Politici zijn in het afgelopen jaar vaker bedreigd met geweld of de dood. Het openbaar ministerie onderzocht in totaal 201 strafbare bedreigingen, tegenover 186 in 2009. Het OM ontving in totaal 353 meldingen. In 201 gevallen oordeelde het OM dat het een strafbaar feit betrof. Bijna de helft van de gevallen is inmiddels opgelost. In 72 gevallen betrof het bedreigingen door minderjarigen.


Internet
Veruit de meeste bedreigingen werden per e-mail verstuurd of anoniem op internet gezet via sociale netwerken als Hyves en Twitter. Volgens een woordvoerder op Radio 1 kan de laagdrempeligheid van deze mediums de stijging van het aantal bedreigingen verklaren.

Den Haag
Alle bedreigingen aan het adres van politici die in de politieregio Haaglanden werken, gaan naar het Team Bedreigde Politici van politie Haaglanden. Er zijn aangiften opgenomen van ministers, staatssecretarissen, Eerste en Tweede-Kamerleden, burgemeesters, wethouders en gemeenteraadsleden.

Wilders
De meeste bedreigingen gingen naar het adres van PVV-voorman Geert Wilders. Hij kreeg meer dan de helft van de gevallen over zich heen.

Ambtenaren
Uit onderzoek van InOverheid.nl blijkt dat 40 procent van de ambtenaren tijdens het werk te maken krijgt met bedreigingen en agressie van burgers.

Bron: http://www.inoverheid.nl/artikel/nieuws/2251870/stijgend-aantal-politici-bedreigd.html?utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=email

Als ik zoiets lees, dan denk ik tevreden: “dat heb je er nu van, als je immoreel werk doet en van geroofd geld leeft”.

Ik zie het dan ook als een poging tot zelfverdediging tegen alle leugens en verkiezingsbeloften, doorvoeren van absurde wetten en regelgeving, beperkend en belemmerend optreden tegen burgers en bedrijfsleven en waar politici en ambtenaartjes zich nog meer mee bezig houden.

51 REACTIES

 1. Ik wordt al jaren bedreigd door een overheid, wat doen ze daar dan aan ?

 2. Vreemd dat de politie zo veel moeite doet om aangiftes aan te nemen van politici. Als burger doen ze helemaal niets voor je als je wordt bedreigd, behalve misschien een boete geven voor het verstoren van hun koffiepauze.

  Persoonlijk zou ik het wel grappig vinden als Ome Daffi een commando huurlingen naar Den Haag stuurt om op politici te jagen. Dat doen zij zelf toch ook graag, zoals gisteren gebleken is? Ik mag aannemen dat Kadaffi zich bedreigd voelt door deze leden van de Harry Mens vreetclub.

 3. Als meer dan de helft van de bedreigingen gericht is aan Geert Wilders dan zijn dit vooral dromende linksmensen. Die dus juist meer overheid willen en die bang zijn dat de droom van de multiculti maatschappij wordt doorgeprikt.

  Dit is dan geen echte zelfverdediging, maar agressie van dromende collectivisten.

 4. De koningin werd ernstig bedreigd toen er een glazen projectiel tegen haar koets vloog. De dader zit nog altijd vast en krijgt mogelijk dwangmedicatie.

  Jan Peter Balkenende werd bedreigd door een jongen van, ik geloof negen. Het jongetje had op Hyves geschreven ‘Schop de lelijke kop van Balkenende eraf’. Een politie-inval volgde. Het jongetje werd verhoord. Hij wist niet precies wie Jan Peter was, maar wel dat hij heel belangrijk was. Zijn moeder was erg geschrokken.

  Als ik bedreigd word gebeurt er niets. Aangifte doen kan niet of is zinloos. Als ik er zelf achteraan ga komt de politie opeens wel in actie. De waxinelichtwerper zat samen vast met iemand die beroofd was, hij zat al 20 maanden.
  Cyclope [8] reageerde op deze reactie.

 5. Interessant hoe cijfers en woorden gemanipuleerd worden voor een stuk propaganda.

  Uit het artikel waarnaar Paul verwijst:
  “Boze telefoontjes, beledigende mails, scheldpartijen, dreigementen en soms zelfs fysiek geweld. Het overkomt bijna 40 procent van de ambtenaren.”

