dit alles heel vaak nog erger maakt. Door landbouw te subsidieren of door in voedsel te beleggen.Dit is gewoon te walgelijk voor woorden. Net zoals pensioenen en banken die in wapens beleggen. Ik moet daar gewoon van janken en het maakt mij woedend. Maar het past wel in het beeld van het westen. Totaal geen moraal meer. Geld geld geld en niks anders telt.En daarom noem ik het westen straat en straat arm. En dan bedoel ik niet finacieel arm.

  Als een Westers rijk land belasting hier heft en daar uitgeeft creer je idd wel een beetje meer groei daar, tenzij het een jaarlijks terugkomend iets is dan is het gewoon aangemoedigd brassen met andermans geld.
  Maar dan ga je het eerlijk verdelen.
  Heb het met subsidies alleen over het voedsel hier wat de overheid kunstmatig duur maakt en de vraag aanbod mechanismes om zeep helpt.
  Daarbij verbied om grote hoeveelheden zomaar van een arm land naar hier te transporteren alsin vrije handel.

  2 containers graan voor een leuk stuk mechanisme om landbouw te versnellen en die landen bloeien als nooit te voren.
  Dit is echter onmogelijk gemaakt.

  EGIOSME.

  Wie zegt dat egiosme slecht is?
  Er bestaat nog zoiets als sociaal egiostisch.
  Dat betekend dat je voor je eigen belangen leeft en niet voor die van een ander en dat je de ander niet belemmert om het zelfde te doen.

  Rogier [15] reageerde op deze reactie.
  Rogier [17] reageerde op deze reactie.

 13. @Rogier [15]:
  Ja zo makkelijk kom je er niet mee weg rogier… maak me af!
  Beargumenteer me kapot!

  hehehe niet dat ik geen gevoel voor humor heb ;-P

  By the way.. hoezo buitenlands.
  ik ben ook geen nederlander, ben eigenlijk geen ” lander” what so ever.
  Ik ben Hoc Voluerunt.
  Niemand anders.
  Ik ben ik , ik ben wie ik ben .
  Toevallig heeft iemand een definitie gemaakt genaamd libertarier.Waar ik in denkbeelden 100% overeenkomsten in heb.
  Maar die heb ik wel eerst vergaard voor ik de definitie libertarier tegen kwam .

  Wat is een nederlander?
  Wat is een buitenlander?
  Is iemand die ali heet een buitenlander, of iemand die buiten de landsgrens uitgepoept is?

  Ben je een nederlander omdat je zuurkool met spek en worst eet?
  Of omdat je binnen dit geografische gebied uit je moeder kwam kruipen of werd gehaald?

  Wat is dan het kenmerk van een nederlander zijn?
  Wat heeft het dan voor waarde?
  Niets.
  Had net zo goed een belg kunnen zijn.
  Cultureel strook ik absoluut niet met die van de meeste mensen binnen dit geografisch bepaald gebied.
  Maar mensen noemen me nog nederlander.

  En als jij voorvaderen nou eens uit scandinavie komen, of uit de steppe?
  Of hebben ze ooit onder trajanus gediend of woonde in het gebied Dacië ?
  Ben ik dan nog steeds Nederlander.

  Vragen vragen vragen.

  Rogier [19] reageerde op deze reactie.

 14. @Hoc Voluerunt [14]:

  Daar hebben we Jomanda nummer 2! Kun je meteen even voorspellen hoe het over 2 jaar met me zal gaan? Je weet zomaar dat ik bij lidl en c1000 boodschappen doe. Wauw super van je! Maar je zit er net zo naast als Jomanda toen 🙂 Heb nog nooit maar dan ook nooit een stap in LIDL ALDI of C1000 gezet.Zo,nu jij!

