Het komt sluimerend bij je binnen en wordt versterkt door de media en veroorzaakt onrust en ontevredenheid in een land waar alles tot in de puntjes geregeld moet worden. Althans volgens de collectieve gedachten van politici waarin niet iedereen zich kan vinden. En zo ontstaat er ontevredenheid en tweedracht in de samenleving. Achterdocht en onzekerheid maakt mensen angstig en dan hebben wij het hier alleen nog maar moeilijk met wat politieke gekissebis, en dan vraag je bij jezelf af, wie is er nu gestoord en waar zijn we mee bezig.

 
Natuurgeweld en grote rampen wereldwijd worden door de media breed uitgemeten in de pers en wij worden onaangenaam getroffen door het verdriet wat anderen treft. Daarnaast zijn er oorlogen en onlusten in andere landen zoals nu in het midden oosten waar mensen elkaar vermoorden om de macht en het grote kapitaal, en ook daar worden wij met de neus op de feiten gedrukt.

 De natuur, de mens en de gedachte van superieure mensen over hoe die willen bepalen dat anderen moeten leven is beangstigend. Maar als er een echte ramp komt, zoals nu overal om ons heen te zien is, dan wordt iedereen getroffen, ongeacht welk geloof of positie je in de maatschappij ook hebt. Er is dan geen verschil meer, je krijgt daar dan allemaal een deel van mee. En dan besef je pas dat wij elkaar wel zullen moeten helpen om te kunnen overleven. Zolang wij niets ondernemen zal onmacht en onderdrukte woede uw leven blijven vergallen.

 Met pijn in mijn hart en met alle respect en bewondering kijk ik dan ook naar de Japanners. Ze hebben hun emotie altijd redelijk onder controle, gaan niet zielig doen maar pakken gelijk alles weer aan en bouwen samen hun gemeenschap weer op. Een volk dat respect verdient voor hun eensgezindheid en om met hard werken, doorzettingsvermogen en niet afhankelijk willen zijn van anderen om alle tegenslagen te kunnen overleven.

Ingezonden door Reiny

2 REACTIES

  1. Wat in Tokyo gebeurd is een goede afspiegeling van hoe kwetsbaar onze huidige maatschappij is.

  2. Persoonlijk vind ik dat mensen vaak te snel oordelen, en dan ook nog vaak gabaseerd op de verhalen uit de media. Laten wij het relativeren en geen angst loslaten op mensen. Wacht met een oordeel totdat alles volkomen duidelijk is. Momenteel kun je wel bedenken wat er allemaal zou kunnen gebeuren, maar als je dat gelooft verandert daardoor niets aan het eindresultaat. Dat politici reageren begrijp ik wel, die willen er voordelen uit halen, het zijn net gehaaste aas etende wezens die bang zijn dat ze naast het potje pissen en niet in beeld komen.. .

Comments are closed.