  Als je vervolgens verder leest, dan gaat het in 94% van de gevallen om “verbale agressie”.

  Met andere woorden: flink opgeklopte cijfers. Ik heb namelijk ook wel eens ‘boos’ naar een overheid gebeld. Dat wil nog niet zeggen dat ik agressief was. Wel dat ik aan de andere kant van de telefoon incompetente, starre en ronduit domme ambtenaren trof.
  Oorzaak en gevolg???

 6. hehhe kon dit artikel geen 2 weken wachten, dan noem ik mezelf met trots GEEN AMBTENAAR….

  en ja ze hebben wel eens te maken met agressie, alleen daaronder wordt ook verstaan spreken met verheven stem en een beetje aso gedrag.

  Je wilt niet weten wat er wordt verspild aan kosten voor cursussen, zoals agressie training en omgaan met agressie voor ambtenaren.

  Moet er wel bij vermelden dat ik 16 jaar werkverleden heb en nog 150.000 zeker tegoed heb van de overheid. Ben nog geen 6 maanden ambtenaar en kan het nu al niet uithouden.
  Dan heb ik nog heel wat centen van hun tegoed……

  ipv dat mensen agressief doen tegen de ambtenaren, zie ik liever goede hackers die de bankrekeningen van de overhedid zo plunderen dat iedereen zijn geld terug krijgt.
  Daar heb ik moreel geen enkel bezwaar tegen en moreel gezien is dit wenselijk.
  Reteip [7] reageerde op deze reactie.

 7. Blijkbaar is er verband tussen het aantal geweld en de hoogte van belastingen en onderdrukkingen. Hoe meer belastingen en bekeuringen hoe meer geweld.
  Zij zijn dus voor 100% verantwoordelijk voor deze situatie. Maar op TV doen ze zich voor als slachtoffers die echt niet snappen hoe zoiets kan.Ze vinden zichzelf zo goed en zo eerlijk. Ik krijg bijna medelijden!

  Ondertussen kunnen burgers die bedreigd worden lekker kapot vallen. Politie neemt hun klachten bijna nooit serieus en ze krijgen vaak te horen dat ze er niks tegen kunnen doen. Maar bij een politici is het een andere verhaal.Een bedreigde politici krijgt meteen bewaking en camera’s in zijn straat.

  @Nico de Geit [4]:

  De waxinewerper zit vast omdat hij de waarheid spreekt en een bedreiging vormt voor het koningshuis. Ze hebben hem als complete gek weggezet in de kranten. Een verwarde man die psychiatrische hulp en medicijnen moet krijgen.
  Dit verhaal laat ons perfect zien in wat voor een dictatuur we leven.

 8. Zolang de bedreigingen niet de vorm aannemen die Fortuyn, Van Gogh, Hirsi Ali, Wilders en dat homostel uit Utrecht hebben meegemaakt, kan je ze moeilijk serieus nemen. Het tekent wel het failliet van onze rechtstaat dat dergelijke misstanden jarenlang kunnen voortduren.

  ===

  Als u ooit weer normaal kunt leven, wat gaat u dan als eerste doen? (Melanie Baas, Brussel) aug 2008

  ‘Plankgas geven op de Duitse snelweg in mijn Audi TT. Snelheid – in Duitsland krijg je geen bon voor te hard rijden –, weg zijn en buiten zijn zonder dat iemand het weet, dat is mijn droom. Met Bruce Springsteens Blood Brothers (‘And it’s a ride, ride, ride/ No one running by your side’) snoeihard uit de speakers. Zonder mensen achter me aan, zonder beveiligers om me heen.

  ‘Ik heb mijn hele leven in oude roestbakken gereden. Vijf jaar geleden kocht ik van al mijn spaargeld die Audi. Een jaar later werd ik beveiligd.

  ‘Ik rijd niet meer zelf – was het maar waar. Sinds de zomer van 2004 word ik rondgereden in zwaar gepantserde wagens. De Audi staat nu al vier jaar in de kelder van het pand waar ik verblijf. Ik had het ding al tien keer moeten verkopen, ik betaal elk jaar duizenden euro’s aan belasting en onderhoud. Maar ik kan het niet.