  Je geeft graag de overheid de schuld maar hier is die nog eens:

  http://www.refdag.nl/opinie/opinie/speculatie_op_voedselmarkt_desastreus_voor_derde_wereld_1_513466

  Blijf jij maar lekker in je illusies geloven. Multinationals zijn de grootste oplichters en uitbuiters ter wereld. Een boer heeft helemaal geen keus over de prijs van zijn koffie. Dat bepalen die grote multinationals.Als die arme boeren niet akkoord gaan met die moord prijzen verkopen ze hun koffie vaak helemaal niet. Je hebt helemaal geen idee waar je over praat.
  -Shell – Nigeria!
  -Bp-Golf MExico
  -Farmaceutische industrie – Mexicaanse griep
  -Banken die in wapens beleggen
  -De zware vervuilingen bij goudwinning en mijnbouw
  -Monsanto- schandalen
  -Finse Botnia schandaal in Argentina
  -Apple in CHina

  En zo kan ik de hele avond wel doorgaan. Zomaar wat voorbeelden van de laatste schandalen van grote multinationals van de laatste jaren.
  Ik durf de weddenschap wel aan dat ik wel 100 schandalen grote bedrijfsschandalen kan vinden in 2 dagen tijd.
  Ze zijn geen haar beter dan politici. Als je nog steeds niet door hebt dat dat 2 handen op 1 buik zijn weet ik het ook niet meer.
  Grote multinationals betalen trouwens vaak geen cent belasting. NEDERLAND BELASTING PARADIJS VOOR MULTINATIONALS- google het maar!
  En dan ga je mij proberen wijs te maken dat er verschil zit tussen die 2. DUUUUUUUUUUUH 🙂
  Het wordt steeds leuker met jou, maar je dwaalt wel erg van de werkelijkheid af.

  Ik wist dat ze ver gingen om mensen te brainwashen, scholen hebben er alles voor over:

  Sociaal egoisme???? Dat is een goeie zeg.

  Wat vind je van deze:

  liefdadige moordenaar
  of
  romantische verkrachter
  of
  gulle hebzuchtige

  Ben je soms cabaretier?

  Dijk [18] reageerde op deze reactie.

 15. @Rogier [17]:
  Dat de markt zo gevoelig is dat speculanten ervoor kunnen zorgen dat er grote voedseltekorten komen lijkt mij meer een symptoom. Het ligt meer aan dit soort zaken: http://blog.meervrijheid.nl/2010/11/publiek-versus-privaat-eigendom/

  Multinationals zijn de grootste oplichters en uitbuiters ter wereld.
  Multinationals zijn per definitie corporaties. Dat wil zeggen dat ze verweven zijn met overheid. Maar zelfs corporaties kunnen alleen extra opties geven. Het is overheidsregulering dat ervoor zorgt dat de boeren zo weinig of zelfs geen keuzes hebben.
  Zo gaat het met alle industrieën.
  Het heeft weinig zin om u te concentreren op multinationals, want die zijn niet het fundamentele probleem.

  Sociaal egoisme???? Dat is een goeie zeg.
  Wat vind je van deze:
  liefdadige moordenaar
  of
  romantische verkrachter
  of
  gulle hebzuchtige

  Hahaha, nou leuk zeg, domme semantische spelletjes. Heeft u ook nog argumenten?

 16. @Hoc Voluerunt [16]:

  Maar even zonder gekheid, denk je nou echt dat bedrijven zich fatsoenlijk zullen gedragen als er geen overheid meer zou zijn die hun controleren?

  Ik ben echt niet pro overheid maar ik denk toch echt dat ze heel wat schandalen hebben weten te voorkomen. Pak die melkpoeder met melamine die China 1 of 2 jaar geleden op de markt uitbracht. Dat is nou typisch een voorbeeld van hoe bedrijven zich zullen gedragen als er geen controle meer zou zijn.
  Er zijn genoeg voorbeelden van multinationals die zich binnen Europa als de beste gedragen en op vestigingen op andere continenten vervuilen als geen ander omdat daar geen strenge milieu wetten gelden.
  Boven de middellandse zee wordt dagelijks gepatrouilleerd op illegale lozingen. Schepen lozen liever hun rotzooi in zee dan dat ze moeten betalen voor hun afval. Nu doen ze dat niet uit angst voor enorme boetes wegens milieudelicten.
  Maar ze zullen direct weer alles in zee lozen zodra er geen controles meer zullen zijn. Want het draait om geld, en niet om kwaliteit. En dat is de laatste 10 jaar wel heel duidelijk geworden.

