Reacties
 1. Hoc Voluerunt schreef op : 2
  Hoc Voluerunt

  @Bon Vivant [1]:
  Nog heeeel even wachten.

  En zelf ben ik volledig tegen het groep denken, altijd al geweest trouwens ook.
  Vandaar dat ik niet de makkelijkste persoon was op school

 2. Nico de Geit schreef op : 3

  De massa wordt toch vooral beïnvloed door de media en de scholen.

  Op de scholen kan iedereen die niet op de juiste manier denkt vertrekken. Wat overblijft is een kliek correct denkende hoogopgeleiden.

  De invloed van de media is enorm. Wat voor de machthebbers een probleem is is het aantal vrije websites. Veel van mijn reacties worden op de mainstream media niet geplaatst. Het lijkt erop dat alleen reacties waarin de juiste mening wordt uitgedragen worden geplaatst. Zo ontstaat de indruk dat ‘iedereen dat vindt’.

  anoniem [5] reageerde op deze reactie.

 3. anoniem schreef op : 5

  @Nico de Geit [3]:

  Op de werkvloer is het al niet anders. Zeker bij de overheid heb je je maar aan te passen aan de ambtenarencultuur.
  Vooral niet te hard werken, doe je dat wel, dan heb je een probleem.

  Nou ja, er zijn ergere dingen in het leven. Ik schik me maar voor die paar jaar dat ik er nog zit. Ik heb genoeg geknokt daar maar ik zou mensen die serieus willen werken, nooit adviseren in een academisch ziekenhuis te gaan werken en tegen de leiding ingaan moet je al helemaal niet doen, je wordt zonder meer teruggetrapt in je hok en de leiding wint altijd.
  Veel mensen lopen onbewust mee met de massa maar op de werkvloer wordt vaak bewust meegelopen met de massa. Iedereen is bang voor de verdeel en heersmentaliteit, veel mensen maken promotie de hielen van de leiding te likken, en zo houdt de leiding de controle, ook al is ze nog zo incompetent, en lopen de schapen (inclusief ikzelf in godsnaam tegenwoordig ook maar) maar mee.

 4. M. Brandenburg schreef op : 7

  @Bon Vivant [1]: Deze verbanden werden al op de eerste dag getrokken in het Europees Parlement. De dommigheid lijkt met de dag te groeien in Nederland en Europa.

  VBorig jaar was er al die dame van de PVDA die de relatie al maakt tussen vulkaanuitbarstingen en klimaat. Ben helaas haar naam vergeten. mijn excuses hiervoor.

 5. Jeroen schreef op : 8

  ik ben sceptisch. Als ik jou was zou ik me toch maar conformeren

  ik ben sceptisch. Als ik jou was zou ik me toch maar conformeren

  ik ben sceptisch. Als ik jou was zou ik me toch maar conformeren

 6. anoniem schreef op : 9

  Ook in de academische ziekenhuizen werken vertrouwenspersonen waar personeelsleden mee in overleg kunnen gaan over het wel of niet indienen van een klacht tegen intimiderende leidinggevenden.

  Misschien ligt er toch een morele plicht bij de burgers die machtsmisbruik en mismanagement zien en meemaken om dit te melden.