  Bron:
  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1051065.ece/Geert_Wilders

 9. “Als ik zoiets lees, dan denk ik tevreden: “dat heb je er nu van, als je immoreel werk doet en van geroofd geld leeft”.”

  Pas maar op, dat het Team Bedreigde Politici niet hier een kijkje komt nemen. Ik denk, dat je libertariëropvattingen smelten als sneeuw voor de zon, wanneer je ze tijdens een stevig verhoor probeert te uiten.

  “Ik zie het dan ook als een poging tot zelfverdediging tegen alle leugens en verkiezingsbeloften, doorvoeren van absurde wetten en regelgeving, beperkend en belemmerend optreden tegen burgers en bedrijfsleven en waar politici en ambtenaartjes zich nog meer mee bezig houden.”

  De zelfverdediging van de wiettelers in Nederweert zeker? Die meercellige virussen, die te beroerd en ongeschikt zijn voor een normale baan. Daar kots ik liever op dan dat ik de betrokken politicus de schuld in de schoenen schuif.

  “Vreemd dat de politie zo veel moeite doet om aangiftes aan te nemen van politici.”

  Het is in ons aller belang, dat politici vrij hun standpunten kunnen uitdragen en beleid kunnen maken. Behalve de politicus wordt derhalve ook het openbaar bestuur bedreigd.

  “Het jongetje werd verhoord. Hij wist niet precies wie Jan Peter was, maar wel dat hij heel belangrijk was.”

  Kom op! Met zeven of acht jaar wist ik wie Van Agt was. Het onderscheid tussen een president en minister-president was me nog onduidelijk, maar vaak doen dit soort figuren zich onnozeler voor dan ze zijn. De jeugd moet eens behoorlijk geschoold worden over wat internet precies is en dat iedereen kan meelezen. In de kroeg iets over Balkenende roepen is iets anders dan voor iedereen leesbaar iets roepen.

  “Als ik bedreigd word gebeurt er niets. Aangifte doen kan niet of is zinloos. Als ik er zelf achteraan ga komt de politie opeens wel in actie.”

  Men maakt een dreigingsanalyse. In de meeste gevallen is het: “Blaffende honden bijten niet.”

  “De waxinewerper zit vast omdat hij de waarheid spreekt en een bedreiging vormt voor het koningshuis.”

  Ja, die heeft de wijsheid in pacht. Hij was erbij, toen Juliana in 1909 geboren werd, zeker. En dan nog geldt de erkenning van het kind door de vader als de eis voor wettigheid van het kind.

  Cyclope [11] reageerde op deze reactie.
  Paul Martens [27] reageerde op deze reactie.

 10. @Vilseledda [10]:

  Begin dan maar meteen op die politici te kotsen. Ze hebben opdracht gegeven om de opium plantages in Afghanistan te beschermen ipv te verwoesten. Opium is toch echt iets anders dan wiet! Je maakt je dus totaal belachelijk met je redenering en het laat duidelijk zien hoe geindoctrineerd je bent. Enig idee hoeveel doden, als gevolg van opiumgebruik, er jaarlijks vallen in het westen? Enig idee hoeveel ellende hier aan vast hangt?

  De grootste drugs/wapens-dealers en mensen handelaren en moordenaars zitten nog altijd in regeringen. Dat is al eeuwen zo en dat zal nog eeuwen zo blijven. Maar mensen kijken liever naar sensatie programma’s met Joran figuren. Die 2 mensen hebben vermoord en als psychopaat worden weggezet. Maar 1,2 miljoen Irakezen vermoorden is niet psychopatisch, neeh! Dat wordt democratisch genoemd! Ik probeer mijn best te doen maar snap het nog steeds niet: genocide of democratie?

  Als die waxinewerper flauwekul zou uitkramen zouden ze hem niet al 4 maanden vastgezet hebben. En hij is overigens niet de enigste die die dingen beweerd. Ik heb er persoonlijk geen verstand van maar als iemand voor zoiets onschuldigs 4 maanden moet zitten gaat bij mij een lampje branden. Vooral omdat ik getuigen verslagen heb gelezen van de rechtzaak.Hij schijnt helemaal niet als verward over te komen.