  Dijk [20] reageerde op deze reactie.
  Hoc Voluerunt [31] reageerde op deze reactie.

 17. @Rogier [19]:
  Ik ben echt niet pro overheid maar ik denk toch echt dat ze heel wat schandalen hebben weten te voorkomen.
  Integendeel, overheid geeft corporaties beperkte aansprakelijkheid. Onder andere vergoed overheid met afgeperst geld tot wel tientallen miljoenen aan schade, per ramp.

  Pak die melkpoeder met melamine die China 1 of 2 jaar geleden op de markt uitbracht. Dat is nou typisch een voorbeeld van hoe bedrijven zich zullen gedragen als er geen controle meer zou zijn.
  Er was overheid, maar toch is het gebeurd. Dit is dus een voorbeeld tégen overheid. Het was misschien zelfs exact het vertrouwen dat men heeft in overheid dat dit heeft kunnen gebeuren. Als een private keuringsinstelling dit had kunnen controleren, zou het niet eens gebeurd zijn. In een staatloze wereld is zou een mens wel gek zijn om ongecontroleerde producten te gaan consumeren, en bedrijven zouden daardoor dus wel gek zijn zichzelf niet te onderwerpen hier aan.

  Er zijn genoeg voorbeelden van multinationals die zich binnen Europa als de beste gedragen en op vestigingen op andere continenten vervuilen als geen ander omdat daar geen strenge milieu wetten gelden.
  En door wie worden die continenten geregeerd? Juist, door overheden! Wederom een argument tegen overheid.
  Het gaat daar om publiek “eigendom”. De overheid geeft daar niets om, dus laten ze dit toe. Zouden die gebieden aan private mensen toebehoren, die mogelijk zullen vergelden, zouden multinationals wel gek zijn daar te vervuilen.

  Boven de middellandse zee wordt dagelijks gepatrouilleerd op illegale lozingen. Schepen lozen liever hun rotzooi in zee dan dat ze moeten betalen voor hun afval. Nu doen ze dat niet uit angst voor enorme boetes wegens milieudelicten.
  Hetzelfde als met land. Bedrijven zullen wel oppassen het risico te lopen privaat eigendom te vervuilen.
  Nu gebeurt het overigens wel nog een heleboel.

  Maar ze zullen direct weer alles in zee lozen zodra er geen controles meer zullen zijn. Want het draait om geld, en niet om kwaliteit. En dat is de laatste 10 jaar wel heel duidelijk geworden.
  Maar u zegt toch net dat er wel controles zijn?
  U kunt niet praktijken die in het huidige systeem aan de gang zijn als argument tegen een geheel ander systeem gebruiken.
  Rogier [23] reageerde op deze reactie.

 18. @Liberty 5-3000 [12]:

  Ik heb je filmpje bekeken en ben er 100% mee eens. Die man verteld precies wat ik al jaren voel.Ik zeg al jaren dat we alles behalve vrij zijn.Dat we slaven zijn.Slaven van banken, ondernemingen en regeringen. En dat zien er maar heel weinig!
  Als je goed luistert zul je hem horen zeggen dat er weleens een koe ontsnapt uit die kudde van 1000 koeien. Die ene koe ben ik! Het duurt niet meer lang en ik ben hier voor goed weg. Daarom snap ik niet zo goed waarom je juist aan mij zo’n filmpje laat zien. Als er iemand de essentie van dit filmpje begrijpt ben ik het wel.
  Al vind ik het altijd wel leuk om filmpjes te zien die mijn ideeen bevestigen. Bedankt hè!

  Liberty 5-3000 [29] reageerde op deze reactie.

 19. @Dijk [20]:

  Ik zeg dat overheden sommige dingen hebben kunnen tegenhouden.
  En voor de duidelijkheid: ondernemingen en overheden zijn voor mij precies hetzelfde. Ze deugen beiden voor geen meter. (en banken natuurlijk)Maar ik lees al iets positiefs, een private keuringsinstelling. Daar zeg je iets verstandigs. Want zomaar bedrijven blind vertrouwen is vragen om problemen
  Ze jagen beiden macht en rijkdom na, met alle ellende die je je maar kan voorstellen als gevolg.Tot aan oorlogen toe!
  De enigste die ik zal vertrouwen is die boer hoog in de bergen die produceert uit liefde voor het vak en voor de natuur. En die niks met massaproductie en groeicijfers te maken wil hebben.

  Dijk [25] reageerde op deze reactie.

 20. @Rogier [23]:

  Ik zeg dat overheden sommige dingen hebben kunnen tegenhouden.
  Wat dan? Een (hoezo) zou dat anders zijn zonder overheden?

  ondernemingen en overheden zijn voor mij precies hetzelfde. Ze deugen beiden voor geen meter.
  Hoe kunt u van “beiden” spreken als ze precies hetzelfde zijn?
  Een overheid vergaart kapitaal door mensen te bedreigen met geweld. Een (niet-corporatistische, nemen we even aan) onderneming vergaart kapitaal door een product aan te bieden op de markt, en vrijwillige transacties met klanten aan te gaan. Ik geloof niet dat u hier oprecht geen verschil tussen ziet.

  Maar ik lees al iets positiefs, een private keuringsinstelling. Daar zeg je iets verstandigs. Want zomaar bedrijven blind vertrouwen is vragen om problemen
  De private marktpartij zal het zelfs beter doen dan overheid, omdat er heel wat meer voor nodig is om een volk in opstand te laten komen tegen een overheid dan zo’n keuringsbedrijf failliet te laten gaan door simpelweg geen zaken er meer mee te doen.
  Zo’n systeem van reputatie ziet men bijvoorbeeld bij ebay. Dat werkt geweldig. Niet dat er dan absoluut nooit iets fout zal gaan, maar in ieder geval veel minder dan nu.

  Ze jagen beiden macht en rijkdom na, met alle ellende die je je maar kan voorstellen als gevolg.Tot aan oorlogen toe!
  Dan moet u een voorbeeld geven, want ik heb letterlijk nog nooit gehoord van een bedrijf dat oorlog voert. Dat komt doordat een overheid niet haar eigen geld uitgeeft, en bijna onvoorwaardelijke steun van de bevolking krijgt, waardoor de primaire drempels tot oorlogsvoering weg zijn. Bij een privaat bedrijf blijven die drempels bestaan.

  De enigste die ik zal vertrouwen is die boer hoog in de bergen die produceert uit liefde voor het vak en voor de natuur. En die niks met massaproductie en groeicijfers te maken wil hebben.
  Dan wens ik u gigantisch veel succes zo iemand te vinden. Genoeg van zulke boeren om een wereldbevolking te voeren zullen we even terzijde laten.
  Ik ben toch nieuwsgierig; waarom vertrouwt u alleen zo iemand? Welke argumentatie zit erachter?

  Rogier [26] reageerde op deze reactie.

 21. @Dijk [25]:

  Bekijk filmpje in reactie 22 en begin maar alvast met je diep te schamen. Heel diep te schamen. Er wordt in nog geen 50 minuten gehakt van jullie ideologie gemaakt. Maar dan ook echt gehakt! Bij bedrijven werken dezelfde egoistische monsters als bij regeringen.

  HEt filmpje zegt het duidelijk en perfect: jullie staan compleet los van de werkelijkheid en de natuur. Ik denk dat het een soort afwijking in de hersenen aan het worden is. Je hele leven goederen najagen! En dat puur omdat de tv en je brievenbus zeggen dat je dat moet doen!GWoon net doen of die oorlogen er niet zijn, net doen of al die steden niet zwaar verziekt worden door wapens! Wanneer open je je ogen?
  Wie produceert die miljoenen wapens die de hele aarde verzieken? Wie doet dat? Word wakker man! Van alle goederen die geproduceerd worden is 3 kwart grote rotzooi! Gewoon pure waardeloze vervuiling waar helemaal niemand beter vabn wordt. EN zeker de natuur niet.