 11. “Opium is toch echt iets anders dan wiet! Je maakt je dus totaal belachelijk met je redenering en het laat duidelijk zien hoe geindoctrineerd je bent.”

  Ik heb het niet over Afghanistan gehad en keur het ook niet goed. Politici zijn mensen en de ene politicus kan een heel andere mening toegedaan zijn dan de andere. Iedereen is geïndoctrineerd behalve een paar uitgelezen brillante geesten, die wat op Vrijspreker.nl zitten te posten. Die hebben de wijsheid in pacht. Kletsen zich wel vast, wanneer de “etatisten” doorvragen, maar dat is een kleinigheid. Vervolgens krijg je doodleuk het laatste woord.

  “Enig idee hoeveel doden, als gevolg van opiumgebruik, er jaarlijks vallen in het westen?”

  Geen meer; het is een drug van begin XXe eeuw. Maar nogmaals: ik keur het niet goed. Het feit, dat in Afghanistan zoiets wordt toegestaan, wil niet zeggen, dat we petjesfiguren hier maar hun gang moeten laten gaan.

  “Als die waxinewerper flauwekul zou uitkramen zouden ze hem niet al 4 maanden vastgezet hebben.”

  Volgens mij nemen ze gewoon aanslagen tegen het koninklijk huis serieus. Die waxinelichthouder kan iemand verwonden; die waxinelichthouder had ook een granaat of molotovcocktail kunnen zijn. Die jongen kan een uitprobeerder zijn, die een test uitvoert voor een echte aanslag. Kortom, ik kan genoeg bedenken om dit serieus te nemen. Waarschijnlijk is hij psychotisch.

  “En hij is overigens niet de enigste die die dingen beweerd.”

  Die complotsites en -filmpjes ken ik. Volgens deze had er op 19 maart weer iets ergs moeten gebeuren.

  “Vooral omdat ik getuigen verslagen heb gelezen van de rechtzaak.”

  Dat soort ‘getuigenverslagen’ ken ik ook, bijvoorbeeld van ene Marie-Claire Roovers, de secretaresse bij Philips, die eigenlijk koningin had moeten zijn. Toen ik bij pagina 200 was, keek ik eens verder naar pagina 300 en daar werd nog steeds in dezelfde herhalingen gevallen. Iemand, die creatief is geweest met een ouwe typemachine en een digitale camera om authenticiteit te veinzen. Daarnaast wordt Gerard Spong of Gert-Jan Knoops – ik gooi ze altijd door elkaar – erbij gesleept, alsof die boven water heeft gekregen, dat Marie-Claire de rechtmatige koningin is. In werkelijkheid heeft hij gewoon geholpen met het, overigens niet gelukte, boven water krijgen van de geboorte-akte.

  Ik zie het als een variant op de tientallen reïncarnaties van Cleopatra, Napoleon en Rembrandt.

  Cyclope [15] reageerde op deze reactie.
  John [31] reageerde op deze reactie.

 12. “Het is in ons aller belang, dat politici vrij hun standpunten kunnen uitdragen en beleid kunnen maken. Behalve de politicus wordt derhalve ook het openbaar bestuur bedreigd.”

  Kun je eens uitleggen waarom het in mijn belang zou zijn dat politici beleid moeten kunnen maken waarmee mijn en andermans vrijheid wordt ondermijnd?

 13. Even een willekeurig voorbeeldje van dat geweld tegen politici. Op tv zag ik laatst een burgemeester die met geweld te maken had gekregen. Mensen eisten, dat zij een huis voor ze zou regelen (natuurlijk waren ze niet bereid om daar zelf voor te werken). De burgemeester weigerde de geweldplegers hun zin te geven. Door alle geweld en bedreigingen waar zij toen mee te maken kreeg in haar priveleven heeft ze uiteindelijk haar baan als burgemeester op moeten geven. Ze durfde op het laatst niet eens meer over straat in haar eigen woonplaats. En tja, wat zou dat nu voor gevolgen hebben voor het gemeentebestuur? Wat zal de volgende burgemeester doen, als mensen van hem of haar “gratis” belastinggeld eisen? Zou die ook zo voet bij stuk houden?

  Kortom compleet belachelijk om dergelijke daden goed te praten. En het vergroot ook echt niet de vrijheid. Sterker nog het vermindert de vrijheid alleen maar.