  Al die mensen die deze levenswijze blijven verdedigen zijn gewoon ziek! Ik had nooit durven dromen dat de mens er zo wanhopig aan toe zou zijn. Mijn God wat hebben ze met de mens gedaan!

  Je valt constant regeringen aan en praat alles van bedrijven goed maar als je je ogen eens zou openen (en ik hoop dat je dat eens gaat doen) zul je zien dat het dezelfde mensen zijn die beiden besturen. Waar zit Zalm nu ,en Bos,en BAlkenende, Waar kwam de Jager vanaf! Word wakker man!

  Ik reageer voor de rest niet meer want al mijn meningen en visies zijn in lijn met dat filmpje hierboven en Zeitgeist. Een top film die alleen met leugens tegengesproken kan worden!

  Oh ja, en informeer je eens over je voedsel!Misschien begrijp je dan waarom ik alleen nog zo iemand vertrouw.

  Dijk [27] reageerde op deze reactie.
  Doompie [37] reageerde op deze reactie.

 22. @Rogier [26]:
  “Je valt constant regeringen aan en praat alles van bedrijven goed”
  (vrije markt)Bedrijven zijn iets anders dan corporaties(huidig systeem). Lees mijn reactie nog eens maar maak dan onderscheid tussen de twee.

  En probeer het nog eens, maar nu met argumenten. Ik ben met ú een discussie aan het voeren, niet met Peter Joseph. Als u daar geen moeite voor wilt doen, vraag ik mij af wat u hier doet. Sterker nog, dan vraag ik mij af waarom u een mening ventileert die u niet eens zelf kan beargumenteren.

  Van alle goederen die geproduceerd worden is 3 kwart grote rotzooi! Gewoon pure waardeloze vervuiling waar helemaal niemand beter vabn wordt.
  Als niemand er beter van zou worden, zou niemand ze kopen. Uw opmerking vindt ik een beetje opmerkelijk. Waarom is dit zo volgens u?

  Oh ja, en informeer je eens over je voedsel!Misschien begrijp je dan waarom ik alleen nog zo iemand vertrouw.
  Kom nou zeg, ik ga toch geen argumenten voor úw stelling geven? Die moet ú geven. Zo gaat dat in een discussie. Ik begin steeds meer te denken dat u uw mening totaal niet doorgedacht heeft. Klopt dat?

  Ik zou oprecht graag een productieve discussie met ú voeren. Als uw argumenten kloppen, en die van mij niet, dan herzie ik mijn standpunten. Simpel, toch?
  Rogier [28] reageerde op deze reactie.

 23. @Dijk [27]:

  Mijn argumenten heb ik stuk voor stuk duidelijk gemaakt in mijn vorige berichten. Heb er niet echt behoeften aan om ze nog eens te herhalen. Onder artikel Egypte en U staan ook velen reacties van mij met ontzettend veel argumenten.

  Maar deze week is er iets geweldigs gebeurt. Alles wat ik al jaren roep heb ik terug gezien in een documentaire genaamd Zeitgeist. Van begin tot het einde konden het wel mijn woorden zijn. Mijn argumenten lopen voor 100% synchroon met Zeitgeist. Dus als je je standpunten wilt herzien raad ik je Zeitgeist aan vanaf minuut 42(deel 2) En het filmpje hierboven is ook top.

  Dijk [33] reageerde op deze reactie.
  Rogier [38] reageerde op deze reactie.

 24. @Rogier [21]:

  Ik heb je filmpje bekeken en ben er 100% mee eens. Die man verteld precies wat ik al jaren voel.Ik zeg al jaren dat we alles behalve vrij zijn.Dat we slaven zijn.Slaven van banken, ondernemingen en regeringen…..Als er iemand de essentie van dit filmpje begrijpt ben ik het wel.
  Al vind ik het altijd wel leuk om filmpjes te zien die mijn ideeën bevestigen. Bedankt hè!

  Dat vraag ik me af Rogier. Dit is namelijk dezelfde man die kritiek levert op het laatste deel van het Zeitgeistfilmpje. Wat is dus de essentie?
  De essentie is dat corporaties ook maar koeien zijn. Corporaties/ multinationals zijn dus die dikke vette boerliefhebbende koe (dikke vis). Wil je die weg hebben moet je dus de oorzaak wegnemen.
  Het zijn dus niet de corporaties. Dat is alleen maar een effect van het beleid van de boer.
  Om ons tegen elkaar op te jutten. Wat de boer (overheden) overduidelijk lukt.
  Er zijn maar 2 soorten mensen op deze wereld. Mensen die geweld propageren en mensen die tegen de initiatie van dit geweld zijn.
  Waar wil jij bij horen?

  Rogier [35] reageerde op deze reactie.

 25. Ik ben geen socialist,of kapitalist.Ik doe eigenlijk helemaal niet mee met dat soort denkers.Het zijn staats-gecreeerde systemen om de macht te grijpen.We hadden eerst de kerk met hun belachelijke wetten,en met behulp van het socialisme,die macht werd afgepakt.Zie frankrijk,en daarna Rusland.Het europa kreeg een keuze in die tijd.Na wo1.
  Benjamin Freedman zei dat het europa voor de keuze werd gezet.Of het werd communistisch,want zionisten en bankers hebben ook het communisme in rusland gebracht en duitsland ten val gebracht.Of het zou zogenaamd cristen democratisch zijn.Wat inhield dat alle haat passage uit de bijbel geschrapt moesten worden over de joden.De kerk was feitelijk verslagen in de 18de eeuw,en ze hadden de keuze of het cristendom behouden,maar wel op zionistische regels,of overgaan naar het communisme.Dat was ook later de ware strijd van adolfje die het communisme buiten de deur moest houden.Zijn eerste vijanden waren ook de communisten.En niet de joden,wat zionisten ons wijs willen maken.Het zionisme was de NA-zi partij samen met de duitsers.Een fusie was het,en het woord Na-zi is een afkorting,zoals ook de NSDAP dat was,of wat voor partij dan ook.Nationale alliantie zionisten.Dat zijn dan ook echte heersers over alle politieke partijen,omdat je zonder het zionisme geen stap verder komt.Het is nu verpakt in het cristen democratie.
  De systemen wat we vandaag de dag kennen,is gecreeerd om bankers de almacht te geven.Waarom religie’s moesten verdwijnen heeft te maken met het heffen van rente.Zodat bankers gratis op hun luie reet landen over kunnen nemen,omdat ze zich in d eschulden hebben geworpen,waar ze nooit meer uit kunnen komen.Vandaag de dag vrijwillig,andere worden een oorlog ingezogen,wardoor ze falliet gaan door de uitlokker,of de uitlokker vecht zich falliet.Een frankrijk na de revolutie moest ook door blijven vechten,omdat zij staatschulden hadden bij de bankers.Een amerika vandaag de dag vecht ook om zijn schulden af te lossen.En bankers bezitten die schulden.Het geld is schuld,waarmee wij elkaar betalen.Morgen kan het geld uit deze maatschappij gehaald worden,omdat al het geld feitelijk niet eens bestaat.En zo kan je alle orkestreren wat je maar wilt.