 14. @Vilseledd [12]:

  Ok, vergissing van mijn kant. Ik bedoel de papavervelden. Die worden door ons beschermd in Afghanistan. Ik zei dus opium en dacht dat dit hetzelfde was als heroine. Maar, beiden komen voort uit papaver. Mijn zin had er dus als volgt moeten uitzien: Enig idee hoeveel doden er jaarlijks vallen als gevolg van heroine gebruik? En enig idee hoeveel problemen dit veroorzaakt en wat voor een wereldje hieraan vast hangt? Daklozen, prostitutie,overvallen,moorden,inbraken zijn zomaar een paar woorden die je aan heroine kunt associeren.

  Hier nog een mooi voorbeeldje:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/8874385/__Drugs_bij_politie_vaak_zoek__.html

  Maar blijf jij je maar druk maken over die amateur wiettelers en volop vertrouwen op het gezag.

 15. Hoe zat het eigenlijk met Hans Janmaat, werd hij niet 20 jaar lang bedreigd? Wat werd er aan die bedreigingen gedaan? Niets? Deed de overheid er nog een flinke schep bovenop door hem voor de rechter te slepen vanwege zijn standpunten?

 16. In ’86 kreeg ik een kogelbrief. Politie gebeld en het enige wat de agent wist te melden was dat ik strafbaar was nu ik kogels in mijn bezit had. Echt waar. Er is nooit wat aan gedaan. Maar ja ik was in dienst van een bedrijf en niet in dienst van de overheid. Nu zitten we met de gebakken peren.

 17. Khadaffi wordt ook bedreigd en verdedigt zich (jawel, libertariers) met harde hand. Terecht?
  Het antwoord op die vraag hangt dus helemaal af van de omstandigheden.
  Maar aan libertariers is zulk onderscheid niet besteed: die zetten met groot gemak onze koningin EN Khadaffi op precies dezelfde lijn: allemaal crimineel.
  Misschien moet je wel erg simpel zijn om zo’n filosofie aan te hangen.

  Cyclope [20] reageerde op deze reactie.
  Nico de Geit [22] reageerde op deze reactie.

 18. @beek [19]:

  “Misschien moet je wel erg simpel zijn om zo’n filosofie aan te hangen”

  Of erg blind als je het niet ziet! Onze Bilderberg koningin die zich laatst nog uitsprak over de noodzaak van militaire steun in Afghanistan.

  Mag ik jou vragen wat de criteria’s zijn om te bepalen of iemand erger is dan een ander?

 19. @beek [19]:

  “die zetten met groot gemak onze koningin EN Khadaffi op precies dezelfde lijn”

  Heb je het verhaal van de waxinelichtwerper gemist? Hij zit nog vast en krijgt mogelijk dwangmedicatie voor zijn ‘denkstoornis’.

  Het is nu officieel: in Nederland kan een denkstoornis vastgesteld worden, net als in George Orwell’s boek 1984 (misdenk).

  Ministerie van liefde met speciale kamers om misdenken te behandelen, het is realiteit in Nederland van 2011.

 20. “Hoe zat het eigenlijk met Hans Janmaat, werd hij niet 20 jaar lang bedreigd? Wat werd er aan die bedreigingen gedaan?”

  Daarom bleef Janmaat ook netjes en voorzichtig. Wilders is als het bange jongetje, dat op het schoolplein achter pappa gaat staan en zijn pestkoppen uitscheldt. Haal de beveiliging weg en het is gedaan met “kopvoddentax”, “Donald Duck” en “knettergek”.

  “Enig idee hoeveel doden er jaarlijks vallen als gevolg van heroine gebruik? En enig idee hoeveel problemen dit veroorzaakt en wat voor een wereldje hieraan vast hangt?”

  Of noem de getallen of doe er het zwijgen toe.

  “Kun je eens uitleggen waarom het in mijn belang zou zijn dat politici beleid moeten kunnen maken waarmee mijn en andermans vrijheid wordt ondermijnd?”

  Daarom, omdat er slechts relatieve vrijheid bestaat.

  “Maar blijf jij je maar druk maken over die amateur wiettelers en volop vertrouwen op het gezag.”

  Je hebt een rooskleurig jarenzeventigbeeld over wietteelt. Tegenwoordig is de wietteelt keiharde criminaliteit.

  Cyclope [24] reageerde op deze reactie.

 21. @Vilseledd [23]:

  “Je hebt een rooskleurig jarenzeventigbeeld over wietteelt. Tegenwoordig is de wietteelt keiharde criminaliteit”

  Over rooskleurig gesproken: is dat niet hoe jij tegen die Nederlandse wapenhandel aankijkt? Wat schaadt de wereld meer? Die wiettelers of die idioten die wapens aan dictators verkopen?
  Wiettelers stellen alsnog niks voor tegenover de keiharde criminaliteit van regeringen.
  Komt nog niet eens in de buurt!

  Hier nog een mooie referentie van jouw brave democratische westerse regering die voor mensenrechten staat:

  http://rt.com/politics/russia-opium-afghanistan-nato/

  Ik hoor trouwens geen reactie over het vorige kranten artikel? Duizenden politieagenten jagen dagelijks op drugsbendes. Dat kost een vermogen aan iedere belastingbetaler. Vervolgens pakken ze zware dealers op en gooien ze in de bak omdat ze geen drugs mogen dealen. En wat doet de politie vervolgens?????????????? De in beslag genomen goederen jatten en zelf op de markt brengen!!!!!!!!!Of zijn die 160kg voor eigen gebruik??

  Word wakker aub!

 22. “Over rooskleurig gesproken: is dat niet hoe jij tegen die Nederlandse wapenhandel aankijkt?”

  Wat een rare sprong. Een woord ergens uitpikken en daar weer een nieuw onderwerp uit distilleren. In plaats, dat je er iets van leert.

  “Wat schaadt de wereld meer? Die wiettelers of die idioten die wapens aan dictators verkopen?”

  Alsof je problemen alleen maar in de volgorde van ergte kunt oplossen.

  “Duizenden politieagenten jagen dagelijks op drugsbendes. Dat kost een vermogen aan iedere belastingbetaler.”

  Het wordt eens tijd, dat de gebruikers van het strafrecht daarvoor zelf gaan betalen. Geen geld, dan stroom fietsen.

  “De in beslag genomen goederen jatten en zelf op de markt brengen!”

  Borrelpraat.

  Cyclope [29] reageerde op deze reactie.

 23. @Vilseledd [10]:

  Pas maar op, dat het Team Bedreigde Politici niet hier een kijkje komt nemen. Ik denk, dat je libertariëropvattingen smelten als sneeuw voor de zon, wanneer je ze tijdens een stevig verhoor probeert te uiten.

  Dat denk je dan verkeerd. Maar dat is niet erg; je kent me ook niet. Op dit moment ben ik met 2 zaken bezig waar ik op basis van libertarisch moraal tegen de gevestigde orde vecht.

  Dat jij denkt, dat opvattingen snel als sneeuw voor de zon smelten, zegt meer over jouw eigen opvattingen, dan over de zeer heldere en duidelijke basismoraal en ratio die uit het libertarisme blijken: non-agressie-principe, bijvoorbeeld. Jouw eigen opvattingen berusten misschien op conditionering, indoctrinatie, napraten van de gevestigde orde en dat alles gebouwd op een dikke laag drijfzand. Daarentegen is het libertarisme erg helder, simpel en eenvoudig verdedigbaar.

 24. Zelfs de allergrootste randdebielen maken ze in dit land ambtenaar. Kun je nog geen schroef in een houten plank draaien? Geen probleem, dan wordt je parkeerwachter. Kun je geen verf met water verdunnen? Geen probleem, dan wordt je stadswacht. Kun je niet met PC’s omgaan? Geen probleem, dan wordt je belastingtelefoonadviseur. Spreek je geen Nederlands? Geen probleem, dan wordt je leraar Timboektoe in staatsdienst. En kun je helemaal niets? Dan is er altijd nog wel een plekje voor jou als raamambtenaar.

  De werkloosheidscijfers blijven verbluffend laag terwijl het CBS zich nog steeds de haren uit het hoofd trekt hoe ze er toch zo langs hebben kunnen zitten met de werkloosheidprognoses. Maar niet heus natuurlijk…

  Kom op jongens: Iedere Nederlander moet juist het grondwettelijk recht krijgen op een baan als ambtenaar!