  Het politieke systeem is falliet,omdat politiek nu eenmaal verdeeld.Het is allen partij en eigen belang,terwijl die ego trippers allemaal midden partijen zijn.Centrum partijen met een linkse of rechtse ideologie.Ze behartigen enkel de midden partijen.De een wil dan dat de rijkere wat meer inleverd,maar wat moeten ze nu inleveren.3% en we hoeven niet eens te bezuinigen,als je dat bezuinigd op de rijkste 8%.
  Waar gaat het werkelijk om.Om het privatiseren van overheidstaken.Wat nu dan vrijwel gebeurt is.Alleen de politie/om blijft overheidstaak,omdat dat geld kost.En het ook controleert,wat de private sector binnen haalt.Het zogenaamde socialisme bestaat alleen nog bij de SP.Maar die zullen ook nooit deelnemen aan die centrum partijen wat kapitalistisch denkt.Wat liever heeft dat bankers ons nog meer uitzuigen.Zodat zij op hun pluche kunnen blijven zitten.En het klootjesvolk in hun gezever trapt,wat werkelijk nooit ergens over gaat.Alleen hoe ze de macht meer en meer kunnen centraliseren.
  Pim Fortuin leek op de verste verte niet op een Wilders,die zogenaamd zijn evenbeeld moet zijn.Pim zei dat men de macht terug moest geven aan de bevolking.Zodat wij zelf kunnen beslissen hoe we het willen,in plaats van elitaire lui die al eeuwenlang feitelijk beslissen over iedereen.Het probleem is denken dat een ander beter is,of het beter weet.Dan gaat macht een hoofdrol spelen,en zal men ook enkel om die macht strijden,om het te behouden.Waarom een leider hebben,als je geleerd word hoe het systeem werkelijk werkt.Dat belangen datgene is waar het werkelijk om draait.Bankers belangen niet te verstaan.

  Waar draait het in het midden oosten om.Alleen om de kalifaat,wat rente verbied,niet aan de macht te helpen.Dat zijn de verzetstrijders van wo2,vandaag de dag in het M.O,wat we de extremist noemen,maar vechten voor hun eigen vrijheid.Alles heeft een reden.En je kon alles ook makkelijk voorkomen,als de bankers maar niet zo hebzuchtig waren.Maar ook wij het westen zijn ziende blind,wat gaande is.Als wij hen niet uitgebuit hadden,en zelf een economie hadden opgebouwd met een eigen welvaart,we ook al die gastarbeiders niet naar hier hoefde te halen.En zo kan je alles ook makkelijk doorzien,wat het werkelijk is.Niet deze zelfgecreeerde ideologie’s,wat niks te maken heeft met een democratie,omdat nog altijd alles besloten word vanuit een besloten genootschap.En het ons kent ons dient.
  Zolang iedereen braaf elke 4 jaar naar de stembussen gaat,er ook niks zal veranderen en het ons kent ons in stand houd.Het blijft een elitaire kliek wat heerst en wil heersen.

  On topic.
  Waarom noemen we het kapitalisme geen slavendrijvers.Is het kapitalisme niet de oorsprong dat slaven werden ingezet,waardoor deze lui zich verrijkte.Het neo kolonisme.Moeten wij het goedvinden dat het kapitalisme altijd ervoor zal zorgen dat geldsystemen ineen zullen storten,zodra er een monopolie op heeft en het uitleent tegen rente.Uit niets wil je iets creeeren,wat er niet is en ook nooit zal wezen.Alleen schulden over iets wat feitelijk niets is.Dat is black magic.Als men leeft op geld wat feitelijk fictief is en in de kluizen zit van de bankers,die ons het klootjesvolk een schuld afschuift door corrupte politici die het eigen belang voorop stellen,jezelf voor de gek houd in wat voor wereld je leeft.Je leeft in een hoax wereld,waar zogenaamd geld waarde heeft,maar een stukje papier is waar zij een monopolie op hebben,en zo het europa en westen communistisch maken voor de onderlaag.Dan hebben we de vrijwillige slaafjes,wat feitelijk voor zijn kost&inwoning leeft en dat nog wel zonder kettingen,of druk(dictatuur).Maar de midden klasse het schijnheiltje speelt en onderling zogenaamd een strijd aan gaan.En bankers vrij spel geven.

  Dijk [34] reageerde op deze reactie.
  Doompie [37] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.