 25. @Vilseledda [25]:

  Borrelpraat?

  Hier is die nog eens dan:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/8874385/__Drugs_bij_politie_vaak_zoek__.html

  Nu nogmaals mijn vraag: zijn die 160kg voor eigen gebruik?

  Maar blijf jij maar lekker op die psychopaten vertrouwen zou ik zeggen.

  Overigens is het artikel van Russia Today over de Afghaanse opium hier in de kranten ook bevestigd.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/1042045/2010/10/29/Afghaanse-drugsplaag-treft-Russen-in-het-hart.dhtml

  Het is een lange artikel maar onderaan staat het kopje: Navo beleid helpt jonge Russen aan goedkope heroine. De stroom naar sommige steden is vertienvoudigd! Zou dat voor Europa ook gelden? Fijne lijders hebben wij hè Visseled! Wie zijn nou werkelijk de grootste handelaars in verboden middelen?Onze leiders? Of zijn het die keiharde wiettelers waar jij het over hebt?

  In dit artikel staat overigens dat Amerika genadeloos afrekent met de cocaïne van Zuid Amerika.
  Dit is niet waar!
  Ze zitten al bijna 10 jaar in Colombia en jaar na jaar blijkt dat de coca productie alleen maar gestegen is. Alleen de laatste jaren is er een lichte daling waargenomen.

  Dit voor het geval je geen Russische media vertrouwd. Russia Today is de beste site om de echte waarheid over het westen te zien en te horen. Er komen constant Amerikaanse en Engelse journalisten en deskundigen in voor die niet meegaan met de propaganda MSM en is in vier talen beschikbaar. Hillary Clinton heeft zich laatst uitgesproken over deze sites in opkomst:

  http://rt.com/news/information-war-media-us/

  Maar ja, blijf maar lekker je kop in het zand steken zal ik zeggen. Het zijn allemaal complotdenkers joh!

  1 ding staat vast, olie,wapens en drugs zijn 3 markten waarin jaarlijks honderden miljarden in omgaan.En rondom deze 3 markten ontstaan steeds weer de meest onlogische rare toestanden op deze wereld. De farmaceutische industrie gebruikt enorm veel bestanddelen die uit deze planten komen. Aan jou nu dus de volgende vraag: Waar zouden ze al die tonnen benodigde basisstoffen voor medicatie cultiveren?

  Heb even op internet gezocht, dit zijn enkele voorbeelden van wat men uit de papaverplant kan winnen. Codeine,morfine,methadon.
  Ik hoef jou niet uit te leggen hoeveel tonnen pijnstillers er jaarlijks geslikt worden in het westen.En hoeveel morfine er in ziekenhuizen wordt genbruikt. Die is een miljarden handel! Maar nogmaals de vraag: waar komen deze gigantische hoeveelheden basisstoffen vandaan?

  Zijn papavervelden de moeite waard om te beschermen denk je? Of zijn het complottheorien?

  Doompie [30] reageerde op deze reactie.

 26. @Cyclope [29]:

  Exact !

  Overheden hebben deze markten exclusief voor zichzelf gemaakt. Eenvoudig weg door het voor ‘het volk’ te verbieden.

  Wapenhandel = in handen van de overheid

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Wapenhandel

  “Nederland is een van de grootste wapenexporteurs. Volgens een rapport van de Campagne tegen Wapenhandel zou Nederland, per hoofd van de bevolking gemeten, de grootste wapenexporteur in 2008 zijn.[2] In de periode 2003-2007 was Nederland grofweg de zesde grootste wapenexporteur ter wereld, gemeten naar het volume van geëxporteerde zware wapens”

  de ECHTE Drugshandel = in handen van de overheid

  In zeeland zijn grote papavervelden te vinden, zo ook hennep in het noorden van het land, in allerlij soorten en maten..

  Nog een leuk stukje leesvoer:
  http://omroep.vara.nl/Fragmenten-detail.2390.0.html?&cHash=121a736339&tx_ttnews%5Btt_news%5D=4032&tx_ttnews%5BbackPid%5D=96

Comments are closed.